ایران نوشت:مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: نوزاد سه ماهه که چند روز پیش بر اثر تحویل اشتباه داروی تجویز شده پزشک، دچار تشنج شده بود با تلاش پزشکان بیمارستان طالقانی گرگان از مرگ رهایی یافت.


 محمدرضا باباییان دراین باره گفت: خانواده این نوزاد چند روز پیش با مراجعه به یکی از داروخانه‌های خصوصی گرگان و ارائه نسخه پزشک، داروی تجویزی برای فرزندشان را تحویل گرفتند غافل ازاینکه متصدی مربوطه به اشتباه داروی مشابهی که مخصوص افراد بزرگسال بوده را تحویل آنها داده است. متأسفانه نوزاد پس از استفاده از این داروها دچار تشنج شدید شد و بلافاصله به بیمارستان طالقانی گرگان- بیمارستان تخصصی اطفال- منتقل و تحت درمان قرارگرفت ولی به خاطر صدمات وارد شده، نوزاد در حالت کما بود که به بخش مراقبت های ویژه بیمارستان انتقال یافت. نوزاد حدود سه روز در حالت کما قرار داشت اما با تلاش پزشکان به هوش آمد و هم‌اکنون حال عمومی‌اش بهبود یافته و آماده ترخیص از بیمارستان است.
باباییان با اشاره به اینکه اشتباه متصدی داروخانه محرز شده افزود: با مراجعه پدر نوزاد به اداره آگاهی و ثبت شکایت از متصدی داروخانه ،موضوع در دست رسیدگی قرار گرفت. همچنین دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم به موضوع ورود کرده است.
 گفتنی است حجم بالای نسخه‌ها در برخی از داروخانه‌ها و تحویل سریع دارو، حضور نداشتن داروساز در برخی داروخانه‌ها، بی‌صبری برخی مراجعه‌کنندگان در قسمت تحویل دارو و درخواست دریافت سریع دارو، آشنا نبودن به خط پزشک، مشترک بودن فرم دوز و دستور دو دارو و شباهت الگوی نوشتاری، آشنا نبودن بیمار با داروی تجویز شده و در دسترس نبودن امکان تماس با پزشک از جمله مواردی هستند که باعث تحویل اشتباه دارو به بیمار می‌شود.

 

47302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 593335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کوروش IR ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    12 1
    خطای انسانی همه جا هست ولی نه جایی که با جان انسانها ارتباط دارد.هیچ راه توجیهی نیست
  • علی A1 ۰۴:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    4 4
    بیشتر مرگ میر در اثر اشتباهات دکترها و داروخانه و عمل جراحی
  • بی نام IR ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    5 1
    خدا را شکر چقدر دلیل برای اشتباه داروخانه ها داریم:
  • بی نام RO ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    7 0
    با راه اندازی سامانه نسخه نویسی آنلاین دیگر شاهد این دست اشتباهات نخواهیم بود
  • بی نام IR ۰۵:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    14 0
    البته خط افتضاح پزشکان هم دلیلی میشه.
  • دکترداروساز A1 ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    8 1
    اغلب دکترهای داروسازبه عنوان مسئول فنی سر کارشون حاضر اگر هم باشن حواسشون شش دانگ نیست و دارن کاسبی خودشون رو می کنن و معمولا پراتیک ها و نسخه پیچ ها همه کار هارو انجام میدن در صورتیکه دکتر داروساز باید حداقل چک نهایی رو بکنه و با بیمار صحبت کنه و از اون سوالاتی بکنه تا چنین اتفاقاتی نیافته ، باید مسیول فنی داروخانه از موسس داروخانه جدا باشه تا هرکس کار خودش رو پیگیری کنه،
  • بی نام RO ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    17 1
    برای منم همین اتفاق افتاده ، دکتر پردنیزولون ۵ رو به میزان ۵۰ عدد داد که داروخانه ۵ تا ۵۰ داد ولی من چون سابقه استفادد داشتم متوجه شدم،البته اولین بار نبود چند سال پیش یه داروخونه دیگه هم همین اشتباه رو کرد و باز خودم چک کردم و متوجه شدم،برای خبر آنلاین هم نو شتم پیگیری نکرد.
  • محمد RO ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    13 1
    خداییش آدم نمیدونه با این وضعیت فاجعه چه جوری باید زندگی کنه تو این مملکت، زندگی با کیفیت نخواستیم همین که اجازه نفس کشیدن بهمون بدن خودش کلیه.
  • بی نام IR ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    7 0
    تقلبی و غیر استاندارد بودن دارو را هم به لیست اضافه کنید. با این وضعیت و موارد مشابه خطای تشخیص، اکیداً توصیه می شود به جز در موارد ضرور نزدیک به مرگ به بیمارستان مراجعه نفرموده و خودتان خوب شوید
  • حسین A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
    18 0
    با حمد و ثنای الهی. پیشنهاد می شود: داروهای مخصوص کودکان با "رنگ مخصوص" و "نشان مخصوص" از داروهای بزرگسالان متمایز گردد.
    • بی نام FR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
      13 0
      اقا داروخانه میریم میبینیم متصدی مربوطه داره با موبایلش حرف می زنه،زخ دادن این اتفاقات طبیعیه
    • حسین A1 ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۳
      0 0
      در ادامه پیشنهاد: به خانواده ها نیز آموزش داده شود. نشان رنگ ها مانند: "شیمیایی" ، "طبیعی" و "ترکیبی از هردو" هم اکنون نیز در خمیر دندان ها استفاده میشود
  • روان خواه RU ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۴
    0 1
    بدن انسان خودبخودخودشودرمان میکنه بهتره به جای شلوغ کردن داروخانه هااز روشهای تلقین روحی برای درمان بیماریهااستفاده شود.