وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: این نرخ باید ارتباط منطقی با نرخ بازدهی فعالیت های حقیقی اقتصادی و نرخ تورم داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی طیب نیا در آیین تودیع و معارفه مدیران عامل بانک ملی، برضرورت افزایش سرمایه نظام بانکی باهدف تقویت توان پرداخت تسهیلات تاکید کرد و افزود: براین اساس بزودی لایحه ای را برای تبصره های مربوط به آن که در بررسی قانون بودجه در مجلس حذف شد به مجلس ارسال می کنیم.

وی تاکید کرد: نرخ بالای سود برای سپرده و تسهیلات قابل قبول نیست، زیرا در شرایطی که نرخ تورم به 10 درصد رسیده نرخ تسهیلات 22 درصد است که فاصله 12 درصدی دارد و به طور قطع نرخ سود باید کاهش یابد.

وزیر اقتصاد بر جلوگیری از انحراف نقدینگی در پرداخت تسهیلات تاکید کرد و گفت: بخش قابل ملاحظه ای از تسهیلات در فعالیت های تولیدی به کار گرفته نمی شود و برای تولید موثر نیست.

طیب نیا فروش اموال مازاد بانک ها را راهکار دیگری برای اعطای تسهیلات بیشتری عنوان کرد و گفت: قرار نیست هر کس بانک تاسیس و از منابع بانک برای خود استفاده کند.

وی یادآور شد: دولت با سلطه مالی بانک ها مقابله می کند و نباید موسسه های غیرمنضبط منابع را در جهت فعالیت های شخصی صاحبان این موسسات هدایت کرده و بانک ها نیز باید از اعطای تسهیلات به سهامداران خودداری کند.
طیب نیا بر بهبود وضعیت بازار سرمایه تاکید کرد: امسال فروش اموال مازاد بانک ها باید به طور جدی دنبال شود و از همه بانک ها این انتظار را داریم.

وزیر اقتصاد، تلاش برای کاهش نسبت مطالبات غیرجاری را از دیگر انتظارات دولت از سیستم بانکی عنوان کرد و گفت: برای نمونه بانک ملی پارسال نسبت مطالبات غیرجاری خود را به هفت درصد رساند که موفقیت چشمگیری است.

طیب نیا بر کاهش قیمت تمام شده پول در بانک ها نیز تاکید کرد و گفت: به طور جدی، تصمیم های شورای پول و اعتبار را دنبال می کنیم و انتظار می رود بانک ها نیز با کاهش هزینه های غیرضروری و افزایش بهره وری، گام های موثری در این خصوص بردارند.

وزیر اقتصاد همچنین از بانک ها خواست تسهیلات خود را به سمت صنایع کوچک و متوسط هدایت کنند تا این واحدها از رکود خارج شده و عامه مردم رشد اقتصادی پنج درصدی را امسال در زندگی خود لمس کنند.

طیب نیا خاطرنشان کرد: دو سال پیش مشکل اصلی واحدهای تولیدی کمبود سرمایه در گردش بود که بخش عمده ای از نیاز بنگاه ها رفع شد اما مشکل کنونی فروش محصول است که به دلیل کاهش درآمد سرانه مردم در سال های گذشته به وجود آمده و تقاضا کم شده است.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: تحریک تقاضا برای خرید کالاها امسال در برنامه دولت پیش بینی شده است.

دو تکانه مهم اقتصادی در سال 94

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه امسال در شرایط ویژه ای قرار داریم، گفت: پارسال اقتصاد ایران دو تکانه بسیار مهم یعنی تحریم های ظالمانه و کاهش شدید قیمت نفت را پشت سر گذاشت.

وی افزود: در 6 ماهه نخست سال 1393 قیمت متوسط هر بشکه نفت 105 دلار بود اما این رقم پارسال در برخی مقاطع حتی به 20 دلار نزدیک شد که این امر در کنار تحریم های اعمال شده به طور طبیعی آثار رکودی و تورمی شدیدی را به همراه داشت.

طیب نیا، دولتی و نفتی بودن اقتصاد ایران را دو عامل تشدید شدن ضربه پذیری اقتصاد کشور در برابر این تکانه ها دانست و گفت: اثرات رکودی و تورمی بیشتری نیز مورد انتظار بود؛ حتی در برخی کشورها ارزش پول ملی آنها کاهش یافت اما ما توانستیم این سال سخت را با کمترین آسیب و هزینه پشت سر بگذاریم به نحوی که روند نزولی نرخ تورم پارسال نیز تداوم یافت.

وی افزود: برای نخستین بار در 30 سال گذشته شاهد کاهش مستمر و پیوسته نرخ تورم بودیم و اکنون در اردیبهشت ماه نرخ تورم نقطه به نقطه تک رقمی را تجربه کردیم که به حدود هفت درصد رسید و پیش بینی می شود متوسط نرخ تورم در این ماه یا ماه آینده تک رقمی شود.

طیب‌نیا خاطرنشان کرد: رشد اقتصاد ایران در سال 1391 منفی 6.8 درصد بود اما این رقم در سال 1393 به سه درصد رسید و در سال گذشته باوجود مشکلات اقتصادی، نرخ رشد یک درصدی را تجربه کرد.

