علت حساسیت دندان بعداز خوردن ترشیجات

در این فصل از سال یکی از موارد قابل توجه در مصرف بیش از حد آلوچه (گوجه سبز) بروز نوعی حساسیت موقتی است که در بعضی افراد به علت خاصیت اسیدی آن (اسید سیتریک) بر روی دندان ایجاد می شود که در شخص شروع به دندان درد می کند.

مجید بیرانوند*- مینا لایه سخت و آهکی دندان است و عاج نیز قسمت تاج را پوشانده و به‌عنوان محافظ عمل می‌کند. البته حفاظت اصلی از دندان‌ها، به عهده بزاق است که با تولید اسیدیته مناسب از تخریب دندان‌ها در برابر عوامل خارجی جلوگیری می‌کند. اگر مصرف خوراکی‌های ترش که حاوی اسیدند، به شکل عادت درآید، pH محیط دهان، اسیدی می‌شود و به ‌مرور کلسیم موجود در مینا کاهش می‌یابد و درنهایت از بین می‌رود. در این حالت بخشی از عاج دندان که یک بافت زنده و دارای حس است، با محیط دهان تماس پیدا می‌کند و در معرض تحریک‌های مختلف مثل سرما، گرما، شوری و ترشی قرار می‌گیرد.
عاج دندان این قابلیت را دارد که تحریك‌های ایجاد شده را به عصب دندان‌ها (شیری یا دائمی) منتقل کند و دندان‌های افرادی که چنین مشکلی دارند یعنی مینای ضعیفی دارند با خوردن زیاد غذاها و نوشیدنی‌های سرد و گرم، شیرین، ترش و شور حساس می‌شود و حتی ممکن است دچار درد هم بشوند. البته حساسیت دندان‌ها در مراحل اولیه و با تغییر عادت‌های غذایی به مرور رفع خواهد شد.
در ضمن، استفاده از خمیردندان‌های ضدحساسیت و حاوی فلوراید نیز به رفع این مشکل کمک می‌کند به‌خصوص اگر کف این خمیردندان‌ها برای چند دقیقه در دهان باقی بماند. البته اگر این مشکل پیشرفته و وسیع باشد و سطح زیادی از مینای دندان خود را از دست داده باشند، با این روش مشکل برطرف نخواهد شد و فرد حتما باید به دندانپزشک مراجعه کند.
*جراح و دندانپزشک لرستانی

 

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 680742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =