ایرنا نوشت:

اتاق اصناف تهران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: اعمال کارمزد بر دستگاه‌های کارت‌خوان باعث انصراف مردم از استفاده از این دستگاه‌ها و افزایش قیمت تمام شده کالا و خدمات می‌شود.

اتاق اصناف تهران و جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار روز شنبه در اعتراض به دریافت کارمزد از دستگاه‌های کارت‌خوان بیانیه‌ای را صادر کردند.

در این بیانیه آمده است: شبکه بانکی طی سال‌های گذشته تلاش بسیاری کرد تا مشتریان خود را به استفاده از ابزار و تجهیزات الکترونیک ترغیب و تشویق کند.

اعلام دریافت کارمزد از دستگاه‌های کارتخوان در روزهای جاری متاسفانه موجی از نارضایتی و ناهماهنگی را بین اصناف و دارندگان این کارتخوان‌ها ایجاد نموده است.

رویه‌ای که موجب شده بود گردش وجه نقد در کشور به حداقل برسد و گزینه مطلوب مردم جهت استفاده از خدمات نوین بانکداری الکترونیک جایگزین گردش اسکناس در کشور شده بود اکنون سیر نزولی را به خود گرفته است.

متاسفانه خدماتی که تا دیروز به نام گسترش خدمات بانکداری الکترونیکی رایگان بود، امروز بانک مرکزی از ضرر و زیان شرکت‌های ارائه دهنده این خدمات و نابودی آن‌ها سخن می‌گوید و طرحی جدید برای دریافت کارمزد از خدمات بانکداری الکترونیک ارائه داده است.

نکته جالبی که دراین باره وجود دارد، سردرگمی مردم و دارندگان این دستگاه‌ها است از طرفی بانک مرکزی مدعی کاهش مبادله اسکناس در کشور است و از طرف دیگر خود مردم را تحریک می‌کند تا دوباره پول نقد را جایگزین کارت‌های بانکی کنند.

در این میان هزینه چاپ و انتشار اسکناس مورد نیاز مردم نیز مبلغی است که سر به فلک خواهد کشید و نباید از پشتوانه‌ای که برای چاپ اسکناس نیز باید مهیا باشد، گذشت.

بانک مرکزی در تازه‌ترین ادعا، مدعی شده که باید به فکر شرکت‌هایی که این دستگاه‌ها را به مشتریان می‌دهند، هم بود.

این بیانیه می‌افزاید: در واقع بانک‌ها برای اینکه حجم گردش مالی و ریالی خود را بالاتر ببرند و در زمان تسویه حساب با بانک مرکزی حساب‌های خودشان را مثبت نشان دهند، اقدام به توزیع بی حد این دستگاه‌ها در میان کاسبان خرد و کلان کرده‌اند. حالا که بانک‌ها با کمبود نقدینگی مواجه شده‌اند، بهترین راه برای کسب درآمد را پولی کردن خدماتی که تا دیروز رایگان بود می‌دانند.

ضمن این که تبلیغات و ارائه جوایز بی شمار برای استفاده از این کارتخوان‌ها نشان از سود سرشاری است که از گردش مالی ناشی استفاده از این دستگاه‌ها به حساب بانک‌ها سرازیر می‌شود این مساله تناقض در رفتار و گفتار بانک مرکزی را به خوبی نمایان می‌کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: نکته مهم دیگر در دریافت این نوع کارمزد عدم طبقه‌بندی مشاغل و نرخ‌ها می‌باشد. این کار باعث می‌شود بسیاری از صنوف ضعیف از دریافت کارتخوان انصراف بدهند و دریافت نقدی را به کارت ترجیح دهند و پس از اعلام دریافت کارمزد در اقدامی مشترک مردم را به محروم کردن استفاده از کارت بانکی تهدید کنند.

اعمال این تصمیم بر قیمت تمام شده کالا و خدمات تاثیرگذار خواهد بود و موجب فاصله میان اصناف و دولت محترم در خصوص همکاری بخش خصوصی و قوه مجریه جهت حل مشکلات اقتصادی خواهد بود.

همین سیاست موجب شده مردم برای خریدهای روزمره خود مجبور به مراجعه حضوری به عابر بانک‌ها و باجه‌های بانک باشند و همین اتفاق هم البته صف‌هایی را مقابل خودپردازها و شلوغی در بانک‌ها ایجاد خواهد کرد.

حال سوال اینجاست که با توجه به تاکید فراوان مقام معظم رهبری در شعار سال ۱۳۹۳ و بحث‌هایی مانند اقتصاد مقاومتی و مشارکت مردم و بخش خصوصی در این راه، عدم توجه بانک مرکزی و دور نمودن مردم و بخش خصوصی از چنین مواردی می‌تواند چه تبعات جبران‌ناپذیری را برای کشور داشته باشد.

اصناف و بازاریان کشور امیدوارند که مسوولان با بازنگری در چنین تصمیم‌گیری‌هایی، زمینه حضور و کمک اصناف را در کلیه فعالیت‌های اقتصادی کشور هموارتر کنند.

 

23503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 377685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یک رای دهنده A1 ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    106 6
    واقعا چرا آقای روحانی یک فردی بدتر از بهمنی را ریس بانک مرکری کرده است ؟؟؟؟؟ این چه شایسته سالاری و تدبیر و امیدی است آقای روحانی ؟؟؟ مردم به تغییر رای دادند....
  • رضا A1 ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    125 4
    کلا از وقتی شاپرک آمده خدمات دستگاه های کارت خوان کم شده و از طرف دیگه به بهانه های مختلف دارن کارمزد میگییرند.
  • بی نام IR ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    22 0
    آقای سیف حسابداره نه اقتصاد دان. یکی نیست بگه 12 بانک بزرگ که تو دوره رکود فقط 7800 میلیارد تومن سود خالص بعد از کسر همه جور هزینه تقسیم میکنن دیگه اینهمه کارمزد گرفتنشون چیه؟
  • مسعود A1 ۰۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    15 0
    ماهم کارتخوان رو تعطیل میکنیم و نقد میگیریم. مشتری هم مجبوره نقد بده. هیچ ضرری هم به مانمیرسه.
  • بی نام A1 ۰۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    15 0
    چه خبره که هر تراکنش 250 تمن هزینه میبره؟ مگه با لکسوس اطلاعاتو منتقل میکنن؟
  • بی نام A1 ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    3 0
    چرا حرات ندارن ميزان کارمزد رو رسمي اعلام نميکنن؟
  • ناشناس A1 ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    2 13
    كلا اين اصناف چقدر به فكر خودشون هستند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    18 0
    در هر تراكنش چه اتفاقي ميفته كه 250 تومن هزينه داره؟
  • آرش A1 ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
    7 0
    وقتي براي كارمزد مانده حساب كسي واكنشي نشون نداد و ميليارد ها تومان به نفع بانك ها شد معلوم بود و قابل پيش بيني بود ادامه كارمزد ها احتمالا گام بعدي هم كارمزد براي برداشت پول از عابر بانك ها هست