۰ نفر
۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۱

به دنبال اجرایی شدن توافق کاهش تولید اوپک ، عربستان سعودی به‌،نوان بزرگترین صادرت کننده نفت جهان و بزرگترین تولید کننده اوپک، پیشگام این کاهش شده است و این‌بار شیرهای شرقی نفت به سمت راست پیچیده است.

به گزارش خبرآنلاين،بلومبرگ در گزارشي نوشت: عربستان کاهش‌هایی از 5 تا 30 درصد در نفت تحویلی ماه فوریه (اسفند 95) به مشتریان شرقی خود قائل شده است. پیش از این ریاض اعلام کرده بود که نخستین کاهش در محموله‌های تحویلی را برای غرب اعمال خواهد کرد و اکنون میزان کاهش‌ها برای شرق را نیز به مرحله اجرا درآورده است.

براساس اطلاعاتی که بلومبرگ منتشر كرده، در چین و آسیای جنوب و جنوب شرقی، برخی از پالایشگاه‌ها تا 30 درصد شامل کاهش شده‌اند و حداقل یک پالایشگاه هندی نیز 20 درصد کمتر نفت دریافت خواهد کرد. این درحالی‌ است که سال گذشته در چنین روزهایی، عربستان به‌صورت روزانه و مداوم تخفیف‌هایی را برای مشتریان شرقی خود اعلام می‌کرد تا بتواند سهم بیشتری از بازار نفت را به‌دست بیاورد.

 نکته مهم در این کاهش‌ها این است که کویت، قطر و عربستان سعودی، کاهش تولید و عرضه را در نفت سنگین و نیمه سنگین خود اعمال کرده‌اند و نفت شیرین مرغوب این کشورها همچنان با همان توان در حال ارائه است.

این نفت، بخشی از تولید است که همواره به‌دلیل مرغوبیت بالا، دارای مشتریان زیادی‌ست و از جمله ژاپن و کره‌جنوبی به‌،نوان مصرف‌کنندگان بزرگ آسیای جنوب شرقی، هیچگاه از خرید آن صرف‌نظر نمی‌کنند.

کارشناسان معتقدند این شیوه کاهش تولید نیز با هدف حفظ سهم بازار انجام می‌شود و تنها شامل حال مشتریانی خواهد شد که توان کمتری دارند. براساس همین داده‌ها، عربستان به‌طور میانگین، نفت دریافتی برخی از مشتریان بزرگ خود را 18 درصد کم کرده اما پیگیری از منابع پالایشگاه نشان می‌دهد که دست‌کم 8 پالایشگاه در ژاپن، کره‌جنوبی و تایوان، همچنان سفارش‌های خود را در ماه آینده بدون کم و کاست تحویل خواهند گرفت.

آرامکو هنوز هیچ واکنش رسانه‌ای به این الجگو و ارقام نشان نداده است. به‌دنبال این خبر، بازارهای نفت شاهد افزایش 1/2 درصدی قیمت نفت برنت بودند که این نفت پایه را به 54/26 دلار در هر بشکه رساند. وست تگزاس نیز با افزایش 1 درصدی به قیمت 51/33 دلار رسید. از آنجایی که مصرف نفت خام روزانه در آسیا در حال افزایش است، کاهش‌هایی که از سوی عربستان اعمال شده، در این بخش از جهان کمتر از کاهش‌هایی‌ست که برای مشتریان اروپایی و آمریکایی درنظر گرفته شده است.

آسیا و به‌طور خاص بخش شرقی این قاره در سال 2016 روزانه 33/06 میلیون بشکه نفت مصرف کردند و آژانس بین‌آلمللی انرژی پیش‌بینی کرده در سال 2017 این مصرف اندکی بیشتر شده و به روزانه 33/87 میلیون بشکه نفت خواهد رسید. این رقم معادل یک‌سوم کل مصرف نفت روزانه جهان است و طبیعی‌ست که فروشندگان تمایل به حفظ سهم خود از تقاضای این منطقه داشته باشند.

منبع:بلومبرگ

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 623072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =