مسئول برنامه ملی ثبت سرطان گفت: اگر جمعیت فعلی از باروری فاصله بیشتری بگیرد و تعداد فرزندان محدودتر شود و یا عوامل تغذیه‌ای رعایت نشود آمار بالاتری در سرطان سینه خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ دكتر كاظم زنده‌دل ضمن اعلام اين خبر افزود: خوشبختانه برنامه ثبت سرطان جمعیتی در کشور در حال راه‌اندازي است و اكنون اغلب آمارها براساس مستندات بیمارستانی ثبت می‌شود اما در مورد سرطان سينه که با امکانات فعلی بخوبی تشخیص داده می‌شود می‌توانیم به اطلاعات ثبت شده و گزارش‌ها اعتماد کنیم.

وي افزود: طبق آمار فعلی حدود 10 هزار نفر در سال در کشور به سرطان سينه مبتلا می‌شوند و حدود 1.3 از آنها یعنی حدود 3500 نفر در سال بر اثر اين بيماري فوت مي‌كنند.

اين پژوهشگر سرطان افزود: شیوع کل سرطان سينه در حال حاضرحدود 40 تا 50 هزار نفر است که یا در حال درمان هستند و یا از سال‌های قبل به اين بيماري مبتلا بوده‌اند و در حال حاضر با عوارض آن زندگي می‌کنند و یا کاملا خوب شده‌اند و در حال دریافت درمان‌های تکمیلی هستند، البته فوت‌شدگان در این آمار محاسبه نشده اند.

دكتر زنده‌دل در مورد سیر پیشرفت سرطان سينه در سال‌های بعد عنوان كرد: واقعیتی ناخوشایند استثنائا در مورد این بیماری وجود دارد و آن این است که این سرطان مربوط به یائسگی و سنین بالای 50 سال است و ارتباط زیادی با عوامل خطری مثل بچه‌دار نشدن یا تعداد کم فرزندان دارد.

وي در توضيح بيشتر گفت: مثلا مادران ما بدلیل اینکه 5-6 بچه داشتند و معمولا نیز دوره شیردهی را کامل طی می‌کردند از یک پیشگیری طبیعی برای بروز سرطان‌ها بخصوص سرطان سينه برخوردار بودند اما قشر جوان که درحال حاضر بین30 تا 40 سال هستند معمولا به دلیل تغییر نگرش‌های اجتماعی و یا فعالیت بیشتر این قشر در بیرون از خانه معمولا دیرتر بچه‌دار می‌شوند و تعداد فرزندان آنها کمتر است یا زمان شیردهی کوتاهتری دارند و عملا موفق نمی‌شوند از این روش پیشگیری طبیعی بهره‌مند شوند.

وي افزود: این دسته از بانوان وقتی اصطلاحا پا به سن بگذارند، نسبت به نسل قبلی بیشتر در معرض ابتلا هستند و ما تخمین میزنیم که در 20 سال آینده میزان بروز سرطان سينه دو برابر شود و با رشد جمعیت و بالا رفتن سن با افزایش جدی بروز سرطان سينه مواجه خواهیم شد.

دكتر زنده‌دل با اشاره به تشكيل كمپين سرطان صورتي كه به منظور آگاهي بانوان برگزار خواهد شد گفت: برنامه‌هايی که در اين کمپین تدارک دیده شده کمک می‌کند بانوان حداقل به طور نسبی با سبک زندگی سالم آشنا شوند و خود را برای استفاده از روش‌های پیشگیری آماده کنند.

عضو هیأت علمی انستیتو کانسر در مورد وضعیت سرطان سينه در کشور ما در مقایسه با آمارهای جهانی گفت: آمارهای مختلفی در سطح جهانی مطرح است. مثلا در آمریکا از هر 8 نفر خانم اگر عمر طبیعی داشته باشند، یک نفر سرطان سینه خواهد گرفت. این آمار در کشور ما شدت کمتری دارد یعنی از هر 15 تا 20 نفر خانم ایرانی به شرط برخورداری از طول عمر کامل، یک نفر سرطان خواهد گرفت که این عدد مهمی است و سهم مهمی ار خانمهای بین سن 30 تا 40 سال درآینده در معرض خطر بروز سرطان سينه قرار دارند.

