ایسنا نوشت: تولیت آستان قدس رضوی گفت: برنامه‌نویسی و شعار کافی است و اکنون زمان و میدان اجرا رسیده است. سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه حمایت زن و خانواده باید اجرایی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جمع تعدادی از فعالان حوزه زنان با اشاره به اهمیت بالای نقش زن در اسلام، گفت: نگاه ما به زن همان نگاه شریعت اسلامی است. ممکن است در شریعت اسلامی زن و مرد به لحاظ جسمی تفاوت داشته باشند اما از نظر انسانی تفاوتی وجود ندارد و یک زن هم می‌تواند حیات طیبه داشته باشد.

وی افزود: به لحاظ نقش اجتماعی طبیعتاً وظایفی به عهده آنها است که در خانواده نقش اجتماعی زنان به عنوان کانون عاطفه توجه به همسر و فرزندان است و مردان نیز طبیعتا وظیفه دارند سخت تلاش کنند تا بتوانند زندگی صمیمی را برای جامعه به وجود آورند.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه توجه به مسأله خانواده از افتخارات قانون اساسی جمهوری اسلامی بوده است، اظهار کرد: در نظام اسلامی امام خمینی (ره) به عنوان پیشوا و رهبر معظم انقلاب بر نقش نهاد خانواده و زن تاکید زیادی کردند.

رئیسی تصریح کرد: امور زنان نباید در چنبره مسائل سیاسی و حزبی قرار بگیرد. مسأله زن واقعیتی است که باید با اراده و تصمیم با آن برخورد شود نه اینکه برای جلب توجه دیگران و جلب منافع و تحکیم موقعیت استفاده ابزاری کرد. استفاده از هر امر و مسأله‌ای به صورت غیرواقعی و تبلیغی برای جلب توجه ناپسند است.

وی ادامه داد: شعاری برخورد کردن و سیاسی کردن به موضوع زنان که یک واقعیت اجتماعی و واقعیت خلقت هستند درست نیست.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: حتما برنامه من در حوزه زنان جدا از سیاست‌های مصوب کشور نیست. برنامه‌نویسی و شعار کافی است و اکنون زمان و میدان اجرا رسیده است. سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه حمایت زن و خانواده باید اجرایی شود. اگر این قوانین را اجرایی نکنیم تنها در حوزه شعار باقی می‌ماند و به صلاح نیست بعد از ۳۸ سال از عمر انقلاب برنامه شعاری باشد.

رئیسی اظهار کرد: زنان باید احساس کنند سیاست‌های مصوب و قوانین در جهت حمایت از آنها در حال اجرا است نه اینکه در حد لفظ و شعار باقی بماند.

وی با تاکید بر اینکه آرامش زنان در خانواده و یا اداره و سازمان بسیار مهم است، گفت: اگر زنی از صبح تا عصر در جامعه به فعالیت می‌پردازد و در عرصه‌های اجتماعی نقش ایفا می‌کند باید آرامش داشته باشد. خانم‌ها باید در حوزه اداری و نقشی که در خانه دارند بدون اضطراب باشند و استرس و اضطراب از آنها زدوده شود. این اضطراب وقتی زدوده شود که زنان احساس کنند سازوکارهای کشور حامی آنهاست.

وی یادآور شد: سازوکار حمایت از زنان فقط قانونگذاری نیست یا اینکه دستگاه قضایی فقط اقدام کند. بلکه همه سازوکار کشور باید از زنان در جهت ایفای نقش مادری و نقش اجتماعی در جامعه حمایت کند. سازوکارهای کشور باید آهنگ حمایت از ایفای نقش زنان در ارتقاء جامعه را داشته باشد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت تسهیل ازدواج در جامعه اشاره کرد و افزود: مساله ازدواج دختران و تسهیل ازدواج امری ضروری است و دولت تنها مسئول نیست بلکه کانون‌های محلی، افراد خیرخواه و زنان و مردان نیکوکار باید به این قضیه وارد شوند و سازوکار دولتی هم از آنها حمایت کند. در مساله ازدواج اعطای وام نیز بسیار مهم است البته نباید فقط شعار آن را بدهیم بلکه باید در عمل هم موضوع وام اجرایی شود.

وی با اشاره به تجربیات خود در حوزه حل مشکل ازدواج جوانان اظهار کرد: بنده در طول یک سالی که در مشهد حضور دارم مراجعات فراوانی در مورد مشکلات مربوط به ازدواج و عدم نبود مسکن داشته‌ام. آنجا این بحث را مطرح کردیم حالا که زمین و پول متعلق به امام رضا (ع) وجود دارد کاری برای حل مشکل ازدواج جوانان انجام دهیم و لذا ۶۰۰ واحد مسکونی برای زوج‌های جوان احداث شد.

رئیسی با اشاره به مسئولیت خود به عنوان نماینده مجلس خبرگان رهبری در استان خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: در آنجا نیز پرس و جو کردیم که آیا زمینی از اموال آستان قدس رضوی وجود دارد یا خیر، که بعد از پیدا شدن زمین برای ساخت مسکن برای حل مشکل ازدواج جوانان اقدام کردیم. قویا معتقدم هر اقدامی برای حل مشکل ازدواج، مسکن جوانان، وام ازدواج و اهدای تسهیلات مالی باید انجام شود.

وی با اشاره به اهمیت تشکیل خانواده گفت: در ارتباط با تشکیل خانواده نگاهم همان نگاه مقام معظم رهبری است و باید جنبش ملی تشکیل خانواده شکل بگیرد و همگان در آن سهم و نقش ایفا کنند. همانطور که امروز بسیاری حاضرند این نقش را ایفا کنند. تجربه نشان داده هر جا مردم وارد عرصه شدند مشکلات حل شده است. البته مردم تنها نباید در وسط میدان باشند و دولت باید قانوناً از حضور مردم حمایت کنند.

رئیسی با اشاره به دیدگاه خود در حوزه حمایت از زنان اظهار کرد: بیمه زنان خانه‌دار حتما باید اجرایی شوند و ما نسبت به آن تاکید داریم. همچنین بیمه زنان روستایی و عشایری حتما باید اجرایی شود چرا که زنان عشایر در کنار مردان و حتی در مواقعی برتر از مردان سهم مهمی در تولید دارند. زنان روستایی و عشایر در کنار زنان خانه‌دار باید احساس کنند که سازوکارهای کشور در جهت حمایت از آنها حرکت می‌کند.

وی تاکید کرد: ما معتقدیم یک فرد بیمار نباید دغدغه مریضی و همچنین اضطراب ناشی از مراجعه به بیمارستان و هزینه‌ها را داشته باشد و باید بیمه‌ها در جهت حمایت از آنها فعال شود.

وی با اشاره به موضوع حقوق زنان اظهار داشت: ما معتقدیم بالاتر از بحث حقوق زنان بحث کرامت زنان است. امروز در جهان بحث‌هایی درباره حقوق زن مطرح می‌شود اما هدف چیز دیگری است. بخشی از شعار کار و کرامت که مطرح کردیم شامل کرامت زنان است.

رئیسی در باره موضوع اشتغال زنان نیز تاکید کرد: ما حتما اشتغال زنان را قبول داریم نه فقط برای زنان تحصیلکرده بلکه زنان غیرتحصیلکرده نیز نقش مهمی دارند. هر جا زمینه‌ای برای ایفای نقش زن مطرح باشد حتما می‌تواند نقش ایفا کند. در پاسخ به کسانی که در این زمینه‌ها ایجاد شبهه می‌کنند باید بگویم من به این موضوع اعتقاد دارم و در سلوک عملی خانواده خود آن را اجرا کردم نه اینکه باوری داشته باشم اما در عمل به گونه‌ای دیگر اجرا کنم. در عمل معتقدم همسر و دخترم نیز تا آنجا که می‌توانند باید در جامعه نقش ایفا کنند. لذا صحبت‌هایی که درباره نقش زن در جامعه می‌کنم در زندگی شخصی خود اجرا کرده‌ام و هر زنی که می‌تواند نقشی در جامعه داشته باشد باید ایفای نقش کند.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت توجه به زنان بی‌سرپرست گفت: زنان بی‌سرپرست باید مورد توجه مضاعف قرار گیرند چرا که آنها هم دغدغه حفظ فرزند، هم دغدغه نقش پدری و هم دغدغه صیانت از خانواده را دارد.

وی با بیان اینکه قانون در کشور کم نداریم، تصریح کرد: نوبت بخشنامه و برنامه‌نویسی تمام شده و باید صحبت از اجرا باشد.مردم باید در عمل ببینند که قانون اجرا می‌شود.

رئیسی با اشاره به طلاق به عنوان یکی از آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: طلاق علل مختلفی نظیر بحث‌های مالی، بیکاری، اعتیاد و دیگر موارد دارد. فکر می‌کنم مهمتر از بحث آسیب‌شناسی آسیب‌زدایی از مشکلات است. ما برای رفع معضل بیکاری و ایجاد شغل برنامه کارشناسی تهیه کردیم. هر کسی در باب اشتغال سخنی داشته شنیده‌ایم یا در آینده خواهیم شنید و بنده برنامه‌های خود را اعلام خواهم کرد. درباره مبارزه با مواد مخدر نیز با توجه به سابقه‌ای که در مقابله با مفاسد اجتماعی و بحث مواد مخدر دارم برنامه جدی تهیه کردم.

تولیت آستان قدس درباره موضوع طلاق توافقی گفت:‌ درست است که دختر و پسر می‌توانند با توافق یکدیگر از هم طلاق بگیرند اما در این میان بزرگان خانواده نیز نقش مهمی دارند و باید پادرمیانی‌های لازم را انجام دهند و نگذارند پیوند عاطفی به هم بریزد. مسأله حقوقی در خانواده روبنایی است.آنچه زیربنای خانواده و ازدواج است مودت و رحمت بین زن و شوهر است. راه آسیب دیدن مودت و عاطفه در میان زن و شوهر دادگاه نیست بلکه بزرگترها باید نقش ایفا کنند.

وی درباره اینکه برنامه‌اش برای ایجاد ساختار جدی در حوزه بانوان چیست، اظهار کرد: تاکنون در دولت‌های مختلف مشاور امور زنان وجود داشته است. به نظر مسأله زنان گسترده‌تر از حوزه مشاورت است و باید ساختار مناسبی برای اجرای سیاست‌ها و قوانین مربوط به حمایت از خانواده ایجاد شود. این ساختار نه فقط در یک بخش دولت بلکه باید در همه مجموع دولت ایجاد شود. ما امروز سیاست‌های کلی نظیر جمعیت و حمایت از خانواده را داریم و من حوزه مشاورت را برای پیگیری مشکلات این حوزه کافی نمی‌دانم.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری همچنین از برنامه ویژه برای رسیدگی به مشکلات معلولان خبر داد و افزود: ما حتما به حوزه معلولان توجه جدی خواهیم داشت. با توجه به اینکه معلولان از نظر فیزیکی دچار محدودیت هستند ما نباید محرومیت‌های مضاعفی برای آنها درست کنیم. بیمه معلولان امری بسیار مهم است و ما به صورت قانونمند از آنها حمایت خواهیم کرد.

رئیسی با اشاره به برنامه‌هایی که در مدت فعالیت در آستان قدس رضوی برای حوزه زنان انجام شده است، گفت: ما گام‌های جدی در آستان قدس برای پیگیری از مسائل زنان برداشتیم و برای اولین بار مرکز امور زنان ایجاد کردیم. همچنین رواق بسیار وسیع و مناسبی به زنان اختصاص دادیم و اعلام کردیم مطلقا مردان به این رواق رفت و آمد نکنند. حتی برخی آقایان به شوخی به ما اعتراض کردند و به آنها گفتیم مواظب باشید دیگر رواق‌ها به زنان اختصاص پیدا نکند لذا باید تاکید کنم سخن در رویکرد است و ما رویکردی جدی به حوزه زنان داریم.

27214

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 656692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IT ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۰
    23 1
    یک زن هم می‌تواند حیات طیبه داشته باشد؟؟؟؟؟؟ یعنی چی این حرف؟؟؟؟ این حرف یعنی اطرافیانت فکر میکنن نمیتونه یه زن حیات طیبه داشته؟ اصلا چنین حرفی درسته؟؟؟
  • بی نام RU ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۰
    22 0
    ای بابا، ایشون مگه تایید صلاحیت شده؟ مگه دوره تبلیغات شروع شده؟ شورای نگهبان کجایی؟ دقیقا کجایی؟ تازه به دیگران نامه هم می نویسه
  • ایرانی A1 ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۰
    24 10
    مشکل ازدواج در بخش مالی در سه تا چیز خلاصه میشه. اول شغل دوم مسکن سوم مهریه که اهمیت سومی از اون دوتای دیگه کمتر نیست، چون الان بعضیها که کار و خونه هم دارن جرات نمیکنن ازوداج کنن. اگر برای اینها برنامه عملی دارن خیلی خوبه، اگر نه که بقیه اش حرف و شعاره.
  • بی نام US ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۰
    12 0
    "رئیسی درباره موضوع اشتغال زنان نیز تاکید کرد: ما حتما اشتغال زنان را قبول داریم نه فقط برای زنان تحصیلکرده بلکه زنان غیرتحصیلکرده نیز نقش مهمی دارند. هر جا زمینه‌ای برای ایفای نقش زن مطرح باشد حتما می‌تواند نقش ایفا کند.". . . ."رئیسی گفت: ما گام‌های جدی در آستان قدس برای پیگیری از مسائل زنان برداشتیم و برای اولین بار مرکز امور زنان ایجاد کردیم. همچنین رواق بسیار وسیع و مناسبی به زنان اختصاص دادیم و اعلام کردیم مطلقا مردان به این رواق رفت و آمد نکنند." ....از یک طرف شعار نقش دادن به بانوان و اشتغال و آوردن آن ها به حوزه ی اجتماع و جامعه، از طرف دیگر بحث تفکیک جنسیتی و جدا سازی شما با این همه تناقض شب ها چطور خوابتون می بره؟
  • علیرضا محمد صالح A1 ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    16 1
    وقتی از احمدی نژآد حمایت کردی ووزرای کابینه ات همه احمدی نژادی هستند وچندین سال راس قوه قضائیه بودی چه برنامه جدیدی برای زنان میتوانی داشته باشی چهل سال چه تفکر جدیدی برای زنان اجرا کردید بجز تمام عذاب های الهی را به زنان ارتباط دادید باران نیامد زنان بی حجاب بودند سیل امد زنان و.....تا تمام روابط موجودات را نشناسیم در چرخه حیات تفکر خوبی نمیتوانیم داشته با شیم
  • بی نام A1 ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    4 0
    شما که دم از چند فرزندی میزنی همش یه بچه داری؟