معاون اول رییس جمهوری گفت: فکر می کنیم در مساله مذاکرات هسته ای و توافق، کار استثنایی و تاریخی در کشور صورت گرفت و دستاوردهای آن در طول یکسال گذشته بسیار قابل توجه بوده است.

به گزارش خبر‌آنلاین اسحاق جهانگیری در بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی که با حضور وزیر بهداشت و درمان آموزش پزشکی برگزار شد، با تسلیت درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی عمر پر برکتی داشت. هم در زمینه سیاسی و هم در زمینه مدیریت کشور و نقش مهم و ارزنده ای بر عهده داشتند که حتما در خاطره ملت ایران ماندگار خواهد بود.

وی ادامه داد: مردم قدرشناس ایران طی یک هفته گذشته با حضور خود از این انسان خدوم قدردانی کردند. امیدوارم خداوند عنایت کند و راه هاشمی باز باشد و راه تدبیر و توسعه کشور ادامه پیدا کند.

اهم اظهارات معاون اول رئیس جمهور را به نقل از خبرگزاری‌ها بخوانید،

 *طی سال های گذشته فشارهای سنگینی به ملت ایران وارد شد. عمق این فشارها در سال های آخر عمر دولت قبل با تحریم های ظالمانه ای که به ایران وارد می شد، درک شد. ایران هم در نظام بانکی و پولی که بدون آن نمی شد با اقتصاد جهانی ارتباط برقرار کرد تحریم بود و هم در حوزه هایی مثل نفت، صادرات، کشتیرانی، بیمه های حمایت کننده و حمل و نقل با تحریم های جدی روبرو شده بود.

*هرآنچه که به آن تحریم هوشمند می‌گفتند علیه ما انجام دادند و در آخر هم به جایی رسیدند که به هر ایرانی صرفا به دلیل ایرانی بودنش فشار وارد می کردند. در چنین شرایطی مهمترین هدفشان تضعیف ایران بود. می خواستند به کشورهای جهان سوم بگویند تا سقفی که برایتان مشخص شده باید حرکت کنید. در حالی این فشارها را به ایران وارد می کردند که می دانستند رژیم صهیونیستی بدون عضویت در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارای کلاهک هسته ای است.

*دولت یازدهم با این هدف که می تواند در یک گفت و گوی جدی با دنیا مسائل را از طریق مذاکره حل و فصل کند، وارد عمل شد. البته کار دشواری بود و تیم مذاکره کننده قوی انتخاب شد، مانند رشته های مختلف که دانشمندان قوی دارد؛ در دیپلماسی کشور نیز از داشمندان قوی دیپلماسی همچون دکتر ظریف استفاده شد. 18 ماه مدیریت و مذاکره سخت و نفس گیر با 6 قدرت بزرگ دنیا صورت گرفت که در پی آن رسیدن به توافق بود که به برجام ملقب شد.

*قبل از اجرای برجام تنها یک میلیون بشکه نفت صادر می کردیم و آن ها برنامه ریزی کرده بودند که طی سال های بعد نفت در برابر غذا را پیش بگیرند ولی امروز و در کمتر از یکسال با اجرای برجام، میزان صادرات نفت و میعانات گازی در تاریخ بعد از انقلاب به بالاترین حد خود رسیده است.

*عده ای در بین قدرت های بزرگ حتما نمی خواهند ایران توسعه یابد و سعی می کنند اخلال ایجاد کنند یا همانند آمریکایی ها بدعهدی کنند. این در حالی است که آن ها بدعهدی می کنند و عده ای به جای اینکه به آن ها حمله کنند به تیم مذاکره کننده تاخت و تاز می کنند.

*فکر می کنیم کار بزرگی صورت گرفته و جمهوری اسلامی ایران و دولت، از برجام حفاظت و حراست خواهد کرد. معتقدم در مقطعی که در دنیا و منطقه افراطی گری، تندروی و خشونت حاکم شده باید به سمت اعتدال، عقلانیت و آرامش حرکت کنیم.

*نباید اجازه دهیم افراطی گران دنیا ما را وارد افراطی گری کنند که به کشور خسارت وارد می شود. باید با تدبیر عمل کنیم همانگونه که رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری همواره بر آن تاکید می فرمایند.

*دنیا باید بداند جمهوری اسلامی ایران کشوری با اقتدار است و به رغم تمام تلاش ها و شرارت هایی که در منطقه ایجاد کرده اند تا به امنیت کشورمان آسیب بزنند؛ امروز به فضل الهی کانون امنیت منطقه ایران است و ایران با اقتدار می گوید اگر برجام را پاره کنید با عکس العمل تندتر مواجه خواهید شد و این اقتدار کشور است.

*برجام یک تعهد بین المللی است که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده و هیچ کشوری و قدرتی به تنهایی نمی تواند این توافق بین المللی را نقض کند. این فرصت زمینه ساز توسعه کشور است و نیاز داریم که کشور را توسعه دهیم. توسعه همه جانبه نیز از مسیر پژوهش های علمی و فناوری عبور می کند.*برجام فرصت زمینه ساز توسعه ایران است، قطعا توسعه همه جانبه ایران از راه توسعه علمی عبور می‌کند و توسعه علمی ایران وقتی ایجاد می شود که، دانشمندان ما بتوانند در بستر جهانی به رقابت بپردازند. امروز هر ایرانی با شنیدن آمار افزایش حضور علمی ایرانیان در دنیا به وجد می آید و دولت هم در همین راستا از آنها حمایت خواهد کرد.

*من فکر می‌کنم که جشنواره هایی مانند جشنواره رازی، مهمترین کارشان معرفی و کمک به استعدادهای علمی است. از سوی دیگر با توجه به مسئولیت اجرایی که دارم، فکر می‌کنم نیازمند توسعه علم و رسیدن به اقتصاد مقاومتی از راه این توسعه هستیم.

*کشور ما در حوزه پزشکی از توان بسیار بالایی برخوردار است. خوشبختانه یکی از بخش هایی که می تواند در ایران و منطقه بدرخشد همین بخش پزشکی است؛ چرا که هم پزشکان زبده ای داریم و هم منطقه مان به این پزشکان نیازمند است.

*{درباره منتقدان بخش بودجه جاری دولت} اگر در کشور ما این مساله جا بیفتد که امور پژوهشی و تحقیقاتی اموری مصرفی و جاری نیست، راحت تر پیشرفت می کنیم. وقتی می گویند بودجه جاری دولت زیاد است باید توجه کرد که آموزش و درمان و آموزش های عالی کشور از بخش جاری بودجه دولت تامین می شود. خود فعالین این حوزه باید در میان سیاست گذاران جا بیندازند که سرمایه گذاری در آموزش و تحقیقات از مهمترین منابع پیشرفت کشور است.

* من از عزیزانی که در بخش آموزش، درمان و پژوهش کشور فعالیت می کنند به خاطر کمبود بودجه عذرخواهی می کنم و امیدوارم با توجه به آمار و ارقامی که در حوزه صادرات نفت ارائه شده، به زودی گشایشی برای آنها ایجاد شود. ما در دولت سعی خواهیم کرد به بخش آموزش و تحقیقات توجه ویژه ای داشته باشیم.

29212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 624005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =