کتاب ایشان درباره منطق صوری از کتاب های مهم درسی در این رشته است و از نظر فصیح و روان بودن برای آموزش مبتدیان بسیار حائز اهمیت است.
تعداد زیادی از استاید امروزی از شاگردان ایشان به شمار میروند. تلاش ایشان برای نوشتن مجدد منطق به این منظور بود که منطق صوری و ارسطویی به زبان روز نوشته شود.
رسم علماء بر این بود که کتاب هایشان را به زبان عربی مینوشتند. مثلاً حاج ملا هادی سبزواری کتاب منطق خود را به زبان عربی نوشته است. ابن سینا و سایر فلاسفه نیز به عربی مینوشتند. البته گاهی به فارسی نیز مینگاشتند برای نمونه خواجه نصیر کتاب معروف خود در منطق تحت عنوان اساس الاقتباس را به زبان فارسی نوشته است.
دوران جدید اقتضا میکرد که این مطالب را به فارسی داشته باشیم. در همین راستا مرحوم دکتر شهابی کتاب "میزان خرد" و مرحوم خوانساری کتاب "منطق صوری " را نوشت. کتاب " میزان خرد "، اثری بسیار جامع و دقیق به زبان فارسی در دوره اخیر است. اگرچه کتاب مرحوم دکتر خوانساری از نظر جامعیت به مانند "میزان خرد" نیست ولی از نظر فصیح و روان بودن برای آموزش مبتدیان بسیار حائز اهمیت است و نسبت به "میزان خرد" برتری دارد.
به همین دلیل از میان این دو کتاب، کتاب مرحوم خوانساری برای تدریس انتخاب میشد. بعدها هم کتاب های دیگری چون "روش اندیشه" از مرحوم مفتح به نگارش درآمد که به میزان کتاب خوانساری در حوزه تدریس مورد توجه قرار نگرفت.
نظر شما