وزیر اقتصاد افزود: اکنون در شرایط ویژه ای قرار داریم زیرا تحریم های ظالمانه برداشته شده و محدودیت ها در حال رفع است تا زمینه برای استفاده از اقتصاد بین الملل و منابع کشور مهیا شده که باید از آن بهینه استفاده کرد.

طیب نیا تاکید کرد: از این رو بهبود زندگی و معیشت مردم که رکود، بیکاری و نرخ تورم در سال های اخیر آن را تحت تاثیر قرار داده باید مورد توجه قرار گیرد.

وی رشد اقتصادی هشت درصدی در سال جاری را دست یافتنی دانست و گفت: می توان امیدوار بود در جریان برنامه ششم توسعه به رشد اقتصادی هشت درصدی برسیم.

طیب نیا با یادآوری اینکه ایران در سه دهه گذشته رشد اقتصادی سه درصدی و در هشت سال منتهی به دولت یازدهم رشد 2.2 درصدی را تجربه کرده است، افزود: با این رشد محدود نمی توان زمینه را برای زندگی شرافتمندانه مردم فراهم کرد.

وی افزود: باید با ارتقای بهره وری در اقتصاد ایران، رشد اقتصادی را افزایش داد در حالی که اکنون رشد اقتصادی کشور بیش از همه از درآمدهای نفتی حاصل می شود.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه امسال باید از رکود خارج شویم و به سطح تولید سال های پیش از از تحریم برسیم، گفت: درآمد ملی کشور در دوره تحریم 20 درصد کاهش یافت؛ باید در گام نخست به میزان پیش از تحریم ها برگردیم و سپس رشد اقتصادی را استمرار بخشیم.

مدیریت بازار بدهی و میراث دولت قبل

وی با تشریح برنامه های دولت برای خروج از رکود گفت: دو چالش عمده برای خروج از رکود شامل تنگناهای اعتباری و بدهی های دولت است؛ حجم بدهی دولت که از گذشته به ما ارث رسیده 540 هزار میلیارد تومان است که تا پایان سال 1393 برای دولت ایجاد شده و این رقم متناسب با نرخ سودی که سالانه به آن تعلق می گیرد افزایش می یابد.

طیب نیا تاکید کرد: اگر قرار باشد دولت فقط سود این بدهی را سالانه پرداخت کند و به اصل بدهی ها کاری نداشته باشد، باید حدود پنج یا 6 برابر کل بودجه عمرانی دولت هزینه کند و این کار شدنی نیست.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: نمی توان در کوتاه مدت این بدهی را تسویه کرد و لزومی ندارد زیرا نسبت بدهی های دولت به تولید ناخالص داخلی در ایران به نسبت سایر کشورها چندان بالا نیست و از این رو حجم مطلق بدهی های دولت چندان ترسناک نیست.

وزیر اقتصاد درباره راهکار دولت برای حل مشکل بدهی ها توضیح داد: دولت قصد دارد بازار بدهی خود را به نحوی مدیریت کند که هر کس در قالب اوراق بهادار بتواند این بدهی ها را معامله و یا به عنوان وثیقه و حتی نرخ ذخیره قانونی استفاده کند و به آن سود نیز تعلق بگیرد.

طیب نیا تاکید کرد: ایجاد بازار بدهی، موردنظر دولت است؛ متاسفانه تبصره پیشنهادی مربوط به آن از لایحه بودجه 95 در مجلس حذف شد و ما تصمیم جدی داریم که اصلاحیه ای را برای بازگرداندن این دو تبصره کلیدی به مجلس ارائه دهیم.

وزیر اقتصاد تنگناهای اعتباری را چالش دوم دولت ارزیابی کرد و افزود: این مساله در سه حوزه «قدرت وام دهی پایین نظام بانکی، نرخ بالای سود برای سپرده و تسهیلات و انحراف نقدینگی» قابل پیگیری است.

وی با تشریح برنامه های دولت برای رفع این چالش ها اظهار داشت: افزایش سرمایه نظام بانکی یکی از این راهکارهاست و لذا تلاش می کنیم با احیای تبصره مربوط به افزایش سرمایه بانک ها از محلی که آثار منفی نداشته باشند توان بانک ها را افزایش دهیم.

در این مراسم که با حضور عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی ایران و مدیرعامل سابق بانک ملی و نیز جمعی از مدیران بانک های دولتی برگزار شد، محمدرضا حسین زاده به عنوان مدیرعامل جدید بانک ملی ایران معارفه و از زحمات 30 ماهه همتی مدیرعامل پیشین قدردانی شد.

طیب نیا درباره انتخاب محمدرضا حسین زاده مدیرعامل جدید بانک ملی ایران نیز گفت: انتخاب از میان خانواده نظام بانکی در دستور کار قرار دارد و یکی از سیاست های ما انتخاب مدیرانی است که به مسائل بانکداری تسلط داشته و تعهد و تجربه خود را در نظام بانکی به کار گرفته باشند.

