در فاصله سال های 1384 تا پایان 1395 در حالی 10 میلیون نفر به جمعیت ایران اضافه شده است که در سالهای 84 تا 93 اقتصاد ایران از نظر اشتغالزایی عملکرد مطلوبی نداشته است.

 به گزارش خبرآنلاین، بررسی ها نشان می دهد تعداد شاغلان ایرانی در پایان سال 1395 به 22 میلیون و 600 هزار نفر می رسند.

 به این ترتیب تنها 28.25 درصد از جمعیت ایران فعالیت اقتصادی دارند.در میان جمعیتی که فاقد شغل هستند هم بازنشستگان حضور دارند و هم کسانی که از حضور در بازار کار بازمانده و بیکار محسوب می شوند.

 این آمار با توجه به جمعیت ایران نشان از وجود 57 میلیون و 400 هزار غیر شاغل در ایران دارد. بر این اساس به طور متوسط هر شاغل مجبور است هزینه 3.5 نفر را تامین کند،زیرا اقتصاد ایران در سال های اخیر با بحران بیکاری روبرو بوده است.

بالا بودن نرخ بیکاری در ایران سبب شده است شمار کسانی که از یافتن شغل بازمانده اند به حدود بیش از 3 میلیون و 500 هزار نفر برسد و تداوم وضع موجود در بهترین شرایط تعداد بازماندگان از یافتن شغل را به 5 میلیون نفر خواهد رساند.

 از سوی دیگر شرایط کنونی حاکم بر اقتصاد ایران سبب شده است زایایی اقصاد ایران کاهش یافته و شرایط برای ایجاد شغل از میان برود.

 بر اساس این گزارش عدم اشتغال 57.4 میلیون نفر در ایران به معنای نبود درآمد در ایران نیست، چرا که طبق بررسی ها نزدیک به 5 میلیون بازنشسته و مستمری بگیر لشگری ، کشوری و صندوق تامین اجتماعی و ... در کشور وجود دارد.

در همین حال،بررسی ها نشان می دهد شمار شاغلان ایرانی در سال 1384 برابر با 20 میلیون و 600 هزار نفر بوده است.

در این سال جمعیت ایران کمتر از 70 میلیون نفر بود اما در فاصله سال های 1384 تا پایان 1395 در حالی که 10 میلیون نفر به جمعیت ایران اضافه شده است و شمار ورودی ها به بازار کار به شدت افزایش داشته ،تعداد شاغلان در ایران افزایش چندانی را تجربه نکرده است. شمار شاغلان در این محدوده زمانی تنها 2 میلیون نفر افزایش یافته است.

 در حالی بازار کار ایران تغییری شگرف را در این دوره زمانی شاهد نبود که بررسی ها نشان می دهد بالاترین درآمد نفتی تاریخ ایران در این دوره زمانی حاصل شده است اما اقتصاد ایران بدون بهره گیری از این ثروت ملی ، قادر به بهبود وضعیت و حل مشکلات ساختاری خود نبوده است.

لازم به توضیح است که تعداد شاغلان ایرانی در فاصله زمانی سال های 1375 تا 1384 افزایشی در حدود 5 میلیون نفری را تجربه کرده است.

آنچه در بررسی دقیق تر این آمار نمود می یابد این نکته است که 65 درصد از اشتغال ایجاد شده در فاصله سال های 1384 تا 1395  صرفا در سال های 1394 و 1395 اختصاص داشته است.

در مجموع طی سالهاي 1384 تا 1393 اقتصاد ايران از نظر اشتغالزايي عملكرد مطلوبي نداشته است و اين عملكرد در شرايطي رقم خورده است كه دقيقاً طي همين دوره سهم جمعيت جوان از كل جمعيت به بيش از 41 درصد رسيده است.

بر این اساس طي سال هاي مذکور بيش از 41 درصد جمعيت كشور را گروه هاي سني 15 تا 34 سال تشكيل داده اند كه نسبت به سهم اين گروه سني از جمعيت در دوره هاي گذشته بي سابقه بوده است.

اين عدم افزايش تعداد شاغالن و همزماني آن با موج جمعيت جوان و تحصيلكرده كشور به خودي خود بيانگر نياز اقتصاد ايران براي اشتغالزايي قابل توجه طي سالهاي آتي است؛ به گونه اي كه نه تنها براي جوانان جديد شغل ايجاد کند، بلكه عقب ماندگي سالهاي گذشته نيز جبران شود.

 

 

 

35223

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 742396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اصلاح IR ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
    0 0
    کاملا درسته هرنفر شاغل 3.5 نفر دیگر را اداره میکند.و چقدر سخته عاقلان دانند....
  • بی نام A1 ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
    5 0
    اشتغال در ایران واقعا مبحث پیچیده ای است . در این آمار دستفروشی هم جزو شغل ها محسوب میشه؟
  • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
    4 0
    شما به این کارها می گید شغل ؟ مردم ایران شغل ندارند فقط سر کار هستند
  • بی نام A1 ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
    3 0
    بیکاری بلای جان خانواده های ایرانی است . فکری به حال بیکاران کنید