خبرآنلاین

آخرین به روز رسانی: 10 دقیقه قبل
کد مطلب: 26604
زمان انتشار: چهارشنبه 4 آذر 1388 - 13:46:06
حساب ذخیره ارزی نشتی دارد؟

حساب ذخیره ارزی نشتی دارد؟

اقتصاد > اقتصاد کلان  - تراز عملیاتی حساب ذخیره ارزی رو به منفی شدن پیش می‌رود.

به گزارش ایلنا‏، منابع حساب ذخیره ارزی در پایان سال ‏87 با کاهش شدید مواجه شده به طوری که با توجه به کاهش بهای نفت و عدم پرداخت منابع این حساب به بخش‌خصوصی در شش ماه نخست سال جاری احتمال منفی شدن این حساب را قوت بخشیده است.

نماگرهای اقتصادی کشور در سه سال گذشته نشان می‌دهد که میزان ارز مصرفی در بودجه سنواتی با احتساب پیش‌بینی سال جاری حدود 57 میلیارد دلار بوده که این رقم با احتساب 73 میلیارد دلار ارز مصرفی بودجه طی سال‌های 85 تا 88 حاکی است که بیش از 130 میلیارد دلار منابع حاصل از فروش نفت در بودجه های سنواتی هزینه شده است.

این درحالی است که به‌رغم وعده محموداحمدی‌نژاد در فعالیت‌های انتخاباتی همچنان منابع موجود در حساب ذخیره ارزی اعلام نمی شود. چندی پیش محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به اصرار خبرنگاران مبنی براعلام مانده حساب ذخیره ارزی، این موضوع را محرمانه خواند و عنوان کرد با توجه به تحریم‌های اقتصادی کشور صلاح نیست ارقام این حساب به اطلاع عموم برسد. این گفته در شرایطی مطرح می‌شود که آنچه محرمانه است‏، منابع ارزی بانک مرکزی است که پشتوانه کشور تلقی می‌شود و نه منابع حساب ذخیره ارزی.

این گزارش می‌افزاید براساس ماده یک قانون برنامه چهارم عملیات فروش نفت و درآمدهای دولت در قالب بودجه به اطلاع عموم می‌رسد و مانده منابع فروش نفت در حساب ذخیره ارزی قرار می‌گیرد. این درحالی است که بر اساس گزارش‌های رسمی با وجود اعلام فروش نفت در چهار سال گذشته که به بیش از 210 میلیارد دلار می‌رسد‏، تنها بخش هزینه‌ای این حساب در قالب بودجه سنواتی اعلام شده که مقایسه این ارقام با درآمدهای دولت طی چهار سال گذشته و منابع رسمی اعلام شده طی سه سال گذشته‏، از منفی شدن این حساب خبر می‌دهد.

آخرین آمار مربوط به منابع حساب ذخیره ارزی مربوط به پایان سال 86 است که 23 میلیارد دلار اعلام شده است. برخی منابع خبری نیز سال گذشته اعلام کردند که منابع حساب ذخیره ارزی در پایان سال ‏87 با کاهش شدید مواجه شده به طوری که با توجه به کاهش بهای نفت و عدم پرداخت منابع این حساب به بخش‌خصوصی در شش ماه نخست سال جاری احتمال منفی شدن این حساب را قوت بخشیده است.

کد مطلب: 26604
زمان انتشار: چهارشنبه 4 آذر 1388 - 13:46:06
نظرات
هیچ نظری درباره این مطلب تا کنون به ثبت نرسیده است.
فرم ارسال نظر

نام (اختیاری)

پست الکترونیک (اختیاری)  

آدرس وب سایت یا وبلاگ

نظر شما  

لطفا حاصل عبارت را در باکس مقابل وارد نمایید:

 = 5+2

تبلیغات
یادداشت
گفت و گو
صفحه اصلی | درباره ما | ارتباط با ما | جستجو | نقشه سایت | فید مطالب | آرشیو

استفاده از کلیه مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
stat

Designed and Developed by DORHOST