طیب‌نیا درباره تغییرات اخیر در مدیریت بیمه مرکزی نیز توضیح داد: آقای امین یکسال پیش از بیمه مرکزی استعفا داده بوده بود اما چون جانشین مناسبی برای وی پیدا نمی‌کردم، نمی‌توانستم استعفایش را بپذیرم با این حال به دنبال ماجرای اخیر، وی استعفایش را رسانه‌ای کرد و ناچار شدم که آن را بپذیرم و در نهایت آقای همتی را با توجه به شناخت و تجربه‌ای که در این حوزه داشت جایگزین وی کردم.

وزیر اقتصاد با قدردانی از عملکرد همتی در دوران مدیریتش در بانک ملی گفت: زمانی وی در شرایط سخت و پرچالش بانک ملی مدیریت آن را برعهده گرفت؛ پذیرش مدیریت بانک ملی در آن زمان خاص، ناشی از جسارت و شجاعت همتی بود و نتیجه مطلوبی نیز داشت.

وی ادامه داد: با وجود همه اقدامات انجام شده در بانک ملی، این بانک و مجموعه شبکه بانکی همچنان با شرایط مطلوب فاصله دارد.

کاهش کارکنان و افزایش منابع بانک ملی

عبدالناصر همتی روز دوشنبه در مراسم تودیع از بانک ملی ،افزود: در این بخش با بانک دوم 200 هزار میلیارد ریال (20 هزار میلیارد تومان) فاصله داریم، اما همچنان بانک اول کشور در بین بانک های عامل در سپرده های موثر هستیم.

وی گفت: نسبت منابع به کارکنان از 23 میلیارد ریال به 40 میلیارد ریال رسید که 70 درصد رشد نشان می دهد. ضمن آن که از 40 هزار نفر کارکنان رسمی بانک ملی در این مدت سه هزار نفر کم شد.

همتی گفت: در جریان اختلاس هشت هزار و 700 میلیارد ریالی ( 870 میلیارد تومان) که عده ای به دنبال آن بودند، سه ماه درگیر بودیم و با کمک اطلاعات مراقبت کردیم تا اتفاق نیفتد.

وی کاهش تعداد شرکت های تحت تملک بانک ملی را از دیگر اقدام های انجام شده در دوره مدیریت اش در بانک ملی عنوان کرد و گفت: در ابتدا با ایستادگی و برخی مخالفت ها رو به رو شدیم اما توانستیم بخشی از شرکت ها را واگذار کنیم.

مدیرعامل سابق بانک ملی با بیان اینکه رقابت سخت و بسیار مکارانه‌ای در سیستم بانکی به ویژه در برخی بانک ‌های خصوصی وجود دارد، اظهار داشت: با وجود این رقابت ها که ما را گرفتار کرد، توانستیم روی پای خود بایستیم.

وی با ارایه گزارشی از عملکرد 33 ماهه خود در بانک ملی ایران گفت: از زمان قبول مسئولیت، مشکلات درون‌زا و برون‌زا در این بانک وجود داشت که مجموعه بانک تلاش کرد در این مدت آن را حل و فصل کند.

همتی با گلایه از برخی کارشکنی ها در مسیر اصلاح ساختار مالی بانک ملی در سه سال گذشته اظهار داشت: همه به ویژه کسانی که در اوایل حضورم در بانک ملی فتنه کردند، می بخشم؛ عده‌ای شب‌نامه نوشتند، در کار ما اخلال کردند زیرا می‌دانستند می‌خواهیم بانک ملی را درست کنیم.

همتی تاکید کرد: به طور قطع وقتی صدها میلیارد تومان پول آن هم با نرخ 12 درصدی در دست عده‌ای باشد و شما می‌خواهید آن را پس بگیرید، فشار می‌آورند و عده ای نیز از خارج از بانک خط می گرفتند و همراهی نمی کردند.

رئیس کل بیمه مرکزی با برشمردن اصلاحات ساختاری مالی صورت گرفته در بانک ملی افزود: منابع موثر بانک ملی اکنون به 120 هزار میلیارد تومان می‌رسد و نسبت به بانک دوم 20 هزار میلیارد تومان بیشتر است.

وی، ساماندهی مطالبات معوق را از دیگر اقدامات انجام شده در سه سال گذشته عنوان کرد و گفت: مطالعات معوق در پایان اسفندماه سال گذشته به 6.8 درصد کاهش یافت که البته با توجه به اینکه در اوایل سال معمولاً معوقات اندکی رشد می‌کند فکر می‌کنم این نسبت اکنون هفت درصد باشد.

همتی بیان اینکه 10 کارگروه ویژه برای وصول مطالبات معوق تشکیل شد و توانستیم بخش قابل توجهی از معوقات را وصول کنیم، افزود: نرخ سود حدود 50 هزار میلیارد ریال از معوقات را از 13 تا 14 درصد به 22 درصد رساندیم.

مدیرعامل پیشین بانک ملی ایران درباره تلاش عده ای برای اختلاس هشت هزار و 730 میلیارد در بانک ملی نیز گفت: سه ماه درگیر این موضوع بودیم تا در نهایت مانع از وقوع آن شدیم؛ آقای سیف رئیس کل بانک مرکزی به من گفت خیلی شانس آوردی وگرنه نامت روی این اختلاس می‌ماند.

همتی با یادآوری اینکه بانک ملی 162 شرکت دارد که طبق سیاست های دولت باید واگذار کند، اظهار داشت: تلاش بسیاری برای واگذاری بنگاه‌های مازاد صورت گرفت و فقط در سال گذشته هفت هزار و 800 میلیارد ریال (780 میلیارد تومان) واگذاری انجام شد اما چون بازار کشش نداشت امکان فروش بیشتر فراهم نبود.

وی به مشکلات و سنگ اندازی ها در مسیر واگذاری این شرکت ها اشاره کرد و گفت: برای نمونه شرکت کشت و صنعت لرستان که 15 سال راکد بود به یک شیعه عربستانی واگذار شد اما عده ای فشار آوردند و با استاندار نامه نگاری کردند تا این واگذاری متوقف شود در حالی که اکنون این فرد یک هزار میلیارد ریال (100 میلیارد تومان) سرمایه گذاری کرده است.

مدیر عامل پیشین بانک ملی با یادآوری اینکه در زمان پذیرش این مسئولیت نرخ موثر تسهیلات در بانک ملی به 11 درصد رسیده بود و همه تسهیلات با نرخ 12 تا 14 درصد پرداخت می شد، ادامه داد: این در حالی بود که بانک به سپرده های یکساله مردم 20 درصد سود پرداخت می کرد.

وی ادامه داد: برای توقف این وضعیت ابتدا از پرداخت وام ایثارگران جلوگیری کردم؛ اگرچه اعتراض های زیادی را در کشور به دنبال داشت اما توانستیم این وضعیت را ساماندهی کنیم و پس از آن، تسهیلات ایثارگران دوباره برقرار شد.

همتی اضافه کرد: در این شرایط در گام نخست نرخ سود تسهیلات را به 22 درصد افزایش دادیم که متوسط نرخ سود تسهیلات در سایر بانک‌ها بود.

وی تاکید کرد: اگر بانک ملی دو سال دیگر با این شرایط تسهیلات پرداخت می کرد، چیزی از بانک باقی نمی ماند.

همتی با بیان اینکه 134 طرح برای تحول بانک ملی در دست اجراست، افزود: امروز بانک ملی از تفکر بنگاه دولتی بودن خارج شده و مانند بنگاه خصوصی و اقتصادی فعالیت می کند.

همتی، تحول نرم افزاری و سخت افزاری را از دیگر اقدامات انجام شده در سه سال گذشته در بانک ملی عنوان کرد و گفت: راه اندازی اینترنت بانک و تحول در بخش فناوری اطلاعات از جمله این دستاوردهاست.

انتظارات مدیرعامل جدید بانک ملی از طیب نیا

مدیرعامل جدید بانک ملی ایران نیز در این آیین، راهبرد این بانک را خدمت به مردم و ارائه خدمات باکیفیت عنوان کرد و گفت: این کار از طریق حمایت از بخش تولید و پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط با رویکرد اشتغال زایی و اقتصاد مقاومتی پیگیری می شود.

محمدرضا حسین زاده حمایت از صادرات و استفاده مناسب از ظرفیت های بین المللی و منطقه ای را رویکرد بانک ملی دانست و گفت: این بانک در آستانه 89 سالگی خود قرار دارد و فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است.

وی افزود: کارکنان بانک ملی تلاش می کنند تا با خلاقیت، نوآوری و تحول گرایی به اعتلای بانک و پیشرفت کشور کمک کنند و امیدواریم آیندگان قضاوت خوبی درباره ما داشته باشند.

حسین زاده، تکریم مردم از طریق جذب منابع بیشتر و وصول مطالبات معوق را از راهکارهای این بانک برای رسیدن به اهداف خود که همان کمک به بهبود فضای کسب و کار و اشتغال است، عنوان کرد.

مدیرعامل بانک ملی ایران، از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواست تا موضوع افزایش سرمایه این بانک دولتی را در دولت و مجلس پیگیری کند تا بتوان تسهیلات بیشتری را در اختیار متقاضیان به ویژه در بخش تولید قرار داد.

 

22339

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 543701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 61
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    براشون ضرب الاجل تعیین کن. اگر اقدام نکردند مالیات بگیر. کل مملکت که نمی تونه معطل بانکها بشه.
    • بی نام IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      که یک عده بدبخت بشن و یک عده خوشبخت
    • خزاعي RO ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      چرا خودتون هزينه هاي تمام شده توليد و علي الخصوص نرخ ارز رو كه همه چي به اون بسته است رو پائين نمياريد و گير داديد به پولهاي مردم كه تو بانك هستند ، مثل هميشه از روي دوش مردم ميخواين برين بالا
    • بی نام A1 ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      73 54
      بابت همین آمارسازی دروغ آقایان که احمدی نژاد را آمار دروغین ساز مینامند سال بعد در انتخابات به رقیب اصلی شما جناب آقای روحانی رأی میدهم ...
    • نظري A1 ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      137 2
      اگر دولت از ركود رد شده بي زحمت دست مردم رو هم بگيرين و ردشون كنيد ، الهي خير ببيني
    • اعظم A1 ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      44 11
      بايدي در كار نيست
  • بی نام CA ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    تورم ساختگی ده درصده. سبد تعیین تورم رو دفعه بعد طوری انتخاب کن که تورم بشه دو درصد.
    • خزاعي A1 ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      80 4
      هر روز گزارش افزايش مبني بر گراني ارز و دلار در بازار بين بانكي ، آقاي وزير آب از سرچشمه خودتون گل آلوده و بيخود و بيجهت ديگر اصناف و مراكز خدماتي و پول مردم رو عامل ناكارامدي اقتصاد خود ندونيد و مردم رو هالو فرض نكنيد
  • امید A1 ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    منتظر چی هستن.کمش کنید.
    • بوئين زهرا RO ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      39 6
      شماها كه راهي به غير از دست كردن در جيب مردم بلد نيستيد ، پس به جاي بازي با پولهاي مردم در بانك بياين با يك بررسي ميداني و جهادي يارانه بگيران واقعي كه فقرا و مستمندان و مستمري بگيران هستند را شناسايي و مال بقيه رو قطع و با اين مبلغ بسيار بسيار زياد ، بانكي رو درست كنيد و اسمش رو بذاريد مثلا شكوفا صنعت يا .... و با اين سرمايه بسيار عظيم كه به قول خودتون موقع پرداخت ماهيانه آن عزا مي گرفتيد ، تا دلتان ميخواد به صنعت و توليد كننده با سود و بهره بسيار كم وام بدين و مثلا ً 10 درصد يا كمتر كه هم كار اونا راه بيفته و هم منت بانكهاي حال رو نكشيد و هم رقابتي با ديگر بانكها داشته باشيد و هم اينكه ديگه با اعصاب و روان و جيب مردم بيش از اين بازي نكنيد با اين طرح هاي يك لا قبا اقتصاديتون
    • امير مالوف A1 ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      39 6
      مدیرعامل بانک ملی ایران، از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواست تا موضوع افزایش سرمایه این بانک دولتی را در دولت و مجلس پیگیری کند ..... نكنه 3000 هزار ميليارد دوم تو راهه
    • بی نام US ۲۳:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      50 4
      در مدرسه بهتون یاد دادن وقتی برنج 8500 تومنی یک شبه میشه 12000 تومن یعنی تورم 12 درصده؟
  • بی نام A1 ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    بسه فقط یاد گرفتین به این تورمتون بنزاید که ذره ای تاثیر مثبت رو زندگی ملت نداشته این کاهش تورم برای ما فقط دو اثر مزخرف داشته نرخ سود بانکی رو 18 درصد کردید بدون توجه به مبلغ سپرده، اول باید به مبلغ سپرده توجه کنید سقف و کف بگذارید نه فقط تورم آره اگه 400 میلیون به بالاست سودو کم کنید اعیونه پولشو دربیاره نه امثال من بدبخت که ماکزیمم داروندارمون جز حقوق چه حال چه روز برمبنای نرخ تورمتون، 30 یا100 تومان در بانکه که با سودش پول آب و برق و کرایه خونه باید بدیم. خجالت بکشید اسم تورم برای ملت ایجاد تهوع کرده چون بهانه دستتون داده حقوقمونو سود بانکیمونو بر اساس اون پائین بیارید اما پول میوه گوشت بالا بمونه چون ربطی به این تورم نداره.ملت یکسال دیگه به شما میگه چرخ زندگیش به گل نشست.
    • بی نام AT ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      98 9
      کاملا حق با شماست. خیلی ها مثل شما هستند و خدا رو خوش نمیاد با زندگی مردم بازی کنند.
  • بی نام IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    170 6
    چرا وقتی نرخ تورم رسمی 35 درصد بود و در عمل نرخ تورم بالای 50 بود به فکر افزایش نرخ سود بانکی نبودین؟ اون موقع مگه ارزش پول مردم کمتر نمیشد و ضرر نمیدادن؟
  • بی نام US ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    آخر این تورم چطور به ۱۰ درصد رسیده که همه بیکار،همه چیز گران، پول ملی ذلیل و دلار هیچ پایین نیامده. ما مونیدیم با تفاصیل
