خیز امارات برای ارسال کاوشگر به مریخ در 2021/هزینه 5/5 میلیارد دلار تاکنون

امارات سرگرم ساختن جستجوگر فضایی برای ارسال به مدار مریخ است و به گزارش یورونیوز حالا در برنامه‌های تبلیغاتی پروژه سازمان فضایی این کشور به نام «امل» با برگزاری مراسم مختلف در دوبی، به مردم معرفی می شود.

امارات متحده عربی گفته است امیدوار است کاوشگر مریخ سال ۲۰۲۱  در مدار مریخ قرار گیرد. در صورت موفقیت، این اولین پروژه فضایی یک کشور عرب خواهد بود. این کشور امیدوار است فصل تازه ای در خاورمیانه باز کند. گروه های علمی مرکز فضایی محمد بن رشید، با دانشمندان دانشگاه کلرادو و همچنین مرکز ملی پژوهش های فضایی فرانسه همکای می کنند.

سالم حمید الماری، معاون مدیر امور فناوری و علوم این مرکز می گوید: «این ماموریت ما را در موقعیت بالاتری قرار می دهد و به دانش جامعه علمی بین المللی درباره مریخ و جو آن می افزاید. بدیهی است که آژانس فضایی اروپا تجربیات و دانش و همچنین دانشمندان زیادی درباره ماموریت های فضایی به مریخ دارد. هدف ما به مشارکت گذاشتن اطلاعات و همکاری در سطح داده ها است.»

پس از قرار گرفتن در مدار، کاوشگر مطالعه در باره جو مریخ از جمله بررسی اقلیم روزانه و سالانه، لایه های مختلف، عناصر سازنده و همچنین انتشار اکسیژن و هیدروژن به فضا را شروع می کند. دانشمندان معتقدند به دلیل گرم شدن زیاد مریخ ، آب تبخیر شده و مولکول های آن از طریق جو مریخ در فضا منتشر می شود.

دانستن آنچه در مریخ می گذرد می تواند به شناخت بهتر ما از خانه خودمان، زمین و حفاظت از جو آن کمک کند. سارا امیر، دانشمند ارشد و معاون پروژه می گوید: «چیزی که قابل ملاحظه است و کمی به آنچه روی زمین داریم شباهت دارد توفان های غبار در مریخ است. البته در زمین کمتر از یک روز طول می کشد ولی در مریخ یک روز کامل ادامه دارد و تمام سطح کره مریخ را در بر میگیرد. گاهی از یک منطقه شروع می شود و مانند یک توفان کروی تا چند روز و چند هفته کل مریخ را می پوشاند.»

نیمی از اعضای این گروه علمی ۷۵ نفره، زنان هستند. به گفته نخست وزیر امارات متحده عربی تا به حال پنج و نیم میلیارد دلار در این برنامه سرمایه گذاری شده است. اما پرسش اصلی کافی بودن منابع مالی آن نیست بلکه جدول زمانبندی شده پنج ساله برای ساختن تجهیزات پیشرفته و گسترده است. سالم حمید الماری می افزاید: «منطقه به اخبار مثبتی مانند این برای جذب جوانان نیاز دارد. اعراب و مسلمان ها می توانند در برنامه های خلاقانه و جالب کار کنند و بر غنای چهره جهانی علم و فناوری بیفزایند. این برنامه هدیه ای از امارات متحده عربی به دنیا است.»

مسئولان این پروژه امیدوارند اولین ماموریت فضایی عربی به مریخ برای میلیون ها جوان عرب الهام بخش باشد. آنچنان که برنامه های آپولو چشم انداز کشفیات و کاوش های فضایی برای آمریکایی ها را هموار کرد.

خبرنگار یورونیوز با ارسال این گزارش از دوبی می گوید: «سازمان فضایی امارات متحده عربی جوان و در ابتدای راه است. متوسط سن دانشمندان آن زیر چهل سال است. با این حال این برنامه، امارات متحده عربی را در فهرست کشورهایی با ماموریت فضایی رسیدن به کره سرخ قرار داده است.»

5454

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 489414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۵
    5 0
    شکرت ای خدا......
  • عباس A1 ۰۵:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۶
    5 9
    سلام ،امریکاییها واروپاییها می خواهند پروژه های فضایی خود را با پول بادآورده اعراب اجرایی کنند.پروژه های مریخ بسیار پرهزینه است وبه همین دلیل غربیها را به فکر انداخته که توپ را در زمین اعراب بیندازند و بار هزینه خود را کم کنند. برای وارد کردن اماراتی ها در پروژه ها و دریافت بخشی از هزینه ها از آنان لازم است که مقدماتی فراهم شود از جمله ایجاد وتاسیس همین سازمانهای فضایی و تبلیغات روی یک سری از پروژه هایی که در آنها مشارکت دارندتا شیوخ این شیخ نشینها بتوانند تحت عنوان پروژه های مشترک کمک های مالی خود به غربیها را ارائه کنند.
    • بی نام EE ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۶
      4 2
      دیگه شورش رو دراوردید ادمهای سیاست زده اصلا میدونی مریخ چی هست ؟ زیر یک خبر علمی کامنتهای سیاسی می گذارید ؟
  • saeid A1 ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۳۰
    1 1
    خبر خوشحال کننده ای بود. با این پول هایی که کشورهای عرب دارند میشه پروژه های فضایی زود رو به جلو برد