رقابت ۵۰۰ هنرمند در نخستین جشنواره موسیقی آذربایجان‌شرقی/ کاهش هنرجویان سازهای بومی!

دبیر نخستین جشنواره فراگیر موسیقی آذربایجان شرقی از حضور بیش از 500 هنرمند رشته های مختلف در این جشنواره خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، یعقوب صدیق جمالی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برای اولین بار در کشور، بخش خصوصی برای برگزاری جشنواره ی موسیقی با این گستردگی اقدام کرده است گفت: مهمترین ویژگی این جشنواره در این است که پنج ژانر موسیقی کلاسیک، آذربایجانی، موسیقی دستگاهی ایرانی، عاشیقلار و موسیقی روز (پاپ، راک و ...) را شامل می شود.

مدیرعامل موسسه فرهنگی شمس تشریق آذر با اشاره به حضور هنرجویان رشته های مختلف موسیقی در این جشنواره گفت: در مرحله اول حدود 900  نفر برای شرکت در این جشنواره ثبت نام کرده بودند که پس از بررسی های اولیه از سوی اساتید بنام عرصه ی موسیقی این شهر، 500 نفر برای رقابت در مرحله ی نهایی مورد تائید قرار گرفتند.

وی، جوانترین شرکت کنندگان این جشنواره را یک هنرجوی هشت ساله و مسن ترین را هنرجویی 54 ساله عنوان کرد و گفت: تاکید ما بر این بوده که اساتید شرکت زیادی نداشته باشند و بیشتر زمینه برای رقابت و کشف استعداد جوانترها باز باشد.

صدیق جمالی همچنین تصریح کرد: حدود 30  نفر از اساتید و هنرمندان برجسته ی ژانرهای مختلف موسیقی تبریز زحمت داوری این جشنواره را بر عهده دارند.

وی گفت: جایزه نفرات اولیک  میلیون تومان، نفر دوم 700  هزار تومان و نفر سوم 500  هزار تومان خواهد بود؛ ضمن اینکه جایزه ویژه این جشنواره، انتشار آلبوم گروه منتخب هیئت داوران این جشنواره خواهد بود.

قصد داریم البومی مستقل از مجموع برندگان با کیفیت بالا ضبط و به عنوان خروجی جشنواره منتشر کنیم

کار هنری در تبریز جرات می خواهد!

صدیق جمالی در ادامه ی سخنان خود با اشاره به مشکلات برگزاری این جشنواره گفت: واقعیت این است که انجام در تبریز کار فرهنگی و هنری جرات می خواهد و برخی رقابت های نادرست، سنگینی و صعوبت فراوان دارد.

وی یادآور شد: یکی از دلایل اصلی که در تبریز اتفاقات شاخص انجام نمی شود این است که کار گروهی بلد نیستیم و عملکردهای جزیره ای هم راه به جایی پیدا نمی کنند!

صدیق جمالی با بیان اینکه پروسه شکل گیری و اجرای جشنواره یک سال طول کشید گفت: جا دارد از همکاری اداره کل محترم فرهنگ و ارشاد و نیز هیئت مدیره ی انجمن موسیقی آذربایجان شرقی در همراهی و همکاری برپایی این جشنواره قدردانی شود.

خطری که موسیقی آذربایجان را تهدید می کند

دبیر جشنواره موسیقی شمس در بخش دیگری از سخنان خود از کاهش هنرجویان سازهای آذربایجانی خبر داد و گفت: اینهمه کار از طرف پیشکسوتان و کارشناسان موسیقی انجام شده ولی هیچگاه در رابطه با آسیبهای موسیقی آذربایجان صحبت نشده است.

وی با اشاره به کاهش اقبال به سازهای سنتی افزود: به عنوان مثال 90 نوازنده ی پیانو برای رقابت در این جشنواره ثبت نام کرده اند درحالیکه تعداد نوازنده ی کمانچه فقط چهار نفر بوده است!

وی با بیان اینکه معتقدم به دنبال این آمار هشداری نهفته است افزود: اینکه اقبال به موسیقی و ساز بومی کم است و هنرمندان و هنرجوهای این بخش به نسبت دیگر سازها کاهش یافته خطری است که ماهیت موسیقی ما با آن مواجه شده است.

صدیق جمالی با اشاره به کاهش اقبال نسبت به موسیقی عاشیقلار و سازهایی نظیر قوپوز و قارمان و کمانچه گفت: جامعه آماری شرکت کنندگان ما عرصه ی خوبی برای پژوهش است و خواهش می کنم به جای حرف زدن، سنگ اندازی و از پا گرفتن،  هنرمندان و معلمان با سابقه این عرصه آسیب شناسی کنند که چرا در این عرصه خلا داریم.

گفتنی است، جشنواره موسیقی شمس از 20 تا 26 اسفند در سالن های اصلی تئاتر شهر و سینما ناجی برگزار و آئین اختتامیه نیز روز 27  اسفند برگزار خواهد شد.

علاقمندان برای خرید بلیط های این جشنواره می توانند به سایت ebilit.com  مراجعه نمایند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 639632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =