فضاپیمای 1 میلیارد دلاری ناسا جدیدترین تصاویر از لکه سرخ بزرگ مشتری / Great Red Spot را منتشر کرد.
به مناسبت روز زمین، ناسا انواع تکنولوژیهای خلاق را به کار گرفته است تا عموم مردم را تشویق کند با استفاده از ابزارهای آنلاین، تصاویرشان را از مناظر زمین با هشتگ NASA4Earth# به اشتراک بگذارند.
با برخورد توفان ذرات پرانرژی خورشید به زمین، چند شبی است که ساکنان مناطق قطبی شاهد نورافشانی شفقهای قطبی با رنگهای غیرمعمول در آسمان نیمکرههای شمالی و جنوبی هستند.
این نمای بهظاهر غیرعادی، نه صحنهای از یک فیلم علمیتخیلی است و نه تصویری تخیلی از سیارهای فرازمینی. اینجا «Deadvlei» در نامیبیاست، مرداب مردهای که ۵۰۰ سال است حیات از آن رخت بربسته است.
سیارک نسبتا بزرگی، دیروز و در شرایطی که فقط چند ساعت از شناسایی آن گذشته بود، از فاصله ۱۹۲٬۲۰۰ کیلومتری زمین گذشت. این سنگ سرگردان 2018GE3 نام گرفته و بین ۴۸ تا ۱۱۰ متر پهنا دارد.
یکی از منحصربهفردترین پدیدههایی که در خورشید رخ میدهد، شراره انفجاری است. ژوئن ۲۰۱۱ (خرداد ۱۳۹۰) شرارهای خورشیدی در ابعاد متوسط، رو به دوربینهای ناسا اتفاق افتاد و چشماندازی یکتا خلق کرد.
زمین ما یکی از معدود سیارات خوششانسی است که به اندازه آغاز حیات و ادامه آن در خود فسفر ذخیره کرده است. این یافته جدید میتواند فراوانی حیات فرازمینی را نسبت به تصورات پیشین، بسیار محدودتر کند.
ناسا با انتشار تازهترین تصاویر ارسالی مدارگرد شناسایی مریخ، شبکهای عظیم از آبراهههای کربندیاکسید را آشکار کرده است که سراسر تپههای شنی سیاره سرخ را فرا گرفتهاند.
تصویر مشهور به «ستونهای آفرینش» یکی از مشهورترین تصاویر نجومی تاریخ است و تلسکوپ فضایی هابل بهتازگی آن را با کیفیتی بهتر ثبت کرده است. اما این تصویر چه رازهایی را برملا کرده است؟
پژوهشگران مرکز تحقیقاتی «واخِنینگِن» نقشه ۳بعدی اولیهای را طراحی کردهاند که مناطق مناسب برای زندگی انسان را در سیاره مریخ نشان میدهد. انیمیشن مبتنی بر این نقشه را ببینید.
تلسکوپ فضایی هابل در رصدی منحصربهفرد، دورترین ستاره منفرد جهان را به تصویر کشیده است. این ابرغول آبی نزدیک به ۹ میلیارد سالنوری با ما فاصله دارد و نور آن ۲۰۰۰ بار تقویت شده است.
«تیانگونگ-۱»، نخستین ایستگاه فضایی چین، پس از ۲ سال گردش مداری بدون کنترل در مدار زمین، درنهایت بامداد امروز وارد جو شد و بقایای آن درون آبهای اقیانوس آرام جنوبی سقوط کرد.
آخرین پیشبینی کارشناسان اروپایی و آمریکایی از ورود مدارگرد ترمزبریده (!) چین، حدود یک ساعت اختلاف دارد؛ با این حال برآورد شده است که «تیانگونگ-۱» بین ساعت ۳:۳۰ تا ۷ صبح ۱۳ فروردین سقوط کند.
نخستین ایستگاه فضایی چین، «تیانگونگ-۱» در شرایطی صبح فردا درون جو زمین میسوزد که طی پنجره ۴ ساعته سقوط، ۲ بار از آسمان ایران میگذرد. آیا این عبورها میتواند خطرآفرین باشد؟
کارشناسان آمریکایی، پنجره ورود «تیانگونگ-۱» را به جو زمین به ۵ ساعت محدود کردهاند. مرکز این بازه زمانی روی ساعت ۴:۴۰ بامداد ۱۳ فروردین قرار گرفته است.
نخستین ایستگاه فضایی چین در آستانه ورود به جو زمین قرار گرفته است. بر اساس آخرین پیشبینیها، این فضاپیما بامداد یا صبح ۱۳ فروردین وارد جو زمین میشود؛ اما زمان و مکان دقیق هنوز مشخص نیست.
آژانسهای فضایی در سراسر جهان، با نگرانی تغییرات حرکت «تیانگونگ-۱» را زیر نظر دارند تا بتوانند از زمان و مکان دقیق سقوط این فضاپیما و خطرات احتمالی آن برای نواحی مسکونی زمین آگاه شوند.
پیشبینی شده است که ایستگاه فضایی «تیانگونگ-۱» بین بامداد ۱۲ فروردین تا ظهر ۱۳ فروردین وارد جو زمین شود. مسیر سقوط هنوز مشخص نیست و ایران هم فعلا در ناحیه سقوط قرار دارد.
به لطف قانون ساعت تابستانی و جلو کشیده شدن ساعت، روز دوم فروردین ۱۳۹۷ در ایران از ساعت ۱ بامداد آغاز شد؛ اما آیا آغاز فروردین، بهترین زمان برای استفاده از مزایای ساعت تابستانی است؟
از نظر برخی کارشناسان، شهر شیکاگو را میتوان با بنای سنگی ماقبل تاریخ «استونهنج» در انگلستان مقایسه کرد. شیکاگو بهشکلی طراحی شده که روزهای اعتدال بهاری و پاییزی، خورشید در امتداد خیابانهای اصلی طلوع میکند.