۰ نفر
۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۹

سناریو ماهرانه طراحی شده بود. درست یک روز قبل از توافق ایران و گروه 5+1 در خصوص فرآیند اجرای توافقنامه ژنو، شاخص کل بورس تهران افت 2.7 درصدی را تجربه کرد و درست یک روز بعد، ظاهرا همه چیز به حالت عادی بازگشت و کاسه کوزه های نزول شاخص کل هم بر سر شایعه تغییر مدیران بازار سرمایه شکست.

این سناریوی تازه کاسبان تحریم بود که حالا با تغییر رویکرد، به کاسبی در فرصت های رفع تحریم می پردازند. سیاست همچنان ایجاد جو بدبینی به روندهای امیدبخش است. زیان دیدگان هم همان افرادی هستند که در دوره تحریم از سوداگری این دسته زیان کردند و حالا هم اسیر بازی های تازه، سهامشان را ارزان فروختند و یک روز بعد گران تر خریدند. توجیه این زیان هم ساده است: "غیرحرفه ای هستند و باید ببازند تا بازی را یاد بگیرند."

اما نباید فراموش کرد:

1-در نتیجه افت و خیزهای مشابه که از سال 1382 در بورس تهران و تحت تاثیر شایعه آزادسازی قیمت سیمان آغاز شد، بالاخره سهامداران خرد و غیرحرفه ای بازار از سال 83 با بازار سهام قهر کردند. قهری که بیش از 7 سال ادامه یافت. حالا هم اگر مقامات ارشد دولت مردم را به حضور در بازار سرمایه تشویق می کنند باید شرایط شفاف بازار را نیز تضمین کنند. لذا بالابردن هزینه شایعه محوری در بازار سرمایه کشور که مامن سرمایه های ملی و مردمی است، باید مورد توجه دولت باشد. والا ادامه روند موجود، بازار سرمایه کشور را به اصلی ترین چالش اقتصادی و سیاسی دولت بدل خواهد کرد.

2-برخی رسانه های مکتوب و دیجیتالی طی دو روزه گذشته محور تمام تحلیل های خود را بر تاثیرگذاری شایعه برکناری برخی مدیران بازار سرمایه بر افت تاریخی بورس متمرکز کردند. قید افت تاریخی و بی سابقه را نیز برای پررنگ تر شدن تاثیرگذاری شایعه بر بازار سرمایه با اصرار تکرار کرده بودند. این در حالی است که عواملی همچون افزایش قیمت خوراک پتروشیمی ها و سرنوشت نامعلوم بهره مالکانه معادن در بودجه سال آینده یا طرح برخی مباحث سیاسی از جمله موارد بنیادینی بود که در کاهش شاخص کل تاثیرگذار بود. آیا القائات کاسبان رفع تحریم در شرایطی که دولت در شفاف سازی فضای بازار دست پیش را ندارد، برخی رسانه ها را متاثر کرد؟ آیا منتفعان از ارائه تصویر بلبشو از بازارسرمایه کشور تا بدل شدن به منابع خبری برخی رسانه ها پیش رفته اند؟

اگر پاسخ به این سوال ها مثبت باشد، ارشدترین مقام ناظر بر بازارسرمایه کشور، یعنی شخص وزیر امور اقتصادی و دارایی از همین امروز باید به فکر تدبیری برای افزایش هزینه چنین اخلال های پرهزینه ای در بازار سرمایه کشور و کاهش اثرگذاری آنها باشد.

3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 332711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۴
    14 4
    خود مردم هم باید کمی ثبات در کارهایشان باشد۰ کلا مردم زود باور و شایعه دوستی داریم و افرادی هم از این رفتار سو استفاده میکنند
  • بی نام A1 ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۴
    4 0
    پس دلیل کاهش ارزش بازار بورس بخاطر کاسبان منافع رفع تحریم و خالی بازی حرفه ایهای بازار بورس بود. خیلی جالبه هر صنفی در جهت مصالح و سودهای نجومی عادت شده برای خودش تحلیل میکنه ، مثلا صنف املاکیها و بساز و بفروشها که تو این 11 ماه گذشته به هر دری زدند تا دوباره برای دلالی مسکن حباب قیمت و سودهای نجومی بسازند میگن این افت سهام بخاطر بازگشت سرمایه به بازار مسکنه ، در حالیکه با وارد شدن بیش از یک میلیون فروشنده جدید مسکن مهر به بازار ، رکود و سقوط مسکن بیشتر شده و همچنان ادامه خواهد داشت ، تازه کو پول نقد!!
  • عطا IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۷
    0 1
    امان دست این کاسبها و تاجرها و دلالان که ظلم میکنند به این مردم
  • داداش A1 ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
    1 0
    من هم معتقدم اقدام دست اندر کاران دولت در بحث بازار سرمایه ,بخصوص بالاترین مقام (وزیر محترم) نسبت به شفاف سازی هرچه بیشتر در مبحث رشد اقتصادی مملکت در سال 93 , که رابطه مستقیم با افزایش ارزش تولیدات در معادن(نفتی وغیر نفتی) وصنایع (فراوری محصولات)وابسته آنها دارد. و بیان ساده این بحث در رسانه ها .وبیان احتمال ورود سرمایه گذاری خارجی در این بخش. موجبات روشنگری ودلگرمی سهامداران غیر حرفه ای وجلوگیری از فروش ارزان سهام را فراهم .وهزینه اخلال در بازار را افزایش خواهد داد.