ایسنا نوشت:گزارشهای میدانی از سطح مشاوران املاک نشان می‌دهد معاملات مسکن در بهمن ماه تحت تاثیر جهش یکباره قیمتهای پیشنهادی از سوی برخی فروشندگان واحدهای نوساز با افت حدود ۱۰ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل همراه شده است.

 بازار مسکن که شرایط پیش رونق خود را از ابتدای مهرماه امسال آغاز کرده به نظر می‌رسد در بهمن ماه با افت نقطه به نقطه معاملات مواجه شده است. بررسی‌های میدانی از سطح شهر تهران حاکی از آن است که بالا بردن قیمت‌های پیشنهادی از سوی برخی فروشندگان واحدهای نوساز تاثیر نامطلوبی بر روند معاملات داشته و قراردادها با کاهش حدود ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه شده است.

مشاوران املاک می‌گویند که شب عید سال گذشته بازار رونق بهتری داشت اما امسال با وجود آنکه در ماه‌های قبل شاهد افزایش قرادادهای خرید و فروش بودیم، در بهمن ماه معاملات مجددا افت کرد. برآوردها از علت سکته بازار مسکن به عواملی همچون هجوم سرمایه ها به سمت بازار ارز و تعلل خریداران ناشی از قیمتهای پیشنهادی دارد.

در شرایطی که هنوز بازار مسکن به طور کامل از رکود خارج نشده، گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد در مناطق ۵، ۲، ۴ و ۸ که معاملات بیشتری نسبت به سایر نقاط انجام می‌شود فروشندگان واحدهای نوساز قیمتهای پیشنهادی را بعضا تا ۵۰ درصد افزایش داده اند و با این تصور که خریداران به هر قیمتی مجبور به خرید هستند قصد دارند به زعم خود از آب گل آلود ماهی بگیرند. استدلال آنها نیز این است که طی پنج سال گذشته که بسیاری از واحدهای نوساز خالی مانده‌اند ما با افت سرمایه مواجه شده ایم.

اما به گفته ی عمده کارشناسان، بازار مسکن ظرفیت جهش قیمت را ندارد و اگر این اتفاق رخ دهد که احتمال آن با توجه به رشد یکباره قیمت دلار، بعید نیست، مجددا وارد رکود خواهد شد. میانگین قیمت مسکن شهر تهران در ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۶ متری ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و در دی ماه ۵ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان بود که افزایش ۸.۹ درصدی نسبت به ۱۰ ماهه قبل از آن و رشد ۱۶.۷ درصدی نقطه به نقطه را در دی ماه نشان داد. یعنی قیمت مسکن در هر دو شاخص به ترتیب ۰.۷ و ۸.۲ درصد بالاتر از نرخ تورم قرار گرفت که در نگاه اول، سیگنال مناسبی برای سرمایه گذاران است اما به نظر می رسد هرچه از میانگین نرخ تورم فاصله بگیرد، بیشتر با خطر رکود مواجه می شود؛ چرا که از یک طرف هنوز عرضه متناسب با تقاضای واقعی تامین نشده و از سوی دیگر قیمت مسکن در اکثر از مناطق، بافتها و دهکها با توان متقاضیان فاصله دارد. بخصوص اینکه از نیمه دوم بعضی فروشندگان واحدهای نوساز، قیمتهای پیشنهادی را بعضا تا ۵۰ درصد بالا بردند. گرچه آن چیزی که منجر به قرارداد شد بیش از میانگین ۱۵ درصد افزایش نبود. اما به طور مثال در منطقه ۵ شاهد افزایش ۲۷ درصدی قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل بودیم.

 

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 755527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
    12 0
    خانه های خالی را جریمه سنگین کنید تا مجبور به فروش با قیمت منصفانه شوند.
    • کریمی A1 ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
      17 2
      اکثر مشتری های ما که ظرف دو سه ماه گذشته دنبال اپارتمان مورد نظر خودشون برای خرید بودند با توجه به قیمتهای جدید از خرید انصراف دادند و به هر کدامشان تماس میگیریم برای معرفی اپارتمانهایی که جدید برای فروش گزاشته شده خریداران از قبول این قیمتها خودداری می کنند و اعلام ناتوانی در خرید می کنند اگر اوضاع به همین شکل پیش رود بازار مسکن به رکود شدیدتری فرو میرود که دود آن اول از همه توی چشم فروشندگان میرود چون باید هزینه خواب سرمایه را بپذیرند و بعد هم در ماه های اینده با قیمت پایین تر بفروشنداین وسط فقط فروش خودشان را به تعویق می اندازند به خصوص که سپرده گزاری بانکها با سود بیست درصدی هم دوباره شروع شده
  • بی نام A1 ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
    12 0
    اتش سازنده های تازه خیلی تنده منتهی ساختمانهای عالی 2 سال خالی چه فرقی با یک نوسازه امتحان پس نداده داره؟ در ضمن معامله با مالکان ساختمانهای 2 سال ساخت نو راحت تره تا یک فردی که تازه ساخت و انتظارات وحشتناک از فروش ملک خود دارد. 50 درصد افزایش قیمت؟؟؟؟
  • مسعود A1 ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
    11 0
    فروشندگان گران فروش را تحریم کنید تا آنها به دنبال شما راه بیفتند.