کتاب «بچه‌های کُفیشه» شامل خاطرات شفاهی مکی یازع به قلم سیدقاسم ‌یاحسینی از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ مجدد خواهد رسید.

دومین چاپ از کتاب «بچه‌های کفیشه» منتشر می‌شود. یاحسینی در گفت‌وگو با پایگاه خبری سوره مهر درباره این کتاب اظهار داشت: سرهنگ پاسدار، مکی یازع که در محله کُفیشه آبادان زندگی می‌کند، خاطرات خود را از انقلاب و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و محاصره یک ساله آبادان توسط نیروهای عراقی بیان کرده است. وی با اشاره به این که یازع و 24 نفر از اعضای خانواده او به صورت مستقیم درگیر جنگ بوده‌اند، گفت: آنان از کسانی‌اند که زیر بمباران هواپیماهای دشمن و خمپاره باران آبادان در شهر محاصره شده مانده‌اند.

یاحسینی ادامه داد: یکی از لایه‌های پنهان روایت یازع، وضعیت مردم کوچه و بازار و زنان و مردان عادی ساکن در شهر محاصره شده آبادان است که مطالب جدید و دسته اولی را ارایه می‌دهد.

وی گفت: اسفند ماه سال 1386 در سفر به آبادان با مکی یازع آشنا شدم. حدود 12 جلسه و از ساعت 23 تا 1 بامداد به محل اقامتم در آبادان ‌آمد و خاطرات خود را که نتیجه آن 25 ساعت صدا شد، روایت کرد.

یاحسینی درباره علت انتخاب عنوان «بچه‌های کُفیشه» برای نام کتاب گفت: «کُفیشه» شکل تغییر یافته واژه کافی شاپ در زبان انگلیسی است. زیرا در دوران رضا خان انگلیسی‌های ساکن در پالایشگاه آبادان در منطقه‌ای از این شهر، برای تفریح و استراحت کافی شاپی برپا کردند که کم‌کم اطراف آن کافی شاب، خانه‌هایی ساخته شد و محله به نام کُفیشه مشهور شد.

وی ادامه داد: مکی یازع ساکن محله کُفیشه است. وی و عموزادگانش در آبادان یک دسته نظامی 20 و چند نفره داشته‌اند که خط 11 یکی از جبهه‌های آبادان به آنان سپرده می‌شود. به همین دلیل که حجم عظیمی از خاطرات او در محله کُفیشه اتفاق افتاده‌اند، نام کتاب را «بچه‌های کُفیشه» قرار دادم.

این نویسنده همچنین گفت: با گذشت سال‌ها از پایان دوران دفاع‌مقدس هنوز منابع چندانی از وضعیت آبادان در یک سال محاصره آن نداریم که با نگاهی جامعه‌‌شناختی و انسان‌شناسانه به وضعیت زندگی مردم در آن ایام پرداخته باشند.

 

 

 

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 263997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =