۰ نفر
۲۷ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۶:۵۵

به نوشته جام جم ،هرچند مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان روز گذشته ازسرگیری کاوش‌ها در منطقه باستانی جیرفت خبر داده بود؛ اما باید منتظر ماند و دید که ادامه این کاوش‌ها در این منطقه مهم باستانی از سوی کدام باستان‌شناس پیگیری می‌شود.

در حالی که چند روزی بیشتر از خداحافظی حمید بقایی، رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و حضورش در نهاد ریاست جمهوری نمی‌گذرد؛ اما هنوز معلوم نیست که آیا جانشین او که هنوز در پس پرده است، به روش بقایی در مدیریت حوزه باستان شناسی ایران پایدار می‌ماند یا نه. یکی از روش‌های مدیریتی که بقایی تا آخرین روزهای کاری در این سازمان به آن وفادار ماند، سپردن کاوش‌ها به دانشگاهیان داخل کشور و گرفتن محوطه‌های باستانی از آدم‌های خاص بود که به طور مشخص جیرفت نیز یکی از این مناطق به شمار می‌رفت.

کاوش‌های باستانی در دست دانشگاهیان ایرانی

بقایی در آخرین نشست رسانه‌ای خود در سمت ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باصراحت به خبرنگاران گفت: سال‌ها بود که یک محوطه تاریخی به نام یک باستان‌شناس شناخته می‌شد که آن هم نتایج کاوش‌ها و یافته‌ها را یا به ما نمی‌داد یا کامل در رسانه‌های جهانی به نام دیگر کشورها به ثبت می‌رسید.

او برای آن‌که حرف‌هایش را در این زمینه کامل کرده باشد، افزود: به عنوان مثال در سیستان و بلوچستان دانشگاه باستان‌شناسی و جود داشت؛ اما هیچ کدام از دانشجویان این دانشگاه حق نداشتند تا در شهر سوخته به عنوان بهشت باستان‌شناسان جهان قدم بگذارند.

خداحافظی مجیدزاده با جیرفت

نخستین اثر متعلق به منطقه باستانی جیرفت که یک کوزه سفالی بود، به طور اتفاقی توسط یک کشاورز در سال 1380 کشف شد. همین امر باعث شد تا پرده از منطقه‌ای مهم در دنیای باستان برداشته شود که برخی از کارشناسان از آن به عنوان تمدنی بزرگ هم ردیف با تمدن‌های بین‌النهرین یاد کردند. در آن زمان، پرفسور یوسف مجیدزاده که سال‌ها در خارج از ایران به کاوش‌های باستانی مشغول بود، برای بررسی این منطقه به ایران آمد تا کاوش‌های این منطقه به طور کامل به نام او نگاشته شود؛ اما پس از 6 فصل کار، او نزدیک به 3 سال است که دیگر در این منطقه به کاوش نمی‌پردازد.

مجیدزاده در یکی از آخرین گفت‌وگوهایش با ایسنا در اواخر سال 1387 به نشانه اعتراض گفته بود: اگرچه جیرفت یکی از محوطه‌های مهم از نظر فرهنگی در تمام جهان به شمار می‌آید که با کشف آن بسیاری از معادلات باستان‌شناسی جهان به هم ریخته است؛ اما با وجود شرایط کنونی، دیگر پا به جیرفت نمی‌گذارم.

رازهای ناگشوده دقیانوس

بعد از 3 سال وقفه، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان، 2 روز پیش، ازسرگیری کاوش‌ها در محوطه‌ کنار صندل جیرفت را از پروژه‌های سال جدید عنوان کرد.

هادی ایرانمنش که در این گفت‌وگو، نامی از کاوشگران این منطقه به میان نیاورده است، می‌گوید: برای امسال نیز قصد داریم کاوش‌های باستان‌شناسی در جیرفت را که مدتی است متوقف شده، از سر بگیریم. علاوه بر این، در نظر داریم برنامه‌های پژوهشی را در شهر دقیا نوس انجام دهیم.

ایرانمنش یادآوری کرد: علاوه بر جیرفت، در شهر تاریخی دقیانوس نیز کاوش‌های باستان‌شناسی انجام می‌شود و آثار بیرون‌ آمده از خاک که نیازمند مرمت و حفاظت هستند، مورد حفاظت قرار می‌گیرند.201

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 143737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۷
    0 0
    انصافا سایتتون رو کار حضرت فیله باز کردنش. یا سرعت ما رقته پایین یا سایتت خیلی سنگین و مشکل دار شده.