شطرنج با ماشین قیامت رمانی از حبیب احمد زاده در مورد جنگ ایران و عراق است که توسط بابک نظری در چهار جلد کمیک استریپ شده است و به زودی منتشر خواهد شد.

به گزارش خبرآنلاین، کمیک استریپ رمان «شطرنج با ماشین قیامت» منتشر می‌شود. رمان «شطرنج با ماشین قیامت» یک اثر فلسفی اجتماعی درباره‏ سه روز از زندگی یک بسیجی هفده‌ساله در شهری است که توسط عراقی‌ها محاصره شده است.

او دیده‌بان توپخانه است اما به‌رغم میل باطنی‌اش مسؤولیت وانت غذا به او محول می‌شود و او باید علاوه بر غذارسانی به رزمندگان، به سه نفر از آدم‌های عجیب و غریبی که شهر را ترک نکرده‌اند هم غذا بدهد. عراقی‌ها به سیستم رادار پیشرفته‏ عربی مجهز شده‌اند و او به دنبال آن می‌گردد.

این سیستم رادار همان ماشین قیامتی است که نویسنده برای یافتن آن با استناد به سه قسمت از کتاب مقدس قرآن، انجیل و تورات، فلسفه‏ آفرینش انسان و زندگی‌اش در آخرت را از دیدگاه یک بسیجی نوجوان، روسپی زمان شاه و مهندس بازنشسته‏ پالایشگاه آبادان که ترکیبی از گناه و بی‌گناهی، سادگی و مکاری و تقدس و کفر هستند، بازخوانی می‌کند.

شطرنج با ماشین قیامت نگاه جدید و نوگرایانه به مقوله دفاع مقدس دارد و بیانگر این است که دفاع مقدس زمینه های رشد نسلی را به وجود آورده است. پال اسپراکمن نایب رئیس مرکز مطالعات دانشگاهی خاورمیانه در دانشگاه راتجرز امریکا این رمان را به انگلیسی ترجمه کرده است. هم اکنون این رمان در رشته زبان و ادبیات فارسی برخی از دانشگاه‌های آمریکا تدریس می‌شود.

این کتاب پرفروش به زبان‏‌های عربی و فرانسه نیز ترجمه شده است.

خبر دیگر از انتشارات سوره مهر اینکه، چاپ بیست و دوم کتاب «پا به پای باران» نوشته‌ هدایت‌الله بهبودی و مرتضی سرهنگی، مشتمل بر دو گزارش مشترک از شهر خرمشهر طی سالهای ١٣٦٧ و ١٣٦٨ بزودی منتشر می‌شود.

این اثر شامل گزارش‌هایی از حضور سرهنگی و بهبودی در مناطق جنگ‌زده خرمشهر، اهواز، شلمچه، دهلاویه، آبادان و کوی ذوالفقاری است. در گزارش اول با عنوان «پا به ‏پای باران» وضعیت شهرهای جنوب، روایتی از یک اسیر عراقی در مورد غارت شهر پس از اشغال توسط عراقی‏‌ها، شعری در رثای دکتر چمران، شرح استقامت و پایداری بسیجیان و شرحی از وضعیت شهر آبادان آمده است.

در گزارش دوم با عنوان «ده متری زنبق» وضعیت شهر خرمشهر، گفت‏ وگو با زنی که 26 روز آغاز جنگ در جنگ‏‌های تن‏ به ‏تن در خرمشهر حضور داشته، حکایت تصرف خرمشهر و حضور ستون پنجم، بازگشت به خرمشهر پس از آزادی و جمع‏ آوری استخوان‏ های شهدا و ... ذکر شده است.

این کتاب پس از انتشار با تفریظی از سوی مقام معظم رهبری نیز همراه شد که در بخشی از آن عنوان شده است: «تاریخ ما بعدها نه فقط خرمشهر و جوان‌ها و پدر و مادرهای مقاوم آن را، که این دل‌ها و وجدان‌های بیدار و حق‌جو و حق‌گو را نیز، ستایش خواهد کرد که نگذاشتند قصه جهادی به آن عظمت در لابه‌لای یاوه‌گویی‌ها و هرزه‌ درایی‌های زمانه گم شود. درود بر بهبودی‌ها و سرهنگی‌ها».

 

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 407624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =