روزنامه شرق نوشت:

در اوضاعی که همه از گرانی‌ها می‌نالند شاید از نظرتنگی باشد که چشم دیدن یک پرس چلوکباب ارزان را در شهرمان نداشته باشیم، ولی واقعیت این است که وقتی قیمت یک ساندویچ از یک پرس چلوکباب بیشتر است به ما حق بدهید که به مواد اولیه، کیفیت و مقدار برنج و نوع گوشت کباب عرضه‌شده توسط این مطبخ‌ها و از همه مهم‌تر فروش غذایی که ممکن است سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر اندازد، شک کنیم.

با یک حساب سرانگشتی می‌توان اینگونه نتیجه‌گیری کرد که با گوشت دست‌کم کیلویی 30‌هزار‌تومان و برنج خارجی کیلویی حداقل پنج تا شش‌هزار‌تومان، حتی اگر از دیگر مواد موردنیاز از جمله روغن و پیاز و دستمزد کارگر، اجاره محل و... هم صرفنظر کنیم، بازهم عرضه یک پرس چلوکباب با قیمتی کمتر از 
فست‌فودها چندان مقرون‌به‌صرفه نیست، به‌خصوص که سرویس رایگان را هم به آن اضافه کنیم. اینها مواردی است که باعث شک‌کردن به کیفیت‌ها می‌شود. وقتی با مراد منتظری صاحب یک رستوران بزرگ چلوکبابی و عضو اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت درباره این موضوعات صحبت می‌کنم، می‌گوید: برخی مواقع برای صاحب رستوران صرف می‌کند که غذایش را ارزان‌تر بفروشد اما تعداد فروشش بالاتر برود...

 


‌ قیمت‌ها در صنف شما آنقدر متغیر است که نمی‌توان قیمتی متوسط را برای هر پرس چلوکباب عنوان کرد. اما در برخی از رستوران‌ها قیمت‌ها به‌شدت ارزان است. از قدیم هم گفته‌اند هیچ ارزانی‌ای بی‌حکمت نیست به همین دلیل بیراه نیست که به کیفیت این غذاها شک کنیم. ممکن است گوشت مورد استفاده آنها از گوشت گاو و گوسفند نباشد؟


اینکه اندک رستوران‌هایی تخلفاتی دارند قابل‌انکار نیست ولی استفاده از گوشت‌های ممنوعه را نمی‌پذیرم چرا که هرگاه متخلفی اقدام به این کار کرده در اسرع وقت شناسایی و با پلمب با آن برخورد شده است. از این‌رو واحدها چنین ریسکی را به خاطر ارزانی به جان نمی‌خرند. معمولا ارزانی‌هایی که در برخی رستوران‌ها وجود دارد به این علت است که صاحب واحد ترجیح می‌دهد غذای خود را ارزان‌تر بفروشد ولی تعداد فروشش افزایش یابد.

‌ اما در این مطبخ‌ها از رنگ غذا و پوست مرغ و به قول یکی از شهروندان آشغال گوشت استفاده می‌شود.

ممکن است گوشت‌های یخی، گوساله‌های پیر یا گوشت‌های هندی استفاده شود اما پوست مرغ و آشغال گوشت طعم غذا را آنچنان تغییر می‌دهد که مشتری بلافاصله متوجه آن می‌شود بنابراین کمتر رستورانی حاضر به استفاده از این مواد به قیمت از دست‌دادن مشتریان خود هستند.

‌ چرا علاقه به چلوکباب در بین جوانان کاهش یافته است؟


نسل جدید بیشتر فست‌فودخور شده‌اند، اما چند سالی است که جوان‌ها هم به چلوکباب علاقه‌مند شده‌اند و تعدادی مشتری جوان هم داریم.

‌ مشتری‌های شما بیشتر از چه طبقه‌ای هستند؟

بیشتر طبقه مرفه هستند و مشتری‌های قدیمی که از سال‌های گذشته ما را می‌شناسند و میهمان‌های خارجی.

‌ شما می‌دانید کباب کوبیده غذای سنتی چه منطقه‌ای بوده است؟

بر اساس بررسی‌هایی که من داشته‌ام کباب غذایی کاملا ایرانی است. برخی می‌گویند اصالت کباب به گلپایگان و بناب برمی‌گردد، ولی من تحقیق کردم و فهمیدم کباب متعلق به شهرچاران ارنگه است.

‌ ارنگه چالوس؟

بله، بیشتر افراد این شهر از قدیم در کار زدن کباب بوده‌اند و در واقع ۸۰درصدشان همچنان کبابی دارند و در شهرهای مختلف در این زمینه کار می‌کنند. آنها خیلی در این زمینه سرمایه‌گذاری کردند؛ البته آذری‌ها هم از قدیم به این شغل مشغول هستند.

‌ اصلا چرا اسم این نوع کباب را کوبیده گذاشته‌اند؟

چون با گوشت چرخ‌کرده و با ورزدادن زیاد باید به عمل بیاید. به همین علت این نام را برایش انتخاب کرده‌اند.

‌ الان قیمت کباب‌های شما چقدر است؟

از حدود 10هزار‌تومان به بالا.

‌ بالا یعنی چقدر؟

حدود ۵۰‌هزار‌تومان.

‌ کباب ۵۰هزار‌تومانی چه فرقی با ۱۰هزار‌تومانی دارد؟

این کباب، کباب ممتاز بزرگی است که از بهترین گوشت تهیه می‌شود و برای دو نفر است.

‌ یعنی کباب ۱۰هزار‌تومانی گوشتش مرغوب نیست؟

چرا اما اندازه این بزرگ‌تر است و مقدار گوشت بیشتری برای تهیه آن مصرف شده است.

‌ معمولا رستوران‌داری را جزو مشاغل پردرآمد طبقه‌بندی می‌کنند. به سرمایه‌داران توصیه می‌کنید وارد این حرفه شوند؟

نه، سود ما چندان بالا نیست. اگر ما در کار ساخت‌وساز بودیم سودمان بیشتر بود؛ ولی سال‌هاست که در این کار هستیم و نمی‌توانیم شغلمان را رها کنیم، ما آلوده این کار شده‌ایم. شغل ما مشکلات زیادی دارد همین که هیچ تعطیلی برای ما معنا ندارد. همه پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها و همه ایام عید را نه در کنار خانواده بلکه باید در رستوران و کنار مردم باشیم. از طرف دیگر بالارفتن قیمت‌ها روی قیمت غذاها هم تاثیر مستقیم دارد و با کاهش مشتری روبه‌رو هستیم. اینها سختی‌های کار ماست که متاسفانه به چشم نمی‌آید. 

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 338234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 27
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    41 7
    آدم با نون خالی هم سیر میشه! مهم اینه که دل آدم خوش باشه! نون خشک تو آب بزنه بخوره ولی دلش خوش باشه! حالا کباب 500 هزار تومانی هم بخوره اما دلش خوش نباشه لذتی هم داره ؟!
  • رضا A1 ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    23 5
    تنها یک ایرانی میتواند آشغال گوشت را 50.000 تومان بخرد و با لذت هر چه تمام نوش جان کند !!!!
  • بی نام A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    14 7
    امان از شکم پرستی ایرانی ها............
  • بی نام A1 ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    18 2
    " ‌ چرا علاقه به چلوکباب در بین جوانان کاهش یافته است؟ " دلیلش اینه که به کباب دیگه اعتمادی نیست و ترجیح میده طرف ی تخم مرغ خونه بخوره ولی کباب بیرون رو نخوره .
  • محمد IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    23 7
    کوبیده نخورید که همش جوش شیرینه.... اکثر رستوران ها جوش شیرین رو قایم میکنن اما خداروشاهد میگیرم 100درصثد رستوران ها استفاده میکنن چون کباب بدون جوش شیرین رو سیخ واینمسه.
  • بی نام A1 ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    14 10
    كباب واقعي رو در گلپايگان تجربه كنيد.
  • حسین IR ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    18 2
    هیچ وقت بیرون کباب کوبیده نخرید چون معلوم نیست توش چه چیزهایی است! فایده کباب برگ اینه که میدونی گوشته . حالا چه گوشتی با چه کیفیتی خدا می دونه!
  • نسرین IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    12 3
    اخ دلم کباب خواست....
  • ashpaz bashy NL ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    11 3
    آدم بد نیست اگه چیزی رو نمیدونه با چند تا آدم وارد صحبت کنه این آقا هم که وارد به کار هست ببین چی گفته : "‌ اصلا چرا اسم این نوع کباب را کوبیده گذاشته‌اند؟ چون با گوشت چرخ‌کرده و با ورزدادن زیاد باید به عمل بیاید. به همین علت این نام را برایش انتخاب کرده‌اند." حاج آقا این کباب برای این نامش کوبیده هست که در قدیمها که چرخ گوشت نبود , گوشت را در هاون سنگی بزرک که در منازل بود میکوبیدند تا له و نرم شود و این کار در تهران رواج داشت و بعد توسط کسانیکه از طرف حکومت مرکزی قاجار به مناطق مختلف برای والیگری آنجا فرستاده میشدند برده شد چون قاجارها که به شکم و چلو کباب بسیار اهمیت میدادند آشپزهای خانگی خود را هم همراه میبردند
  • بی نام IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    14 2
    تفاوت بين كباب 10 هزار تومني با 50 هزار تومني رو خيلي خوب توجيه كرد! "... چرا اما اون گوشت بيشتري داره!!" بنظرم چون زياد با گاو گوسفند سرو كار داره فكر كرده مردم هم آره!!
  • امیر A1 ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    32 1
    لطفاً معنی "گوساله پیر" رو از ایشون بپرسید.
    • دکتر برزو IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
      14 4
      این یعنی جوان قدیم.خوب این گوساله ممکنه حتی عقب مانده باشه واز لحاظ مغزی رشد نکرده باشه در نتیجه به درجه رفیع گاوی نائل نشده و در همان حالت گوساله بودن پیرشده. صرفاً جهت اطلاع
  • شاغلام IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    18 1
    کبابهای ارزان سویای مخلوط هم داره. اگه 30-40% سویا رو با گوشت مخلوط کنید شاید خیلیها متوجه نشوند. راز ارزانی خیلی از کبابهای کوبیده در همین سویاست. خانم والده من از این سویا در کباب کوبیده استفاده میکنه. ما هم متوجه نمیشیم.
  • بی نام EU ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    8 1
    ایشالا چلو کبابا خوب نصیبت بشه آقای نویسنده معلومه بد گشنه ای
  • ابراهیمی A1 ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    6 2
    ارنگه جز شهرکرج و واقع در جاده چالوس است
  • حمید IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    21 0
    گوشت گوساله پیر...؟؟ به حق چیزهای نشنیده...!! معلومه طرف خودش اینکاره است...!!
  • بی نام IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    15 4
