۰ نفر
۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵

نامگذاری سال، سنتی است که سالها است امام خامنه ای بدان وسیله یک مطالبه یکساله را روی میز دولت و ملت می گذارند. مطالبه ای که اگرچه به تعبیر صریح دکتر رحیم پور ازغدی، برای برخی ملاک عمل نشدن است! اما با همه بی مهری هایی که در خصوص آن صورت می گیرد، نمی توان تأثیر آن را نادیده گرفت.

نامگذاری سالها از 1378 شکلی رسمی تر گرفت، اما پس از هشدار اقتصادی که در سخنرانی نوروزی سال 1386 داده شد، این نامگذاری ها به تصریح ایشان روندی مشخص را در عرصه اقتصاد داخلی دنبال می کرد « من سال ۸۶ در صحن مطهر علی‌بن‌موسی الرضا (علیه الصّلاة و السّلام) در سخنرانىِ اول سال گفتم که اینها دارند مسئله اقتصاد را پیگیری میکنند؛ بعد هم آدم میتواند فرض کند که این شعارهای سال حلقه‌هائی بود برای ایجاد یک منظومه کامل در زمینه مسائل اقتصاد» (بیانات در دیدار کارگزاران نظام 3 مرداد 1391)
این حلقه ها تا سال 1393 نیز ادامه داشت اما در سال جاری رنگ دیگری یافت. این تغییر رویکرد تحلیل های مختلفی را سبب شد. شنیده های نگارنده از چهره های مختلف تنوعی از تحلیل را شامل می شد. از تحلیل هایی که بسیار جانبدارانه در حمایت از دولت بود تا رویکردهایی بسیار بدبینانه که آن را نوعی اتمام حجت با دولت تلقی کرده بودند. از نگاه های انتخاباتی تا دغدغه مندی های فرامرزی.
اما به نظر می رسد شعار امسال نیز بر خلاف ظاهرش خارج از منظومه سالهای قبل نیست؛ کافی است به تفسیر رهبری از شعار در سخنرانی نخست ایشان در سال 94 توجه کنیم «دشمنان ما صریحاً می گویند که هدفشان از فشارهای اقتصادی یک هدف سیاسی است.[...] هدف این است که مردم را در مقابل دستگاه قرار بدهند [...] می خواهند این امنیّتی که امروز در کشور ما هست را [...]به‌دست مردم از بین ببرند و مردم را وادار کنند به برهم زدن امنیّت؛ و حرکات اعتراضی را در کشور شروع کنند؛ دارند تحریک می کنند، دارند کار می کنند، دارند برنامه‌‌ریزی می کنند. این کاری است که باجدّیّت و با شدّت به‌دنبال آن هستند؛ خب این یک شرایط مهم است، این یک چالش بزرگ است. وقتی یک چنین چالشی در کشور وجود دارد، همه نیروها باید در کنار هم قرار بگیرد، با هم کار کنند و مسئله اقتصاد را جدّی بگیرند.» (سخنرانی در صحن جامع رضوی)
با این وصف؛ همدلی و همزبانی در امسال نیز حلقه مکمل آن جهاد و مبارزه اقتصادی ترسیم شده در سالهای گذشته است. اولویتی که اگر به بهانه "دفاع از برخی فروع" فراموش شود، ممکن است منجر به خسارتی شود که ریشه انقلاب را آسیب زند. شعار امسال آزمونی برای ولایتمداری همه کسانی است که خود را انقلابی می دانند. اینکه به خواست ولی امر خود - که بی شک به اطلاعات و تحلیلهای جامع تر و دقیقتری از واقعیات کشور دسترسی دارد- تن دهند یا در پس تفسیرها و تأویل های خودساخته و به خیال پیشرو بودن، آب به آسیاب تنش زایی در کشور بریزند و آرزوی دشمن را رقم زنند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 406256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۸
    16 5
    ولايت مداري اين نيست كه ما حرف هاي ولي را تكرار كنيم و عقلمان را تعطيل كنيم . هر كس وظيفه خودش را درست انجام دهد و باعث پيشرفت كشور شود نظام و ولايت فقيه را تقويت كرده است
    • بی نام IR ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
      2 0
      ولایتمداری این است که فصل الخطاب را همیشه فصل الخطاب بدانیم؛ نه جایی که به نفع ما است