چاپ شانزدهم «مرد نخستین»، داستان زندگی پروفسور محمود حسابی و چاپ پنجم «از چنده لا تا جنگ» خاطرات شمسی سبحانی از جنگ تحمیلی از سوی سوره مهر روانه بازار کتاب شد.

به گزارش خبرآنلاین، داستان کتاب «مرد نخستین» که از مجموعه مفاخر ملی، مذهبی است، از چهارم اسفند 1281 هجری شمسی، همزمان با تولد پرفسور حسابی آغاز می‌شود و در اسفند سال 1345 هجری شمسی، آنگاه که حسابی درگذشت، به پایان می‌رسد.

این کتاب 64 سال فراز و نشیب را در زندگی علمی، سیاسی و فرهنگی پرفسور در قالبی داستانی برای خواننده ترسیم کرده است.

پرفسور حسابی تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی را در بیروت گذراند و در رشته‌های ادبیات و علوم و نیز راه و ساختمان فارغ‌التحصیل شد. مدتی نیز پزشکی خواند. ولی آن را رها کرد و به مطالعه نجوم، ریاضی و زیست‌شناسی پرداخت و در همه آن‌ها با موفقیت روبرو شد. سپس مهندسی برق، مهندسی معدن و دکترای فیزیک را در دانشگاه سوربن به پایان برد.

در سال ١٣٠٦، به تهران بازگشت و با توجه به فقر فرهنگی کشور ، در راه گسترش علوم و فنون جدید دست به تلاش خستگی‌ناپذیری زد. تأسیس دانشگاه تهران ، دانشکده فنی و علوم، راه‌اندازی نخستین دستگاه رادیولوژی و ایجاد نخستین ایستگاه هواشناسی از کارهای اوست. دکتر حسابی پدر فیزیک ایران لقب دارد و یک بار نیز از سوی مجامع خارجی، به او عنوان مرد سال داده شده است. داستان این کتاب از سوی «ایرج حسابی» فرزند پرفسور حسابی بازبینی شده است. 

همچنین بنابر گزارش ناشر، کتاب «از چنده لا تا جنگ» خاطرات شمسی سبحانی با تدوین گلستان جعفریان است که برای پنجمین بار منتشر شده است. شمسی سبحانی از آغاز جنگ ایران و عراق تا اواخر سال1364 در مناطق جنگى جنوب، به‏عنوان نیروى داوطلب سپاه به ‏امدادرسانى مجروحان جنگى مى‏ پردازد.

راوى در این کتاب به ذکر خاطرات تلخ و شیرین از ایام حضور خود درکردستان و همچنین مناطق جنگى جنوب پرداخته و به عملیاتهاى‏فتح‏المبین، بیت‏المقدس، خیبر، والفجر مقدماتى و والفجر یک اشاره‏مى‏نماید.

«از چندلا تا جنگ» خاطراتى از دوران کودکى، مبارزات انقلابى، دوران آموزش‏امدادگرى در بیمارستان لقمان، اعدام پاسداران توسط کومله‏ها ، نفوذ یکى از نیروهاى کومله در بیمارستان اللّه‏اکبر، بازدید از مناطق‏آزاد شده و عملیاتى هویزه و محل شهادت دکتر چمران در دهلاویه، راه‏اندازى بخش رختشویخانه بیمارستان شهید کلانترى اندیمشک‏توسط راوى و خاطراتى از آن روزها، مسلمان شدن یکى از نیروهاى‏امدادگر مسیحى، ازدواج راوى با یکى از نیروهاى سپاهى ... را در خود جای داده است.

 

6060

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 315359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
    5 1
    بدون شك از پروفسور حسابي ميشه به عنوان پدر علوم اكادميك نوين ايران ياد كرد.روح اين مرد بزرگ شاد.
  • بی نام A1 ۰۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۸
    1 2
    خیلی هم خوب.... ولی جدا از این موضوع عجب سریال خوبی داره از شبکه 3 پخش میشه واقعا طنز خوبیه کار وقتی قوی باشه همه رو جذب میکنه
  • محمد IR ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۸
    8 1
    تاریخ وفات دکتر سال 1371 هستش نه 1345 !