مشکل امروز، هدایت برخی افراد به نام استاد در دانشگاه‌هاست

رسول جعفریان با بیان اینکه یکی از علل افت پژوهش​ها در کشور اساتید ناکارآمد هستند، تصریح کرد: «متاسفانه کیفیت کارهای پژوهشی در ایران اندازه مطرح شدن در مجامع جهانی نیستند و قابلیت ترجمه در سطح بین‌الملل را ندارند.»

رسول جعفریان، عضو هیات علمی ششمین دوره جایزده ادبی جلال آل احمد در مراسم اختتامیه این دوره که هیچ برگزیده ای در هیچ یک از رشته​ها نداشت و تنها به شایستگان تقدیر بسنده شده بود، با انتقاد از وضعیت پژوهش در کشور گفت: متاسفانه کیفیت کارهای پژوهشی در ایران اندازه مطرح شدن در مجامع جهانی نیستند و قابلیت ترجمه در سطح بین‌الملل را ندارند.

وی با بیان این‌که باعث تاسف است که بسیاری از آثار پژوهشی در کشور تنها از طریق کمک‌‌های دولتی در سطح بین‌‌المللی مطرح می‌شوند، عنوان کرد: هنوز ظرفیت کارهای پژوهشی ما به حدی نرسیده است که به صورت خودجوش و از طریق تشکل‌های خصوصی قابلیت عرضه در سطح بین‌المللی را داشته باشند و این یک نقطه ضعف بزرگ در حوزه پژوهش است.

جعفریان درباره دلایل بی‌توجهی به آثار پژوهشی و تولید نشدن آثار با کیفیت در کشور از سوی محققان و پژوهشگران گفت: این مشکل ناشی از عوامل مختلفی است که مهم‌ترین آن‌ها بی‌توجهی به فضای دانشگاهی، کمبود بودجه پژوهشی در این مراکز و سوق دادن برخی افراد به نام استاد در کرسی‌های دانشگاهی است که هیچ شایستگی علمی ندارند و فقط با ارایه مطالب تکراری در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو را در مسیر تکراری هدایت می‌کنند.

وی با تاکید بر این‌که انتظار ما از وزارت علوم این است که بر تعیین کادر آموزشی با وجود استادان برجسته و نخبه در سطح دانشگاه‌ها اقدام کند، اظهار کرد: جمعیت عظیمی در دانشگاه‌ها هستند که قابلیت تبدیل‌شدن به محققان و پژوهشگران برتر را دارند و فقط باید از طریق استادان زبده در مسیر درست هدایت شوند.

رییس پیشین کتابخانه و مرکز اسناد مجلس عنوان کرد: امیدوارم این جایزه سال‌های سال به نام جلال باقی بماند تا بتواند نقش موثری در بهبود آثار پژوهشی نسل جوان ایفا کند.

جعفریان درباره آثار رسیده به ششمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد اظهار کرد: آثار ارسالی و پژوهشی رسیده به دبیرخانه این دوره از جایزه جلال در بخش های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت و با توجه به اهمیت پژوهش در مسایل اجتماعی و نو بودن موضوع؛ این پژوهش‌ها رصد و آثار منتخب انتخاب شدند.

وی با تاکید بر این‌که از کیفیت کارهای پژوهشی در کشور راضی نیستم، عنوان کرد: نگرانی جامعه علمی و پژوهشی این است که نسل جوان مانند نسل ما که دوره‌های آموزشی را در حوزه پژوهش طی نکردند، به این آسیب دچار شود و این مساله به بدنه تحقیق در کشور لطمه وارد می‌کند.

عضو هیات علمی جایزه ادبی جلال آل احمد با بیان این‌‌که جلال شخصیت مقبول و شایسته‌ای در کشور ماست، عنوان کرد: شخصیت و چهره‌های ملی مانند جلال آل احمد نباید قربانی توقعات روشنفکری و جدال‌های داخلی سیاسی شود.

