مهر نوشت: مجتبی راعی عضو هیات داوران سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر تاکید کرد که در انتخاب فیلم‌ها عدالت را مدنظر داشته‌اند و دچار ناداوری نشده‌اند.

مجتبی راعی یکی از داوران سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر درباره داوری آثار این دوره از جشنواره در بخش «سودای سیمرغ» گفت: «قضاوت کردن درباره آرای هیات داوران یک جشنواره حق طبیعی افکار عمومی است اما احترام به رای هیات داوری نیز نکته مهمی است که باید درنظر گرفته شود.»

راعی در پاسخ به اینکه آیا فشار دولتی برای انتخاب فیلم «امکان مینا» بر هیات داوری وجود داشته است؟ بیان کرد: «دو فیلم «امکان مینا» و «ابد و یک روز» بیشترین تعداد نامزدی را دارند حال سوال من این است چرا فیلم «ابد و یک روز» که یک نامزد هم بیشتر از «امکان مینا» دارد چنین رایی آورده است؟ مگر سرمایه گذار این فیلم سینمایی دولت بوده است؟ آیا هر فیلمی که رای بیشتری نسبت به سایر آثار آورده باشد فیلم دولتی محسوب می شود و یا فشار دولت بر داوران حاکم بوده است؟»

راعی تاکید کرد: «انتخاب من و دیگر داوران بر اساس شناخت و اعتمادی بوده که به ما داشته‌اند و ما هم در پاسخ به این اعتماد، با شرافت رای دادیم و اگر هفت داور دیگر جای ما بودند رای دیگری از جشنواره فیلم فجر بیرون می آمد. بخشی از داوری ها سلیقه ای است و این سلیقه زمانی بیشتر می شود که رای درباره دو یا چند اثر سینمایی به هم نزدیک می شوند که در این موارد سلیقه حاکم می شود و درباره فیلم «امکان مینا»، «ابد و یک روز»، «دختر»، «ایستاده در غبار» و «بادیگارد» هم همین اتفاق افتاد.»

این عضو هیات داوری سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به اینکه نتیجه آرای هیات داوران این تصور را ایجاد کرده که قصد بر حذف حاتمی کیا بوده است، گفت: «من تصورم این است که قبل از اعلام رای داوران این جو در رسانه ها به وجود آمد که قرار نیست حاتمی کیا با عدالت مورد داوری قرار گیرد ولی داوران با انصاف کارشان را انجام دادند و ناداوری نکردند.»

راعی تصریح کرد: «با این اوصاف موافق و مخالف آرای هیات داوران بسیار است و این اختلاف نظر هم طبیعی است اما آنچه مهم است شرافت اخلاقی و حرفه ای افرادی است که به عنوان داور انتخاب شده اند و اگر این شرافت وجود داشته باشند با آسودگی خیال سر بر بالین می گذارند.»

وی در پایان تاکید کرد: «این اطمینان را می دهم که داوران با شرافت رای دادند و عدالت را بر منفعت شخصی ارجح دانستند و به همین دلیل است که من هم به عنوان یکی از اعضای هیات داوران به راحتی سر بر بالین گذاشتم.»

58245

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 508694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۱
    7 1
    خب طبیعیه که داوری سلیقه ایه.وقتی این پنج فیلمو بیشتر دوست داشتن خب کانددیها هم بینشون پخش میشه.وقتی کلا بادیگارد رو دوست نداشتن دوست هم ندارن بهش جایزه بدن. هر کس دیگه ای هم داور بود باز همین داستان بود، با این تفاوت که شاید افراد دیگه ای معترض بودن. حالا این جایزه ها اینقدر مهمه که بخوایم هر سال به داوران ناسزا بگیم ؟ بهتره یکم احترام به داوری رو یاد بگیریم. اون از ورزشمون اینم از فرهنگمون
  • سیدمهدی IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۱
    2 1
    شما که سابقت مشخصه وقتی جشنواره دوسال پیش هم به چ بد وبیراه گفتی و حتی بیان فرمودین کل فیلم فقط یه صحنه سقوط هلیکوپتر بود متاسفانه شما نمیدونین که جایزه بهترین کارگردانی کاملا تخصصی هستش به نظر من هم فشاری روی هیئت داوران نبودهاینا خودشون با اختیار خودشون فیلمی مثل اخرین بار سحر رو کی دیدی انتخاب کردن
    • بی نام A1 ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۱
      1 0
      شما فیلم را دیدی که نظر میدی؟بادیگارد هم مثل امکان مینا بسیار ضعیف بود.اتفاقا جریان سازی بسیار دور از واقعیتی از سوی تلویزیون و دلواپسان برای مطرح کردن فیلم حاتمی کیا راه افتادهشما اگر ملاک را تخصص و کیفیت اثر میدانی باید به عدم انتخاب اثر مانی حقیقی اعتراض کنی که یک سر و گردن از سایر فیلمها بالاتر بود,حتی از فیلم ابد و یک روز که تقلیدی متوسط از اصغر فرهادی بود هم بسیار قوی تر بود