دکتر زنده‌دل با اشاره به تجارب جهانی در اين زمينه گفت: معتقدیم که روش‌های پیشگیری موثر وجود دارد که با استفاده از آنها، هم می‌توان تعداد مبتلایان را کنترل کرد و هم اینکه افراد مبتلا را به موقع تشخیص و تحت درمان قرار داد.

وي يادآور شد: نکته مهم این است که بیمارانی که با مراجعه به موقع به پزشک و در مراحل اولیه ابتلا تشخیص داده می‌شوند، باید بدانند که روش‌ها و درمان‌های پیشرفته که خوشبختانه در کشور ما در سطح بالایی انجام می‌شود از مرگ و میر ناشي از این بیماری جلوگیری خواهد کرد و البته همه این آمارها به این شرط است که عوامل خطر در همین سطح باقی بمانند یعنی اگر جمعیت فعلی از باروری فاصله بیشتری بگیرند و تعداد فرزندان محدودتر شود و یا عوامل تغذیه‌ای رعایت نشود و بقیه عوامل خطر افزایش پیدا کند، آمار بالاتر خواهد رفت و نگرانی بیشتری وجود خواهد داشت.

مدیر عامل موسسه خیریه سرطان افزود: كمپيني که در حال حاضر بر علیه سرطان‌های قابل پیشگیری و یا قابل تشخیص در مراحل اولیه در دنیا شکل گرفته در کشور ما هم باید انجام شود و هر کسی و هر گروهی و هر سازمانی که مسئولیت اصلی یا جانبی آن مربوط به این حوزه است باید وارد میدان شود و از نیروهای مختلف کمک گرفته شود تا اطلاعات علمی روز دنیا در اختیار عموم قرار گیرد. پويش جدی منابع براي مقابله با اين بيماري مورد نیاز است و موسسه خیریه سرطان آماده هرگونه اطلاع‌رساني و خدمت و به‌روزرساني اطلاعات علمي روز دنيا براي تمام علاقمندان و سازمان‌ها است.

گفتني است: كمپين ملي سرطان صورتي با هدف آموزش نشانه‌هاي سرطان سينه به بانوان بالاتر از 30 سال براي پيشگيري و مراجعه به موقع و تشخيص زودهنگام از 9 مهرماه جاري به مدت يك ماه ، توسط موسسه خيريه سرطان انستيتو كانسر ايران با همكاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در سراسر كشور برگزار مي‌شود.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 463698

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۰
    20 2
    چقدر کمپین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ببینیم ته اصلی ترینش که خودرو هست چیزی در میاد یا نه.
  • دلسوز بجای دلواپس A1 ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۰
    4 2
    میگن هوای آلوده احتمال سکته تو سن پایینو بالا می بره... بخاطر آلودگیهایی که وارد خون میکنه....کاش حالا که کمپین راه میندازیم کمپین کاهش سهم ما در آلودگی هوا راه بندازیم ...و هرکدوممون به سهم خودمون معاینه فنی ماشینامونو و تک سرنشینی رو و جدی تر بگیریم تا شاید یکم آلودگی هوا کمتر شه
  • بی نام A1 ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۰
    17 0
    وقتی به راحتی مواد سرطانزایی که تو کشورهای پیشرفته و حتی ترکیه ممنوعه توی ایران تولید میشه و کسی هم گوشش بدهکار نیست همین میشه دیگه....من خودم تولید کننده هستم....هرچی این در و اون در زدم که یک ماده سرطانزا تولید و مصرفش ممنوع بشه همه فقط قول پیگیری دادند...دقت کنید فقط قول......یعنی کشک...
  • مجتبی EU ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۱
    0 0
    خیلی خوشحال شدم از این کار.دوستان منتظر دولت نباشید خودتون شروع کنید .خودمون باید مطالعه کنیم و تا اونجا که در اختیار خودمونه از خودمون و همه ی انسان ها محافظت کنیم.حالا چه با اطلاع رسانی در مورد شیوه ی زندگی سالم چه با تغییر شیوه ی زندگی و تغذیه و استفاده از مواد ارگانیک و میوه جات و سبزیجات بیشتر و حتی با نخوردن یک وعده فست فود و تشویق دیگران به نخوردن این غذاها و خیلی کار های دیگه.