چهارشنبه 1 آذر 1396
یکشنبه 30 مهر 1396 - 14:05:25 چاپ

شما نظر دهید/ چگونه می‌توان دورریز نان را کم کرد؟

اقتصاد > بازرگانی - در حالی مصرف نان در ایران 6 برابر مردم جهان است که بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان دورریز و هدر روی نان به بیش از 30 درصد می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس آمارهای منتشرشده، مصرف نان در ایران به ازای هر نفر ١٦٠ کیلوگرم در ‌سال است که تقریبا ٦ برابر متوسط جهانی است. ایرانی‌ها در حالی سالانه ١٥‌میلیون تن نان مصرف می‌کنند که براساس گزارش‌های غیررسمی، 30 درصد نان مصرفی در ایران دورریز هدر می‌رود.

در این شرایط، این سوال مطرح است که چه عاملی می‌تواند میزان دورریز و هدرروی نان را کاهش دهد؟ آیا باید کیفیت نان افزایش یابد و یا این‌که فرهنگ مردم در استفاده از موادغذایی باید تغییر کند؟

شما کاربران محترم خبرآنلاین می‌توانید دیدگاه خود را در این زمینه در بخش نظرات مطرح کنید.

 

35225

 

 

کلید واژه‌ها : اتحادیه نانوایان - نان -
66 دیدگاه
  • م ر
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 14:14:29
    پاسخ
    67 5

    استفاده از نانهای صنعتی که یکنواخت و بدون لبه و سوختگی هستند و افزایش کیفیت نان که عملی نمی شود

    • بی نام
      یکشنبه 30 مهر 1396 - 16:35:43
      16 1

      از نان صنعتی استقبال بالایی نمیشود و ذات اکثر نان های موجود با روش های پخت صنعتی هماهنگ نیست اما میشود با برگزاری دوره های آموزشی عملی اجباری برای نانوایان محترم در جهت بالا بردن مهارت در شیوه صحیح پخت نان و اعطای مدرک معتبر و نظارت بیشتر در نانوایی ها و جلوگیری از استخدام افراد بدون مدرک به افزایش واقعی کیفیت نان و دور ریز کمتر رسید بحث فرهنگی خرید به اندازه مصرف و نه بیشتر هم با بالا رفتن کیفیت نان توجیه پذیری بیشتری خواهد داشت.

    • ژینوس
      یکشنبه 30 مهر 1396 - 17:05:43
      27 0

      خبر آنلاین همکار دولت در گران کردن نان . یعنی خود نانوا ها نمیدونند .

    • بی نام
      یکشنبه 30 مهر 1396 - 17:13:49
      37 0

      با ارزانتر شدن گوشت و لبنیات مردم کمتر به سمت نان می روند

    • ژیلا
      یکشنبه 30 مهر 1396 - 20:20:11
      9 0

      در زمانهای قدیم فقرا نان جو میخوردند و ثروتمندان نان گندم ولی اکنون نان جو چنان گران و کمیاب شده که قضیه بر عکس شده .

    • کریم
      دوشنبه 1 آبان 1396 - 01:24:59
      3 1

      با درود و سپاس خدمت شما و همکاران محترمتان در تحریریه سایت وزین خبرآنلاین و همچنین خوانندگان محترم این سایت خبری تحلیلی " نمیشود"

    • بی نام
      دوشنبه 1 آبان 1396 - 23:46:30
      0 0

      ما ک 4تا مرغ نگه داشتیم هر روز تخم محلیمون میخوریم تموم 😐😄

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 14:21:37
    پاسخ
    56 2

    هم بايد كيفيت نان افزايش يابد و هم فرهنگ مردم. چند سال قبل اين روش را ياد گرفتيم: در خانه ما به محض خريداري نان، آن را با قيچي برش زده و داخل كيسه در فريزر مي‌گذاريم و هر وقت كه لازم داريم، به اندازه نياز برمي داريم.

    • بی نام
      دوشنبه 1 آبان 1396 - 08:45:47
      1 2

      چاره اش دو تا مرغ و خروسه.

  • نوری
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 14:23:32
    پاسخ
    11 38

    با سلام: اول: افزایش تولید نان های صنعتی دوم: حذف نان های سنتی

    • بی نام
      یکشنبه 30 مهر 1396 - 17:06:12
      18 1

      هیچ جای دیگر دنیا قیمت نان صنعتی از سنتی بیشتر نیست. ایران کلا بادنیا متفاوته

    • یک ایرانی در آمریکا
      یکشنبه 30 مهر 1396 - 18:35:09
      32 2

      نان سنتی مخصوصا سنگک بخاطر مواد بکار رفته در اون و شیوه پخت یکی از سالم ترین نانهای دنیا است. اون وقت به جای افزایش و حتی فروش بین المللی اون به فکر تعطیل کردنش هستید؟ به جای این حرفها نانواها رو باید آموزش داد که نون بهتر بدون خمیر شدن و سوختگی بپزن و با فرهنگ سازی و آموزش عمومی از اصراف و دور ریختن نان به خاطر عدم نگهداری درست هم جلوگیری کنیم. در ضمن دلیل مصرف زیاد نان در مقایسه با کشورهای دیگه این هست که نان غذای اصلی مردم در ایران هست. اگر قیمت گوشت و حبوبات و دیگر اقلام غذایی به نسبت قدرت خرید عموم مردم مناسب باشه مصرف نان هم متعادل میشه.

    • نوری
      دوشنبه 1 آبان 1396 - 11:13:07
      2 0

      با سلام: در جواب این دوستان خصوصا" کسی که از امریکا پاسخ داده باید بگم فرمول ساخت نان سنگک را می توان بصورت صنعتی بدون دور ریز تهیه کرد. محض اطلاع در حال حاضر نان تافتون بصورت صنعتی توسط یکی از تولید کنندگان صنعتی خوب کشور تولید میشه. اگر منعی نداره و تبلیغ نمیشه اسم ببرم.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 14:40:59
    پاسخ
    13 6

    نانوا ها خمیر وآرد رو آب نزنن و رو آتیش یه تفتش بدن وبدن دست مشتری ، شما هم اگر آتیش بیار معرکه نشینو ادای مصلحین و ارائه کنندگان راه کار رو در نیارین آدمهای مثل من رو سر کار نگذارین برا نظر سنجی همه چی درست میشه ، به عبارتی اگر هرکسی کار خودش رو درست انجام بده تمام مشکلات ومسائل حل میشه

  • حسنعلی
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:01:28
    پاسخ
    6 43

    جواب این سوال فقط یک کلمه است فقط قناعت، قناعت و قناعت

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:06:11
    پاسخ
    29 1

    نمیشود چون در مملکت ما هر کس دستش جایی در کار هست میخواد سو استفاده کنه از وزیر وکیلش بگیر تا نونوا و سوله دار و .... کسی دنبال اصلاح و پیشرفت و منافع ملی نیست. مثلاً در همین فقره نان شما یک نگاه به آرد نانها مخصوصاً نان سنگک بندازی میفهمی از سلامت مردم تا دور ریز نان داره فدای سود از وارد کننده تا نانوا میشه.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:14:51
    پاسخ
    4 3

    با سلام نتیجه .خوراک دام گران میشود و نتیجه ان گرانی گوشت و شیر است.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:15:01
    پاسخ
    6 18

    یک عده مثل کنیز حاج ناصر فقط غر می زنند به مرور کیفیت نان بهتر هم میشه

    • ملوک
      یکشنبه 30 مهر 1396 - 21:08:25
      0 1

      کنیز مش باقر

    • بی نام
      یکشنبه 30 مهر 1396 - 21:59:17
      3 1

      شما همسر حلج ناصر ۴۰ سال دیگه کافیه واسه درست شدن؟ ینی باور کنیم ۴۰ سال دیگه هیچ عزیزی اختلاس نکنه؟

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:15:24
    پاسخ
    7 15

    به نظر می رسد با گران شدن نان، ضایعات آن نیز تا حدود زیادی کاهش یافته است

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:15:46
    پاسخ
    14 1

    در واقع قصد القاء اين امر را دارد كه كيفيت نان افزايش يافته است در حاليكه چنين نيست. مردم نان را با هر وضعيتي باشد تا تهش مي خورند چون مجبورند. اين دليل كم شدن نان دور ريز است.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:16:01
    پاسخ
    6 2

    من هم با این موضوع موافقم کیفیت نام هیچ تغییری نکرده و مردم مجبورند تا ته نام را به هر قیمتی شده بخورند و این علت است نه چیز دیگری

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:16:06
    پاسخ
    25 4

    همه چیز هر سال 30 الی 40 درصد گران میشه ، بعدش میگند تورم زیر ده درصده

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:16:21
    پاسخ
    14 1

    هر وقت میخواهند گران کنند میگویند برای بالا بردن کیفیت است، اما هیچ وقت کیفیت بالا نرفت

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:16:22
    پاسخ
    2 1

    ضایعات نان یا همان پسماند نان به هردلیلی که ایجاد شود منبع تجمع قارچ های بسیار خطرناک است، از جمله قارچ آسپریژیلوس که تولید کننده زهرابه خطرناکی بنام آلفا توکیسن می باشد

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:16:33
    پاسخ
    12 1

    برای بالا بردن کیفیت هر چیزی از جمله نان میتونید دست بجنبونید و قوانین رو محکمتر اجرا کنید نه گرون کنید

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:16:39
    پاسخ
    8 1

    پخت نان واقعا مشكل دارد.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:16:42
    پاسخ
    0 4

    دولت اگه کاری نکنه ما نانواها همه کارگرها رو بیکار میکنیم . خبازی که لازم نیست سوپر مارکت درامدش بیشتره

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:16:56
    پاسخ
    9 2

    ديگر سفره اي باقي نمانده كه ناني هم در آن وجود داشته باشد.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:17:11
    پاسخ
    11 1

    جالبه که همه آمارهامون تکون دهنده هست

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:17:31
    پاسخ
    7 1

    ما جاهای بسیاری داریم که می توانیم این مانده غذاها را مصرف کنیم. 1 خیریه طلوع تلفن کنید خودشان آژانس می فرستند تا غذاها را ببرد بنابراین اگر میهمانی گرفته اید یا رستوران دار هستید می توانید از این روش برای غذاهایی که ازمیهمانی و مصرف روزانه مانده به گرسنگان غذا برسانید. 2 تماس با پناهگاه حیوانات آن ها هم از این خوراکی ها برای حیواناتی که نگهداری می کنند می توانند استفاده نمایند. 3 گذاشتن در ظرف های یک بار مصرف و گذاشتن کنار سطل زباله. من چون خودم یک نفرم همیشه این کار را می کنم و گربه های کوچه و خیابان از آن استفاده می کنند.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:17:40
    پاسخ
    0 1

    یک درصد ضایعات نان 40 میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضربه می زند.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:17:40
    پاسخ
    4 1

    یادش بخیر قدیم ها مرغ و خروس داشتیم و غذاهای اضافه رو به حیوان میدادیم حلالش میکرد تازه تخم رسمی هم میخوردیم

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:17:47
    پاسخ
    9 1

    تو ایران وقتی از این امارها می دن که می خوان باز اجناس رو گرون کنن.مردم الان تو این وضعیت هستن چطور اسراف می کنن؟گوشت فاسد . برنج الوده میدن دست مردم واقعا جای خجالت داره.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:17:57
    پاسخ
    2 2

    این آمار تکان دهنده اصلا با حساب و کتاب جور در نمی آید. جمعیت را مثلا بگیرید 80 ملیون نفر. 35 ملیون تن غذا یعنی نفری حدودا 400 کیلو گرم. نتیجه: بطور متوسط هرخانواده ی 4 نفری روزی 5 کیلو غذا دور میریزد

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:18:00
    پاسخ
    0 2

    قبل ازهدفمندی یارانه ها 15 تا 30 درصد نان تولید شده در مشهد به ضایعات تبدیل شده و عملاً راهی بازارداغ نان خشکی ها می شده است.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:18:05
    پاسخ
    2 1

    میشه بگین بجز مواد خوراکی ،دیگه چه چیز هائی اسراف نمیشه؟از مصرف آب و برق و بنزین و..............

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:19:29
    پاسخ
    1 2

    ما اين دفعه نان خشك كپك زده گاوداري هارا مي خوريم

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:19:35
    پاسخ
    0 1

    برید ببینید تو جشنهای تولد، عروسی و مهمانی‌ها و عزاداری‌ها چقدر غذا دور ریخته می‌شود.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:19:38
    پاسخ
    5 8

    این چه حرفیه که مردم نمتونن نون بخورن مردم ما جوجه کباب کوبیده میخورنذباور ندارینیک سرک بکشید تو رستورانها و تهیه غذاها مردم مارا کم نشمارید ملت مارا خوار نکنید همه ماشاالله دارن اونی هم که نداره بهزیستی کمکش میکنه انشاالله

    • بی نام
      یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:51:08
      27 1

      کلا ایشالا و ماشالله

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:19:46
    پاسخ
    7 2

    مگر بجز نان درامد حقوق بگیران به مواد غذایی دیگر هم میرسد؟

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:19:59
    پاسخ
    2 4

    بهترین راه حذف کامل نان و برنج از سیستم تغذیه ای مردم است.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:20:09
    پاسخ
    0 1

    خوب جلوشو بگیرید

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:20:57
    پاسخ
    0 1

    قوت لایموت

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:21:18
    پاسخ
    1 10

    به نظرمن باید با گرون کردن جلوی این موضوع رو گرفت

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:21:33
    پاسخ
    0 1

    تغییر ذائقه غذایی

  • کی هان
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:47:38
    پاسخ
    4 1

    وقتی این سوالها پرسیده میشود حتما تغییر قیمت داریم............نان گران میشود

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 15:57:44
    پاسخ
    1 1

    با کاهش صف، هر چه صف دسترسی به نان کوتاهتر باشد، مردم دسترسی راحت تر دارند و مقدار کم خرید می کنند و نان تازه بیشتر خورده میشود.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 16:20:59
    پاسخ
    3 1

    با افزایش کیفیت نان و آموزش روش درست نگهداری آن .

  • بي نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 17:02:27
    پاسخ
    2 1

    قوت قالب مردم يعني80 درصد مردم نان است و اگر كيفيت آرد و پخت نان درست باشد خود بخود نان در ايران دور ريز نخواهد داشت همانطور كه در مقطعي اين اقدام انجام شد و تعداد نان خشكيها كم شد ولي مجددا آرد و به طبع آن پخت نان بي كيفيت شد بطوريكه فقط زماني كه نان گرم است قابل مصرف و به محض سرد شدن غير قابل مصرف ميشود. .

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 17:38:51
    پاسخ
    0 1

    بسم الله الرحمن الرحیم با نخوردن نان

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 17:55:18
    پاسخ
    2 4

    هموطنانی که نان صنعتی یعنی نان باگت وامثال انراتوصیه میکنندغافلندازاینکه داخل این قبیل نانها معمولاخمیرهست هرچندبرای جوانان قابل هضم هست برای مسن ترهاوخیلی ازبیماران دستگاه گوارش سخت هضم ومشکل زااست چراماخیلی راحت سنتهای کهن خودمانرابارقتارهای جدیدغربی مقایسه وبلافاصله خودمانرامحکوم میکنیم هموطنانی که گاهی درغرب زندگی میکنندبخصوص درمناطق ایرانی نشین شاهدندکه نان سنگک ایرانی یانان لواش ایرانی و....علاوه براینکه ایرانیهابرای خریدش صف میبندندخارجیهابرنان صنعتی خودشان ترجیح میدهندحالااگریگ نانوای وطنی درپخت ان کم لطفی میکندتقصیرنان بی زبان نیست تقصیرشاترکم لطف است بیاییم اینقدرسنتهای مانرابی فکرمحکوم نکنیم.کیفیت نان سنتی مانرابهترکنیم مثل قدیمترهاکه نانرامقدس میشمردندوذره ای ازانرادورنمیریختند.

  • اهوازی
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 18:20:17
    پاسخ
    1 1

    فرمول ساده است مردم گوشت بخورند

  • مقیمی
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 18:31:55
    پاسخ
    4 1

    هر وقت می خوان چیزی را گران کنند یک موج رسانه ای درست می کنند

  • امیر سیروس پور
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 18:35:25
    پاسخ
    2 4

    راهش فقط و فقط افزایش قیمت نان هست.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 18:38:58
    پاسخ
    5 1

    امیدوارم طرح چنین سوالی یه موج برای گرانی نباشد پیشنهادم آموزش مداوم وگرید دادن به کارگران نانوائی است

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 19:39:27
    پاسخ
    0 1

    در مورد نانهای ایرانی امکانپذیر نیست مگر اینکه هر روز اشکنه و آبگوشت بخوریم. در مورد نانهای از خارج وارد شده چون علم و فرهنگ استفاده از نوع بیات آنرا نداریم و با غذاهایمان همخوانی ندارد لذا باقیمانده ها را دور می ریزیم. شما به مردم بگو یکهو نیان 30 تا نان بخرند و در فریزر انبار کنند دور ریز پیش کش.

  • حامد
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 20:00:51
    پاسخ
    2 1

    بهترین راه خرید اندازه نان و برش دادن به قطعات کوچک و نگهداری در فریزر هست. بنده با این روش حتی 10 گرم هم دورریز نان ندارم.

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 20:48:40
    پاسخ
    0 1

    استفاده از فریزر

  • بی نام
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 20:49:18
    پاسخ
    0 1

    با فرهنگ سازی که البته کار سختی است

  • حسن عابد
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 23:39:50
    پاسخ
    0 1

    من از وقتی جابجا شدم تو‌محله‌جدید نان سنگک با کیفیت شده خرید دائمی من.بعد از دوماه صدگرم‌نان دور ریز هم نداشتم.در حالی که محل و شهر قبلیم‌ بیشتر بود این‌موضوع.هر چند که کلا نسل جدید مردمان ما دور ریزشون نسبت به پدر و مادر ها خیلی کم تر و‌کم تر به خاطر سبک زندگی وتغذیه.

  • ناشناس
    یکشنبه 30 مهر 1396 - 23:53:58
    پاسخ
    2 1

    جواز نانوائی ها باید بازنگری وبه نام افرادی که شغل شان نانوا است صادر شود تا جلو رانت خواری گرفته شود.ثانیا آردهای تحویلی به نانوا ها از گندمهای سن زده تهیه میشود که همین امر ذاتا کیفیت خمیر را پایین آورده ودر نتیجه نان بیکیفیت تولید میشود .وارتقاء کیفیت نان با رفع موارد فوق امکان پذیراست نه با گران کردن آن.

  • بی نام
    دوشنبه 1 آبان 1396 - 08:33:13
    پاسخ
    1 1

    همان گونه که مهم ترین عامل طلاق ازدواج است مهم ترین عامل دور ریز نان هم خرید نان می باشد

  • بی نام
    دوشنبه 1 آبان 1396 - 10:27:49
    پاسخ
    0 1

    1. استفاده از دستگاه های خمیرپهن کن در نانوایی ها که نان یک دست باشد

ارسال دیدگاه

قوانین ارسال نظر
  • خبرآنلاین نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید
  • اگرچه تلاش می‌شود نظرات ظرف 2ساعت تعیین تکلیف شوند اما نظراتی که پس از ساعت 19 نوشته شود حداکثر تا 9 صبح روز بعد منتشر می‌شوند
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

0/700

x