هر رکنی از حاکمیت طبق قانون اساسی وظایفی دارد، در مسیر ادای وظیفه بروز برخی اختلاف دیدگاه‌ها طبیعی است اما وقتی چنین وضعیتی پیش می‎آید باید مراقب بود تا خناسان فرصت عرضه اندام و میدان‌داری پیدا نکنند.

امید کرمانی‌ها: تضارب آرا در جوامع مردم‌سالار یکی از خصایص و ویژگی‌هایی است که بالندگی و پویایی را در پی دارد. در جامعه مردم‌سالار ایران نیز که قدرت بین ارکان حاکمیت تقسیم شده، امکان بیان نقطه نظرات مختلف وجود دارد. البته طبیعی است که طرح هر دیدگاهی با موافقان و مخالفانی مواجه می شود.

وقتی برجام در مراحل نهایی تدوین بود، گروهی در ایران موافق و عده‌ای مخالف آن بودند. مخالفت‎هايي که از هر تريبوني عنوان مي‎شد و بعضا با واکنش رئيس جمهور و اعضاي تيم مذاکره کننده هسته‎اي روبرو مي‌شد. اين روال تا ايام انتخابات رياست جمهوري دوازدهم ادامه يافت و سايه‎اش بر مناظره‎هاي انتخاباتي نيز پهن شد. البته همه نامزدها از برجام به عنوان يک سند بين المللي ياد مي‎کردند که بايد مراقب اجرايش از سوي طرفين بود و مانع از نقض آن شد. اگرچه موضع نامزدهاي اصولگرا در قبال برجام نرم‎تر از گذشته به نظر مي‎رسيد اما حجت الاسلام حسن روحاني انتقادهاي پيشين اين طيف را بي جواب نگذاشت و در دومين مناظره انتخاباتي گفت: مردم دیدند که در دوره برجام چه کردند، روی موشک شعار نوشتند! مسائل زیر زمینی را نشان دادند! ما از روز اول اخلاق و اسلام را دنبال کردیم و هنوز هم این کار را می کنیم. (اینجا)

پس از اين سخنان بود که برخي در مقام تحریف صحبت های حسن روحانی برآمدند و سعی کردند سخنان او را مصداق مخالفت با صنعت موشکی جلوه دهند. به ویژه زمانی که حسن روحانی پس از پيروزي در انتخابات در جمع فعالان اقتصادی از نحوه خصوصی سازی انتقاد کرد و بیان کرد: ابلاغ سیاست های اصل 44 برای این بود که اقتصاد به مردم واگذار شود و دولت از اقتصاد دست بکشد، اما ما چه کار کردیم؟ بخشی از اقتصاد دست یک دولت بی تفنگ بود که آن را به یک دولت با تفنگ تحویل دادیم، این اقتصاد و خصوصی سازی نیست. از آن دولتی که تفنگ نداشت می ترسیدند چه برسد به اینکه اقتصاد را به دولتی دادیم که هم تفنگ دارد و هم رسانه را در اختیار دارد و همه چیزی دارد و کسی جرأت ندارد با آنها رقابت کند. (اینجارئیس جمهور همچنين در صفحه توئیتر خود نوشت: اصل ۴۴ برای واگذاری اقتصاد به مردم بود اما بخشی از اقتصاد که دست دولت بی‌تفنگ بود را به "یک دولت با تفنگ" تحویل دادند. (اینجا)

در ادامه اين سخنان رئيس جمهور، جریانی که همواره با ایجاد جنگ روانی و بلوا قصد موقعیت‌سازی برای خود را دارد، بر شدت حرکت های اختلاف افکنانه‌اش میان سپاه و دولت افزود.

حمايت دولت از حمله موشکي سپاه

اما وقتی رئیس جمهور از حمله موشکی سپاه به تروریست های داعش حمایت کرد، اين موضوع به مذاق غوغاسالاران خوش نيامد. روحاني گفته بود: موشک ما دفاعی است، برای قدرت دفاعی اجازه نمی‌گیریم. تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم یک تصمیم ارگانی، جناحی و فردی نیست بلکه تصمیم همه ملت ایران است، اقدام علیه مقر تروریست ها تصمیم شورای عالی امنیت ملی بوده و حتی اختیارات بالاتر از این اقدام هم به نیروهای مسلح خود داده ایم. ما اجازه نخواهیم داد که تروریست ها بخواهند ایران را میدان تاخت و تاز خود قرار بدهند و اربابان آنها نیز باید بدانند که ایران با سایر کشورهای منطقه تفاوت دارد(اینجا).

البته اطلاعیه سپاه در تشریح عملیات موشکی عليه داعش بار ديگر مستمسکي شد براي اختلاف افکنان تا آن را مصداق تکذیب صدور مجوز از سوي شورای عالی امنیت ملی تفسیر کنند؛ چراکه در این اطلاعیه آمده بود «عملیات موشکی لیله القدر در سلسله مراتب نظامی و با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و تحت امر فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) انجام پذیرفت». (اینجا)

سياست دولت در ارتباط با سپاه

بعد از آنکه تحرکات این جریان اختلاف افکن برای همگان مشهود شد دو عضو کابینه دولت تدبیر و امید در مواضعی جداگانه به روشنگری هدف جریان تخریب برآمدند. محمود واعظی وزير ارتباطات در واکنش به تلاش تخریب کنندگان برای مقابل هم قرار دادن دولت و سپاه، گفت: هرکسی می خواهد تقابل بین دولت و سپاه به وجود بیاورد، باعث تضعیف کشور، آرمان های انقلاب و منویات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب می شود. سیاست قطعی دولت این است که با سپاه به عنوان نهاد انقلابی ارتباط نزدیکي داشته باشد. (اینجا)

مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور نیز یادآور شد: متأسفانه برخی جریانات تخریبگر طی 4 سال گذشته، همواره علیه دولت یا بعضا شخص آقای رئیس جمهور فعال بودند و فعالیتشان را متوقف نکردند و دوباره فصل جدیدی را شروع کردند. سپاه به عنوان یکی از نهادهای نظامی در کنار ارتش و نیروی انتظامی وظایف ذاتی، قانونی و حقوقی دارد و وظایف خود را انجام می دهد. دولت نیز یک قوه بزرگ است. بنابراین تقابل دولت با یک نهاد نظامی اصلا بی معناست و به نظر می رسد این شیطنت های رسانه ای است. بعضا هم ممکن است القائات بیگانه باشد و متأسفانه در داخل هم برخی تکرار می کنند. سپاه به عنوان یک نهاد نظامی که از ابتدای انقلاب بوده و هست، تاکنون نقش بزرگی در کشور ایفا کرده و خواهد کرد. دولت هم طبق قانون در جهت تقویت بنیه دفاعی از همه نیروهای مسلح و نظامی و انتظامی حمایت کرده و این کار را ادامه خواهد داد. در مجموع اساسا این بحث ها انحرافی و مشکوک است که نباید به آنها دامن زده شود. (اینجا)

همنشيني روحاني و فرماندهان سپاه

بعد از موضعگیری واعظی و انصاری که بازتاب های گسترده ای در رسانه ها داشت، هم‌نشینی روحانی و فرماندهان ارشد سپاه خبرساز شد.

حسام الدین آشنا نخستین کسی بود که با انتشار تصویر دیدار فرماندهان سپاه با رئیس جمهور در کانال تلگرامی خود نوشت: این فقط یک تصویر نیست بلکه یک مسیر است. «آزادی، امنیت؛ آرامش و پیشرفت» برای مردم و نظام در گرو اجماع راهبردی میان دولت و مجموعه دفاعی کشور است. (اینجا)

