بودجه کل مجلس شورا در سال 1308 ش چه اندازه بوده است؟

لایحه بودجه سال 1308 حاوی اطلاعات ریز هزینه ای تمامی بخش های دولتی در سال 1308 است. صفحات نخست آن اختصاص به خود مجلس دارد و مجموعه هزینه های مجلس در آن سال با تفکیک بخش های مختلف در آن بخش آمده است.

 

رسول جعفریان

بودجه مجلس شورای ملی برای سال 1308 ش، در بهمن ماه سال 1307 توسط کارپرداز مجلس که آن زمان کیخسرو شاهرخ بوده ضمن نامه ای همراه با هزینه دیگر بخش های دولتی تقدیم مجلس شده است.
در این بخش جزئیات هزینه های مجلس شورا محاسبه هزینه تمام بخش ها بر اساس قران محاسبه و اعلام شده است.
در این اوراق علاوه بر هزینه ها، دقیقا می توان بخش های مختلف مجلس و کارمندانی را که در هر قسمت کار می کرده اند بدست آورد.
هزینه یک سال مجلس از نماینده تا تمامی کارمندان و به خصوص مطبعه مجلس که 105 کارمندان و کارگر داشته جمعا مبلغ 6963920 ریال یعنی ششصد و نود و شش هزار و نهصد و بیست تومان یعنی کمتر از هفتصد هزار تومان بوده است.
هزینه یا به عبارتی حقوق 136 نماینده مجلس جمعا 493 هزار و دویست تومان بوده است.
در جدول اول، حقوق نمایندگان، مصارف ماهیانه، کارکنان مطبعه و مصارف و اثاثیه به تفکیک بیان شده و در صفحات بعد جزئیات آن درج شده است.
در سال 1308 برای کتابخانه یک مدیر، یک معاون و دو عضو در نظر گرفته شده بوده و جمعا چهار کارمند داشته است. حقوق یک سال مدیر 1968 تومان، معاون 1104 تومان و دو کارمند جمعا 1008 تومان بوده است.
بخش مطبعه مجلس یکی از پررونق ترین قسمت های مجلس بوده و چنان که می دانیم مطبعه مجلس روزگاری بهترین چاپخانه تهران بوده است. این اهمیت به اندازه ای بود که وقتی در تیرماه 1311 ولیعهد کشور سعودی به ایران آمد، او را به مطبعه مجلس آوردند تا آنجا را مورد بازدید قرار دهد. (روزنامه اطلاعات 14 تیرماه 1311).
مطبعه مجلس در این بودجه نامه، شامل بخش های مختلفی است که از آن جمله یک مدیر فنی تبعه آلمان داشته است.
قسمت گرآور سازی، الکتریک، ماشیخانه، حروفچینی، فرم بندی، صحافی، قسمت ماشینهای چاپ برجسته از بخش های مختلف مطبعه مجلس بوده است.

 

رسول جعفریان

 

رسول جعفریان

 

رسول جعفریان

 

رسول جعفریان

 

رسول جعفریان

 

رسول جعفریان

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 382174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • منصور A1 ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۳
    5 0
    نه پول آنروز به اررش پول امروز است ونه بالعکس.باید دو رقم با روشهای آماری استاندارد شود .با استفاده از شاخص قیمت خرده فروشی یانرخ تورم . حدودا باید رقم را در 5000 ضرب کرد.البته کم هزینه تر از حالا بوده اند حتی به قیمت ثابت.
  • کامران A1 ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۳
    3 0
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد محترم. مطلب جالبی بود. سوال بنده اینست که چگونه میتوان ارزش پول و به تبع آن اجناس تاریخی را با پول و هزینه های حال حاضر مقایسه نمود؟ در کتاب ایران عصر صفوی نوشته سیوری ذکر شده که هر تومان عصر شاه عباس اول صفوی معادل سه پوند و خورده ای بوده است. ملاک، فرمول یا منبای این مقایسات مالی تاریخی چیست؟ خواهشا تنها به فکر یافتن موضوعات نوین که به ذهن حضرتعالی مناسب درج در وبلاگ هستند نبوده و به برخی از سوالات خوانندگان نیز مجملا پاسخ دهید. ظل عالی مستدام.