فضاهای شهری فروخته شده‌اند/ درآمدی به ما نمی‌رسد!

شهردار تهران گفت: دارایی‌ها و منابع شهر تا حداکثر ممکن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و فضاهای شهری فروخته شده‌اند و منابع آب شهر برای رشد آتی شهر کفایت ندارد و در کنار آن نابرابری فضایی و اجتماعی در حال گسترش است و شهر در برابر حوادث طبیعی آسیب‌پذیر است، در حالیکه آسیب‌های اجتماعی نیز رو به گسترش است و تنش‌های حاصل از این پدیده‌ها در سطح فردی و روابط بین شهروندان به صورت روزمره خود را آشکار می‌کنند.

امید سلیمی‌بنی: محمدعلی نجفی در ابتدای این نشست خبری متن کوتاهی را به عنوان مقدمه نشست خود خواند و کیفیت محیط زیست شهری، منابع مالی پایدار شهر را در دوره شهردار قبلی زیر سئوال برد و پس از آن به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

او در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره برنامه شهرداری برای ترافیک تهران و رفع مشکل خودرو محور بودن شهر تهران گفت: ترافیک یکی از اصلی ترین مشکلات تهران است و از سوی مردم عموما به عنوان مشکل اول یا دوم پایتخت از آن یاد می‌شود.

شهردار تهران توسعه شبکه حمل و نقل عمومی را یکی از راهکارهای حل مشکل ترافیک عنوان کرد و افزود: همچنین کاستن از سفرهای کاری از طریق هوشمندسازی سیستم‌های شهرداری و دولت، راهکار بعدی برای حل این مشکل است.

او همچنین گرانتر کردن استفاده از خودروهای شخصی را راه حل دیگر رفع ترافیک در پایتخت دانست و گفت: در ساعات پیک ترافیک، بزرگراه‌ها شلوغتر از معابر معمولی است. امیدواریم شورای شهر و مجلس از این طرح حمایت کند تا کسی که از وسیله نقلیه شخصی استفاده می‌کند، باید هزینه بیشتری بپردازد.

نجفی از بررسی تغییرات در میادین و محله‌های تهران با پلیس راهور خبر داد و گفت: نگاه علمی به معابر و اصلاحات هندسی و تغییرات در میادین و محله‌های پرترافیک، ترافیک را کاهش می‌دهد.

هزینه استفاده از خودورهای شخصی باید بالا برود
محمدعلی نجفی در ادامه نشست خبری خود، در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره برنامه شهرداری برای ترافیک تهران و رفع مشکل خودرو محور بودن شهر تهران گفت: ترافیک یکی از اصلی ترین مشکلات تهران است و از سوی مردم عموما به عنوان مشکل اول یا دوم پایتخت از آن یاد می‌شود.

شهردار تهران توسعه شبکه حمل و نقل عمومی را یکی از راهکارهای حل مشکل ترافیک عنوان کرد و افزود: همچنین کاستن از سفرهای کاری از طریق هوشمندسازی سیستم‌های شهرداری و دولت، راهکار بعدی برای حل این مشکل است.

او همچنین گرانتر کردن استفاده از خودروهای شخصی را راه حل دیگر رفع ترافیک در پایتخت دانست و گفت: در ساعات پیک ترافیک، بزرگراه‌ها شلوغتر از معابر معمولی است. امیدواریم شورای شهر و مجلس از این طرح حمایت کند تا کسی که از وسیله نقلیه شخصی استفاده می‌کند، باید هزینه بیشتری بپردازد.

نجفی از بررسی تغییرات در میادین و محله‌های تهران با پلیس راهور خبر داد و گفت: نگاه علمی به معابر و اصلاحات هندسی و تغییرات در میادین و محله‌های پرترافیک، ترافیک را کاهش می‌دهد.

او از آغاز طرح جدید برای حل مشکل بافت فرسوده با کمک وزارت راه و شهرسازی خبر داد و افزود: آقای رئیس جمهور از شهرداری تهران خواسته بود برای بافت‌های فرسوده طرحی آماده کند. در راستای این خواسته تا آخر هفته، طرح آماده و به رئیس جمهور تقدیم می شود. اساس این طرح استفاده از توان بخش خصوصی برای بازسازی بافت فرسوده است.

او با اشاره به اینکه بافت فرسوده یکی از دارایی های فرهنگی تهران است، گفت: سیاست ما تخریب و نوسازی تمام بافت فرسوده نیست، بلکه در بخشی از بافت، با احیای مرمتی بافت، می توان آن را احیا کرد. اگر نمایشگاهی دائمی در درون بافت فرسوده برپا شود و دانشجویان و مردم از این بافت و از کتابخانه های آن استفاده کنند، ایده انسانی تر است.

واکنش نجفی به شائبه ممنوع‌التصویر شدنش
نجفی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالات خبرنگاران درخصوص شائبه ممنوع‌التصویر شدنش به ایسنا تصریح کرد: در روز پنجشنبه نشستی با فرماندهان نیروهای انتظامی داشته و حتی مصاحبه‌ای با شبکه‌های تلویزیونی انجام دادم اما این مصاحبه پخش نشد و با وجود این مساله شایعه ممنوع‌التصویری‌ام را شنیدم.

شهردار تهران با بیان اینکه روز گذشته می‌خواستم از آقای علی عسگری بپرسم که اگر ممنوع‌التصویر هستم فکری کنم، گفت: من هم درخصوص ممنوع‌التصویری‌ام شنیده‌ام اما دقیقا نمیدانم این اتفاق افتاده است یا خیر؟

نجفی با بیان اینکه شهر ما در کنار همه زیبایی‌ها و ظرفیت‌های بی‌مانندش، در معرض تهدیدهایی قرار دارد که ایجاب می‌کند وضعیت زیست‌پذیری، پایداری، آسایش و آرامش روانی و اجتماعی آن را به طور مستقیم مورد ارزیابی قرار دهیم، گفت: سیاست‌های شهری در چند دهه اخیر از یک سو به افزایش داشته‌ها و امکانات شهری منجر شده و از سوی دیگر زیست‌پذیری پایداری  آن را کاهش داده است.

شهردار تهران افزود: با آنچه که دستاوردهایی داشتیم ولی کیفیت محیط اجتماعی و محیط زیست شهری یا منبع تامین مالی مورد نیاز شهر در وضعیت مطلوبی نیست و سیاست‌های شهری طی دهه‌های متمادی عمدتا معطوف به اداره روزمره شهر بوده و به آینده شهر کمتر اعتنا شده است و در نتیجه در ارتقای زیست‌پذیری و پایداری شهر موفقیت چندانی نداشته است.
نجفی افزود: امروز در وضعیتی قرار داریم که ادامه سیاست‌های قبلی ممکن نیست.

دارایی‌ها و منابع شهر تا حداکثر ممکن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است
شهردار تهران افزود: دارایی‌ها و منابع شهر تا حداکثر ممکن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و فضاهای شهری فروخته شده‌اند و منابع آب شهر برای رشد آتی شهر کفایت ندارد و در کنار آن نابرابری فضایی و اجتماعی در حال گسترش است و شهر در برابر حوادث طبیعی آسیب‌پذیر است، در حالیکه آسیب‌های اجتماعی نیز رو به گسترش است و تنش‌های حاصل از این پدیده‌ها در سطح فردی و روابط بین شهروندان به صورت روزمره خود را آشکار می‌کنند.

نجفی با بیان اینکه سیاست‌های شهری کنونی قادر به حل این مشکل نیست، گفت: زمان بازنگری در این سیاست‌ها فرا رسیده است و شکل دادن به آینده شهر بدون ارزیابی سیاست‌ها میسر نیست و ما به ایده‌هایی برای شهر آینده نیاز داریم و این جز از طریق گفت‌وگوی عمومی و فراگیر به دست نمی‌آید.

وی با بیان اینکه ایده‌ درباره شهر نزد این یا آن  فرد یا گروه نیست، تصریح کرد: ایده در جریان گفت‌وگوی عمومی بین گروه‌های مختلف مردم، کارشناسان و مدیران شکل می‌گیرد.

شهردار تهران با بیان اینکه نقد و ارزیابی سیاست‌های شهری را باید از ارزیابی مدیران شهری جدا کرد، گفت: مشکل ما در ارزیابی سیاست‌های شهری این است که به آن جنبه‌های شخصی داده می‌شود و متاسفانه فضای سیاسی کشور هم این گرایش را تشدید می‌کند که نقد سیاست‌های شهری را به نقد مدیران گذشته تقلیل دهد.

سوال‌ خبرآنلاین: نجفی در افشای املاک نجومی نقش داشت؟
محمدعلی نجفی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنلاین مبنی بر اینکه در آبان سال گذشته دادستان تهران از شما به عنوان یکی از افرادی که در پرونده معروف به املاک نجومی بخشی از اطلاعاتی را در اختیار خبرنگاران قرار داده، نام برد، اخیرا نقل قولی نیز از شما مبنی بر اینکه به هیج نشان و سرنخی درباره املاک نجومی نرسیده‌اید، منتشر شده است. نتیجه تحقیقات شما در مورد پرونده واگذاری‌ها بصورت رسمی به کجا رسیده است، گفت: آقای قلیباف در مناظره‌های انتخاباتی از من به عنوان یکی از افرادی که در افشای املاک نجومی نقش داشته‌ام، نام برد ولی بعد از این جریانات و انتخابم به عنوان شهردار در جلسه‌ای در این باره با آقای قالیباف صحبت کردم و توانستم او را قانع کنم.

او در ادامه بیان کرد: داستان نقش من در افشای اسناد املاک نجومی این بود که در جلسه‌ای که با دوستان اصلاح طلب درباره انتخابات ریاست جمهوری و شورا سال 96 داشتیم یکی از اعضا شورا شهر گزارشی را درباره سوءاستفاده از املاک شهر به دست من داد. خطاب نامه به آقای شوشتری، مدیر کل حوزه ریاست شهرداری بود که سازمان بازرسی در همان نامه از او توضیح خواسته بود. بنده در همان جلسه به دوست عضو شورای شهری‌ام که نامه را به من داده بود، گفتم که به نظر من چون این نامه گزارش نهایی سازمان بازرسی نیست و هنوز توضیحات کسی که مورد سوال واقع شده را نشنیده‌ایم، بهتر است این نامه را افشا نکنید.

نجفی با بیان اینکه یک نسخه از نامه را در دست داشته است، گفت: با این حال نامه را به هیچ کسی به غیر از دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد ریاست جمهوری نشان ندادم. دلیل این کار هم این بود که من مشاور رئیس جمهوری بودم و گزارش‌های محرمانه از این نوع باید به این دبیرخانه که زیر نظر آقای جهانگیری فعالیت می‌کند می‌فرستادم. بنابراین این نامه را هم مانند بقیه گزارشات به این دبیرخانه ارسال کردم.

شهردار تهران با بیان اینکه در افشای نامه املاک نجومی نقشی نداشته است، گفت: حتی در این باره توصیه کردم این نامه افشا نشود تا جواب شهرداری مشخص شود، اما همان روز برادر عزیز ما که نمی‌خواهم نام آن را بیان کنم یک نسخه از آن گزارش را در جلسه‌ای که در آن حضور داشتیم به یاشار سلطانی داد که دو تا سه روز بعد در فصای مجازی منتشر شد.

او افزود: ظاهرا آقای قالیباف مشاور خاصی را برای پیگیری املاک نجومی و رابط با دستگاه قضایی معرفی کرده بود که تمام مسائل مربوط به شهرداری را پیگیری می‌کرد و بخشی از اطلاعات را در اختیار دستگاه قضایی قرار داده بود.

نجفی ادامه داد: وقتی شهردار شدم گزارش املاک نجومی یکی از مواردی بود که به دنبال نتیجه آن بودم، از آقای شوشتری پرسیدم این گزارش املاک نجومی به کجا رسیده و او پاسخ داد که آقای قالیباف شخص دیگری را برای این امر تعیین کرده که من از آن بی خبر هستم.

شهردار تهران افزود: ما از همان شخص مورد نظر سوال کردیم که این گزارش املاک نجومی به کجا رسیده است ولی او هم جوابی به ما نداد. تا هفته پیش هم به عنوان نماینده شهردار با دستگاه قضایی ارتباط داشت، پیشتر نامه‌ای به دادستان محترم تهران نوشتم و رسما اعلام کردم که این آقا نماینده شهرداری نیست و هیچ گزارشی تا کنون به ما ارائه نکرده است.

نجفی بیان کرد: گزارشی از املاک نجومی افشا شد که معتقدم بخشی از آن نادرست است و باید اصلاح شود، بعضی از افرادی که اسم آنان در این لیست است، واقعا جزء گیرندگان املاک نجومی نبودند و باید اعاده حیثت شود و حتی برخی اسامی هم که در این لیست نبوده از گیرندگان املاک نجومی بودند که نام آنان ذکر نشده است، در واقع ما نتوانستین اطلاعات دقیقی را پیدا کنیم. البته ما کمیته‌ای را ما در کنار سازمان املاک شهرداری تشکیل دادیم، متشکل از 3 نفر که از افراد مورد وثوق من هستند، این افراد به موضوع املاک نجومی و واگذاری‌ها بطور کامل می‌پردازند.

وضعیت موسسه همشهری
شهردار تهران با بیان اینکه بخش زیادی از فعالان رسانه‌های مکتوب به ما درباره انتشار مجلات همشهری اعتراض داشتند گفت: شرایط غیر رقابتی باعث لطمات به بخش خصوصی شده است. بررسی‌های مدیریت جدید همشهری نشان داده که تعدادی از مجلات بالای 80 درصد برگشتی داشته‌اند ولی یارانه فراوانی توسط شهرداری پرداخت می‌کردند. فکر نمی کنم شهروندان تهرانی با انتشار این نشریات موافق باشند.

او افزود: با این حال بخاطر نگاه انسانی، فقط 4 عنوان از مجلات را که زیر 20 درصد استفاده داشته است را تعطیل می کنیم. شخصا معتقدم تعداد دیگری هم باید تعطیل شود ولی مدیریت همشهری با من همنظر نیست. ما علاقه ای به بیکار شدن دوستان مطبوعاتی نداریم ولی انتشار مجلاتی که فقط ضرر روی دست شهرداری می گذارد قابل دفاع نیست.

مهم‌ترین ریشه‌های فساد را نشانه‌ گرفته‌ایم
نجفی در پاسخ به این سوال سیاست شهردار در خصوص انتصاب مدیران شهرداری چه بوده است، گفت: بخشنامه‌های اخیر مهمترین ریشه‌های فساد در شهرداری تهران را نشانه گرفته و آثار مثبتی داشته است. البته از برخی رسانه‌ها گلایه می‌کنم که حتی یک اشاره کوچک درباره مبارزه با ریشه فساد نکردند!

مدیران قالیبافی را انتخاب نکرده‌ام  او درباره انتصابات اخیر در شهرداری تهران گفت: این که می‌گویند انتصابات از نزدیکان آقای قالیباف است، درست نیست. از 6 معاونی که من انتخاب کردم، 4 نفر معروفند به اصلاح طلبی و 2 نفر هم معتدل هستند. کدام یک از افراد قالیبافی را منصوب کرده ام؟ انتخابم سیاسی نیست. افرادی را انتخاب می‌کنم که برنامه ارائه شده به شورای شهر را قبول داشته باشند و کسانی این برنامه را قبول دارند، یا اصلاح طلبند یا معتدل.

شهردار تهران ادامه داد: طبیعتا برنامه من با اصولگرای 100 درصد فرق دارد. من انتخاب سیاسی نکردم و مدیران قالیبافی نیستند. هم اکنون در شهرداری 68 هزار و 400 نفر کارمند به صورت رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند. حدود 800 مدیر در شهر داریم. آیا همه اینها طرفداران سیاسی آقای قالیباف یا احمدی نژاد بودند؟ با مدیران زیادی از شهرداری صحبت کردم که در انتخابات به آقای قالیباف رای ندادند. شاید فردی ارتباط مدیریتی با قالیباف داشته ولی نمی‌توان گفت او طرفدار سیاسی قالیباف بوده است.

او با بیان اینکه از 9 معاون شهرداری 7 نفر را تغییر داده است، گفت: کسانی را آوردم که از نظر سیاسی طرفدار قالیباف نباشند.
نجفی در ادامه گفت: یکی از سیاستهایم برای انتخاب مدیران این است که حتی الامکان از بدنه شهرداری انتخاب شوند اما در سطح معاونان ناگزیر از بیرون شهرداری دعوت به همکاری کردم.

شهردار تهران با اشاره به اینکه اصل انتقاد درباره انتخاب مدیران را قبول ندارد، گفت: باید با بینش وسیعتر و سعه صدر بیشتر به انتخاب مدیران نگریست.

ماجرای بدهی یا طلب‌کاری از دولت
او در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره بدهی دولت به شهرداری گفت: من هرگز نگفتم دولت به شهرداری بدهی ندارد. گفتم باید حساب و کتاب انجام شود. در قانون بودجه 96 ردیف‌هایی است که باید به شهرداری پرداخت شود که در 6 ماه اول هیچ پرداختی صورت نگرفته است. دولت قول داده ردیف‌های شهرداری در سال 96 را به طور کامل بپردازد. از جمله این درآمدها، 60 درصد از جرایم تخلفات رانندگی است که در 6 ماهه ابتدای امسال شهرداری 48 میلیارد تومان از طریق این جرایم طلبکار است.

نجفی درباره مطالبات شهرداری قبل از 96 گفت: دولت هم مدعی مطالباتی از شهرداری است. بحث حقوقی بین دولت و شهرداری بوده که نیمه تمام رها شده است. مثلا دولت در قانون مجاز بوده به شهرداری کمک کند. آقای قالیباف می‌گفت آن ردیف‌هایی که دولت مجاز بوده بدهد و نداده، بیاید پرداخت شود. دولت هم می‌گوید احکام بودجه یکساله است و قابل انتقال به سال بعد نیست. موارد اختلاف، ساده نیست. کمیته مشترکی با دولت تشکیل دادیم و ادعای خود را به طور کامل بیان کردیم که حدود 10 هزار میلیارد تومان است. قرار شد کمیته مشترک به یک جمع بندی برسند.

پولی به ما نمی‌رسد چون پول آن را قبلا شهرداری دریافت کرده
محمدعلی نجفی در ادامه نشست خبری خود که صبح امروز برگزار شد، درباره دارایی‌هایفروخته شده شهرداری تهران گفت: آماری از فروش دارایی‌های شهرداری در دست ندارد ولی برخی فروختن‌ها، تبدیل به احسن بوده. برخی هم دارایی فیزیکی نبوده که به آن آینده فروشی می‌گویند.

او ادامه داده است: برخی تراکم‌ها به صورت هولوگرام واگذار شده که ما در 50 روز نتوانسته‌ایم آماری از تراکم‌های فروخته شده‌ای که هنوز ساخته نشده را بدست آوریم بنابراین تعبیر آینده فروشی درباره این وضعیت درست است.

شهردار تهران گفت: هر چه ساخت و ساز در تهران انجام می‌شود درآمدی به ما نمی‌رسد چون پول آن را قبلا شهرداری دریافت کرده است. عده‌ای به تصاحب بوستانی در خیابان پاسداران برای ساخت و ساز اعتراض کردند. بررسی کردم و دیدم شهرداری بدهکار بوده و تراکم و مجوز فروش را روی این زمین داده است. الان ما چه اقدامی می‌توانیم انجام دهیم؟ قطعا مالک جدید از شهرداری شکایت می‌کند. املاک حجم زیادی دارد و نمی‌توان عدد و رقم دقیقی گفت.

نجفی درباره همکاران نظامی شهرداری گفت: شهرداری تهران با دو قرارگاه ثارالله و خاتم الانبیاء همکاری دارد.

شهرداری تهران ۶۸هزار پرسنل دارد شهرداری لندن ۱۵هزار نیرو
او درباره تعداد پرسنل شهرداری گفت: 68 هزار و 400 نفر پرسنل در شهرداری مشغول به کار هستند. برخی سازمان‌ها قبلا در 

آمار آورده نمی شدند. مثلا بهشت زهرا 360 پرسنل دارد که پیش از این در آمار نیامده بوده است. ما همچنین عده ای کارکنان قراردادی، پیمانی و رسمی و همچنین تعدادی کارمند و کارگر پیمانکار خدماتی داریم. مثلا کارگران رفت و روب، از پیمانکار طرف قرارداد شهرداری حقوق می‌گیرند. اگر آنها را هم حساب کنیم، شهرداری حدود 125 هزار نفر پرسنل دارد، هر چند آنها واقعا پرسنل شهرداری نیستند.

شهردار تهران افزود: در اینکه تعداد پرسنل شهرداری زیاد است و شهرداری متورم شده است، شکی نیست. شهرداری لندن 15 هزار نیرو و شیکاگو 28 هزار نفر پرسنل دارد.

نجفی از پرداخت حقوق به برخی پرسنل در غیابشان در شهرداری خبر داد و گفت: مواردی داریم یک سال نبودند ولی حقوق می گرفتند. با آنها برخورد کردیم. بخشی هم برون سپاری است که می توان پرسنل ها را به به بخش خصوصی منتقل کنیم. البته قصد نداریم کسی را اخراج کنیم.

او در ادامه گفت: قرار بود به خاطر بدهی های شهرداری به بانک شهر، نمایشگاه شهر آفتاب و فروشگاه های شهروند واگذار شود که روی ارقام توافق نکردند. مطمئنا تمام فروشگاه های شهروند و نمایشگاه را به بانک شهر منتقل نمی کنیم. بلکه دنبال مشارکت با آنها هستیم. به دنبال این هستیم بخشی از پروژه ها را به بانک شهر و سایر بانکهایی که علاقمندند منتقل کنیم.

راستی آزمایی سخنان قالیباف از شهردار فعلی تهران
خبرنگاری درباره راستی آزمایی سخنان قالیباف از شهردار فعلی تهران سئوال کرد. نجفی گفت: تعبیر راستی آزمایی را در این موارد قبول ندارم ولی مواردی مانند هولوگرامها باید در کمیته ای راستی آزمایی شود. برخی از هولوگرامها، مردود شدند. راستی آزمایی در این موارد باید انجام شود. برخی از مسایل مانند بدهی شهرداری به بنیاد تعاون ناجا باید بررسی شود. 30 هزار میلیارد تومان بدهی مسجل شهرداری داریم و 2هزار و 200 میلیارد تومان برای تکمیل پروژه ها هم نیاز داریم.

او درباره کارگران و کارمندانی که به واسطه پیمانکار با شهرداری در ارتباطند گفت: اگر فردا رابطه پیمانکاری بین شهرداری و پیمانکار این اشخاص قطع شود، طبیعتا قانون کار بین این اشخاص و کارفرمای آنها حاکم خواهد بود.

شهردار تهران درباره سرمایه گذاری مستقیم خارجی در تهران گفت: متاسفانه تاکنون در این باره کاری انجام شده و یکی از ضعف های سازمان سرمایه گذاری شهرداری است که باید اصلاح شود. ما چند طرح داریم تا سرمایه گذاران خارجی در شهرداری تهران وارد شوند. مسایلی مانند پسماند، تولید برق از زباله و مانند آن، موضوعاتی است که سرمایه گذاران خارجی می توانند روی آن حساب باز کنند. کشورهایی مانند کره و ژاپن در این کارها بسیار خوب پیشرفت کرده اند. یکی از اهداف سفر آینده ام به کره، بحث جذب سرمایه از آن کشور برای این مسئله است.

او در ادامه گفت: مسایلی مانند برقی کردن خودرو و موتورسیکلتها در تهران به خاطر کاهش آلودگی هوا، زمینه بسیار عالی حضور سرمایه گذاران خارجی است.

سئوالی درباره ادامه کار مراکز ترک اعتیاد بهاران پرسیده شد. شهردار تهران گفت: اقداماتی در این باره انجام شده ولی مشکل اینجاست شهرداری مراکزی را برای جمع آوری معتادان متجاهر تشکیل می داده ولی بعد که دوباره این افراد رها می شده و به چرخه اعتیاد باز می گردند. آمارها می گوید 93 درصد از معتادان به چرخه اعتیاد بازمی گردند. کمیته ای در این راستا تشکیل شده که هنوز نتیجه نهایی این کمیته به دست من نرسیده. به نظر می رسد باید تجدیدنظر اساسی در این باره کرد. من برنامه روشنی در این مورد ندارم. شهرداری بخشی از مراکز بهاران را به بخش خصوصی واگذار کرده که برخی موفق نبوده اند. برخی از سمن هایی که همکاری کرده اند، بیشتر جنبه مالی داشته اند. باید ارزیابی مجدد داشته باشیم و سیستم را «ری.ست» کنیم برای برخورد با آسیبهای اجتماعی.

میزان درآمد‌های ناپایدار شهرداری تهران
خبرنگاری درباره میزان درآمدهای ناپایدار شهرداری تهران سئوال کرد. نجفی گفت: این درآمدها بیش از 70 درصد درآمد شهرداری است. محلاتی در شمال تهران قرار دارند و املاک قیمتهای بسیار بالایی دارند. شما نمی توانید آپارتمانی زیر 150 متر در شمال تهران پیدا کنید که دست کم 2.5 میلیارد تومان قیمت دارد و ماهانه 1 میلیون تومان شارژ می دهد. این آپارتمان سالی 120 هزار تومان به شهرداری عوارض می دهد. این عدالت است؟

او در ادامه درباره عوارض ورود به بزرگراه های تهران توضیح داد و گفت: کسی می خواهد از خودرو شخصی استفاده کند و در بزرگراه سرعت بیشتری داشته باشد، طبیعتا باید پولش را هم بدهد. ممکن است حرفهایم عده ای را ناراحت کند. هیچ شکی نیست.
شهردار تهران درباره هزینه های بخش فرهنگی در شهرداری گفت: معتقدم هزینه هایی در بخش فرهنگی می شود که هیچ راندمانی ندارد و بخش زیادی از کارهای فرهنگی شهرداری کاملا غیرضروری و بدون بازده بوده است. همچنین باید در سازمان فرهنگی هنری و معاونت اجتماعی شهرداری بازنگری شود.

او درباره طرح تفصیلی هم گفت: امسال سال آخر عمر طرح تفصیلی است. ما کمیته مشترکی با وزارت راه و شهرسازی برای تجدیدنظر در این طرح تشکیل می دهیم. درباره بلندمرتبه سازی هم خواهش کردیم کمیسیون ماده 5 ضوابط را به تصویب برساند. این ضوابط با وجود اختلاف نظر گذشته بین شهرداری و وزارتخانه، تصویب نشده بود ولی این اختلاف نظر الان وجود ندارد. امیدواریم ضوابط ساختمانهای بالای 12 طبقه مشخص شود.

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 717659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =