دولت دهم با درآمدهای نفتی پادشاهی کرد/ سوغات دولت قبل برای ما مشکلات اقتصادی بود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از مشکلات دولت روحانی در وابستگی زدایی به نفت گفته و اظهار کرد: شاخص های کلان اقتصاد در این دولت به ثبات رسیده است.

به گزارش ایرنا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان آنکه دولت در 22 ماه گذشته همواره سیاست های اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود را قرار داده است، گفت: دولت گذشته با کسب درآمد بالای نفتی، پادشاهی و با سوغاتی از مشکلات اقتصادی، کار را برای دولت یازدهم دشوار کرد.

غلامعلی جعفرزاده با تاکید بر اینکه نباید انتظارات ما از دولت بیش از حد باشد، افزود: برنامه های دولت تاکنون حول محور اقتصاد مقاومتی بوده و برای به نتیجه رساندن آن اهتمام جدی داشته است.

وی ادامه داد: برخی انتظار دارند بخش بودجه کشور از منابع نفتی در سال 95 صفر شود این در حالی است که وابستگی بودجه به نفت در سال جاری 31 درصد، در سال گذشته 37.5 درصد، در سال 92 حدود 43.5 درصد و در سال 91 معادل 47.5 درصد بوده از این رو این وابستگی از سال 91 از 47.5 به 43.5 سپس به 37.5 و هم اکنون به 31 درصد رسیده و روند کاهشی داشته اما اینکه انتظار داشته باشیم دولت این وابستگی را صفر کند، منطقی نیست.

نماینده مردم رشت در مجلس اظهار کرد: البته در سال 95 می توانیم وابستگی به نفت را بین 15 تا 20 درصد ببندیم چرا که بالای 20 درصد اضافه است و زیر 15 درصد غیرممکن؛ ما هم معتقدیم وابستگی به نفت درست نیست اما نمی توان این وابستگی را به یک باره قطع کرد.

وی افزود: اقتصاد ما بیمار است و بیماری اش وابستگی به درآمدهای نفتی است که باید این بیماری را با متد تدریجی، درمان کنیم البته این روند تدریجی را باید سرعت بخشیم چرا که مشکلات از قبل زیاد، وابستگی زیاد و مصرف بازار نفت نیز زیاد است و باید کاهش داده شود اما به یکباره امکان پذیر نیست.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: یکی دیگر از مباحث اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند؛ بحث ' درونزای برون گرا'است که این واژه به معنی رشد تولید داخل و افزایش صادرات غیرنفتی است اما این کار نیاز به سرمایه گذاری وسیع ، تامین زیرساخت ها و بسیج شدن منابع بانکی دارد و با اینکه دولت تمایل زیادی برای عمل به این موضوع داشته اما محدودیت منابع و مشکلات ناشی از آن؛ اجازه کار را به دولت نداده که لازم است دولت این بخش درونزای برونگرا را در برنامه های توسعه ششم مورد توجه قرار دهد.

جعفرزاده با بیان آنکه اقتصاد چیزی نیست که ظرف 22 ماه تمام مشکلات آن برطرف شود، افزود: اینکه مسیر هم اکنون روبه پیشرفت و مثبت شدن است، از دنبال شدن اهداف و سیاست های اقتصاد مقاومتی حکایت دارد.

وی افزود: یکی دیگر از ابعاد اقتصاد مقاومتی پایدار شدن شاخص های اقتصادی است که با نگاهی به نرخ ارز، تورم و سایر شاخص های کلان مشاهده می شود که شاخص های کلان نیز به ثبات نسبی رسیده است.

وی در خصوص جو مجلس نسبت به نتیجه مذاکرات هسته ای نیز گفت: با توجه به سفارشات و توصیه های مقام معظم رهبری خطاب به مسئولین، فضا تلطیف شده، از هجمه ها و فشارها کاسته و با موضوع منطقی برخورد شده است.

لازم به ذکر است؛ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در 29 بهمن سال 92 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد و تاکنون حدود 15 ماه از ابلاغ این سیاستها می گذرد. دولت نیز طی این مدت در فواصل زمانی مختلف سیاست های خود را منطبق بر اقتصاد مقاومتی اعلام کرده و برنامه هایی را نیز در این راستا به دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها ابلاغ کرده است.

شاپور محمدی معاون وزیر اقتصاد با اعلام اینکه اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم نقض نشده است، از تغییر اولویت های دولت طبق این سیاست ها و تحقق عمده برنامه های آن تا پایان برنامه ششم خبر داد و گفت: برنامه های اقتصادی دولت به پس از مذاکرات موکول نشده است.

 

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 439252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    7 1
    همه چی قبول ، شما چی کار کردید ؟ بیاید فقط یه کار بکنید عوارض واردات خودرو رو آزاد کنید ، اگه تونستید این یه کار رو بکنید اونوقت همه حرفاتون قبول .
  • بی نام IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    1 0
    آقای اقتصاد دان آیا یونان هم درآمد نفتی دارد یا کشورهای نفت خیز دیگر مشکلات ما را دارند مشکل ما فساد اقتصادیست و ناتوانی مدیران است
  • عطا IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    1 1
    خودش هم پادشاهی میکرد ولی عجیب اینجا است که هیچ کس و مجلس هم نمیتوانست جلویش را بگیرد
  • بی نام A1 ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    1 1
    آقای جعفرزاده با چه چیزی مقابل امریکا ایستادید خود اقای کری تایید میکنه اوج پیشرفت تکنولوژی هسته ای در زمان اقای احمدی نژاد بود اگرد چپت پر نبود چه میکردی
  • امیر تبریز اوغلی IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    1 4
    میراث دولت قبلی عزت و اقتدار بود..که به همت تدبیر دود شد رفت هوااااااااااااااااااااااااااااااا....چیزی که باهاش مینشستین دور میز مذاکره
  • محمد IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    0 0
    با ادب پس اينهمه دستگاههاي عريض و طويل نظارتي چكاره اند با ساختمانهاي مجلل و حقوق و برخرجي ها جالب ناك مشكل در بروكراسي موثر است چونكه بوركراسي اسكلت منظم وسيستماتيك خشكه چين است يك خشت كه ازوسط بكشند همه اش فرو مي ريزد . اين حضرات سابق در وحله اول با الفاظ فريبنده نظام اداري مسوول را از هم پاشاندند و نظاميان تشنه قدرت را يقه سفيد كردند وبا فكر مشاوران خائن غارت عظيم تر از مغول وتاتار انجام دادند كه هنوز ادبيات آنان حاكم است و بر حدود 80 بدنه دولت حكومت مي كنند و عزيزان كارگزاراني و حزب اعتدال حضرت نوبختي هم از اين اوضاع بدشان نمي آيد زيرا هردو مردم را زبان دراز و متوقع مي دانند اين اشباه همچنان غارت و فساد ادراي را حاكميتي كرده است . بدور از جنجالهاي دلواپسگان بايد سيتم اداري موثر احيا شود
  • امير 1 US ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    1 2
    آقاي رييس جمهور پيش از انتخابات مي گفت سه ماهه همه چيز را درست مي كنم چرا نشد؟ شما چرا بلند گوي اين دولت شده ايد هر مشكلي پيش مي آيد هر ناتواني كه داريد همه را به گذشته ربط مي دهيد پس شماها چكار مي كنيد. درود بر دكتر احمدي نژاد نترس و شجاع