وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پنجره جمعیتی در ایران امروز یک واقعیت است و معتقد هستم در کوتاه‌مدت این پنجره جمعیتی موجب افزایش بیکاری می‌شود، بنابراین فشار جمعیت در حوزه بازار کار را باید به فرصتی در جهت رشد سوق دهیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی ربیعی در نخستین کارگاه بین‌المللی مطالعات بازار کار اظهار داشت: اقتصاد ایران در بهترین حالت ممکن می‌تواند 500 هزار شغل در سال ایجاد کند، بنابراین باید سیاست‌های مبتنی بر مدیریت بازار کار را در پیش بگیریم.

وی با بیان این‌که در راستای دستیابی به چنین هدفی، باید ١٥ تا ٣٢ هزار میلیارد تومان از تولید ناخالص ملی را به بازار کار اختصاص دهیم و این میزان از سرمایه می‌تواند از طریق افزایش دریافت مالیات صورت گیرد، افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که حتی وقتی دولت‌ها با مشکل نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کنند، باید سرمایه به بازار کار تزریق شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: به دلیل سندرمی که در برنامه‌های موجود در زمینه اشتغالزایی داشتیم، نتوانستیم طی دهه اخیر موفق عمل کنیم.

ربیعی ادامه داد: ایران یک درصد جمعیت کل جهان را به خود اختصاص داده؛ در حالی که 9.1 درصد جمعیت شاغل را دارد که این عدم تناسب، مشکلات و نیازهای متعددی را به وجود آورده است.

وی با بیان این‌که عمده مشکلات حوزه اشتغالزایی در یک دهه اخیر، فقدان کفایت سرمایه است، گفت: این تفکر که باید اول تولید شکل بگیرد تا اشتغال ایجاد شود، غلط است؛ چراکه کشورها به سمت جذب سرمایه‌ها رفته‌اند و به رشد اقتصادی و رونق تولید و اشتغال رسیده‌اند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به موضوع جلب و جذب سرمایه‌های خارجی برای بهبود رشد اقتصادی کشور، افزود: باید سرمایه‌های خارجی را وارد کشور کنیم و ۱۰ برابر سرمایه‌ای که در ۱۰ سال گذشته وارد کردیم، سرمایه جذب کنیم.

ربیعی متذکر شد: ۲۰ سال است در کشور درباره بیکاری جدی‌تر صحبت می‌کنیم؛ به نحوی که در دو سال اخیر بیکاری به منازعات سیاسی هم کشیده شده است، ولی آنچه بیشتر مورد بحث قرار می‌گیرد، در مورد تعداد بیکاری و موضوع یک ساعت کار در هفته است و گاهی اشتغال درگیر سیاست‌زدگی می‌شود.

وی با بیان این‌که ما ناچاریم به طور علمی و با توجه به دستاوردهای کشورهای مختلف در مورد سیاست‌های بازار کار و کیفیت بازار کار حرف بزنیم و ببینیم کدام ظرفیت‌های خالی در اقتصاد است تا اشتغال را به آن سمت ببریم، گفت: باید ببینیم کجای عرضه نیروی کار در حال کاستی است و با کدام رشد اقتصادی می‌خواهیم به اشتغال برسیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: پنجره جمعیتی در ایران امروز یک واقعیت است و معتقد هستم در کوتاه‌مدت این پنجره جمعیتی موجب افزایش بیکاری می‌شود، بنابراین فشار جمعیت در حوزه بازار کار را باید به فرصتی در جهت رشد سوق دهیم.

ربیعی با بیان این‌که انقلاب‌هایی نظیر روسیه و فرانسه بی‌تاثیر از تحولات جمعیتی نبوده است، عنوان کرد: کشورهای تازه صنعتی شده مثل ژاپن این تجربه را به ما نشان می‌دهند که تهدیدهای ناشی از رشد جمعیتی را به فرصتی برای رشد و شکوفایی تبدیل کنیم.

وی با بیان این‌که برای این‌که آینده‌ای فقیر را تجربه نکنیم، باید روی سیاست‌های بازار کار متمرکز شویم، تصریح کرد: امروز ۸۰ میلیون نفر جمعیت ماست و یک درصد جمعیت دنیا را داریم، در حالی که دو برابر نسبتمان با جمعیت دنیا افرادی داریم که در پنجره جمعیتی قرار دارند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: ما نیازمند آن هستیم که هم به رشد بزرگ دسترسی پیدا کنیم و هم برای مدیریت بازار کار تلاش کنیم.

ربیعی خاطرنشان کرد: چالش امروز ما نرخ مشارکت است. از یک‌سو باید نرخ رشد اتفاق بیفتد تا مشارکت رخ دهد و از سوی دیگر باید مشارکت افزایش یابد تا رشد حاصل شود.

وی تاکید کرد: اگر ۴۰ درصد جمعیت در بازار کار مشارکت دارند، باید به ۷۰ درصد مشارکت برسند.

35225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 703385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
    4 0
    چرا این همه نیروی بازنشسته همچنان در شرکتهای شبه دولتی اشتغال بکار دارند ، در صورتیکه سیلی از فارغ التحصیلان بیکار برای کار و تشکیل زندگی دست و پا می زنند
  • محمد حسن IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
    2 0
    آقای وزیر کاش به اندازه یک دهم از حرف هایی که زدید عمل می کردید کلیه مدیران کل دستگاه های شما پیر و پاتال ها هستند مخصوصا در استان ها و اصلاً اهل عمل نیستند و فقط دم از عمل می زنند وزارت شما ساکن و راکد است نه منعفتی برای کارمند در آن است و نه نفعی برای ارباب رجوع بحثی در سلامت و شخصیت شما نیست اما لطفا در اطرافیانتان مخصوصا مدیرانتان نظارتی بکنید ممنون