تسنیم نوشت: در حالی که فرمانده سابق آمریکایی در افغانستان معروف به سگ دیوانه"Mad Dog" گزینه نهایی ترامپ برای ریاست پنتاگون معرفی شده است احتمال افزایش نظامیان آمریکایی در افغانستان دور از انتظار نیست.

حدود دو هفته قبل گمانه‌زنی‌هایی درباره ژنرال بازنشسته «جیمز ماتیس» برای ریاست وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) وجود داشت اما «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا انتخاباش را نهایی کرده است.

ژنرال جیمز ماتیس فرمانده سابق آمریکایی در افغانستان معروف به سگ دیوانه گزینه نهایی دونالد ترامپ برای ریاست پنتاگون شده است.

ژنرال جیمز ماتیس دستکم 40 سال تفنگدار نیروی دریایی ارتش آمریکا بوده و در عملیات‌های نظامی در افغانستان و عراق حضور داشته است.

ماتیس در سال 2001 میلادی در فرماندهی حملات ولایت قندوز در شمال افغانستان حضور داشت.

نامزد وزارت دفاع آمریکا در دولت ترامپ، چند سال قبل نیز گفته بود که کشتن طالبان برای او لذت بخش است.

به این حال، برخی از کارشناسان می‌گویند که با انتخاب ماتیس به ریاست پنتاگون احتمال درگیری‌های نظامی و یا افزایش نظامیان آمریکایی در افغانستان وجود دارد.

حدود ماهها قبل گفته بود که در افغانستان به نیروهای بیشتری نیاز است تا سرنوشت جنگ در این کشور مشخص شود.

ماتیس پیش از این گفته بود که پس از سال 2014 باید حدود 20 هزار نظامی آمریکایی در افغانستان مستقر باشند.

وی گفته بود که اگر حفظ 20 هزار نظامی امکانپذیر نیست حتما وجود حدود 14 هزار نظامی در افغانستان ضروری است.

اوال تابستان سال جاری نیز «رویترز» گزارش کرد که مشاوران نیروهای ویژه آمریکایی با سردرگمی و محدودیت قواعد حاکم بر ماموریت در افغانستان روبرو هستند. سردرگمی نیروهای آمریکایی تاکنون نیز ادامه دارد به نظر می‌رسد که با آغاز به کار ژنرال ماتیس در پنتاگون، تغییراتی در نظامیان آمریکایی در افغانستان بوجود آید.

باتوجه با سابقه این ژنرال بازنشسته آمریکایی، احتمال افزایش درگیریهای بیشتر نظامیان آمریکایی در افغانستان و حتی افزایش نیرو نیز وجود دارد.

ماتیس دانش‌آموخته مدرسه جنگ‌افزار سپاه تفنگداران دریایی آمریکا، کالج کارکنان و فرماندهی سپاه تفنگداران آمریکا و کالج ملی جنگ است.

وی رویکردی ضد ایرانی داشته و معتقد است ایران، بالاتر از القاعده و داعش، تهدید کنندهٔ اصلی پایداری خاورمیانه است.

ماتیس پیشتر مدعی شده است: «در نظر من داعش چیزی بیش از بهانه‌ای برای این که ایران به سوء رفتار خود ادامه دهد نیست. ایران دشمن داعش نیست. آنها از ناآرامی در منطقه که داعش می‌آفریند خیلی سود می‌برند.»

به هر روی، گرچه او توافق هسته‌ای را ضعیف می‌داند، اما معتقد است هیچ راهی برای عقب نشستن از آن وجود ندارد: «ما باید بپذیریم که توافق ناکاملی برای کنترل تسلیحات داریم. در ثانی، این که آنچه بدان دست یافته‌ایم یک مکث هسته‌ای است نه یک توقف کامل هسته‌ای.»

ماتیس در گذشته همچنان گفته است که زمان آن رسیده که تهیه طرحهای معتبر برای احتمال جنگ با ایران به منظور متوقف کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای این کشور آغاز شود.

52311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 607870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =