مؤدیان می توانند از امروز اظهارنامه های مالیاتی خود را برای سال 93 به صورت الکترونیکی تکمیل و ارسال کنند تا به این ترتیب یکی از نفسگیرترین فعالیت های دولت برای کسب درآمدهای مالیاتی کلید بخورد.

مریم یعقوبی

سازمان امور مالیاتی امسال نیز مانند سال گذشته دریافت اظهارنامه های مالیاتی را یک ماه جلو انداخته است تا مؤدیان بتوانند در فرصت بیشتری نسبت به اعلام درآمدهای خود اقدام کنند. علاوه بر این تسهیلات دیگری نیز مانند امکان پرداخت الکترونیکی مالیات و... فراهم شده است تا فرایند پرداخت سریع تر و آسان تر انجام بگیرد.

به نظر می رسد تلاش های سازمان امور مالیاتی به عنوان بازوی دولت برای تأمین بخشی از درآمدها که باید از محل مالیات حاصل شود، در سال جاری شدت گرفته است چرا که بنا بر قانون بودجه سال 94 دولت انتظار دارد درآمدی در حدود 86 هزار میلیارد تومان از محل مالیات مشاغل کسب کند. این رقم نسبت به رقم درآمدهای مالیاتی مصوب در قانون بودجه سال 1393 که حدود 70 هزار میلیارد تومان بود، از رشدی معادل 22.6 درصد برخوردار است. به همین خاطر پیش بینی می شود سازمان امور مالیاتی در سال 94 روزهای دشواری پیش رو داشته باشد.

بخش عمده ای از دشواری کار به چالشی برمی گرددکه هر ساله مسئولان سازمان امور مالیاتی با نمایندگان اصناف بر سر تعیین میزان رشد درآمد مالیات بر عملکرد سال ۹۳ دارند. این چالش احتمالا امسال شدیدتر نیز خواهد بود چرا که فعالان اقتصادی خصوصا در سطح خرد معتقدند هنوز آثار خروج از رکود در لایه های عمومی تر اقتصاد کشور مشاهده نمی شود.

این بحث در زمان بررسی لایحه بودجه سال 94 نیز به شدت مطرح می شد و علاوه بر فعالان صنفی، برخی کارشناسان اقتصادی نیز علاوه بر اینکه افزایش 22 درصدی درآمدهای مالیاتی را در شرایط رکودی غیرمنطقی ارزیابی می کردند، تحقق آن را نیز ناممکن می دانستند.

مجموع درآمدهای مالیاتی (عمومی و اختصاصی) پیش‌بینی شده در سال 1394 معادل 87 هزار میلیارد تومان است. از این رقم 1.4 میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی اختصاصی و 86 هزار میلیارد تومان نیز درآمد عمومی مالیاتی است که به عنوان بخشی از منابع عمومی بودجه است.

با این حال وزیر امور اقتصادی و دارایی معتقد است با توجه به میزان تحقق درامدهای مالیاتی در سال 93 که شرایط مناسب تر از سال 94  نبود، نشان می دهد تحقق درامدهای مالیاتی در سال 94 هم ممکن و هم لازم است؛ به گفته علی طیب نیا در سال 93 بالغ بر 97 درصد درامدهای پیش بینی شده در بودجه محقق شده که با توجه به تورم 30 درصد بیشتر از تحقق درامدهای مالیاتی سال 92 بوده است.

در این شرایط به نظر می رسد یکی از نقاط امیدوار کننده دولت برای تحقق درامدهای مالیاتی، دریافت مالیات از نهادهایی است که امسال بنا بر قانون موظف به پرداخت مالیات هستند. همچنین جلوگبری از فرارهای مالیاتی نیز از دیگر مواردی است که سازمان امور مالیاتی به دنبال آن است.  براساس برآورده‌هاي انجام گرفته سالانه بين 400 تا 450 هزار ميليارد ريال فرار مالياتي در اقتصاد ايران اتفاق مي‌افتد. بنابر اين افزايش 158 هزار ميليارد ريالي درآمدهاي مالياتي سال 94 نسبت به سال 93 بايد 40 درصد از مقدار فرار مالياتي كم شود.

 

22339

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 418917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    7 0
    کاش می دونستیم این مالیات ها صرف چی می شه؟کاش سرویس دهی دولت به مردم هم به دقت و سرعت گرفتن مالیات بود....
  • مجید IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    5 0
    متاسفانه دولت با فشار و ارعاب ، اقدام به دریافت مالیاتهای غیر معقول و غیر واقعی از اصناف نموده است و همین امر باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای صنفی شده است .الان اکثر شرکتهای کامپیوتر اقدام به تعطیلی واحد صنفی خود نموده و شروع به کار در آپارتمانهای درب بسته نموده اند . ممکن است دولت چند سالی با فشار و تهدید درآمد مالیاتی خود را زیاد کند ، ولی در نهایت این فشار باعث تعطیلی و یا مخفی شدن واحد های صنفی شده و در نهایت به ضرر دولت تمام خواهد شد. موفق باشید
  • بی نام A1 ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    1 2
    فقط مامورا رو زيادش كنيد
  • مجید A1 ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    7 0
    خدا بداد ما کسبه خرد برسد، زورشان فقط به ما میرسد هر چقدر هم که بگیم والله بالله کاسبی نیست بازار رونق ندارد کار خودشان را خواهند کرد. خدایا به تو پناه میبریم
  • مهران . ت... A1 ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    5 0
    فقط امیدوارم زورشان را بر روی گرفتن مالیات از قشر متوسط و خدماتی مترکز نکنند و به بزرگتر ها هم برسند و ضعفا و متوسط ها را مورد ارفاق جزئی قرار دهند .
  • بی نام IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    4 0
    ای اقا به خدا انقدر به بعضی شرکت ها ستم می شود مثال : اداره مالیات می اید ، مالیات بر ارزش افزوده 5 سال گذشته را اکنون رسیدگی می کند ، بعد برای 5 سال قبل اختلاف و تناقض در می اورد و برای 5 سال قبل تا کنون نیز جریمه می بندد . که مبلغ جریمه به مراتب از خود اختلاف حساب بیشتر است مودی باید جریمه تاخیر اداره مالیات را نیز بپردازد ترو به خدا این را رسیدگی کنید. بد تر از ان بیمه است که هیچ قانون مدونی ندارد و همه چیز تفسیر می شود
  • بی نام A1 ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    4 0
    اگر ماليات سال ٩٣ را كاهش ندهند من واحد صنفى خودم را با دو كارگر تعطيل ميكنم درسال ٩٢ و ٩٣ من زيان كردم