    • بی نام CA ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
      109 8
      ولا به خدا دلار که از 3 تومن شده 3500 این یعنی چند درصد؟
  • بی نام A1 ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    180 9
    به نظر بنده این آقایان سواد کافی برای خروج از رکود را ندارند توصیه میکنم از مستشاران اقتصادی خارجی استفاده کنید
  • بی نام IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    129 4
    خدایا ما را از دست اینها که فقط به فکر خودشون و گروه شون هستن نجات یده. هر روز یه نقشه ی جدید برای قشر ضعیف و آسیب پذیر که یه پس اندازی برای پیری و بدبختی شون کنار گذاشتن میکشن.آقا کجا تورم 10 درصده؟ حتما توی رویای شماها؟
    • بی نام A1 ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
      1 1
      مستشار؟ همین الان آقایان سیاست های تعدیل صندوق بین المللی پول را اجرا میکنند که مملکت به این وضع افتاده. اقتصاد هر کشوری باید بومی و خاص آن کشور باشد و متخصصان اقتصادی هم از افراد متعهد و امین داخل کشور.
  • بی نام IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    81 4
    فقط حرف حرف همش بیخودی
  • رضا A1 ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    87 5
    عجب یعنی نرخ تورم شما واقعیه؟
  • جنس جمله A1 ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    38 4
    این نرخ سود بانکی باید کاهش یابد طیب نیا دقیقاً از همون جنس دلار تک نرخی می‌شود دایی سیف است، زیاد جدی نیست... برای دور همی هست...
  • بی نام US ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    86 4
    اینجوری که پیش بره چهار ماه دیگه میایید اعلام میکنید نرخ تورم منهای ۱۲ درصده، عجب فرموله عجیبی دارید ها
  • بی نام CA ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    57 6
    اقای طییب نیا کی ارزش پول ملی میره بالا؟
  • بی نام A1 ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    11 0
    نرخ تورم بر مبنای سبد کالایی تعیین میشود که درحدود ۱۷۰ قلم میشود.بسیاری از این اقلام در سبد ماهانه خانوارها جای ندارند چه برسد به روزانه. برای همین تورم اقلامی که بیشترین نقش را در زندگی خانوارها دارند در میان سایر اقلام غیرتورمی پخش شده و نرخ پایین تورم به دست می اید.برای اینکه اثربخشی تورم در زندگی خانوارها بویژه طبقات متوسط به پایین مشخص شود باید این سبد کالایی بازنگری شود.
  • محمد IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    19 0
    این چه جور نرخ تورم 10 درصد هست ؟ 3 ماه پیش یه بسته قرص خریدم 2800 تومن امروز چند تا داروخونه رفتم همه گفتن 4200 تومن وضع مسکن لبنیات و بقیه کالا هم که مشخصه خدایا من یکی رو بکش دیگه از زندگی تو این کشور راحت بشم که تنها چیزی که بهش فکر میکنن سود پول ملت بدبخت هست
  • بی نام A1 ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    21 1
    هندوانه کیلویی300 تومانی شده 1000 طالبی 800 شده 1800 و برنج ایرانی و...ایا تورم 10 درصد شده ؟
  • سامان A1 ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    17 1
    فک کن پراید ۶ میلیونی رسیده به ۲۲ میلیون تومن . باید سجده شکر بزاریم که نشده چهل تومن ، میگه سرعت رشد نرخ تورم شده ده درصد باید نرخ سود بانکی رو پایین بیاریم . آقای طیب نیا شهریور بگو شده دو درصد منفی خیال همه رو راحت کن ولی یه خدایی ام هست
  • بی نام AT ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    117 7
    زیاد هستند افرادی که سود بانکی تنها راه درامدشان است، نه بازنشستگی دارند نه هیچ راه درامد دیگه ای. این کار بازی کردن با آبروی کسانیه که الان با سیلی صورت خودشون رو سرخ نگه داشته اند. حداقل یه سقفی رو بذارید نه هر کسی که حداکثر صدتومن در بانک داره و تنها درامدشه. تورم هم کسی باور نمیکنه پایین اومده باشه. چرا اطلاعات غلط میدید؟
  • بی نام A1 ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    69 5
    شما وزیر بانکدارها هستید که با کاهش سود بانکی جیب انها را پر تر میکنید نه وزیر مردم...
  • بی نام A1 ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    49 3
    اگه با همین شدت با نرخ دلار برخورد می کردی الان اوضاع بهتر بود. نرخ دستوری که شاخ و دم نداره. اینی که داری میگی نرخ دستوری هستش در اقتصاد آزاد کلا مردوده.
  • سهیلا IR ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    87 5
    چرا ما کاهش نرخ تورم رو حس نمی کنیم، هرروز سفره ها کوچکتر میشه و از هر جایی که بتونیم هزینه ها رو می زنیم بازهم با این حقوق ها تا نیمه ماه بیشتر پول نداریم، خجالت بکشید و اینقدر از جیب مردم برداشت نکنید
  • بی نام A1 ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    77 5
    خوب کم کنید پولدار ها که ضرر نمی کنند بدبخت اکثریت مردمی که سپرده های 10 الی 100 میلیونی دارن و با سودش زندگی رو ببخشید مردگی رو با شرمندگی نسبت به خانواده تا پا یان ماه می کشن ضرر مکنن و نابود میشن و به جمع ان هموطنانی می رسند که دیگه هیچی پس انداز ندارن ان موقع این عده که اکثریت ملت هستن راحت تو چادوراشون می شینند چون دیگه اجاره خونه هم ندارن که خونه داشته باشن و اقایون وزیر برن از چین کارمند و کارگر بیارن تا چرخ اقتصادشون رو بچر خونه .
  • رضا A1 ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    44 62
    یکی نیست بگه آقای عزیز مگه تو مسوولیت اقتصاد مملکت دستت نیست خب سود بانکی رو کاهش بدید تا مردم پولشونو از تو بانک دربیارن بازار رونق بگیره این چه وضعشه یه عده پول میذارن تو بانک سودشو میخورن یه عده هم باید 30 درصد سود تسهیلات بدن به بانکها...اینجوری بانکها عملا تبدیل شدن به بنگاههای واسطه برای رباخوری
  • بی نام DE ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    58 9
    6 وزیر کابینه این دولت ، دارائی بالاتراز 6000میلیارد تومان دارند . آیا چنین افرادی مردم خرده پا را درک می کنند ؟؟؟ کاهش دوباره سود بانکی به زیان مستاجر و به نفع بورس و ارز و مالکان است . با این تصمیمات دارند طبقه متوسط را از بین می برند . در آینده دو طبقه خواهیم داشت : فقر و غنی ؛ حد وسطی نیست . اگر در اروپا نرخ تورم و سود یکیست مردم زیان نمی بینند . همه افرادبیکار و بی پول مشمول حقوق بیکاری ، بیمه مجانی و مسکن هستند . اصلا این کابینه برای رفع ریشه ای مسائل مردم چه کرده ؟؟؟
    • بی نام A1 ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
      9 0
      کدوم 6 تا؟
  • بی نام IR ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    68 16
    انشالله که هر کس باعث کاهش سود سپرده میشه نه خودش خیر ببینه نه خانوادش
    • محمد صالح A1 ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
      1 3
      میتونستم 100000 تا منفی بهت میدادم,لابد توقع داری سود 40 درصد باشه بعد هم بشیم مث المان ؟ هع
  • امیر تبریز اوغلی IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    60 13
    تورم داره بداد میکنه... بعد ایشونمیگنتورم تک رقمی شده... دهن کجی به ملت
    • بی نام IR ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
      15 1
      البته باعث و بانیش افرادی هستند که تو طرفدارشون هستی و اقتصاد رانتی و اونایی که وام های کلان گرفتند و پس نمی دن و هر از چند گاهی قضیه حرام بودن جریمه دیر کرد باز پرداخت وام بانکی رو علم می کنن. اونایی که خودشون با استفاده از . . . قاچاق کالا می کنن و دولت هم نمی تونه بهشون بگه بالا چشت ابروئه، اونوقت مجبور می شن بیان گیر بدن به سپرده های مردم، در حالی که نه اقتصادیه و نه عادلانه.
    • امیر تبریز اوغلی A1 ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
      3 5
      داداش قطعا و یقینا من طرفدار اون اقا زاده معروف و بقیه وزرایی که الان تو کابینه هستن و میلیاردی وام گرفتن نیستم. شک نکن
  • بی نام A1 ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    50 2
    تا الان کم کردید چه تاثیری تو زندگی مردم داشته؟تا زمانی که تولید تو مملکت نباشه و جوونا بیکارن بازی با اعداد و ارقام هیچ فایده ای نداره فقط برای کارمندهای دولتی خوبه میگذرونن و حقوق راحت میگیرن. الان نصف بیشتر دوستای تحصیلکرده من تو املاک کار میکنن و بقیشون هم کارای غیر مرتبط بیخودی. درست کردن این اقتصاد یه تیم قوی میخواد و یک اراده حکومتی
  • حسن A1 ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    68 7
    باهمه ی احترامی که برای وزیرمحترم اقتصاددارم....بایدبه استحضاربرسانم اگروزیرمحترم توانست باحقوق یک معلم بازنشسته تورم را10درصداحساس کندآنوقت جای آفرین واحسنت دارد.این آمارفریبی بیش نیست وعوام فریبی وحتی خواص فریبی درآن موج می زند.درماه خودسازی لااقل باخودتان صادق باشید....
  • بی نام RO ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    24 2
    پدر71ساله من از امسال تونست 30میلیون جور کند و بزاره بانک ماهی450سود بگیره ضمنا ایشون با این سنش هیچ درامد دیگه ای نداره و در صورت کم شدن سود بانکی شما باید جواب خجالت این پدر پیر از نوه و بچه هاش که میان مهمونیش بدین یا جواب اون بدبختی که به علت تصادف با وانت این پدر پیر که چشماش سو نداره آسیب میبینه
  • کارگر بیکار A1 ۰۴:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    16 0
    این وزیر کارش را بگیرید و بگویید به جای گرفتن حقوق دولتی بیاید در بازار و با زور بازویش نون در بیاورد ، تا ببینیم بازم اینطور راحت با زندگی مردم شریف بازی می‌کند یا نه... مشکل ما اینست که در این سال‌ها وضع طوری شده است که کسانی که آرام آرام مسند امور را گرفته‌اند از همان ابتدا خودشان کارمند حقوق بگیر دولت بوده‌اند در نتیجه کوچکترین حس همدردی و انصاف در قبال کسانی‌که خودشان باید زندگی خودشان را بسازند و امکان استخدام شدن را نداشته‌اند ندارند، این دوستان بچه درسخون‌هایی بوده‌اند که آن روزگاری که ما کار می‌کردیم این‌ها در کتابخانه زیر کولر مشغول کتاب خوندن بودن و الآن آمده‌اند شده‌اند وزیر یک مملکت...
  • بی نام US ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    25 3
    کاهش سود بانکی فقط به ضرر قشر متوسط به پایینه. ظاهرا سیاست دولت از ابتدای سال 57 که حمایت از مستضعفین بود به له کردن آنها تبدیل شده
  • بی نام A1 ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    5 15
    تورم: افزایش قیمت، به معنی ارزان شدن نییت، تورم پایین اومده یعنی نرخ رشد قیمت اجناس و ملک و خودرو کند و آهسته شده نکته دیگه: نرخ سود بانکی برای جذب سپرده موثر هست، اگر سود سپرده کاهش پیدا کنه، پول به سمت کسب وکار میره
    • بی نام A1 ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
      22 1
      تحلیل کلاسیک شما درست ولی کدوم کار، اول باید فضای سالم کار در کشور ایجاد بشه اونوقت خودبخود پولها به سمت کارها با سود بالاتر از بانکها میره. الان پولو از بانک درمیاری میبری تو بازار کار چون هیچ اطلاعات درست و سیستم حمایتی وجود نداره بلافاصله پول از بین میره مگر اینکه پول دست آدمهایی باشه که یک جوری از رانت استفاده میکنن. پس مردم عادی فقط میتونن به بانک اعتماد کنن. اگه بانک تو این شرایط بهره رو پایین بیاره مردم ناچارن یا سکه بخرن یا دلار شایدم برن دنبال خرید ملک اونهایی که پول بیشتر دارن. وزیر محترم بایستی ابتدا ارز رو تک نرخی کنن بعد سرمایگذار خارجی بیاد، وضع اقتصاد مملکت رونق بگیره، به مرور نرخ بهره خودش پایین میاد نیاز به زحمت ایشون نیست.
  • بی نام A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    20 0
    جناب وزیر کاش همینقدر که سود پرداختی به سپرده ها رو پیگیری می کنید، سود دریافتی بابت تسهیلات رو هم کاهش میدادید.تا کی یک بام و دو هوا؟
  • بی نام A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    3 11
    دولت باید به مردم اطلاع رسانی کنه که بانکهای کشور در حال ورشکستگی هستند. بی خودی هم نگران تجمع و شورش اجتماعی نباشه. از سود سپرده ها مالیات بگیره، ممکنه باعث ورشکستگی چند بانک هم بشه. بالاخره جراحی اقتصادی درد داره.
    • بی نام A1 ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
      7 2
      شما نگاهت تا پشت عینکت است. خییییییییییییییییلی پرتی..خیییییییییییییلی
  • اسماعیل A1 ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    15 5
    ای کاش مسئولان این نظرات مردم رو می خوندند....باور کنید از نظر مسئولان دقیقتر و کارشناسی تره...چون درد کشیده تر و مسئولیت پذیرترند.مسئولی که حقوقی بالای بیست میلیون می گیرد دیدگاه کارشناسی ندارد...چون درد ندارد...وقتی هوای تهران آلوده هست باید در منزل ماند..مگر این که هوا پاک شود...وقتی شرایط اقتصاد نامساعد و خراب است چاره ای جز ماندن در بانک نیست...مطمئن باشی آنقدر شرایط سرمایه گذاری در بیرون از بانک ناامن است که اگر سود سپرده گذاری 5 درصد هم بشود مردم حاضر به خروج از پناهگاه نمی شوند...وضعیت بیرون را ساماندهی کنید تا مردم به میل و رغبت خود پولشان را از بانک خارج کنند.
  • وحید A1 ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    18 4
    آقا یه دفعه بگین هرکی سپرده میزاره بانک باید یه پولم دستی بده به بانک که پولاشو نگه میداره و خلاص
  • اميرعلي RO ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    22 0
    اگه واقعا راست ميگيد چرا سود وامها رو پايين نمياريد؟ من 2 ساله وام 30 درصد گرفتم اون رو هم با نرخ تورم جعليتون بياريد پايين
  • بی نام A1 ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    14 0
    معلوم نيست وزير اقتصاد اين نرخ 12 درصدي را كجا آورده است . همين كافي است كه خرماي رطب كيلوئي 70 هزار ريال همين اينك كيلوئي 130 هزار ريال مردم خريداري مي نمايند. اين دولت فقط شعار مي دهد.
  • محمد IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    12 0
    از کجا متوجه شدید تورم شده 10آقای طیب نیا چطور میلگرد 1000تومنی پارسال امسال شده 1700پس لطف کنید بگید تورم در ایران 80 نسبت به سال قبل افزایش یافته
  • مهدی A1 ۰۳:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    7 1
    آیا برای یهره های وام های بانکی هم همین نظر رو دارید؟
  • ابی A1 ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    5 1
    تورم 10 درصدی جوک هست .... ما که ندیدیم /// تنها راه نجات از رکود افزایش حقوق کارمندان وکارگران کشور هست که بیشترین مصرف کننده وخریدار بازارهای عمومی کشور هستند . با جیب خالی کدوم بازار از رکود بیرون میاد ////
  • بی نام AE ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    6 0
    همه خواسته يا ناخواسته به ربا الوده شده ايم پناه بر خدا
  • بی نام A1 ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۸
    2 0
    اين آقاى طيب نيا كارى نكرده فقط يك صفر ناقابل ازجلوى تورم ١٠٠ درصدى ورداشته خسته نباشى جناب وزير