جام جم نوشت:

وقتی 11 سال پیش با ایفای نقش در فیلم «آخر بازی» با کارگردانی همایون اسعدیان، بازی در سینما را آغاز کرد، شاید کسی فکر نمی‌کرد که بازیگر ناشناخته آن فیلم، روزی به چهره شاخص بازیگری نسل جوان تبدیل شود.

او در طول این سال‌ها بازی‌های در خور توجهی در تعداد زیادی فیلم از خود نشان داده است. بازی حامد بهداد در «جرم»، تازه‌ترین ساخته مسعود کیمیایی بهانه‌ای شد برای گفت‌وگو با او که قسمت‌هایی از آن را انتخاب کرده ایم
 

- به نظر من باید خیلی زودتر از اینها به سینماگران قبل از انقلاب که موجی نو را در سینمای ایران ایجاد کرده بودند، احترام گذاشته می‌شد. من معتقدم بعد از آن دیگر ما شاهد چنین چیزی در سینما نبودیم.

- اگر خوب نگاه کنید، می‌بینید در سینمای سال‌های اخیر کشور هیچ اتفاق جدیدی نیفتاده است. خیلی زودتر از اینها باید از سینماگرانی چون مسعود کیمیایی، ناصر تقوایی، عباس کیارستمی و داریوش مهرجویی تقدیر می‌شد. در مورد فیلم «جرم» هم باید بگویم کیمیایی سال‌هاست این‌گونه فیلم می‌سازد و «جرم» هم تافته جدا بافته‌ای از بقیه نبود. خیلی قبل‌تر از این‌ها باید از کیمیایی به خاطر فیلم‌های سرحال‌ترش قدردانی می‌شد؛ آن موقع‌ها که جوان‌تر بود و حرف‌های جدیدتری برای گفتن داشت. قدردانی از «جرم» هم تنها یک وظیفه بود که باید نسبت به این سینماگران انجام می‌شد

- سینمای ایران در شکل کلی، یک سینمای از مد افتاده و تکراری است و در انتخاب موضوع هم دقتی صورت نمی‌گیرد. من نمی‌خواهم ادعایی از مسائل اختصاصی و روان‌شناختی سینما داشته باشم، ولی با درک دوری که از فیلم‌ها و سینمای این دوران دارم، به جرات می‌گویم طی این سال‌ها شاهد اتفاق جدیدی در این سینما نبوده‌ام. شاید خوشحالی من از این که در جشنواره سال قبل جایزه‌ای دریافت کرده‌ام، فقط به این خاطر بوده که در کنار فیلمسازان نسل گذشته قرار گرفته‌ام، وگرنه طی این سال‌ها کارهای دیگری هم ارائه داده‌ام که شایسته دریافت جایزه بوده است.

- بعد از بازی در «محاکمه در خیابان» همیشه دوست داشتم در فیلم دیگری از این کارگردان بازی کنم. جنس این سینما را خیلی دوست دارم و همیشه معتقدم جادوی خاصی در کارهای کیمیایی وجود دارد. همیشه دلم می‌خواست جوری در نقشی که به من محول شده ظاهر شوم که بعد از اتمام کارم و زمانی که فیلم بر پرده سینما به نمایش در می‌آید، بتوانم مثل یک تماشاگر با خودم مواجه شوم.

- «گوزن‌ها» در کارنامه فیلمسازی مسعود کیمیایی یک نقطه اوج است. به نظرم در آثار سینماگران دیگر نیز چنین اتفاقی افتاده است. برای مثال «دائی جان ناپلئون» ناصر تقوایی یا «دایره مینای» داریوش مهرجویی. این‌ها هرکدام نقطه عطفی در آثار این سینماگران بوده‌اند.

- سال‌هاست به دنبال موقعیتی هستم که بتوانم با نقشی در یک دنیای جدید ظاهر شوم. در این روزها که روزمرگی زندگی ما را منفعل کرده است، برای سینمای ما هم نمی‌تواند اتفاق خوبی‌ بیفتد، چون به محض این‌که هنرمند می‌خواهد به آن جهت بدهد، توسط این فضای منفعل و تهی متوقف می‌شود و یادمان نرود که قدرت این فضای تهی بسیار از هوش خلاقانه یک هنرمند بالاتر است.

در سینمای ما اتفاقات بسیار خوبی ‌می‌تواند بیفتد. سینما می‌تواند پر از کنش و واکنش‌های جذابی ‌باشد که تماشاگر را روی صندلی سینما میخکوب کند و تضمین‌کننده فروش بالای فیلم‌ها باشد؛ سینمایی هنرمندانه و پیشرو که به سوژه و قصه خوب وفادار باشد و بماند، ولی دریغ از همه آنچه که سال‌هاست در انتظار اتفاق افتادنش هستیم.

- من به جرات می‌گویم اندازه دانش و زیبایی‌شناسی و استعداد من در حد فیلم‌های خوب سینمای ایران است و متاسفم که بعضی از آنها را از دست دادم. چرا که کم پیش می‌آید با گروهی کار کنی که اصول اولیه و حرفه‌ای کار را بلد باشند، چرا باید یک کارگردان در سینما از بازیگر انتظار داشته باشد برایش مفت بازی کند و بعد هم کاملا حق به جانب بگوید که مگر سینما جای پول درآوردن است؛ چرا که نه. اتفاقا سینما برای آدم‌های باهوش و کسانی که می‌خواهند جاپای خود را در این عرصه محکم کنند، جای مناسبی ‌است. بازیگر باید خودش را تا حد و اندازه‌ای برساند که بتواند امنیت شغلی پیدا کند و مجبور نباشد خودش را برای بازی در هر نقشی بفروشد، چرا که بازیگری شغلی است که در همه دنیا، تاریخ مصرف داشته و دارد.

- سینمای فعلی ایران یک سینمای الکن است و با این روالی که در پیش‌رو دارد، فکر می‌کنم استعدادهایی مثل من هم در معرض نابودی است. اینجا لازم می‌دانم به مسئله‌ای اشاره کنم و آن هم این که دیگرانی که من را متهم به بی‌اخلاقی می‌کنند، اتفاقا خودشان آدم‌های بسیار بی‌اخلاقی هستند. آن چیزی که برای همه ما اکتسابی‌ است، سواد است وگرنه غریزه که در همه آدم‌ها کم و بیش وجود دارد. کسی که خودش را دانشمند و فرهنگی به حساب می‌آورد و اتفاقا خودش از صدقه سر دانش و فرهنگ پول درمی‌آورد در واقع دارد برده‌داری می‌کند و من این برده‌داری را به هیچ عنوان نمی‌پسندم.

- این روزها برایم گذر از سال‌های جوانی به میانسالی است. روزهایی که دلم خالی از امید است و خالی از هرگونه احساس خوب به زندگی. گاهی اوقات فکر می‌کنم من با این استعدادی که داشته و دارم، در معرض نابودی هستم. دلم می‌خواهد در سینمایی به جایگاه دلخواهم برسم که جایی برای کاوش و پویایی داشته باشم؛ اما مثل یک شمع تنها کورسویی از من مانده است.

58301

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 163055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بردیا IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    3 6
    این اقا اصلا بازیگری خوبی نیستند تمام نقش هاشم تکراری است
  • مری IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    2 4
    فرار کن بابا گرد و خاکتو ببینیم چه خودشو تحویل می گیره کی به ایشون گفته شما استعداد داری که الان احساس می کنه کورسویی ازش مونده
  • بدون نام MY ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    6 1
    بهداد آدم خودساخته ای است که بدون توجه به نظرات دیگران و تواضع فروشی که اغلب به آن دچار هستیم آنچه که در درونش هست بیان می کند و هراسی ندارد متهم به خودشیفتگی شود. شخصا معتقدم او در بالای هرم مزلو جای دارد و در راه رسییدن به خودیابی است.
  • میلاد 19 IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    6 3
    بهترین بازیگر نسل جوان ایران حامد بهداده . ایول
  • بهناز IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    3 2
    بميرم براي اينهمه استعدادي كه مفت مفت داره هدر ميره !
  • بدون نام IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    2 2
    واقعا حروم شدی ها!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    2 5
    مشک آن است که خود ببوید. نه آنکه عطار بگوید
  • منصور IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    2 5
    این بنده خدا هنوز قوره نشده داره مویز میشه. اولدوروم بولدروم های میکنه که مارلون براندو و آل پاچینو و رابرت دنیرو بلد نیستن... جمع کن عمو اینجا ایرانه ها. میتونی با این سینما کنار بیای بسم الله نمیتونی فی امان الله.
  • بدون نام IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    1 2
    جوگیر
  • اریو IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    3 1
    کلی حرف خوب زده بعد تو برداشتی چیو تیتر کردی! از دوستان هم خواهش میکنم متن رو بخونن نه تیتر!
  • هانيه IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    1 5
    بشين بينيم بابا!مرحوم شكيبايي اينقدر ادعانداشت تو داري!
  • بدون نام IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    1 3
    برو بابا
  • بدون نام IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    0 2
    بابا اعتماد به نفس!!!!!!!!!!!!
  • عزیز IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    2 4
    ببینید طرفداری بیخود از یک فرد که جنبه ی شهرت را ندارد اینجوری میشه!اون از نامه ی توهین آمیزش به عرب نیا و اینم از این!
  • علی CA ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    1 3
    چرا این همه از خودت تعریف می کنی ؟؟!!شما هم فقط یک بازیگر مانند بقیه بازیگران سینمای ایران هستی. البته حرفهای ایشان را راجع به الکن و از مد افتاده بودن سینمای امروز ایران قبول دارم.
  • بدون نام IR ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    2 4
    به نظر من یکی از ضعیفترین بازیگرها ایشون باشن..چون تموم نقش هاش همون نقشی ان که شخصیت واقعی ایشون رو شکل میدن..اون فقط داره خودش را بازی میکنه
  • بدون نام IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    3 0
    خبرنگار!اين چيه تيتر گذاشتيي؟تو كه بنده خدا را ميخواي ضايع كني ، چرا باهاش مصاحبه كردي!؟
  • amir IR ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    1 1
    بابا بی خیال آل پاچینو کیه؟ تو هستی دیگه بزرگوار
  • افشین IR ۰۵:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۰
    0 0
    یکی می گه این (بالای هرم مزلو ) کجاست که دوستی فرمودند آقای بهداد جا دارند و در حال رسیدن به خودیابی! هستند؟
  • roza IR ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۳
    1 1
    رو دست حامد بهداد بازیگر نیومده و نخواهد آمد او لحظه را به خوبی می شناسد و کوچکترین فرصت ها را به عملکردی به یاد ماندنی تبدیل می کند.حقیقتا نقش هایش را خوب طراحی میکند .....از بازیگرای هالیوودی هم سرتره .