    یه بار تو تاکسی بودم، یکی جلو نشسته بود، مثنکه تو رستوران کار می کرد، راننده بهش گفت سود خالصتون چقدره، گفت نباید بگم و رازه و اینا، بعد طرف اصرار کرد این گفت از دوازده هزار تومن غذا ده تومنش سود خالصه، اجاره و برق و همه چی، رستورانش خوب بود تازه، معروف و خوب و یکم گرون حتی!
  • seven IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    28 1
    گوساله پیر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • موسوی A1 ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    9 0
    درود من خودم بشخصه با خانومم میرفتیم رستوران ولی دیگه نمیریم.حدودا یکماه یا دوماه قبل بود توی صف نونوایی کنارش یه مرغ و گوشت فروشی بزرگ از آشناها بود جالبه براتون بگم گوشت یخزده میبردن و مرغ هم احتمالا یخزده بود شایدم گرم ولی گوشتش کامل مشخص بود. این جمله که میگه گوشت 50 تومانی بزرگتره و 10 تومانی کوچیکتر !!یعنی 50 تومانی پنج برابر بزرگتره؟!!یا میگه گوشتش بیشتره اگه دوبرابر ده تومانی هم باشه پس میشه گفت دوبرابر کباب معمولی توش گوشته پس نتیجه اینکه کباب ده تومانی اصلا گوشتی نداره.اگرم داره گوشتش خوب نیست
  • بی نام A1 ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    12 1
    هیچ کس از شغلش راضی نیست. همیشه مرغ همسایه غازه!
  • آزادی IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    16 2
    توی افسریه یک مغازه غذای آماده هست که اهل کردستان هستند.یکبار از آنجا کباب لقمه خریدیم.وقتی خانه آوردیم باورم نمیشد توی کبابش نخود بود در واقع نخود را با گوشت چرخ کرده بود .نامرد. من نمیدونم اون دنیا چطور جواب میدن؟
  • بی نام A1 ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    19 0
    اكثر گوشت چلوكبابى ها از گوشت منجمد هندى با تاريخ مصرف يكساله استكه در اصل براى مصرف كارخانجات سوسيس و كالباس وارد ميشود ولى سر از رستوران ها در مياورد، جهت اطلاع عرض شد
  • مقیمی A1 ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    8 1
    یک کبابی توی بلوار ابوذر پائین تر از اتوبان محلاتیه که جلوی چشمت گوشتو از شقه گوسفندی جدا و چرخ و کباب می کنه و انصافاً کباب خوبی هم هست حالا اگر این وسط شیطونی هم می کنه منکه ندیدم. ولی بهتره خودتان گوشت را چرخ و خوب ورز بدبد و مطمئن باشید نیازی هم به جوش شیرین نداره
  • فرشید A1 ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    19 0
    قبول کنید همه دارن همو بازی میدن...
  • بی نام CA ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    6 0
    گوشت اورانیومی را هم اضافه کنید !
  • باریک بین US ۰۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    19 3
    دوستان یرای تهیه کباب کوبیده سالم نیم کیلو گوشت قلوه گاه که چربه با نیم کیلو گوشت گوساله بدون چربی را محلوط کنید و یک پیاز کاملا دزشت را در یک ظرف دیگر دنده ریز رنده کنید و بعد آب پیاز را فشار دهید و دور بریزید و گوشت پیاز رنده شده را با مقداری کافی نمک با گوشت خوب ورز دهید و به مدت 5 ساعت در یحچال بگدازید و بعد از ان به سیخ بکشید در هنگام به سیخ کسیدن دست تمیز خود را دایم در کاسه آب سرد بزنید و به گوشتی که با دست روی سیخ یک اندازه می کشید و به صورت برجسته و فرو رفته می شود تکرار کنید ( منظور انگشت اشاره و انگشت سوم است ) تا کاملا سیخ به اندازه 15 سانت شود و با حرارت مناسب روی منقل زغالی کباب کنید و کباب آلوده و ناسالم بیرون را نخورید . نوش جان تمام ایرانی ها .
  • رحیم IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    13 2
    باسلام خدمت تمام ایرانی های عزیز؛ من در شهرستان بناب زندگی می کنم و اصل کباب هم مال بناب است. البته من کبابی ندارم. ولی در تأیید حرف دوستان باید عرض کنم که خودم د رخانه کباب درست می کنم و می خوریم جای شما خالی. چرا چونکه بلی کبابی های حال حاضر در بناب نه تنها آشغال گوشت بلکه سنگدان مرغ و جگر مرغ تاریخ گذشته را هم قاطی گوشت می کنند و بی انصافها آن را به خورد مردم می دهند. البته جاهایی هم هستند که نه تنها از این کارها نمی کنند بلکه کباب لذیذ و خوشمزه ای هم که از گوشت تازه درست شده به مشتریان عرضه می کنند. به امید روزی که مهمانان به بناب تشریف بیاورند و بنده در خدمتشان باشم و آنها را به کبابی های درست و حسابی ببرمو کلاه سرشان نرود...