۰ نفر
۲۲ تیر ۱۳۹۶ - ۰۶:۱۰

در جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری طرح بازآفرینی بافت تاریخی شهر یزد تصمیم گرفته شد.

700 هکتار از بافت کهن یزد ثبت جهانی شد. این اتفاق که از سوی جامعه جهانی دیده و ثبت شد، مظهر تمدن ایران‌ شهری، خرد و الگوی زیست ایرانیان است که توانسته هزاران سال تحولات اقلیمی و تاریخی را پشت سر بگذارد و زنده بماند. اما در حالیکه این اتفاق افتخار بزرگی برای ما ایرانیان است،  تذکری نیز دارد. 

آیا نحوه رویارویی ما با دنیای مدرن، بازتاب دهنده‌ی دوره‌ی تازه‌ای از تمدن ‌و خرد ایران‌ شهری است یا آنکه با فراموشی تاریخ و بی‌توجهی به اقلیم و به صرف اتکا به فناوری‌هایی که دانش جدید در اختیار ما گذاشته‌است با شتاب به سمت یک انقطاع کامل به پیش می‌رویم؟

این یک تذکر ذهنی نیست، باید بدانیم که زوال و فروپاشی تمدن‌ها با رنج‌های انسانی فراوان همراه است. جنگ‌ها و نزاع‌های اجتماعی طولانی که (در پیرامون) شاهد آن هستیم، به‌هم ریختگی ساختار و سازمان‌های اجتماعی و فرهنگی و شکاف و گسستی که در درون می‌بینیم، ویرانی محیط زیست، توسعه بیابان‌ها و فقر و ناکارآمدی اقتصادی - که آن را تجربه می‌کنیم - از جمله آثار شناخته شده‌ در تجربه بشری به هنگام انحطاط تمدنی است. 

لازم است یکبار دیگر به اندیشه و تمدن ایران‌ شهری بازگردیم و با بازخوانی آن تحت تاثیر تحولات جدید راهی به سوی روشنایی بیابیم.

دیروز در جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری میزبان استاندار، شهردار، نماینده و سایر مقامات یزد بودیم. گزارش‌های زیادی ارایه شد و تصمیم‌هایی نیز گرفتیم از جمله تهیه طرح بازآفرینی بافت تاریخی شهر یزد با توجه به ثبت جدید.

۲۲ تیر ۹۶

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 686255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
    0 0
    قدیمیترین وشهر باستانی که هنوز هم مردم بصورت مدنی در ان زندگی می کنند شوش است و خیلی از اثار ان به ثبت جهانی رسیده است
  • کارمندشهرداری A1 ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    0 1
    گزینه شایسته ای برای پست شهردارتهران هستند