مجموعه‌ اشعار خسرو گلسرخی به همت کاوه گوهرین و جلد نخست کتاب «اسلام ایرانی» هانری کُربن با ترجمه‌ انشاءلله رحمتی منتشر شد.

ایسنا نوشت: کاوه گوهرین می‌گوید: از سال‌ها پیش به جمع‌آوری و تدوین و نشر شعر‌های خسرو گلسرخی اقدام کردم، از جمله مجموعه‌ زیادی از شعر‌های این شاعر در سال 1371 از سوی انتشارات نگاه با عنوان «ای سرزمین» چاپ شد. اکنون در مجموعه‌ای که این ناشر از شعر شاعران معاصر درمی‌آورد، مجموعه‌ کامل اشعار خسرو گلسرخی با مقدمه‌ای مفصل و همچنین بخش شعر‌های نویافته منتشر شده است. عکس روی جلد کتاب هم برای نخستین‌بار است که چاپ می‌شود. او در ادامه می‌افزاید: پیش‌تر مجموعه‌ی آثار این شاعر در دوره‌ سه‌جلدی دربرگیرنده‌ی شعر‌ها و مقاله‌ها و یادداشت‌های او چاپ شد؛ اما در مجموعه‌ اشعار کنونی سعی شده است دیگر از شعر‌های برجامانده و منتشرنشده اثری از قلم نیفتد، اما اگر آثار تازه‌ای یافته شود، حتما در چاپ‌های بعدی به این مجموعه اضافه می‌شود.خسرو گلسرخی دوم بهمن‌ماه سال 1322 در رشت به دنیا آمد. این شاعر و نویسنده‌ مبارز در دوران حکومت پهلوی محاکمه و در 29 بهمن‌ماه 1352 اعدام شد. متن دفاعیه‌ گلسرخی در دادگاه و یادکردش از امام حسین (ع) و آزادگی ایشان بسیار شهرت دارد. او عموما آثارش را با نام مستعار منتشر می‌کرد. مجموعه‌ شعرهای «خسته‌تر از همیشه» و «ای سرزمین من» به کوشش کاوه گوهرین، «سیاست هنر، سیاست شعر» با نام خ. گلسرخی، «نیما و حقیقت خاکی» با نام خسرو تهرانی و «ادبیات توده» با نام خسرو تهرانی از جمله‌ آثار اوست.


همچنین بر اساس گزارش این خبرگزاری، جلد نخست کتاب «اسلام ایرانی» هانری کُربن با ترجمه‌ انشاءلله رحمتی منتشر شد. جلد نخست کتاب «اسلام ایرانی؛ چشم‌اندازه‌های معنوی و فلسفی» نوشته‌ی هانری کربن با ترجمه‌ی انشاءالله رحمتی از سوی نشر سوفیا به چاپ رسیده است. این جلد به تشیع دوازده امامی می‌پردازد. این مترجم آثار فلسفی و پژوهشگر فلسفه از سال‌ها پیش در کار ترجمه و معرفی آثار هانری کربن به فارسی‌زبان‌هاست. اکنون هم در ادامه‌ آن کار، جلد نخست از مجموعه‌ چهارجلدی کتاب «اسلام ایرانی» را ترجمه و منتشر کرده است. او جلد دوم این مجموعه را نیز ترجمه کرده است که انتظار می‌رود تا یک ماه آینده از سوی نشر یادشده منتشر شود. جلد دوم این کتاب به سهروردی و افلاطونی‌های پارسی می‌پردازد. رحمتی پیش‌تر کتاب‌های «تخیل خلاق در عرفان ابن عربی»، «ابن سینا و تمثیل عرفانی»، «معبد و مکاشفه» و «زمان ادواری در عرفان اسماعیلیه»ی این اسلام‌شناس مطرح فرانسوی را ترجمه کرده است. همچنین کتابی را درباره‌ی او در دست تألیف دارد. او معتقد است، هانری‌ کربن چهره‌ای منحصر ‌به‌ فرد در بین شرق‌شناسان است که همدلی زیادی با فرهنگ و تمدن ایران دارد و یکی از احیا‌کنندگان جریان فلسفه‌ی اسلامی در دوران معاصر است؛ از همین‌رو راه بردن به نظریات و دیگاه‌های این اندیشمند اهمیت دارد.


هانری کربن متولد سال 1903 در پاریس، اسلام‌شناس، شیعه‌شناس و استاد دانشگاه سوربن پاریس بود. او بخشی از عمر خود را در ایران و خاورمیانه زندگی کرد. همچنین آثار متعددی را در حوزه‌ی عرفان اسلامی تألیف کرد. این اندیشمند در سال 1978 درگذشت.

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 266144

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =