ایران نوشت: نازنین دختر ۱۹ ساله‌ای است که تمام زندگیش عشق به کره جنوبی است. او روی کوله‌پشتی و پولیوری که پوشیده برچسب‌هایی به زبان کره‌‌ای زده. او حالا دو سال است که تصمیم گرفته از ایران برود و در سئول زندگی کند.

هفته‌ای سه بار با مادرش به کلاس خصوصی زبان کره‌ای می‌رود و هر روز با گوش کردن به آهنگ‌ها و دیدن سریال‌ها تمرین می‌کند. او دلباخته خواننده‌ها و بازیگران کره‌ای است و اتاقش پر از عکس‌های آنها. اما این داستان تنها داستان نازنین نیست. به گفته روانشناسانی که با آنها صحبت کرده‌ام دختران و پسران جوان زیادی در ایران عاشق کره جنوبی هستند. دختران و پسرانی که تمام آرزویشان دیدن هنرمندان کره‌ای است و شاید بهتر باشد بگویم؛ کره‌ای شدن. این روانشناسان تأیید می‌کنند که با تب کره‌ای شدن مواجه هستیم تا جایی که حتی بعضی‌ها می‌خواهند عمل تغییر جنسیت بدهند تا شاید از این طریق بیشتر شبیه کره‌ای‌ها شوند. در این مرحله است که پدران و مادران ناچار از مراجعه به روانشناسان هستند. در این جلسات بزودی مشخص می‌شود که ادعای مطابق نبودن روح و جسم درست نیست و نیازی هم به عمل تغییر جنسیت نیست، بلکه ریشه قضیه خیلی ساده در هیجان کره‌ای شدن است. کره‌ای شدن؟ چرا و به چه دلیل؟

اولین پرده از داستان عشق ایرانی‌ها به کره جنوبی از سریال‌های تلویزیونی شروع شد. سریال‌هایی که هر شب مردم را پای تلویزیون میخکوب می‌کرد. قصه‌هایی از مردان دلیر و جنگجو یا زنانی که پا به پای مردها کار می‌کردند. «جواهری در قصر» و «امپراطور دریا» با بازیگرانی که بسرعت به دل مردم راه پیدا می‌کردند تب کره را در ایران شعله ور کردند. آن زمان تی‌شرت‌ها و عکس‌های این بازیگران بخوبی به فروش می‌رفت و رستوران‌های آسیای شرقی تهران هر روز شلوغ‌تر می‌شد. اما کار به اینجا ختم نشد و شبکه‌های ماهواره‌ای با انبوهی از سریال‌های 500 قسمتی هم روی موج آمدند. چه کسی فکر می‌کرد این تب ریشه بدواند و حالا تبدیل به نوعی فرهنگ گریزی و آموزش زبان و رقص و آشپزی و حتی جنسیت گریزی شود. آیا با تغییر جنسیت می‌شود شبیه دختران و پسران کره‌ای شد؟ اگر بشود که به دردسرش می‌ارزد!

احمد اخوان روانشناس را در دفترش ملاقات می‌کنیم. او از دختران و پسرانی می‌گوید که برای مشاوره در مورد تغییر جنسیت به دفتر روانشناسی می‌آیند. نوجوانانی در سنین بین 15 تا 20 سال: «از فروردین تا حالا 13 پرونده که 9 پرونده متعلق به دختران و چهار پرونده متعلق به پسران بوده با تفکرات ترنس داشته‌ایم. سال پیش هم 25 پرونده داشتیم. اغلب مراجعه می‌کنند تا ما خانواده‌ها را راضی کنیم که آنها عمل کنند یا برعکس؛ خانواده‌ها مراجعه می‌کنند که آنها را پشیمان کنیم. معمولاً هم بعد از آزمایش غدد می‌فهمیم هیچ مشکلی وجود ندارد. بعد از مشاوره هم متوجه تأثیرپذیری آنها از فیلم‌ها و سریال‌ها و خوانندگان کره‌ای می‌شویم و شروع می‌کنیم به درمان.»

اخوان برای ما از شکل لباس پوشیدن شبیه به هم مراجعین می‌گوید؛ دخترانی که لباس پسرانه می‌پوشند و پسرانی که موهای خود را صاف می‌کنند و روی صورتشان می‌ریزند: «بیشتر آنها بدون کلاس رفتن و در خانه زبان کره‌ای یاد گرفته‌اند و آنقدر مسلط هستند که به راحتی به این زبان صحبت می‌کنند. اغلب هم از طبقه اجتماعی متوسط به بالا هستند.» وی از دختری می‌گوید که هر روز به خواننده مورد علاقه‌اش ایمیل می‌زده و به او ابراز عشق می‌کرده و تمام آهنگ‌هایش را هم از حفظ بوده.

نازنین و مادرش از کلاس خصوصی زبان کره‌ای بیرون می‌آیند. فقط می‌شود از روی نمادها و کلمات کره‌ای که روی لباس و کیفش زده فهمید که او از عاشقان کره است. آنها را توی حیاط مؤسسه آموزش زبان خارجی می‌بینم. مادرش زنی جوان است و آن‌طور که خودش می‌گوید هفته‌ای سه بار با هم به کلاس خصوصی می‌آیند و قصدش این است که بزودی برای ادامه تحصیل دخترش به سئول بروند. از او می‌پرسم چرا کره جنوبی؟ می‌گوید: «هر دوتا عاشق کره هستیم و خب این همه آدم به جاهای مختلف دنیا مهاجرت می‌کنند و ما هم کره جنوبی را دوست داریم.»

انگار از سؤالم خوشش نیامده. نازنین وسط حرف می‌آید و با تعصب از علاقه‌اش به کره می‌گوید: «من مردمش را خیلی دوست دارم. با چند نفرشان توی شبکه‌های اجتماعی دوستم. باهم حرف می‌زنیم و بعضی وقت‌ها توی زبان کمکم می‌کنند. حتی یکی از آنها ایران آمد و همدیگر را دیدیم. خیلی مهربان و دوست داشتنی هستند.»

مادرش ساکت با چشمانی که تنگ شده و مشکوک به سؤال‌ و جواب‌ها گوش می‌دهد. از نازنین در مورد علاقه‌اش به موسیقی و سریال‌های کره‌ای می‌پرسم. لبخند روی لبش می‌آید و با ذوق خاصی از عشقش به خواننده‌ها و گروه‌های موسیقی کره‌ای می‌گوید: «آرزوی من است یک بار برم کنسرتشان. آنقدر به در و دیوار اتاقم عکس‌شان را زده‌ام که بعضی شب‌ها خواب می‌بینم وسط کنسرتم.»

به دفتر خانم روانشناسی در خیابان میرداماد می‌روم که به صورت تخصصی روی جوانان و نوجوانان کار می‌کند اما دوست ندارد نامی از وی در گزارش درج شود. او برای ما از تعداد بالای مراجعینی می‌گوید که برای تغییر جنسیت به مطبش می‌آیند و معتقد است رابطه معنی داری بین مراجعین تغییر جنسیت با علاقه آنها به سریال‌ها و انیمیشن‌ها و موزیک‌های کره‌ای وجود دارد: «نوجوانان خیلی زیادی با این گرایش دیده‌ام و معتقدم همبستگی مثبتی بین کسانی که اختلال هویت جنسی دارند با علاقه‌مندی آنها به سریال‌ها و فیلم‌های خارجی بخصوص کره‌ای وجود دارد. در واقع می‌توان این‌طور گفت که هر نماد یا مدلی که تفاوت زن و مرد را به حداقل می‌رساند، می‌تواند آسیب‌زا باشد.»

او برای ما از فیزیک مردان و زنان شرق آسیایی می‌گوید و اینکه سخت می‌شود فقط از روی صورت تشخیص داد که فرد مرد یا زن است و شاید یکی از دلایل این گرایش‌ها در نوجوانان نیز همین نوع فیزیک و صورت باشد: «البته نمی‌شود به راحتی گفت فقط به خاطر دیدن فیلم و سریال کره‌ای این اتفاق می‌افتد و حتماً دلایل دیگری هم وجود دارد.»

فهمیدن دلیل واقعی این همبستگی بین مردان و زنان جوانی که می‌خواهند تغییر جنسیت بدهند و تماشای فیلم‌های کره‌ای کار راحتی نیست. حتی برای روانشناسانی که در این گزارش با آنها صحبت کرده‌ام هم موضوع کمی پیچیده است. آنها معتقدند باید در این زمینه کار آزمایشگاهی و پژوهشی ویژه‌ای انجام داد. اما مصطفی زارعان روانشناس کودک و نوجوان مسأله را از زاویه دیگری بررسی می‌کند.
او از پژوهشی در دانشگاه شهید بهشتی می‌گوید که بر روی محتوای قصه‌های درسی سه کشور ایران، ژاپن و آلمان انجام شده: «در این پژوهش بیشترین مفهومی که در دروس ایرانی تکرار شده، مطیع بودن است. آلمانی‌ها پشتکار و پیشرفت و ژاپنی‌ها پایبندی به ارزش‌های گروهی و پیشرفت را بیشتر مد نظر دارند. بنابراین وقتی ما در کتاب‌های درسی روی مطیع بودن تمرکز می‌کنیم و از طرف دیگر نمادهای فرهنگی مناسبی برای نسل جدید تولید نمی‌کنیم، خیلی عجیب نیست که این پدیده‌ها اتفاق بیفتد.»

زارعان از مراجعه پسری می‌گوید که از اعتماد به‌نفس پایینی برخوردار بوده و عشق بی‌حد و اندازه‌ای به رقص کره‌ای داشته: «تمام زندگی‌اش را برای یاد گرفتن زبان کره‌ای و رفتن از ایران گذاشته بود. دلش می‌خواست در کره درس بخواند و رقص یاد بگیرد.» او نیز یکی از دلایل علاقه جوانان و نوجوانان ایرانی به کره‌ای‌ها را فیزیک و شکل صورت کره‌ای‌ها می‌داند: «آنها صورت معصوم و کودکانه‌ای دارند و این معصومیت گرایش را بیشتر می‌کند.»همین چند روز پیش بود که خبری از حضور یک خواننده ترکیه‌ای در ایران بحث داغ شبکه‌های اجتماعی شده بود.

خواننده‌ای که برای افتتاح یک رستوران به تهران آمد و با هجوم طرفدارانش مواجه شد. هواداران برای گرفتن سلفی سر از پا نمی‌شناختند و این شور و اشتیاق آنها حتی برای خود آقای خواننده هم عجیب بود. طرفداران ترکیه، کره، آلمان، فرانسه یا امریکا؛ شاید هیچ یک از اینها اتفاق جدیدی نباشد و تنها الگوهاست که تغییر می‌کند. کشور بعدی کجاست، برزیل یا بلاروس؟

