ایران نوشت:از پیامد‌های قانون بازنشستگی زنان با 20 سال سابقه آن است که کارفرمایان در بحث اشتغال دیگر کمتر از نیروی کار زن استفاده خواهند کرد زیرا از دید آنان زنان نیروی کار موقت محسوب شده و هیچ کارفرمایی حاضر نیست نیروی دائم و پایدار خود را از دست بدهد و کارگر موقت جذب کند


این قانون در نخستین سال اجرا، به ازای هر فرد مشمول به طور میانگین حدود 276 میلیون و 500 هزار تومان بارمالی برای صندوق بیمه‌ای ایجاد می‌کند

مصوبه جدید نمایندگان مجلس درخصوص بازنشستگی بانوان با دارا بودن حداقل ٢٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی با انتقادات کارشناسان بیمه‌ای و برخی از فعالان اجتماعی در حوزه زنان مواجه شده است به طوری که مخالفان، این مصوبه را نه تنها در جهت منافع زنان نمی‌دانند بلکه آن را عامل از دست دادن جایگاه اجتماعی این قشر و باعث خروج بیش از پیش آنان از بازار کار می‌دانند. آنها علاوه‌براین پیامدهای منفی به لحاظ اقتصادی نیز معتقدند اجرای این قانون بر ترکیب و توازن نیروی زن و مرد در دستگاه‌های دولتی تأثیر نا مطلوبی خواهد گذاشت زیرا تبعات حاصل از اجرای این قانون، که منجر به خروج زنان توانمند و با سابقه و باقی ماندن کارکنان «کم دردسر» برای مدیران می‌شود، بار مالی سنگینی را به صندوق‌های بیمه‌ای تحمیل می‌کند.
مخالفان بر این نکته نیز تأکید دارند بازنشستگی پیش از موعد و تصویب برخی قوانین خارج از تعهدات صندوق‌های بیمه‌ای آن هم در شرایطی که امید به زندگی در کشور افزایش یافته و در اغلب کشورهای دنیا سن بازنشستگی به سمت 65 سال و بالاتر رو به افزایش است، می‌تواند خسارت‌های مالی سنگینی را در پی داشته باشد و دور نیست که چنین تصمیماتی نظام تأمین اجتماعی را با بحران مالی جدی مواجه کرده و تداوم آن می‌تواند به یک معضل ملی تبدیل شود.آنها می‌گویند این مصوبه با تعیین امتیازات ویژه کاملاً برخلاف عدالت است، زیرا  فقط به زنان شاغل در دستگاه‌های دولتی این اجازه را می‌دهد تا با 20 سال سابقه و بدون شرط سنی براحتی پیش از موعد بازنشسته شوند این درحالی است که در حال حاضر شمار زیادی از زنان مشمول قانون کار در خیلی از کارگاه ها و بنگاه‌های تولیدی و خدماتی بخش خصوصی مشغول به کارند و نمی‌توانند از این تسهیلات قانونی بهره‌مند شوند.
سید محمدعلی جنانی؛ مدیر کل امور فنی مستمری های تأمین اجتماعی نیز در گفت و گو با «ایران» در این باره می‌گوید: شاید تصویب چنین قوانینی در وهله نخست رضایت برخی از کارکنان و آرامش اجتماعی را به دنبال داشته باشد اما به لحاظ بین‌المللی، اجتماعی و اقتصادی دستاورد چندانی برای زنان نخواهد داشت و اجرای این مصوبه باعث کاهش فرصت‌های شغلی و مدیریتی برای آنان می‌شود.وی می‌افزاید: از منظر سازمان‌های بین المللی کار تبعیض جنسیتی به لحاظ فرصت‌های شغلی برای زنان مردود است و در نظامات بازنشستگی به هیچ عنوان جنسیت مطرح نیست چرا که براساس استراتژی این سازمان جهانی ایجاد فرصت‌های بیشتر برای زنان و مردان به‌منظور دستیابی به‌درآمد کافی و مناسب از مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن توجه شود به عبارت دیگر با تصویب قانون بازنشستگی زنان با 20 سال سابقه پارامتری به نام سن را حذف کرده ایم که این مسأله با محاسبات آکچوئری (بیمه ای ) تناسبی ندارد.وی در ادامه با اشاره به تبعات اقتصادی این قانون می‌گوید: از دیگر پیامد‌های این قانون آن است که کارفرمایان در بحث اشتغال دیگر کمتر از نیروی کار زن استفاده خواهند کرد زیرا از دید آنان زنان نیروی کار موقت محسوب شده و هیچ کارفرمایی حاضر نیست نیروی دائم و پایدار خود را از دست بدهد و کارگر موقت جذب کند. نکته دیگر اینکه با این کار زنان امنیت شغلی خود را ازدست می دهند و امکانی برای بازجذب نیرو در بازار کار برای آنان موجود نخواهد بود. مدیر کل امور فنی مستمری‌های تأمین اجتماعی در ادامه می‌افزاید: این مصوبه نشان می دهد که رویکرد اشتغال به سمت جنسیت تغییر پیدا می‌کند به عبارتی بازار اشتغال از نیروی زن خالی شده و این عرصه کاملاً در اختیار جنس مرد قرار می‌گیرد و این مسأله در بلند مدت آثار سوئی در بازار کار خواهد داشت.
 به‌عنوان مثال با این مصوبه ازدحامی برای خروج نیرو‌های 20 سال سابقه ایجاد می‌شود و ما شاهد خارج شدن نیرویهای حرفه‌ای و متخصص همانند پرستاران، معلمان و...از بدنه دستگاه‌های دولتی خواهیم بود که به نفع سیستم اداری ما نیست زیرا برای تربیت چنین نیرو‌هایی سال‌ها زمان نیاز است تا یک مجموعه بتواند از توان و تجربه آنان بهره ببرد.جنانی توضیح می دهد: در صورت تصویب نهایی و اجرای این ماده صرفاً در سال ١٣٩٦، براساس اطلاعات موجود حدود ٣٥٠٠ نفر از بانوان مشمول تأمین اجتماعی شاغل در دستگاه‌ها که دارای سوابق بیش از ٢٠ سال بوده و کمتر از ٥٥ سال سن دارند، می‌توانند با استفاده از مفاد این ماده بدون احراز حداقل شرط سنی لازم وفق مقررات عام تأمین اجتماعی بازنشسته شوند که با توجه به توزیع سن و سابقه فعلی بیمه شدگان مشمول و فراوانی قابل توجه افرادی که در حال حاضر دارای ١٥ تا ٢٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه بوده و طی سال های اجرای قانون برنامه ششم حائز شرایط این ماده می‌شوند پیش‌بینی می‌شود تعداد بازنشستگان براساس این ماده در سال های آتی افزایش قابل توجهی خواهد داشت.مدیر کل امور فنی مستمری‌های تأمین اجتماعی در ادامه اظهار می دارد: برآوردهای صورت گرفته حاکی از این موضوع است که در صورت اجرای این ماده صرفاً در سال ١٣٩٦، به طور میانگین به ازای هر نفر و به قیمت ثابت سال ١٣٩٦ از دریافت حدود 80 میلیون و 300هزار تومان حق بیمه جلوگیری شده و ضمناً به طور میانگین و به قیمت ثابت همان سال حدود196 میلیون و 300 هزار تومان مستمری بیشتر پرداخت خواهد شد.به این ترتیب این ماده در نخستین سال اجرا، به ازای هر فرد مشمول به طور میانگین حدود 276 میلیون و 500 هزار تومان بارمالی برای صندوق بیمه‌ای ایجاد می‌کند که با درنظر داشتن تعداد مشمولین صرفاً در سال ١٣٩٦ (حدود ٣٥٠٠ نفر)، مجموع بار مالی ایجاد شده طی یک سال اجرا بیش از 950 میلیارد تومان خواهد بود که متأسفانه منبع تأمین آن پیش‌بینی  نشده است.

 

302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 632575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    13 7
    چرا به منافع حاصل از ايجاد اشتغال براي جوانان بيكار اين سرزمين اشاره اي نمي شود. تامين اجتماعي و شستا نيمي از دارايي هاي كشور را در اختيار دارند و هميشه هم ناله مي كنند. چرا؟
    • مرد RO ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
      0 1
      خانم عزیز، چرا موضوع را میپیچانید، بازنشستگی آنها میشود باری بر کول این جوانان بدبخت و بیچاره... چرا به بهانه راحتی خودتان حاضرید دست توی جیب جوان‌ها بکنید... اگر خیلی نگران مشاغل جوانان هستید بدون گرفتن بازنشستگی جای خود را به آنها بدهید... نه اینکه سربار این بیچارگان بشوید... این جوانان مگر چقدر حقوق میگیرند؟
  • بی نام IR ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    9 9
    جرا شلوغ مي كنيد . خبري نشده . اين قانون 50سال است وجود دارد فقط در قانون جديد داشتن حداقل 42سال سن را برداشته اند كه اصلا مهم نيست جون معمولا زنان براي داشتن 20سال سابقه بيمه به همان دور و بر 42سال مي رسند . ايينكه كارفرما زن را موقت فرض ميكندو...چرت محض است 20سال خودش يك عمر است ثانيا بازنشستگي با 20سال كه اجباري نيست يك امتياز و پوئن ويژه است كه يك زن در موقعيت ممتاز شغلي كاملا مي تواند از آن امتياز استفاده نكند و با 30سال و حتي 35سال سابقه بيمه بازنشسته شود و به همان نسبت حقوق بازنشستگي اش هم افزايش يابد .
  • بی نام A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    0 0
    هموطن گرامي بحث كارگر و تحصيلكرده كاملا باهم فرق داره و مشخصه
  • بی نام A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    16 3
    با هر گونه تبعیض جنسیتی در قانون مخالفم. اگر خانواده ای تشخیص می دهد که خانوم باید در خانه کار کند بحث جداست ولی این که این رو به شکل قانون در بياريم و به کل مردم تحمیل کنیم کار درستی نیست. شاید یک خانوم علاقه ای به تشکیل خانواده نداره اصولا، شاید یک خانوم سرپرست خانواره، شاید یک خانوم ترجیح ميده تو محیط خانه کار نکنه و این قانون یعنی نقض حقوق این افراد
  • بی نام A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    2 5
    قبلا هم زنان میتوانستند با 20 سال بازنشسته شوند و فقط شرط محدودیت سنی را برداشتند. به نظرم این تغییر قانون برای بیمه مشکل ایجاد خواهد کرد. بدلیل اینکه زنان در محیط کار ایران به شدت با تبعیض مواجه هستند و به ندرت ارتقاء پیدا میکنند، بعد از 20 سال انگیزه ای برای ادامه کار ندارند، لذا به بازنشستگی زودهنگام روی می آورند.
  • بی نام A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    3 1
    با توجه به اینکه این قانون اختیاری است و با توجه به سنوات کارکرد، میزان حقوق مشخص میشه بعیده که مشکلی برای صندوق های بازنشستگی ایجاد کنه ضمنا توجه داشته باشید خیل عظیم جمعیت هستن با مدرک لیسانس و فوق لیسانس که یا بیکارن و یا در سازمان ها دارن به شکل غیر رسمی کار می کنن و اگه یک عده بازنشسته بشن شاید برای استخدام این افراد زمینه فراهم بشه در مجموع قانون خوبیست و امیدوارم به تایید شورای نگهبان برسه
  • بی نام A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    0 7
    د بسیاری از دوستان نظرشون بر اساس کینه و حسادت بود مثلا : چرا خانمها بازنشسته شن اقایون نه؟ یا مثلا خانمها سرکار میرن ولی اقایون بیکار موندن مگه کسی مجبورشون کرده برن بله دوستان عزیز اگر مجبور نبودن نیمرفتن ضمن اینکه این نظرتون هم مثل تعطیلی برای گرد و خاکه وقتی تهران تعطیل میشه به جای اینکه شاکی از استاندار شهر باشید میگید چطور تهرانی تعطیل شه نخیر باید خاک بخوره ایننم همینه چطوور خانمها بتونن ما نتونیم ؟ خب چرا از شادی و راحتی هموطنت ناراحت میشی؟ نباید به این معترض باشی باید بگی پس لطفا به فکر ما اقایون هم باشید.
  • بی نام A1 ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    1 0
    مخالفت مخصوصا از جانب کانون بازنشستگان و برخی علیه مصوبه مجلس که مطالبه به حق افراد حقوق بگیر ضعیف میباشد از کجا منشاء میگیرد؟ این افراد که حقوق بالا میگیرند و عملا هیچ کاری برای بازنشسته نمیکنند ایا واقعا به فکر ما که حقوق ناچیز میخواهیم بازنشسته شویم هستند؟ یا دایه دلسوزتر از مادر شده اند و بجای پیگیری مطالبات بحق بازنشستگان با فرافکنی و فرار به جلو صورت مسئله را پاک میکنند ؟ ایا کسی که 20 سال حق بازنشستگی داده نمیتواند با 20 روز حقوق بازنشسته شود؟ آیا اگر منابع سازمان بازنشستگی کم است تقصیر ما است؟
  • بی نام A1 ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    3 2
    آقای عارف چرا با مخالفت با مصوبه مجلس سرنوشت انسانهای حقوق بگیر ضعیف را پایمال کرده و بر مخالفت خود اصرار میکنی آیا شما که حقوق و درآمد بالا داری واقعا به فکر ما که میخواهیم با حقوق ناچیز بازنشسته شویم هستی؟ یا در آستانه انتخابات به فکر مطرح کردن خود جناح خود هستید؟ با دادن رای منفی به مصوبه مجلس که مطالبه بحق افراد حقوق بگیر ضعیف است کجا میروید مگر این جناح بندی ها چیست که چشمان شما را بر واقعیت ها می بندد. این واقعیت دروغی بودن اصلاحات شما را آشکار میکند بدانید که شکستن دلها هنر نیست و آه مظلوم هم بی ثمر نیست سلام و درود فراوان بر نمایندگان واقعی مجلس خانم فاطمه ذوالقدر و خانم پروانه سلحشوری و خانم جلودارزاده که از حقوق اقشار ضعیف دفاع میکنند شرافت و انسانیت این نمایندگان بی نظیر است
  • بی نام A1 ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    5 10
    هدف از این طرح متاسفانه حذف زنان از بازار کار می باشد ولا غیر
  • بی نام A1 ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    7 0
    بالاخره بازنشستگی نصیب بانوان وآقایان خواهد شد چه با بیست سال چه سی سال یا سی وپنج سال مشکل بار مالی صندوق بازنشستگی ربطی به بازنشستگان ندارد نتیجه بی کفایتی مسئولین وسوء استفاده واختلاس در آن هست
  • بی نام A1 ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    5 8
    به نظرم این طرح بسیار عالی میباشد به خاطر اینکه زنان با 20 سال سابقه با رضایت خودشون بازنشسته میشن و هیچ اچباری در این طرح نیست و از طرف دیگر جوانان تحصیلکرده بیکار هم میتوانند سر کار بیایین
  • بی نام A1 ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    3 3
    یکی از بهترین مصوبه های مجلس محترم شورای اسلامی است .ارزش دادن به زنان مهمترین وجه ان است .برخلاف گفته عده ای بار مالی ندارد چون از روزی که این عزیزان کار را شروع کرده اند تمامی بار مالی توسط بیمه ای که از حقوقشان کسر شده تامین شده.همچنین به هیچ وجه علیه حقوق زنان نیست چون اختیاری است .و سوم انکه سن بازنشستگی زنان در هر کشوری با توجه به شرایط همان کشور در نظر گرفته میشود
  • بی نام A1 ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    3 2
    خدا دیگه نه توان داریم نه انگیزه، با وجود اینکه از نظر اقتصادی بهمون فشار میاد ولی بازم کاملا موافقم بذارید نیروهای جوان و با انگیزه جایگزین شن
  • بی نام A1 ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    2 2
    در فرانسه خواستند 5 سال به سن دوران بازنشستگی اضافه کنند چه اعتراضاتی که مردم نکردند مردم میگفتند چرا باید پیر و فرسوده بشیم بعد بازنشسته بشیم؟؟ میگفتند دولت باید 5 سال هم پایین تر بیاورد مردم دنیا به چی فکر میکنند ما به چی فکر میگنیم؟؟ حال چرا ما باید مخالف باشیم؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    7 4
    من خودم کارمندم و واقعا موافق این طرح هستم مخصوصا در این دوره زمانه به نظرم باعث استحکام بیشتر در خانواده می شود چون مادرها درخانه حضور ندارند نمی توانند کنترلی روی بچه ها داشته باشند واین شاید یکی از دلایل افزایش بزه در سنین نوجوانی شده باشد در ضمن فکر کنم از نظر جسمی و روحی واقعا فشار بسیا زیادی در طی سی سال کار کردن بر روی خانمها وارد می شود و فکر کنم این طرح شاید باعث بشود که نرخ بیکاری کمی پایین بیاد و افراد زیاد جدیدی سرکار برند و بار مالی هم نداره چون من به اندازه بیست سال که حق بیمه را پرداخت کردم و قرار بیست روز حقوق بگیریم نه سی روز.
  • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    4 1
    این طرح نه تنها بار مالی برای صندوقهای بازنشستگی ندارد بلکه با توجه به اینکه خانمها با بیست روز حقوق و با رتبه پایینتر بازنشسته میشوند در یک بازه زمانی پنج تا ده ساله بسیار به نفع این صندوقها خواهد بود.از سویی کافی است نگاهی به شرایط خانمهایی که از این طرح شدیدا استقبال میکنند بیاندازیم .اینها نه شرایط مالی فوق العاده ای دارند و نه از کار بیزارند.
  • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    2 0
    بلکه اکثرا بعلت ساعت کاری طولانی که حقیقتا به آنها تحمیل شده چاره دیگری جز درخواست بازنشستگی ندارند.خانمها بعلت توان جسمی کمتر و متاسفانه فشار کاری بیشتر، از ساعت دو به بعد هم بازده کاری ندارد وهم تا ساعت چهار ماندن آنها را دچار فرسودگی شدید کرده.توجه به ساعت کاری بانوان و کاهش آن این تمایل زودهنگام برای بازنشستگی را کاهش خواهد
  • مردم A1 ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    5 9
    به عنوان يك خانم شاغل مهندس واقعا موافقم با وضعيت كار در كشورمون و باتوجه به توان بدني پايينتر نسبت به اقايان و داشتن فرزند و كار منزل با ده سال سابقه بيمه و سيزده سال كار واقعا كم اورده ام . موافق اين شرايطم حتي بادوسوم حقوق
  • حسین زاده A1 ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    4 1
    به نظر من تصمیم بسیار منطقی و خوبیه چون خانهما خیلی زحمت میکشند هم توی منزل و هم کار بیرون و درصورت داشتن بچه سروکله زدن با اونها و اگر حقوق بازنشستگی داشته باشند چی بهتر از این که به کارهای مهم دیگرشون برسند.
  • حسین زاده A1 ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    4 1
    به نظر من تصمیم بسیار منطقی و خوبیه چون خانهما خیلی زحمت میکشند هم توی منزل و هم کار بیرون و درصورت داشتن بچه سروکله زدن با اونها و اگر حقوق بازنشستگی داشته باشند چی بهتر از این که به کارهای مهم دیگرشون برسند.
  • بی نام IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    0 2
    الان خانمها با 19سال سابقه بيمه التماس مي كنند كارفرما قراردادشان را براي فقط يكسال ديگر تمديد كنه تا با 20سال بازنشسته بشوند . دوستان انگار فكر كردند اينجا سوئيسه و امنيت شغلي هست .
  • بی نام A1 ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    0 2
    "در پی افزایش ارزش افزوده بخش نفت، در فصل اول سال جاری شاهد رشد 5/4درصدی تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال1383 بودیم." باز خوبه مرام به خرج داده راستشو گفته.این رشد اقتصادی نیست یه وقت فکر نکنید چین و مالزی شدیم
  • بی نام A1 ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    4 3
    خیلی از خانم ها به خاطر فشار کاری وارده در سالهای آخر خدمت دچار بیماری و مرگ زود رس و بسیاری از آسیبهای اجتماعی در خانواده می شوند.
  • بی نام A1 ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    2 2
    موافقم،چون وقتی با ۲۰ سال سابقه دارندبراساس ۲۰ روز حقوق می دهند خوبه و صندوق های بیمه ای اگر مدیریت درستی داشته باشند به مشکل برخورد نمی کنند
  • بی نام A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    2 1
    از سالها پیش امثال این قانونها برای خانمها بوده.مثلا سال 59باز نشستگی خانمها با 22سال و سی روز حقوق اجرا شد.من صد در صد موافقم.
  • بی نام A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    3 1
    .اضافه شدن ساعت کاری با حجم زیاد کار توان خانمها رو بریده.
  • صفدر بابای فاطمه A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
    2 2
    دوستان عزیز یه موضوع باید توجه داشته باشید که با وضع چنین قوانین ضد بیمه ای تا ۱۰ سال آینده دیگه صندوقی باقی نمیمونه که بخواد حقوق بازنشستگی پرداخت کنه لطفا دوستان کمی در مورد موضوع بدهی های بین نسلی مطالعه کنند وقتی میگیم‌ بحران صندوق ها داریم تعارف نمیکنیم این یه واقعیته‌‌ باید این قوانین بر مبنای محاسبات اکچوئری وضع بشه نه مجلسی که شاید ۱۰ خط نتونه در ارتباط با این موضوع مطلب بنویسه در انتها خدایا ما را از شر ورشکستگی صندوق ها و نمایندگان کم اطلاع در امان نگه دار یا علی