از اعتراض تند حاتمی‌کیا تا رکوردداری «تنگه ابوقریب»

سی و ششمین جشنواره فیلم فجر با رکودداری فیلم «تنگه ابوقریب» با کسب شش جایزه و اعتراض تند ابراهیم حاتمی‌کیا به رضا رشیدپور مجری مراسم و صداوسیما به پایان راه رسید.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم اختتامیه جشنواره دقایقی قبل از ساعت ۱۹ روز یکشنبه بیست و دوم بهمن ماه در سالن همایش‌های برج میلاد با نواختن سرود ملی و قرائت قرآن و اجرای رضا رشیدپور آغاز شد.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره و جمع گسترده‌ای از هنرمندان از جمله حاضران در مراسم اختتامیه هستند.

در این مراسم بیشترین تعداد جوایز به «تنگه ابوقریب» اختصاص یافت و این فیلم شش جایزه را از آن خود کرد. «مغزهای کوچک زنگ زده» با چهار جایزه دومین رتبه را به خود اختصاص داد.

سیمرغ‌های بلورین سی و ششمین دوره از جشنواره به این ترتیب بین کاندیداها تقسیم شد:

تنگه ابوقریب شش جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، سیمرغ بلورین بهترین جلوه های ویژه میدانی، سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی، سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد و سیمرغ بلورین بهترین فیلم

مغزهای کوچک زنگ زده چهار جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری، سیمرغ بلورین بهترین فیلم هنر و تجربه، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران

به وقت شام سه جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری، سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن و سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی

سرو زیر آب سه جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه، سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری و سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی

عرق سرد سه جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن و سیمرغ بلورین بهترین تدوین

چهارراه استانبول دو جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین جلوه های ویژه بصری، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن 

بمب یک عاشقانه دو جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس، سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران

دارکوب دو جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین نقش اول زن و سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد

خجالت نکش یک جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول

کامیون یک جایزه شامل: سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه

شعله ور یک جایزه شامل: دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد

سخنان دبیر جشنواره به یاد شهدا
ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره نخستین سخنران این مراسم بود و او در سخنانی از شهدای گمنام یاد کرد و سخنان او در مورد مقاومت‌های سربازان ایران زمین با تشویق حاضران همراه شد.

داروغه‌زاده گفت: «صحبت های امشب من ربطی به جشنواره و سینما ندارد. خیلی از ما شهریور سال ۵۹ را به خاطر داریم که
دشمن به خاک ما حمله کرد و تا ما بجنبیم شهرهای مرزی را محاصره کردند. ۸ سال طول کشید تا ما پیروز شویم دشمن را از خاک بیرون کنیم.» 

او ادامه داد: «ما شهیدان زیادی دادیم ویرانی‌های زیاد. تهران موشک باران و بمباران شد و به سختی توانستیم با دشمن بجنگیم و پیروز شویم. چند سال پیش نیز دشمنان ایران جنگ خانمان برانداز را در ایران می‌خواستند به راه بیاندازند توسط دولت خودساخته داعش که هدف اصلی آن خدشه دار کردن سربلندی ایران بود اما عزیزان ما جوانانمان در این سالها پخته شده بودند و تجربه داشتند آنها بیرون از مرزها جنگیدند تا کمترین آسیب به مردم برسد.»

دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: «
ما شهدایی دادیم که گمنام هستند من خواهش می کنم به احترام همه این شهدا و خانواده هایشان یک دقیقه بایستیم و آنها را تشویق کنیم.»

پیام رئیس جمهور به جشنواره فیلم فجر
در ادامه مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روی سن حاضر شد و پیام رئیس جمهور را به سی و ششمین جشنواره فیلم فجر خواند.

متن پیام رئیس جمهور به این شرح است:‌

امروز، اهل نظر دیگر فرهنگ را فقط زیربنا یا صرفاً روبنای توسعة جوامع نمی­دانند. امروز، «فرهنگ» هم زیربنا و هم روبنا است. ما در جمهوری اسلامی ایران، فرهنگ را به عنوانِ مهمترین مقصد و غایتِ برنامه­های توسعه می­شناسیم.

ظهور همزمان سه پدیدة: اینترنت، تلفن‌های همراه هوشمند، شبکه­‌های اجتماعی که جمع آنها سودای غلبه بر نظام رسانه­ای و قلب و روح و فکر تمامی ساکنان کرة خاکی را دارند، دست­اندرکاران سینمای ما را بر آن می­دارد تا به مثابه محتوای فکری و هنری، این ابزار و امکانات را به کمال به خدمت بگیرند و سینمای مقتدرِ ما در این عرصه، ابتکار عمل را در دست خود داشته باشد! عرصه­ای که جامعه در آن آگاهی خودش را جست‌وجو می­کند. سینما امکان نقد و گفت­و­گو دربارة مسائل و موضوعات مهّم را برای گروه­های متنوع جامعه فراهم می­کند و این آغاز هر نوع بهبودی در زندگی و حیات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ماست.

مردم در عمقِ داستان­های سینمایی به دنبال زندگی، هویت، رؤیاها، رنج­ها، شادی­ها و امیدهای خود می­گردند. شاید این وجهِ سینما، از علل مهّم جذّابیّت­های مردمی­اش باشد. سینما می­تواند چنین بستری را برای جستجوی جمعی - با هدفِ کمک به یافتنِ پاسخ­های مردمِ ما فراهم کند. سینمایِ ما هرگاه که به ایفای چنین نقش و مسئولیتی نزدیک شده، توانسته است به جای تقلید، بر نوآوری­های خودش تکیه زَنَد و آوازه­اش را در جهان منتشر کند.

سینما یکی از کارآمدترین ابزار فرهنگی و هنری است که بشر امروز برای معرفی و انتقال پیام­ها و مواریث و دست­آوردهای تمدنیِ خود کشف کرده است. امّا تمدنی می­تواند امید به ماندگاری، باروری و بازتولید ارزش­هایش داشته باشد که فرآیند انتقالِ توأم با ارتقاء خود را مدیریت کند، آن را حیاتی بداند، نسبت به نقاط قوت و ضعف خود از منظری استراتژیک، احاطه یابد و آنی از تزریق «امید» به جامعه غافل نشود.

سینمای ما باید حوزة فرهنگی و تمدّنیِ خود را مجدداً بشناسد و در عین اینکه همواره «فرهنگ دینی و ملی » و «مسائل ایران» مهمترین محور و موضوعش است، به دنبال کسب سهمی هر چه فزون­تر از میدان فرهنگ و هنر دیگر سرزمین­ها و نیز اقتصادِ جهانیِ صنعت تصویر باشد! برای نیلِ به این منظور، باید امکانات، قابلیت­ها و ظرفیت­های ملّی و بین­المللی خود را هر روز ارتقاء بخشیم. در این زمینه، توسعة نیروی انسانی، توسعة سازمانی، توسعة منابع سرمایه، توسعة فناوری، فراهم‌سازی زیرساخت­های حقوقی و تجهیزاتی، فعّال شدن در صحنة دیپلماسی فرهنگی جهان، بِرندسازی، بازارسازی و توسعة خلاق بازار و سرانجام طراحی و تدوین استراتژی­های عرضة محصولات از مهم­ترین برنامه­های سینمای ایران ما خواهد بود. سینمایی که دیگر با مجموعه­ای از سالن­های نمایش تعریف نمی‌شود، بلکه وب‌سایت­‌ها، شبکه­‌های اجتماعی و بسیاری از تصویرافزارها که امکان پخش تصویر متحرک را دارا هستند، به نوعی در حیطه صنعت تصویر و سینما واقع می­شوند. سینمای ما باید با جذب انبوه جوانان با استعداد، خوش‌­قریحه و اندیشمند از گستره ایران‌­زمین، ریشه در خاک و سَر بر آسمان سایَد.

اشتغال‌­زایی عظیم سینما، توانمندی آن در ایجاد نشاط و امید در جامعه و آموزنده بودن از ویژگی‌­های این سینما است. سینمای ما با بیان علمی و هنری مشکلات جامعه و نقد سیاست­ها، رویکردها و عملکرد دولت و مؤسسات تأثیرگذار جامعه، می­تواند عامل پیشرفت، توسعه و رفع موانع پیش­روی جامعه باشد.

امام(ره) فرمودند: در جمهوری اسلامی همه باید با انتقادها و طرح اِشکال­ها، راه را برای سعادت جامعه باز کنند (صحیفة نور، جلد ۱۴، صفحه ۲۴).

سینما با بیان و طرح مسائل و نظریات جدید می­تواند جامعه را برای مواجهة با آنها آماده سازد. با رفتن به فضاهای طبیعی و تاریخی سرزمین­مان و نیز بازتاب و معرفی هزاران رسم و واقعة آیینی، دینی و ملّی به کمک پیشرفت صنعت گردشگری بشتابد و با نگاه دانش­بنیان باعث پیشرفت فناوری و توسعة استارت­آپ­ها شود.

این سینما قادر است آرامش روانی به جامعه ببخشد، به حفظ ثبات اجتماعی و التیام گُسست­ها مرهم باشد، با­نشاط و نشاط­آفرین باشد، قانون و اخلاق را که مؤلّفه­های تنظیم­کنندة روابط اجتماعی هستند، تحکیم بخشد، احساس امنیّت، استقلال و اقتدار ملی را تقویت کند، اما خود نیز باید از امنیّت و آرامش خاطر درونی برخوردار باشد و جهان را عرصة پرواز خود بداند. من سینما را بخش مهمّی از راه­حل­های مسائل و مشکلات امروز و فردای ایران و جوانان عزیزمان می‌دانم و نه مشکل!

سخنان محمدمهدی حیدریان
محمدمهدی حیدریان سومین سخنران مراسم بود. متن سخنان رئیس سازمان سینمایی به شرح زیر است:

«تبریک و سلام بر مردمی که امروز در جشن آغاز چهلمین فجر انقلاب اسلامی پرچم این نعمت چهل ساله را در نسیم نجواگر سرود جاودانه این مرز پر گهر و این سرای امید در گستره‌ ایران زمین به اهتزار در آورند و با درود بی کران به روح معمار خردمند انقلاب اسلامی و تبریک به مقام معظم رهبری در آستانه چهل سالگی این انقلاب شکوهمند.

سلام و خیر مقدم به هنرمندان و سینماگران ارجمند، به مسئولین و خدمتگزاران مردم، به معاون اول رئیس جمهور، به وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، به نمایندگان و اعضای محترم مجلس شورای اسلامی، و نیز شورای شهر، به همه اصحاب رسانه به ویژه رسانه ملی و خبرنگاران گرامی که با همراهی ایشان، فراگیری و شکوه این دوره، بیش از پیش محقق و متجلی شد.

سلام و سپاس نثار همکاران تلاشگرم در سازمان امور سینمایی کشور و دبیرخانه جشنواره ملی فیلم فجر.

سلام بر همه شما که آمده‌اید تا با هم ورق زرین دیگری را بر کارنامه سینمای پر افتخار سرزمینمان بیافزاییم.

به رغم رشد سیصد درصدی اقبال شما به دیدن فیلم‌ها، هنوز تا کسب سهمی درخور از اوقات شما راهی دراز در پیش داریم. اما مردم ما در همه جای ایران باید به سینما بروند و این بر عهده ما و همراهی و پشتیبانی سایر مسئولین در دولت و مجلس است که هر چه زودتر امکان تحقق عدالت فرهنگی را در این عرصه فراهم سازند.

طبق آمار سی کشور در جهان صاحب صنعت تولید فیلم هستند و کشور ما در این میان جایگاهی مطلوب دارد.اما ما باید سهم خود را از جغرافیای فرهنگی و طبعاً از اقتصاد ده‌ها میلیارد دلاری صنعت تصویر بیش از پیش مطالبه کنیم. باید برای تحقق آینده مطلوب به کمک سینما در عرصه‌های مختلف، خلق فرصت کنیم. این خلق فرصت‌ها، ایجاد جریانات اجتماعی می‌کند که به طور طبیعی آسیب پذیری و غافلگیری ما را در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی امنیتی به حداقل می‌رساند.

لازمه این کار پایداری تصمیم‌های کلان و ثبات در سیاست‌هاست که به یاری خدا و مسارکت صاحبان هنر و اندیشه برنامه جامع سینما تهیه شده و من بعد چارچوب تصمیمات اجرایی را تعیین و تنظیم می‌کند.
آ
ثار عرضه شده در سی‌و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر، حکایت از آن دارد که این سینما حرکت خود را به سوی حرفه‌ای تر شدن، به خوبی استمرار بخشیده است و این پیام را به مخاطبین خود می ده که سینمای ما زنده است، چون جامعه ما زنده است و سینمایی به‌روز را طلب می‌کند.

حضور فیلم‌های خوش ساخت با مضامین اجتماعی ، کمدی، دفاع مقدس و مقاومت، در قالب‌های داستانی، انیمیشن و مستند- مجموعه متنوعی را به جامعه عرضه داشت که امید به آینده درخشان این سینما را بیش از پیش نمایان می‌سازد. فیلم‌های اجتماعی این دوره، ضمن نگاه نقادانه به مسائل و معضلات جاری، هم از سیاه‌نمایی های مرسوم فاصله گرفته‌اند و هم با بیان سینمایی حرفه‌ای‌تر و هنرمندانه‌تر امیدآفرینی کرده‌اند.

کسی از دیدن فیلم‌های کمدی خجالت‌زده نمی‌شود.فیلم‌های کمدی این دوره را خوش ساخت و محترمانه-در عین پرداختن به موضوعات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی می‌یابیم. فیلم‌های«دفاع مقدس» نگاه و تاریخچه بدیعی را به مردم- خاصه جوانانی که آن روزها و آن واقعه خطیر را ندیده‌اند- با هنرمندانه‌ترین بیان و فنی‌ترین وجوه، عرضه کرده‌اند. در موضوع دشوار «انیمیشن» نیز توانسته‌ایم تا بخش عظیمی از عقب ماندگی تاسف‌بار خود از جهان انیمیشن را جبران و راه ده-پانزده ساله‌ای را جهش‌وار با موفقیت طی کنیم و به مرزهای استاندارد جهانی بسیار نزدیک شویم. در موضوع فیلم‌های سینمایی موصوف به «مقاومت» نیز مضمون تازه‌ای را تجربه می‌کنیم که باید شاهد آثار آن، هم در افق پیش روی سینمای کشورمان و هم در سطح سینمای جهان باشیم.

اما جوانان و فیلم‌ اولی‌های این دوره، هم حرفه‌ای وارد صحنه شده‌اند و توقع جامعه سینمایی و مخاطبین را از خود، ارتقاء بخشیده‌اند. سینمای آینده ایران سنیمایی است متکی به نیروی جوان و ذهن خلاق آنان. به یاری پروردگار، برآنیم تا از سال آینده جشنواره مستقل فیلم‌های اول را نیز برپا کنیم.

از منظر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری، نکته بسیار مهم در این باره این است که رشد سینمای ما در تمامی ابعاد آن صورت گرفته است و منحصر به یک بخش از این صنعت و هنر بزرگ نبوده. این‌ها پیش درآمد است، امیدوار کننده است، اما کافی نیست.

این سینمایی قدرتمند بیش از پیش با احساس مسئولیت اجتماعی وارد عرصه‌ها و شئون اجرایی کشور خواهند شد. تلاش خواهد کرد تا با پرهیز از تنش‌ها، مانع فرسایش فرهنگی و اجتماعی جامعه شود و در صدد خواهد بود تا از طریق بازخوانی مجدد نقش نهادهای اصلی تولید کننده ارزش در جامعه، مرجعیت «فرهنگی» را احیاء کند و ظرفیت‌های خود را برای گفت‌وگوی درون تمدنی و نیز با جامعه جهانی ارتقاء بخشد.

طبعاً چنین سینمایی با نگاه به آینده و نقد عالمانه-منصفانه و در چارچوب منافع مل می‌رود تا «کابوسهای» آفریده شده برای جوانان را به «امید» و «امیدواری» تبدیل کند. کابوس زدگی، دشمن خلاقیت، نشاط، کار و تلاش، ایده و ابتکار و هر گونه انگیزه بهبود است. درست برعکس «امید» و «امیدواری».

اگر ما «امید» در جامعه نیافرینیم، مرتباً آن را بازتولید نکنیم و براساس آن، آینده خود را ترسیم و معنا ننماییم، یقیین بدانید روز بیگانگان برای جامعه ما، آینده مطلوب‌شان را تعریف، القاء و ترسیم خواهند کرد.

تمامی دست‌اندکاران صنعت تصویر کشور آماده‌اند و پرتوان به پیش خواهند رفت و از سرزنش‌های خارهای مغیلان، غم به قلبشان راه نمی‌دهند و این فرموده رهبری معظم انقلاب را ره توشه خود ساخته‌اند که: «سینما کلید پیشرفت کشور به میزان زیادی دست شما سینماگران است.»

اسامی برگزیدگان
سیمرغ بلوررین بهترین فیلم کوتاه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به فیلم «حیوان» ساخته بهمن و بهرام ارک اهد شد.

سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری به فرید ناظر فصیحی برای طراحی جلوه‌های ویژه بصری «چهار راه استانبول» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین جلوه های ویژه میدانی به محسن روزبهانی برای «تنگه ابوقریب» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی به سعید ملکان برای طراحی «تنگه ابوقریب» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به عباس بلوندی برای فیلم «سرو زیر آب» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به سارا خالدی‌زاده برای «بمب، یک عاشقانه» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری به علیرضا علویان برای «به وقت شام» و «مغزهای کوچک زنگ‌زده» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری به رشید دانشمند برای «تنگه ابوقریب» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن به کارن همایونفر برای «به وقت شام» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین تدوین به بهرام دهقانی و محمد نجاریان برای «عرق سرد» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به علیرضا زرین‌دست برای «سرو زیر آب» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم هنر و تجربه به فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ زده» ساخته هومن سیدی اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول به رضا مقصودی کارگردان «خجالت نکش» اهدا شد.

سیمرغ بلورین نقش مکمل زن به سحر دولتشاهی برای فیلم‌های «عرق سرد» و «چهار راه استانبول» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد به جمشید هاشم‌پور برای فیلم «دارکوب» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین نقش اول زن به سارا بهرامی برای فیلم «دارکوب» اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین نقش اول مرد به امین حیایی برای فیلم «شعله‌ور» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد به امیر جدیدی برای «تنگه ابوقریب» و «عرق سرد» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به کامبوزیا پرتوی برای «کامیون» اهدا شد.دو سیمرغ بلورین در بخش فیلمنامه به کامبوزیا پرتوی برای «کامیون» و هومن سیدی برای «مغزهای کوچک زنگ زده» اهدا شد.

سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران به پیمان معادی برای «بمب، یک عاشقانه»‌ اهدا شد.سیمرغ بلورین بهترین فیلم به «تنگه ابوقریب» به تهیه‌‌کنندگی سعید ملکان اهدا شد.

سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی به سیدحامد حسینی تهیه‌کننده «سرو زیر آب»‌ اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به سعید سعدی و هومن سیدی برای «مغزهای کوچک زنگ زده» اهدا شد.

دو سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به ابراهیم حاتمی‌کیا برای فیلم «به وقت شام» و بهرام توکلی برای «تنگه ابوقریب» اهدا شد.

برای تقدیر از خبرنگاری که فعالیت او برای پوشش مبارزات با داعش در مستند «زنانی با گوشواره‌های باروتی» مورد توجه بوده،  خانواده شهید معز غلامی، ابراهیم داروغه‌زاده و مرتضی شعبانی تهیه‌کننده این مستند روی سن حاضر شدند. با حضور این افراد از خانم نورالحلی خبرنگاری که در مستند «زنانی با گوشواره‌های باروتی» مورد توجه فیلمساز قرار گرفته تقدیر شد.

حواشی مراسم
- رضا رشیدپور در ابتدای مراسم از حاضران در سالن خواست با تشویق‌های خود مشخص کنند کدام فیلم جشنواره را بیشتر می‌پسندند که بیشترین تشویق متوجه «مغزهای کوچک زنگ زده» شد.

- رشید دانشمند برگزیده بخش صدابرداری بعد از کسب جایزه از یدالله نجفی یاد کرد که که دو سال قبل از دنیا رفت. او از بهرام توکلی و سعید ملکان و از امیرحسین قاسمی تشکر کرد و گفت: «اگر صدای خوب او نبود من نمی توانستم کاری کنم.» او سیمرغ خود را به مادرش تقدیم کرد. 

- کارن همایونفر که برای ساخت موسیقی «به وقت شام» جایزه گرفته بود از هیئت داوران و ابراهیم حاتمی‌کیا تشکر کرد و گفت: «این جایزه برای ابراهیم حاتمی‌کیاست. من هر بار با او کار می‌کنم سیمرغ می‌گیرم.»

- بهرام دهقانی جایزه بهترین تدوین را کسب کرد و او با اشاه به برادرش خسرو دهقانی که در جمع داوران این دوره از جشنواره بود گفت:‌«امیدوارم خسرو به من رای نداده باشد.» و دهقان با اشاره گفت نه. او در ادامه ضمن تشکر از گروه فیلم «عرق سرد» و سهیل بیرقی گفت: «اگر باران (کوثری) عزیزم که نمی‌دانم چند سال پیش تولدش را سر صحنه جشن گرفتیم نبود این فیلم به این خوبی پیش نمی‌رفت.»

- هومن سیدی که با تشویق گسترده حاضران در سالن برای دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه هنر و تجربه روی صحنه حاضر شد تاکید کرد اصلا از وجود این جایزه خبر نداشت و همچنین یادآور شد که جایزه خود را از مردم گرفته است.

- رضا مقصودی بعد از دریافت بهترین فیلم اول تاکید کرد حضور احمد مهرانفر در فیلم «خجالت نکش» بسیار مهم بوده و از حضور او تشکر کرد.

- سحر دولتشاهی بعد از دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن با تشکر از هیات داوران از مصطفی کیایی کارگردان «چهار اره استانبول» قدردانی کرد. او همچنین خطاب به سهیل بیرقی کارگردان «عرق سرد» گفت:‌ «عجب کارگردانی کردی آقای بیرقی هر پنج نفر بازیگرانت نامزد شدند.»

او همچنین گفت: «امیدوارم جشنواره فیلم فجر جشن واقعی خانواده سینما باشد و ما خانواده سینما به دور از دلخوزی و با همدلی با هم تجدید دیدار کنیم.»

- سارا بهرامی بعد از کسب جایزه گفت: «این سیمرغ خیلی برایم ارزشمند است. ممنونم از هیئت داوران و از بهروز شعیبی. ممنونم از محمود رضوی و همه کسانی که تشویق و حمایتم کردند. ممنونم از همه گروه دارکوب که اگر هر کدامشان نبودند من الان اینجا نبودم
تشکر از نویسنده ها برای شاه نقشی که برایم نوشتند. آقای حیایی ممنون از شما که پارتنر خوبی بودید شما راست گفتید هر کسی نردبان خودش را دارد.»

- هومن سیدی بعد از دریافت جایزه بهترین فیلمنامه گفت: «من کم‌کم فکر کردم سالن جشنواره را اشتباه آمدم و سالن بغلی مراسم است.» او همچنین از بازی فرهاد اصلانی و نوید محمدزاده یاد کرد و از سعید سعدی تهیه‌کننده‌اش تشکر کرد‌. 

- ابراهیم حاتمی کیا کارگردان فیلم سینمایی «به وقت شام» در مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را به صورت مشترک به همراه بهرام توکلی برای فیلم «تنگه ابوقریب» دریافت کرد.

این کارگردان پس از دریافت جایزه با حضور روی صحنه، ضمن انتقاد از رویکرد تلویزیون و رضا رشیدپور در پرداختن به فیلم «به وقت شام» گفت: «من فیلمساز وابسته‌ام. من فیلمساز این نظامم. من ۳۰ سال است که روی این سن می‌آیم و می‌روم، بار اولم نیست. باید تقدیر کنم از سازمان اوج که واقعا سربازان گمنام هستند. افرادی مانند رشیدپور واژه‌هایی در این باره می‌سازند که مطرح می‌شود. من اعتراض می‌کنم به صداوسیما و از شبکه سه شکایت به خدا می‌برم.

حاج قاسم سلیمانی می‌گوید من برای «به وقت شام» گریه کردم اما اُف بر آن کسی که می‌گوید این فیلم کمدی است. من افتخار می‌کنم فیلمی درباره مدافعان حرم ساخته‌ام و افتخار می‌کنم بابت ساخت این فیلم از عزیزی مثل حاج قاسم سلیمانی هدیه گرفتم.»

او افزود: «افرادی مانند رشیدپور واژه‌هایی در این باره می‌سازند که مطرح می‌شود. من اعتراض می‌کنم به صداوسیما و از شبکه سه شکایت به خدا می‌برم. حاج قاسم سلیمانی می‌گوید من برای به وقت شام گریه کردم اما ااف بر کسانی که می‌گویند این فیلم کمدی است. افتخار می‌کنم فیلمی درباره مدافعان حرم ساخته‌ ام و افتخار می‌ کنم بابت ساخت این فیلم از عزیزی مثل حاج قاسم سلیمانی هدیه گرفتم.»

حاتمی کیا همچنین گفت: «من اعتراض مي كنم به تلويزيون. من از مسئولان شبكه ٣ و ٢ شكايتم را به خدا مى برم. اين لجبازي و نگاه زشت را به خدا شكايت مى برم.»

5858

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 754090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 47
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    63 3
    خیلی طولانی شد اختتامیه
    • بی نام A1 ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
      95 2
      چرا عربده میکشن ملت ؟؟؟
    • بی نام IR ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      67 6
      چرا آقای حاتمی کیا شهروند درجه یک بازی در میاره؟ بقیه هم آدمند.
    • بی نام A1 ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      3 13
      بابا ملت کی عربده کشیده. منتقدین و موافقین نظراتشان را گفتند.
    • پرستو IR ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      28 57
      کاری به حرف های حاتمی کیا ندارم ولی خداییش اکثر فیلم هاش تو حوزه دفاع مقدس عالی و ماندگار بودن مثل آژانس شیشه‌ای، از کرخه تا راین، بوی پیراهن یوسف، ارتفاع پست و... بی انصافیه بهشون توهین کنیم. به هر حال اهالی سینما و اصحاب رسانه از این درگیری ها و اختلاف نظرها دارن و ما حق نداریم به شخصی که فقط به خاطر اینکه به رشیدپور یا هر شخص دیگه ای که طرفدارش هستیم، حرفی زده اینجور اهانت کنیم
    • آرزو IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      21 92
      نباید در حق یک فیلمساز بزرگ مثل حاتمی کیا این طوری رفتار کرد
    • همتی IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      14 83
      دم حاتمی کیا گرم که حرف حق رو زد
    • بی نام A1 ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
      1 3
      از صحبتهای حاتمی کیا معلوم بود کارد به به استخوانش ر سیده
  • بی نام A1 ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    رشید پور بد اجرا می کنه
    • حمید A1 ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      75 7
      طرز فکر ادمایی مثا حاتمی کیا رو دوس ندارم.بین خودشونو ایرانو اسلامو میزارند یک طرف و عامه مردم میزارند یک طرف دیگه و یک دیوار میکشند این وسط و خودشونو مثبت میبینن و بقیه رو منفی.عاقبتش میشه همین که الان میبینیم
  • بی نام A1 ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    درود بر هومن سیدی به خاطر فیلم فوق العاده اش و پیمان معادی برای نگاه زیبا و عاشقانه اش. جشنواره فرمایشی و بعد از ۳۶ سال نه تنها بهتر نشده بلکه روز به روز بدتر شده. اما اجرای رشید پور با وجود هیجان کم اش باید بگم هر کس جای ایشون بود تا حالا جشنواره افتضاح در افتضاح میشد.
    • بی نام A1 ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
      21 70
      سیاه نمایی نکن
    • بی نام IR ۲۰:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
      22 52
      فرمایشی بود بوقت شام و لاتاری باید جایزه ها را درو میکردند کمی منطق بد نیست
    • بی نام A1 ۲۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
      72 2
      حرفم تلخ اما قصدم سیاه نمایی نبود وقتی نظر دادم هنوز نصف برندگان اصلی اعلام نشده بودند اما دیدیم با اعلام دو سیمرغ برای کارگردانی خواستن دل حاتمی کیا رو بدست بیارن ه. برای بی نصیب نموندن دو فیلم خوب جشنواره جایزه هنر تجربه و جایزه ویژه رو اعلام کردند خاطرتان هست سالی که ابد و یک روز تمام جوایز رو درو کرد بهترین فیلم انتخاب نشد یا فیلم جدایی اینها سیاسی کاری است
  • بی نام A1 ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    61 2
    مراسم بیشتر شلخته ای بود
  • بی نام A1 ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    78 37
    امین حیایی آخه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ من برم اسید غرغره کنم
  • بی نام A1 ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    امسال از هر سال جشنواره فرمایشی تر شده و نفوذ ارگانها را میشه بوضوح دید.اول فوتبال حالا سینما هم اضافه شده اینجور پیش بره طرف اگه بخواد بچه دار هم بشه اینها باید نظر بدهند و بگن الان نه و یا سهم شما دختره و سهم اون یکی پسره.میگن حقیقت تلخه و اقای حاتمی کیا نشان داد که تلخی این حقیقت دلش را بدرد اورده
  • بی نام A1 ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    درشتی ز کس نشنود نرم گوی سخن تا توانی به آذرم گوی
    • بی نام A1 ۰۲:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      27 2
      آزرم درست است
    • بی نام A1 ۰۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      16 2
      آزرم
  • سعیدنیازی A1 ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    36 2
    باسلام به تمامی دست اندرکاران سینما وجشنواره تشکرویژه ازصبر بردباری جناب آقای رشیدپوردرارتباط با صحبتهای طلبکارانه آقای حاتمی کیا.... برادرجان به قول خودت شما همیشه ازامکانات ....دولت ونظام استفاده میکنی ووتمامی مخالفانت را ازدم تیغ میگزرونی ...وآیا این حق را به مخالفانت هم میدهی ازخودشون دفاع کنن بازم از رشید پور ممنون وسپاسگزارم
  • خانم دکتر IR ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    شبکه ۳ شده خونه رشیدپور چه خبره آخه، والا لوبیای سحرآمیز مثل رشیدپور رشد نکرد که این داره رشد میکنه ۳ ساعت صبح برنامه داره شبم کلا شبکه دراختیارشه و حالام جشنواره فجر، نگرانشم رشیدپور یکی باید جوابش میداد حقش بود
    • بی نام A1 ۲۱:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
      38 4
      رشیدپور حذف شه. یامین پور جاش اجرا کنه یا طالب زاده یاو...خوب نیس؟؟
  • عاشق IR ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    حاتمی کیا حرف دل ما رو زد و شکایت از مجری ها حرف دل ماست
    • بی نام A1 ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      59 5
      ما یعنی کی؟
    • بی نام A1 ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      30 1
      تحمل کوچکترین انتقادی و ندارن سالهاست همه امکانات سینما دست این فیلم ساز نظام هست ولی برای کوچکترین انتقادی تحمل نداره جنبه هم خوب چیزیه
  • عاشق IR ۲۰:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    حاتمی کیا حرف دل منو زد
    • بی نام A1 ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
      42 6
      چند بار تکرار؟
  • مجید A1 ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    20 83
    درود بر ابراهیم حاتمی کیا تلویزیون ایران مساوی رشیدپور ، چه خبره
  • بی نام IR ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    17 97
    فریاد حق خواهی ات برقرار باشد آقا ابراهیم بگذار شومن ها و لمپن ها و مجریان سفارشی و انتخاباتی هرچه میخواهد انگ بزنند و تمسخر کنند، اما این روایت توست که از مدافعین حرم و انقلاب می ماند بگذار مدیران تلویزیون برای خوشامد روشنفکران و دولتیان به هر کسی تریبون بدهند تا با پنبه سر ببُرند و ژست نقد و ادب بگیرند، اما دعای مادران شهدا و اشک حاج قاسم ها گواه آزادمردی توست...
    • بی نام A1 ۰۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
      1 1
      بیشتر شبیه یک شو و کنسرت بود این مراسم
  • بی نام IR ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    19 81
    سلام بر ابراهیم بگذار شومن ها و لمپن ها و مجریان سفارشی و انتخاباتی هرچه میخواهد انگ بزنند و تمسخر کنند، اما این روایت توست که از مدافعین حرم و انقلاب می ماند بگذار مدیران نان به نرخ روز خور تلویزیون برای خوشامد روشنفکران و دولتیان به هر ناکسی تریبون بدهند تا با پنبه سر ببُرند و ژست نقد و ادب بگیرند، اما دعای مادران شهدا و اشک حاج قاسم ها گواه آزادمردی توست...
    • بی نام IR ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
      27 6
      انوقت نظر شما راجع به سینمای سفارشی چیه؟
  • بی نام A1 ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    26 2
    در مورد ایشان بهترن نظر را مرحوم علی معلم داشت
  • بی نام IR ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    54 4
    این وسط بازنده اصلی صدا و سیماست که همه ازش شاکی هستن؛ اصلاح طلب، اصولگرا، اعتدال گرا و حتی حاتمی کیا
  • اغ داش A1 ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    15 79
    استاد حاتمی کیا باید به بزرگواری خود از خطای رشید پور بگذرند چرا که اگر به زعم استاد او نتوانسته درست از واژه ها بهره ببرد باز می شود گفت این نقیصه ها از عوارض جنگ است خانواده رشید پور و پدرشهید وبزرگوارشان انقدر درگیر زخم های جنگ بودند که مجالی برای آموزش واژه ها نیافتند
  • منوچ IR ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    35 3
    حاتمی کیا ، همه امکانات نظام را در اختیار دارد و همهیشه طلبکار است.
  • بی بی شهرو A1 ۰۵:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    36 5
    حاتمی کیا چهل ساله چه فیلم بد و چه فیلم خوب ساخته جایزه هاشو گرفته اون هم با بودجه های میلیاردی بیت المال ولی همیشه طلبکاره
  • عباسعلی IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    12 1
    جشنواره ی امسال چند نکته ی عجیب داشت. اول جایزه دادن به دو کارگردان و سناریست. شبش هم منتقدین گفتن به خاطر جلوگیری از سر و صداس. نکته ی بعدی چند بازیگر از یک فیلم که اون هم علتش معلوم نشد احتمالا برای جلوگیری از اعتراض هاست در مورد اجرا هم واقعا عجیب بود. اربده کشیدن ها، داد و بیداد ها، آن هم در یک فستیوال رسمی واقعا عجیب بود. جالبه مجری همه فن حریف، آقای رشید پور هم به این موضوع دامین میزد. همه اش میگفت چی؟ چی؟ که مردم داد بزنند. یه ربع آخر همه بلند شدن بروند بی نظمی، بی برنامگی در اجرا موج میزد. پخش تلویزیونی هم که شاهکار بود. ما بعد از 36 سال هنوز نمی دونیم چی میخوایم؟ چیکار میخوایم بکنیم؟ فرهنگ ما این هست که هنرمندان در سالن داد و بیداد کنند؟ باید به همه جایزه دهیم که دلشان نشکند؟
  • هاشمیان IR ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    13 1
    سیاسی بودن از جشنواره می بارید رشیدپور هم که با عرض ارادت مشغول قرار داد بعدیش بود.
  • خوانسیان IR ۰۵:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    14 1
    صدرعاملی در هفت حرفای جالبی زد. گفت دو جایزه دادیم سر و صدا نشه معلوم شد چرا به حاتمی کیا جایزه دادن. مطلب خنده دار بعدی این بود که گفت کامبوزیا پرتوی رو دوست دارم مشخص نبود به هومن سیدی چرا جایزه دادن؟ ما متأسفانه نمی دانیم با این حجم از توقع چه کنیم؟
  • بی نام IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    1 19
    فیلمسازی بزرگ است که اخلاق خوبی ندارد
  • A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    5 17
    اجرای رشیدپور خیلی بد بود
  • US ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    3 23
    جالب است دکتر عسگر پور هم انتقادات حاتمی کیا به شبکه های دو و سه تلویزیون را پذیرفت
  • بی نام IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
    24 4
    آقای حاتمی کیا واقعا متاسفم...ناراحتین که با این همه امکانات و ارتباطات کمتر دیده میشوید؟ ...کسانیکه سوژه فیلمهای شما هستند هیچگاه روحیات شما را نداشته اند... گمنام بودند و در گمنامی بسر میکردند... اما شما و امثال شما چطور؟ واقعا دوصد گفته چون نیم کردار نیست...
  • احسان A1 ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    2 7
    متأسفم جریانی وارد سینمای ایران شدن که ... شلختگی رو رواج میدن و عجیبتر اینکه جایزه مردمی هم میگیرن اونوقت مردان واقعی و جریان ساز و فرهنگ ساز به حاشیه رانده میشن و ضد مردمی و ویژه خوار تلقی میشن. آ یا حاتمی کیا هم مثل درویش بکشه کنار خوبه؟ آیا جشنواره در فقدان بزرگان اعتباری خواهد داشت؟
  • سجاد A1 ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    0 0
    فیلمام مقدس شده و نمیشه نقدشونکرد