مهر نوشت: شهرداری تهران برای لایحه بودجه پایتخت در سال ۹۵ رقم ۱۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان را به شورای شهر تهران پیشنهاد داده که حدود ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

بودجه سال آینده شهرداری تهران رشد اندکی نسبت به سال ۹۴ داشته است. شهرداری تهران در شش ماه نخست امسال نتوانسته ۱۵ درصد از منابع درآمدی خود را محقق کند و به نظر می‌رسد براساس همین تجربه درتدوین لایحه پیشنهادی سال ۹۵ با احتیاط بیشتری عمل کرده است.

با وجود آن که شهردارتهران بارها اعلام کرده است می‌تواند ساخت و ساز در پایتخت را متوقف کند بدون آنکه مشکلی در اداره شهر داشته باشد، امسال رکود ساخت و ساز در پایتخت سبب شده بخشی از درآمد های شهر محقق نشود.

ناصر امانی معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران درباره بودجه سال ۹۵ شهرداری تهران می‌گوید: با توجه بر افزایش اجتناب ناپذیر برخی هزینه های جاری در بودجه سال آینده مانند حقوق و دستمزد، بودجه سال ۹۵ را انقباضی و با رعایت اولویت های مورد نظر شورای اسلامی شهر و شهردار تهران تدوین کرده و بودجه سال آینده نسبت به سال جاری افزایش اندکی خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته شهرداري تهران انقباضي‌ترين بودجه را در ميان كلانشهرهاي كشور به تصويب رساند، تصریح کرد: رشد ۱۰درصدي در بودجه سال ۹۴شهرداري تهران به معنای توجه به سياست اقتصاد مقاومتي بود. موضوعي كه رهبر انقلاب از همه نهادها خواسته بودند تا اين روش اقتصادي را سرلوحه برنامه‌هايشان قرار دهند.

امانی با بیان اینکه بودجه سال آینده ٧٠درصد عمراني و٣٠درصد هزينه اي و نگهداشت است، اعلام کرد: اولويت‌هاي بودجه‌اي سال ۹۵شهرداري تهران بر مدار توسعه حمل‌ونقل عمومي است.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران در بودجه سال ۹۵ مهم‌ترین اولویت، مباحث مرتبط با نگهداشت شهر تهران بوده است که سعی شده به گونه‌ای تدوین شود که زیبایی، پوشش فضای سبز و نظافت شهر تهران حفظ شود و حتی المقدور هم از منظر کمی و هم کیفی ارتقا یابد.

او به ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: در حوزه خدمات شهری به اعتبار ستاد محیط زیست توجه ویژه شده است و در صورت تصویب، محیط زیست شهری و حفظ و توسعه فضای سبز شهر تهران از اولویت‌های بودجه سال ۹۵ خواهد بود.

امانی سومین اولویت بودجه سال ۹۵ را توسعه حمل و نقل ریلی اعلام کرد و گفت: تکمیل و بهره‌برداری از خطوط ۶ و ۷ مترو در پایان سال ۹۶ در دستور کار شهرداری تهران است و اعتبارات متناسب با حجم عملیات در سال ۹۵ برای این منظور در نظر گرفته شده است.

معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران ادامه داد: در بودجه سال آینده به پیشگیری و مدیریت بحران نیز توجه ویژه شده است و در این راستا اعتبارات لازم برای تجهیز و ساماندهی گروه‌های دوام در محلات در نظر گرفته شده است.

او از نوسازی بافت‌های فرسوده به‌عنوان اولویت دیگری یاد کرد و گفت: شهرداری تهران همواره و با توجه به اختیارات و امکاناتش سعی بر تشویق و ترغیب ساکنان این بافت‌ها در نوسازی کرده است و در بودجه سال ۹۵ پیشنهاد کرده که مابه‌التفاوت وام‌هایی را که مردم در این بافت‌ها می‌گیرند، پرداخت کنند تا محرک بیشتری برای ساکنان این مناطق ایجاد شود.

ناصر امانی به مطالبات پیمانکاران اعم از حقیقی و حقوقی نیز اشاره کرد و گفت: تسویه این مطالبات نیز از اولویت‌های لایحه بودجه سال ۹۵ است.

برخی از سیاست های کلی بودجه سال ۹۵ شهرداری تهران تمرکززدایی از مناطق و توسعه سیاست های ناحیه محوری و محله گرایی؛ توسعه کمی و کیفی ناوگان حمل و نقل عمومی از طریق تکمیل شبکه ریلی و اتوبوسرانی و افزایش تجهیزات این شبکه ها و همچنین کاهش سفرهای درون شهری است.

به گفته علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با توجه به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاوتی و همچنین در راستای همسویی با سیاست های بودجه عمومی دولت می بایست بازنگری در ساختار بودجه کل شهرداری؛ سازمان ها و شرکت های وابسته صورت گیرد.

بررسی یک دهه بودجه شهرداری تهران نشان می دهد امسال کم ترین افزایش بودجه را شاهد خواهیم بود. هرچند برخی از اعضای شورا تاکید دارند بودجه سال ۹۵ باید نسبت به سال ۹۴ کاهش نیز داشته باشد.

بودجه شهرداری تهران در سال ۸۴ رقمی معادل ۱۲۰۰ میلیارد بوده که ۳۰ درصد نسبت به سال قبل از خود رشد داشته است. این بودجه در سال ۸۵ به رقمی معادل ۱۹۹۴ میلیارد رسید. بودجه شهرداری تهران در سال ۸۶، ۳ هزار و۹۵۱ میلیارد بود و در سال ۸۷ به رقم ۶ هزار و ۳۱۳ رسید. در سال ۸۸ بودجه تصویب شده برای شهردار ۷ هزار و ۲۰۸ میلیارد بود که این رقم برای سال ۸۹ به ۸ هزار و ۴۶۰ میلیارد افزایش پیدا کرد.

در سال ۹۰ رقم ۹ هزار و ۳۹۳ میلیاردی در صحن شورا به تصویب رسید که این رقم برای سال ۹۱ به ۱۰ هزار ۹۶۰ هزار رسید. در سال ۹۲ بودجه شهرداری تهران ۱۲ هزار ۷۰۰ میلیارد بود و که در سال ۹۳ به رقم ۱۵ هزار ۸۴۵ رسید. بودجه سال جاری شهرداری تهران رقمی معادل ۱۷ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 500775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =