۰ نفر
۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۷

ایسنا نوشت: عضو هیئت علمی‌ دانشگاه تهران ضمن انتقاد به ارائه آمارهای نسبت ازدواج به طلاق گفت: طبق محاسبات جمعیت‌شناختی میزان ازدواج در جامعه کم نشده، بلکه به دلیل پایین‌تر آمدن باروری در دهه 70، جمعیت در معرض ازدواج‌مان کاهش یافته است و به‌تبع آن تعداد کمتری ازدواج رخ می‌دهد.

شهلا کاظمی‌پور افزود: مرتباً از سوی سازمان ثبت احوال در مورد میزان ازدواج و طلاق آمار می‌دهند و به تعداد می‌گویند ازدواج کاهش یافته است درصورتی‌که این موضوع مانند داوطلبان کنکور است. کاهش این تعداد، به‌دلیل کاهش جمعیت در معرض ازدواج و تحصیل است، بنابراین نباید به تعداد اتکا کنیم؛ بلکه باید تعداد ازدواج‌ها را به جمعیت مجردها تقسیم کنیم. در مورد طلاق نیز زمانی که آماری می‌‌دهند باید تعداد طلاق‌ها را به جمعیت متأهل تقسیم کنیم. این‌که می‌گوییم نسبت ازدواج به طلاق، اصلاً نسبت درستی نیست؛ زیرا ازدواج و طلاق از دو جامعه متفاوت است.

وی با انتقاد از وضعیت آماردهی سازمان ثبت احوال اظهار کرد: آماری که در خصوص ازدواج و طلاق از سوی سازمان ثبت احوال منتشر می شود، آمار خام است و براساس همین آمار خام نتیجه گیری می‌کنند که طلاق زیاد و یا ازدواج کم شده؛ این درحالیست که این مقایسه اشتباه است و واقعیت را به طور صحیح نشان نمی دهد.

کاظمی‌پور گفت: برای رسیدن به نرخ واقعی ازدواج و طلاق در کشور، نیاز است تا اعداد خام نسبت به جمعیت در معرض آن واقعه (ازدواج یا طلاق) محاسبه شوند.

این جمعیت‌شناس و عضو هیئت علمی‌ دانشگاه تهران افزود: عده‌ای می‌گویند تعداد ازدواج‌ها کم شده است؛ درصورت‌که طبق محاسبات جمعیت‌شناختی میزان ازدواج در جامعه کم نشده، بلکه به دلیل پایین‌تر آمدن باروری در دهه 70، جمعیت در معرض ازدواج‌مان کاهش یافته است و به‌تبع آن تعداد کمتری ازدواج رخ می دهد.

کاظمی پور همچنین اظهار کرد: میزان خام ازدواج در سال 90، 11.6 ازدواج در هر هزار نفر از کل جمعیت و میزان خام طلاق نیز 1.9 طلاق در هر هزارنفر از کل جمعیت، بوده است.

وی ادامه داد: در سال 90 در مقابل هر هزار نفر زن مجرد ،92 ازدواج در کشور صورت گرفته است؛ همچنین در سال 90 در مقابل هر هزار زن متاهل 7.4 طلاق داشته‌ایم.

این جمعیت‌شناس در پایان درخصوص تحلیل وضعیت ازدواج و بالارفتن سن ازدواج جوانان در ایران، گفت: تغییرات جمعیتی موجب تغییر در سن ازدواج نشده است، بلکه این تغییر در سن ازدواج است که سبب تغییرات جمعیتی می‌شود، سن ازدواج و فرآیند تغییرات آن در ایران و سایر جوامع به این صورت است که هرچه جامعه به سمت مدرن‌شدن حرکت می‌کند، سن ازدواح نیز افزایش می‌یابد. در ایران در اوایل انقلاب سن ازدواج برای زنان 20 سال و برای مردان حدود 25 سال بود و به مرور این سن افزایش یافت تا این‌که در سرشماری سال 90 به 23.4 برای زنان و 27.5 برای مردان رسید.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 543839

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر A1 ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    21 1
    جوان دم بخت کم نشده ، جوان سربازی نرفته زیاد شده .
  • همایون A1 ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    20 0
    ایشون احتمالا در ایران زندگی نمیکنن
  • بی نام A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    33 0
    چی میگی دهه شصتی ها موندن چه برسه به هفتادیا...
  • مصطفی IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    34 0
    این حرفا چیه؟؟؟ حداقل 30 نفر از حدود 35 نفر از نزدیکترین دوستان من که همگی هم متولد دهه 60 هستن ازدواج نکردن واقعا منظورشون از این حرفها چیه؟؟؟
  • سیا A1 ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    31 0
    الان تو فامیل ما حدود 14 تا جوان از 26 تا 40 است که هیچ کدام حاضر به ازدواج نیستند ، با این هزینه های سرسام آور و درآمدهای کم و تشعشات آنتهای موبایل و پارازیت و ... ، کدام آدم عاقلی میرود ازدواج کند؟؟؟
    • بی نام DE ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
      1 15
      خخخخخ. استدلال شما خیلی خنده دار است. تشعشعات آنتن ها وپارازیت.. چرا نگاه کردن پورن رو بهش اضافه نمی کنی؟ چون واقعا در دراز مدت قدرت جنسی رو پایین میاره.
  • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    38 0
    جوان دم بخت کم نداریم, اما تا دلتان بخواهد جوان بیکار شده و بی پول فراوان داریم.
  • بی نام A1 ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    11 0
    عجب,پس لابد اینهمه جوان بیکارودرمعرض اسیبهای اجتماعی را اصولا به رسمیت نشناختن ایشون