45302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 718315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عرشیا A1 ۰۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    112 3
    وقتی عقل نباشه جان در عذابه،ایشالا کشور بعدی بورکینافاسو و گینه بیسائو است .........
    • بی نام A1 ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
      25 5
      عاشق پیشرفت شدن.
  • بی نام IR ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    68 4
    یعنی خاک..........‌‌‌.
  • بی نام IR ۰۴:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    156 3
    مشکل از سریال های کره ای نیست مشکل در فرهنگ فعلی ایرانه که نه سریال خوب داریم نه فیلم سینمایی خوب و نه لباس ها و مدهای خوب و نه امکانات فرهنگی و گردشگری خوب. مردممون شاد نیستن و عموماً عصبین و میخان سر هم کلاه بزارن و اینو زرنگی میدونن. کلا اونقدر مسئولان بی برنامه عمل کردن که هویت ایرانی تقریبا از بین رفته.
    • بی نام A1 ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
      42 5
      اتفاقا مابیشترین نظارت ودغدغه رادرمورد مد داریم. یک چادرمشکی با انواع حذف و اضافه در همان چادرسیاه وتفاوتهای متعدد منطبق باسلایقگوناگون باهمان چادر سیاه.
  • محمدرضا A1 ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    78 3
    عزت نفس و آی کیو پایین علل اصلی هستن.
  • بی نام IR ۰۴:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    60 2
    کشور بعدی سوریه است
  • بی نام A1 ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    14 43
    بیا محسن قرائتی اگه آقای دوربینی رو هم بیرون کنی اینم بلند میشه میره کره ماشاءا... از این هم جاذبه
  • بی نام A1 ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    39 3
    تو ابن چندسال تلویزیون فیلم کره ای و و ماهواره ترکیه ای پخش کرد مردم تحت تاثیر قرار گرفتند.
  • بی نام A1 ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    66 6
    با درود علت اصلی بسته بودن کشور ما است ویزااگه مردم به راحتی می تونستن به کشورهای خارجی مسافرت کنن و از نزدیک با جو این کشورها آشنا میشدن هیچوقت چنین تصویری و رویاپردازی نمیکردن ان هم در مورد کشورهای شرق اسیا که بنده به مدت 6 سال در کره بودم برای کار جالب بگم این کشور یکی از بیشترین عمل های جراحی زیبایی رو داره اینا اذعان میکنن از چشم هاشون ناراضین و حاضرا هر کاری بکنن تا از این حالت در بیاد.چند سال پیش یک برنامه از کانال mbc کره پخش شد درباره عمل های زیبایی بازیگران مرد جالب بود بالای 80 درصد عمل زیبایی داشتن.در آخر ایران بهترین مکان زندگی بود و هست اگر این مشکلات اقتصادی گریبان مردمو نمیگرفت.
  • بی نام IR ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    203 2
    اگه چهره مردم عادی کوچه و خیابان کره را هم نشان بدهند و مردم ببینند که فقط این هنرپیشه هاشون هستند که با هزارجور عمل زیبایی و آرایش خودشون را زیبا جلوه می دهند شاید کمی از این تب کاسته شود.
  • بی نام A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    46 6
    با این وضع مملکت همه میخوان برن. هر جا که بشه هر جور که بشه به هر قیمتی حتی افغانستان
  • 4 ساله A1 ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    72 1
    جوونامون تب دارن، کلا خیلی داغ میکنن.
  • حمزه کنگربانی A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    36 5
    کره ای ها واقعا شاد بی نظیر ولی متاسفانه بی بند و بار و خشن هستند در کشور ما چون هیچ‌برنامه ای برای جوانها نداریم و در اکثر اونها شکست خوردیم جوانانمون خوشبختی خودشون رو در کشور های دیگه‌جستجو می کنن
  • بهمن IR ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    71 3
    انتهاي گزارش به درستي به ريشه مطلب اشاره شده است. بيزاري از وضعيت و هويت موجود و عدم خوشبيني به تحقق آينده روشن در اين جامعه عامل اصلي علاقه و موج گرايش به فرهنگ ها و كشورهاي ديگر است. يك روز تركيه يك روز دبي يك روز كره جنوبي. مشكل اصلي چيز ديگريست.
  • بدل کره ای ها IR ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    54 4
    اوف بالاخره ما هم مد شدیماخه منم شبیه کره ای ها هستم.لطفا همگی به صف بایستید .شلوغ کنید نه به کسی امضا میدم و نه سلفی باهاتون میگیرما. یاد اون پلنگ اینستا افتادم .چند روز پیش فیلمش رو دیدم که یه دختر ایرانی شبیه کره ای ها که البته شبیه جنوب شهری های سئول و منطقه فقیرنشینش بودگفتم طرف دیوونه شده که اینجور خودش رو تحویل میگیره و برای خودش چک سفید امضا میده نگو خبری بوده و ما بی خبر از خبر الان چه کشته مرده ای میده شهرام صولتی
  • بی نام A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    41 0
    خب مهاجرت كنن. ديگه تغيير جنسيت براي چي ميدن؟ من نفهميدم
  • بی نام A1 ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    44 7
    خیلی کشورش مهم نیست بیشتر فرار کردن از ایران که برای ما جوانها مهمه
  • بی نام IR ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
    44 56
    تا زمانی که تاریخ کهن ایران از کتب تاریخی محو شده و تمام تمرکز بر صد سال اخیر و حتی به نوعی از دهه سی شمسی به بعد گذاشته شده چه توقع دارید؟ تمام تاریخ افتخارآمیز ما که الواح گلی کوروش و باقیمانده سنگ های تخت جمشید نیست که منتخب ان هم در موزه های لوور و مترو پولیتن بیشتر یافت می شود تا شیراز. ما تاریخمان را هم همچون فرهنگ و اقتصادمان ویران کرده ایم و صرفا" چسبیده ایم به مابقی منابع نفت و گاز که با اتمام انها ما هم تمام خواهیم شد...
    • بی نام DE ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
      دقیقا همینطوره.وقتی تاریخ خودمون رو دفن میکنن و حتی اجازه ساخت یه سریال درباره تاریخ و اساطیر ایران باستان نمیدن همین میشه.مجبوریم بچسبیم به سلسله های پادشاهی کره..چون نوجوان نیاز به تخیل و قهرمان داره و بالخره از یه منبع دیگه کسبش میکنه
    • بی نام A1 ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۶
      توهمات آرایایی هخامنشی باز گل کرد. از درخت توهمات بیا پایین زیاد هم به ۳۰۰۰ سال پیش دورخیز نکن. ایران کشوری است اسلامی با اقوامی چون فارس ترک لر کرد و بلوچ و ... توهمات بس است و خودبرتر بینی و خود بهتر بینی باعث همین مسایل شده است
  • بی نام RO ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۷
    11 3
    یک خبرهایی میزارید عمرا تا کسی نخونه نمیدونه این چیزها هم هست،چرا ما نمیبینیم...از کامنتها هم پیداست هیچکس خبری نداشته توهم خبرنگاری دارید یا ،یخواستید واژه تغییر جنسیت رو هر جور شده بیان کنید مثلا تابوش رو بشکنید.
  • امیر سیروس پور A1 ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۳
    2 1
    دوستانی که فکر میکنن کره تاریخ نداره در اشتباه به سر میبرن.این کشور 4500 سال تاریخ و تمدن اثبات شده داره و در طول تاریخش قهرمانان ؛ پادشاهان و قهرمانان به نام زیادی رو داشته. لطفا نداشنته در مورد دیگران نظر ندیم.