رییس سازمان غذا و دارو گفت: با اصلاح و بهبود روش های تغذیه ای می توان شاخص امید به زندگی در ایران را به میزان 10 سال افزایش داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت؛ رسول دیناروند در همایش روز جهانی غذا در تالار ابن سینای مشهد گفت: هم اکنون امید به زندگی در کشور مان 73 سال است، در حالیکه می توان میانگین عمر مردمان را با بهبود فرهنگ تغذیه ای به 83 سال افزایش دهیم. تحقیقات انجام شده نشان داده است که میزان و نوع مواد غذایی مصرفی در ایجاد بسیاری از بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، سرطان، فشار خون و بیماریهای گوارشی نقش بسزایی دارند.

وی در ادامه گفت: با کمال تاسف اکنون مواد غذایی مانند شکر، روغن و نمک که در ایجاد بیماریها نقش مهمی دارند، در کشور ما بیش از میزان موردنیاز بدن، بی رویه و به میزان بالا مصرف می شوند. به طور مثال در حال حاضر مصرف نمک در ایران دو و نیم برابر میزان مورد نیاز بدن است و همچنین میزان مصرف چربی و شکر در بین ایرانیان بسیار بالاتر از استانداردها است.

دیناروند با بیان اینکه میزان دریافت اسید های چرب با ترانس بالا در کشور باید به صفر برسد، گفت: هم اکنون اسیدهای چرب مورد استفاده در صنایع غذایی کشورمان مانند استفاده از روغن های جامد 20 درصد است. در حال حاضر نگرانی کشورمان در حوزه غذا از بابت فقر غذایی نیست، بلکه با مشکل افزایش کالری روبرو هستیم، به طوریکه 50 درصد جمعیت کشور روزانه بیشتر از مورد نیاز کالری مصرف می کنند.

به گفته وی، اکنون جمعیت دچار فقر غذایی در کشور کمتر از چهار درصد را شامل می شود.

رییس سازمان غذا و دارو در ادامه تاکید کرد: ذائقه انسان قابل تغییر و تربیت است و فعالان در حوزه صنایع غذایی می توانند با مدیریت در کاربرد ترکیبات نمک، روغن و شکر که در ایجاد بیماریها نقش دارند، ذائقه مردم را با اصول سلامتی سازگار سازند.

وی با اشاره به طرح رونمایی از برچسب راهنمای تغذیه ای محصولات غذایی همزمان با روز جهانی غذا افزود: بر اساس این طرح که یکی از بسته های تحول نظام سلامت محسوب می شود، در مدت 18 ماه تمامی مواد غذایی تولید شده در کشور مجهز به راهنمای تغذیه ای خواهند شد. در این طرح که به تغییر ذائقه مردم کشورمان کمک می کند، میزان ترکیبات نمک، شکر، روغن و اسید چرب بر روی محصولات غذایی مشخص شده و مردم قدرت انتخاب دارند.

دیناروند در ادامه افزایش نظارت ها و بازرسی ها با هدف ارتقای سلامت مردم خبر داد و افزود: همچنین در جهت همکاری های بین بخشی بین نهادهای مرتبط نظیر دامپزشکی، اداره استاندارد و سازمان غذا و دارو تلاش می شود.

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به گرایش مردم به سوی مصرف غذاهای ارگانیگ افزود: هم اکنون زیر ساخت ها و فناوری های تولید غذاهای ارگانیک در کشور و ایران کافی نیست ، لذا همگام با توسعه فناوریها در تولید مواد غذایی باید نظارت ها و بازرسی ها در خصوص سموم باقی مانده و کود شیمیایی در محصولات غذایی افزایش یابد.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 381030

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آرش IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۶
    0 9
    افزایش دادن امید به زندگی؟ ؟ بابا ما میگیم میانگین سنی جمعیت داره میره بالا خطر این است.باید بکشیمش پایین
  • بی نام A1 ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۶
    3 1
    آقای دکتر عزیز فقر غذایی با فقیر غذایی فرق میکند کاری به آمار 4 نداریم شکم مردم شاید خالی نباشد چون نان تقریبا ارزان است اما سلولهای مردم گشنه است چطور ادعا میشود که فقر غذایی نداریم؟ مگر نمیدانید که در کشورهای پیشرفته اکثر مواد غذایی غنی شده است و تنوع غذایی حتی آماده طبخ با کیفیت بالا در دسترس مردم براحتی وجود دارد؟ میدانید که در آنجا یک عدد اسلایس نان سیر کننده است اما در اینجا مردم حتی با خوردن یک عدد لواش هم احساس سیری نمیکنند و .....
  • بی نام A1 ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۶
    10 0
    هميشه كسانى كه ازبالابه قضيه نگاه مىكنن واقعيتهارونمىبينن كه اينقدرقاطعانه مىگن درايران فقرغذايى نداريم
  • بی نام IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۷
    3 0
    شما فقر غذایی نداری دلیل نمیشه بقیه هم نداشته باشن اینایی که اینطوری سطحی حرف می زنند مطمئن باشند روزی به درد مردم دچار خواهند شد و مقام و منصب و ثروت همیشگی نیست. از آن روز بترسید