وی با بیان این‌‌که مسوولان فرهنگی کشور باید تعداد چهره‌های ملی را افزایش دهند، عنوان کرد: حفظ چهره‌های ملی که تعداد آن‌ها در ایران کم نیستند فقط با اختصاص حداقل ایمان به این چهره‌ها قابل مطرح شدن هستند و نباید با افراطی‌گری به چهره‌های ملی، بی اعتنایی کنیم زیرا آن‌ها زبان ادبیات، مردم، فلسفه و هنر ایران هستند.

 

 

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 324103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد A1 ۰۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    30 4
    امروزه گرفتن مدرک دکترا و شروع تدریس و گرفتن لقب استادی از همه کارها ساده تر شده.
    • بی نام A1 ۰۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
      33 1
      اي كاش طرف با گرفتن مدرك دكترا به عنوان استاد انتخاب مي شد . آخه يكي مثل حاج سعيد حداديان چه مدركي داره كه توي دانشگاه تدريس ميكنه ؟
    • بی نام A1 ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
      3 0
      بخش حسابداری دانشگاه شیراز مملو از چنین اساتیدی هست
    • بی نام A1 ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
      3 0
      مدرکا که شده دوزاری وپولی واقعاسوادا درحدسیکلم نیست واقعاپیشرفت میکنیم
  • بی نام IR ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    5 0
    متاسفانه برای کار علمی ارزش قائل نیستن اما برای دور قاب چین ها و رانت و پارتی دارها ارزش قائل هستند ارزش علم و آگاهی هیچ شده!!!!
  • شهریار A1 ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    2 0
    یکی از دلایل این مشکل، عدم ارتباط دانشگاه با صنعت ماست. اگر طرح‌های پژوهشی ما توسط مراکز صنعتی پشتیبانی بشه رقابت بین پژوهشگران ایجاد می‌شه که خودش می‌تونه عامل محرکی برای ارتقای سطح علمی پژوهش‌های داخلی بشه.
    • احسان IR ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
      0 0
      نظر شما درباره ی رشته های علوم انسانی و حقوق و علوم سیاسی و...که هیچ ربطی لااقل به صورت مستقیم به صنعت ندارند چیه؟ دیدگاه شما بسیار جزئی است
  • بی نام EU ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    4 0
    با این استادها که ما داریم نباید هیچ انتظاری از دانشجوها داشته باشیم
  • بی نام IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    1 0
    وقتی یک عده در جنگ و جدال با جنگ و فقر وگرسنگی بودند یک عده را که از توانایی کمی برخوردار بودند فقط به دلیل روابط و معرفی شدن از طریق لابی های داخل خودی ها به خارج فرستاده شدند و حتی نتوانستند شایستگی علمی و عملی داشته باشند و بعد به عنوان استاد با رانت و معرفی از بالاترین مقام مملکت به دانشگاهها معرفی شدند بعد هم که در هر دوره ای که دولت عوض شد عده ای با همین لابی ها استخدام در قسمت پژوهش و علمی دانشگاهها شدند نتیجه اینکه الان دانشگاهی داریم پر از خالی استادان بی سوادی که کارهای سیاسی و کلک های تبلیغاتی بلدند اما کار علمی نه و دانشجویان این افراد هم بی سواد می مانند زیرا استاد توان هدایت ندارد و دانشجو تنها وسط معرکه می گویند یالا لنگش کن !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • فرهاد A1 ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    4 0
    ..چه بسيار استادهاي دانشمندي كه از دانشگاه‌ها اخراج شدن، فقط به خاطر اينكه آقايون فكر مي‌كردند اين بزرگواران متعهد نيستند. من به‌عنوان دانشجوي دانشگاه علامه مي‌دونم كه چه استادهاي دانشمندي در طول چند سال اخير از اين دانشگاه اخراج شدن.
  • احسان A1 ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
    0 0
    آقای جعفریان بیایید یه سوزن به دیگران و یک جوالدوز به گروه تاریخ دانشگاه تهران بزنید. البته منظورم شما نیستید خودتون بهتر اطلاع دارید