۰ نفر
۲۳ فروردین ۱۳۹۱ - ۲۳:۰۰

برآوردها نشان می دهد سال گذشته از محل صادرات برق حدود هزار میلیارد تومان درآمد عاید کشور شده است.

آذرجزایری:  سیاست کشور به سمت صادرات نفت و گاز پیش می رود و درهمین راستا هم سالهاست که مسوولان دولتی ما سعی دارند تا همسایگان را به خرید گاز ایران متقاعد کنند.
این تلاش مسوولان در شرایطی صورت می گیرد که طی سالیان گذشته آمریکا سعی دارد تا مشتریان گازی ایران را از خرید گاز منصرف کند و در این راستا تضمین می کند که گاز مورد نیاز این کشورها را از طریق کشورهای دیگر و با قیمتی استثنایی تامین می کند.
البته تنها این وعده نیست بلکه وعده های دیگری چون انتقال تکنولوژی هسته ای نیز از جمله وعده هایی است آمریکا سعی دارد از طریق آنها این کشورها را از خرید گاز ایران منصرف کند.
شاید کناره گیری هند از خط لوله صلح نمونه ای باشد برای این ادعا! البته در حال حاضر نیز کشورهای دیگر چون پاکستان و ترکیه  تحت فشار آمریکا قرار گرفته اند تا ارتباط گازی خود با ایران را قطع کنند.شاید گذری بر اظهارات یکی دوماهه اخیر مسوولان این کشورها گواهی بر این ادعا باشد.

 

صادرات برق به کشورهای همسایه(میلیون مگاوت ساعت)


آمریکا می گوید که می تواند گاز مورد نیاز این کشورها را تامین کند و این امر درست به نظر می رسد.چراکه گاز را می توان از طریق کشتی حمل کرد و کار چندان سختی نیست.حتی اگر این کشور بخواهد گاز این کشورها را خود تامین کند بازهم این کار امکان پذیر است.اگرچه هزینه حمل بالا می رود اما غیرممکن نیست.این امر در شرایطی است که اگر مسوولان ما کمی هوشمندانه تر عمل کنند قطعا سیاست خود در خصوص صادرات گاز را به صادرات برق تغییر می دهند و سعی می کنند با تولید گاز صنعت پتروشیمی کشور و صنعت پایین دستی کشور را تقویت کنند.
برق، انرژی است که کشورهای همسایه به شدت به آن محتاجند و خوشبختانه بسترهای ایران برای صادرات آن بسیار آماده است.
به جای آنکه بارها کارشناسان بگویند گاز داریم اما زیر زمین یا اظهاراتی از این دست می توان با تقویل بخش برق کشور،صادرات آن را افزایش داد و مطمئن بود که نه آمریکا و نه کشور دیگری نمی تواند همسایگان را متقاعد کند که از خرید برق ایران منصرف شوند.چراکه برق قابل انتقال از طریق کشتی نیست و تنها باید با کشیدن خطوط انتقال آن را به دست مصرف کننده رساند.

 


 

این پتانسیل در شرایطی وجود دارد که متاسفانه طی سالیان گذشته ظرفیت های تولید و توسعه برقی بخش خصوصی به دلیل بدهکاری دولت به آنها به شدت کاهش یافته و به نظر می رسد در صورت تداوم شرایط فعلی طی چند سال آینده به طور کامل از بین برود.
به گفته مسوولان سندیکای صنعت برق کشور،طی سالهای گذشته بسیاری از شرکت های برقی ورشکست شده اند و یا کارخانه های خود را تعطیل کرده اند و مشغول واردات کالای چینی و فروش آن هستند.
به گفته صالحی آنچنان قیمت تجهیزات برقی چینی پایین است که برخی از سازندگان و تولید کنندگان صنعت برق ترجیح داده اند به جای افزایش بدهی دولت به خود و افزایش فشارها در این خصوص به سمت واردات این تجهیزات و فروش آن بیفتند که البته سود خوبی هم در آن هست.

 

/31221

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 207482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۳
    12 1
    اصولا وقتی در بخشی سرمایه گذاری میشود باید شاهد نتایج و کاهش قیمتها و اینکه در عمل دیده شود باشیم و گرنه بلوف و گزافه گویی است. برای مثال اینکه 10 سال دغدغه ما شده انرژی هسته ای و دانشمند و امثال ان اکنون باید به نتیجه رسیدن و فروش و درامد زایی و کاهش قیمت محصول برای خودمان باشیم.
  • بدون نام US ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۳
    16 2
    والا ما اهوازیم مدام برق میرود...
    • بدون نام IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۴
      0 8
      چه ربطی داره؟
  • بدون نام IR ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۴
    10 1
    انشااله خبرهای خوبی از فعالیت رسمی نیروگاه اتمی و فروش مازاد برق و کاهش قیمت انرژی مشترکان و خودکفایی رسمی ارائه دهید تا شاهد نتایج 10 سال سرمایه گذاری بر این فعالیت باشیم.
  • بدون نام IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۴
    16 1
    خب با این حساب دیگر مردم ایران پول برق برایشان مجانی است یا برای اعراب مجانی است . سرمایه اصلی از پول مردم ایران است پس سود ان هم به مردم ایران می رسد .
  • بدون نام TR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۴
    13 1
    پس چرا وزارت یرو بدهی خود به پیمانکاران بیچاره را نمی دهد وزارت نیرو دومین وزارت بدهکار است.
  • نوید NL ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۴
    7 0
    پس چرا طلب پیمانکاران وسازندگان نیروگاههای برق را نمیدهد؟
  • بدون نام IR ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۴
    1 0
    کذب است. بگویید درامدش کجا مصرف شده. باید ملموس باشد.