سردار  غلامحسین غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز ابعاد بیشتری از این نشست را بازگو کرد و گفت: نشست رییس جمهور با فرماندهان سپاه یک جلسه اعتراضی نبود؛ مجموعه سپاه، جناب آقای روحانی را رییس جمهوری قانونی کشور می داند و غیر از این هم نمی تواند باشد. ما حتما باید به دولت کمک کنیم، کما اینکه رییس جمهوری محترم نیز سپاه و بسیج را بعنوان یکی از مولفه های قدرت ملی باور داشته باشند که الحمد الله این باور بود. رییس جمهوری در انتهای جلسه به من گفتند که از سال 58 بسیجی هستم و هنوز هم کارت بسیجی خود را دارم. حتما هم همین است ما هم غیر این چیزی نمی خواهیم اصلا قرار نیست در نظام اسلامی که در راس آن ولی فقیه است خدای نکرده ما یک حرفهایی را بزنیم که برخلاف مصالح کشور باشد. رییس جمهوری محترم نیز علاقه مندی خود را به سپاه اعلام کردند و در مقابل سپاه هم این آمادگی را اعلام کرد و بنده هم در جلسه گفتم حداقل در 15 مصاحبه و سخنرانی من اعلام آمادگی برای کمک بسیج به دولت منتخب مردم کردم.(اینجا)

آب پاکي روي دست خناسان

این دیدار انعکاس زیادی در میان سیاسیون و رسانه ها داشت و سیاسیون برگزاری چنین جلساتی را مثبت و امیدوارکننده خواندند و رسانه ها نیز سرمقاله های متعددی در تأیید این اقدام نوشتند.

عباس سلیمی نمین گفت: تنها راهی که می تواند جلوی اختلافات را بگیرد علاوه برجلساتی که در شورای عالی امنیت ملی برگزار می شود و رئیس جمهور و فرمانده کل سپاه مرتب با هم ملاقات می کنند؛ برگزاری دیدارهای حضوری می تواند بسیار بسیار مفید باشد و به برخی تلاش هایی که ضد منافع ملی است پایان می دهد. (اینجاهمچنین مهدی شیخ عضو فراکسیون امید مجلس دیدار روحانی با فرماندهان سپاه را به‌موقع خواند و این نکته را نیز متذکر شد که اختلاف‌نظرها به وحدت نظام آسیب نمی‌زند.(اینجا)

ابتکار برگزاري این نشست، منصور حقیقت‌پور مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی را نیز به تحسین واداشت؛ به طوری که او از تعبیر ریخته شدن آب‌پاکی روی‌دست‌ اختلاف‌افکنان میان دولت و سپاه استفاده کرد. (اینجا)

این همان موضعی بود که محمدرضا تابش نایب رییس فراکسیون امید به آن صحه گذاشت و گفت: در هر صورت رییس جمهور رییس همه ملت ایران و رییس شورای عالی امنیت ملی است و تصمیماتی که در حوزه دفاعی و امنیتی کشور اتخاذ می شود در جلسات شورای عالی امنیت ملی با ریاست ایشان است که با تنفیذ مقام معظم رهبری حالت اجرایی به خود می گیرد. همچنین نیروهای مسلح و بویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم از ارکان تامین امنیت پایدار برای کشور هستند. هر چقدر این تعاملات بیشتر باشد هم در پیشبرد امور موثر است و هم مردم از اینکه همه نیروها در جهت تعالی کشور و تامین امنیت پایدار تلاش موثرتر بسیج شود خوشحال می شوند. این همگرایی ها همچنین می تواند آرزوی بدخواهان ملت را که افتراق و اختلاف بین نیروهای مسلح و رییس جمهور است خنثی کند. (اینجا)

اما مراقبت از استمرار روابط شیرین بین دولت و سپاه و توجه به تحرکات تخریبی خناسان موضوعی بود که محمدعلي ابطحي در صفحه شخصي خود در اينستاگرام به آن اشاره کرد و نوشت «تصویر دیدار هفته گذشته فرماندهان سپاه پاسداران با رییس‌جمهور از بهترین و اطمينان‌بخش‌ترین تصاویر این ایام پراختلاف بود. سپاه پشتوانه عزت و امنیت کشور است. دولت نمی‌تواند خودش را از این پشتوانه سنگین ملی بی‌نیاز ببیند. رویارویی سپاه با سیستم اجرایی هم به ملت آسیب می‌رساند و امنیت و اقتدار کشور را آسیب‌پذیر می‌کند. دو طرف باید این دیدار را پایان تلاش خناسانی کنند که سربلندی ایران را نمی‌خواهند. دولت و رییس‌جمهور و سپاه باید به شدت مراقبت کنند تا این روابط شیرین مستمر باشد. نعوذ بالله من شر الوسواس الخناس!» (اینجا)

وحدت پشتوانه امنيت
«وحدت دولت و نیروهای مسلح، منجر به امنیت و پیشرفت می‌شود» این جمله حسین شیخ الاسلام مشاور وزیر امورخارجه بود که از زاویه دیپلماتیک به پیامدهای مثبت این دیدار نگاه کرد و گفت: ما در منطقه ای پر خطر و متشنج به سر می بریم که همواره کشورهای مانند آمریکا و متحدانش چشم طمع به آن داشته اند. ناامنی در کشورهای همسایه مانند سوریه، عراق، بحرین و یمن را به خوبی مشاهده می کنیم. این درحالی است که درون مرزهای خود امنیت و آرامش را می بینیم. قطعا حفظ امنیت و آرامش در داخل کشور به سادگی مهیا نمی شود و نیازمند وحدت است. این نشست نشان می دهد وحدت در کشور، در راستای منافع ملی وجود دارد. مسلما هماهنگی میان دولت و نیروهای مسلح که نقش اولیه در برقراری امنیت را دارند لازم و ضروری است. برداشتی که از این نشست وجود دارد نشان می دهد این هماهنگی به وضوح در ارکان نظام مشاهده می شود. (اینجا)

گفتني است روزنامه جمهوری اسلامی نیز در باره اين ديدار نوشت: دیدار فرماندهان عالی رتبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رئیس‌جمهور در هفته گذشته، گام هوشمندانه‌ای بود که در جهت اثبات انسجام داخلی برداشته شد. این اقدام به ویژه بعد از آنکه فرماندهان سپاه اعلام کردند ازدولت دوازدهم حمایت می‌کنند و رئیس‌جمهور روحانی نیز گفت: «وحدت همه نیروها و نهادها برای تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و خدمت به مردم ضروری است» به همان اندازه که دوستان ملت ایران و علاقمندان به انقلاب اسلامی را شاد کرد، دشمنان و بدخواهان را نگران ساخت و به تکاپو برای جلوگیری از وحدت و انسجام واداشت. (اینجا)

شاه بيت تمامي اظهارنظرها در اينباره آن است که با حفظ و تقویت انسجام داخلی و تحکیم روابط ارکان نظام است که کشور در برابر تهدیدها و توطئه‌های دشمنان نظام که بداخلاقی‌های ترامپ و کنگره آمریکا معمولی‌ترین آنهاست، پیروز خواهد شد.

27214

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 691675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد A1 ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۷
    8 18
    البته این همنشینی ارتباطی با پرونده حسین جان نداره
  • بی نام IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۷
    16 3
    نتیجه هم نشینی هر چه باشد بهتر است از فرو نشست سراسری و همگانی...
  • بی نام A1 ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۷
    10 5
    جریانات سیاسی باید این دیدار را پایان تلاش خناسانی کنند که سربلندی ایران را نمی‌خواهند تا وقتی که این قصه ها و داستانها و‌همچین جمله هوایی از خبرگزاری ها بیرون بیاد امیدی به اعتدال نیست
  • بی نام IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۷
    35 5
    سپاه باید سپاه سالهای جنگ باشد نه سپاه سیاست زده و سهم خواه
  • حمید A1 ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۷
    5 8
    ول کنید این خبر واسه سه روز پیش ه.... از تحریم ها ی آمریکا چه خبر...بابکوت رسانه ای...