چرا سریال‌های ماه رمضان امسال موفق نبودند؟

امسال نیز طق روال هر سال بازار پخش سریال‌ مناسبتی ماه رمضان داغ بود و سه سریال جدید از سه شبکه پخش شدند، سریال‌هایی که تا آخرین روزهای پخش نیز نتوانستند آنطور که باید و شاید انتظار مخاطبان را برآورده کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پخش سریال‌های مناسبتی ماه رمضان که امسال نیز طبق روال گذشته از ابتدای این ماه آغاز شده بود با پایان یافتن ماه رمضان تمام شد. سریال‌هایی که در طول مدت یک ماه سعی در جذب مخاطب داشتند و تلاش کردند با روایت قصه‌هایی جذاب مخاطب را پای تماشا تلویزیون بنشانند. شبکه‌های یک، دو و سه امسال سه سریال «سر دلبران»، «بچه مهندس» و «رهایم نکن» را روی آنتن فرستادند تا نام این سه مجموعه نیز در میان تولیدات تلویزیون برای ماه رمضان قرار بگیرد. در گزارشی که در ادامه می‌خوانید نگاهی داشتیم به این سه مجموعه که هر کدام داستان متفاوتی را برای مخاطبانشان روایت می‌کردند.

«سر دلبران»، محمدحسین لطیفی، شبکه یک
لطیفی اولین بار در سال 85 سریال «صاحبدلان» را برای شبکه یک ساخت، او سه سال بعد هم سریالی تاریخی به نام «نردبام آسمان» را ساخت که به زندگی غیاث الدین جمشید کاشانی ریاضیدان برجسته، منجم ،‌کاشف عدد پی و فیلسوف قرن نهم هجری می‌پرداخت و  زندگی او در دو مرحله  کودکی تا نوجوانی و بزرگسالی در زمان زمامداری مغول ها در ایران روایت می‌کرد. «صاحبدلان» هم با بازی باران کوثری، حسین محجوب، پوریا پورسرخ و... پخش شد نیز از جمله سریال‌های محبوب ماه رمضان شد که به دلیل داستان پرکشش‌اش مخاطبان زیادی را ر زمان پخش پای تلویزیون نشاند. مجموعه «دودکش» هم دیگر سریالی بود که او برای این ماه کارگردانی کرد و البته از جمله سریال‌های طنز بود. امسال اما «سر دلبران» از شبکه یک به کارگردانی لطیفی پخش شد، سریالی که لطیفی ساخت آن را در سال 95 آغاز کرد و قرعه پخش آن به امسال و آن هم در ماه رمضان افتاد. این سریال ابتدا قرار بود ماه رمضان سال گذشته از تلویزیون پخش شود اما به دلیل طولانی شدن مراحل فنی و آماده نشدن پخش آن به تعویق افتاد. این مجموعه که بر اساس فیلمنامه حسین حسنی و به تهیه‌ کنندگی محمدرضا شفیعی آماده پخش شده بود داستان یک روحانی (برزو ارجمند) است که وارد محله‌ای در یزد می‌شود و در آنجا درگیر ماجراهای پیچیده‌ای می‌شود. تصویربرداری این مجموعه هم بیشتر در یزد انجام شده و گروه مدت زیادی را در این استان سپری کردند. نکته مهم درباره این سریال اما فضای نامانوس آن با شرایط کنونی جامعه بود، در واقع قصه‌ای که در «سر دلبران» دستمایه ساخت سریال قرار می‌گیرد نمی‌تواند آنطور که باید و شاید به مخاطب ارتباط برقرار کند و شاید همین بزرگترین ضعف آن باشد. روابط آدم‌های قصه نیز در این سریال حتی با وجود صممیت بین‌شان ملموس و باورپذیر در نیامده است و حتی مادر و همسر روحانی قصه نیز نتوانستند تا قسمت‌های آخر ارتباطی قابل باور از خود به نمایش بگذارند. برزرو ارجمند هم در این سریال در نقش یک روحانی ظاهر شده بود نتوانست ارتباطی درست میان خود و مخاطب خلق کند و در جلب نظر او ناتوان ماند.

«بچه مهندس»، علی غفاری، شبکه دو
سریال ماه رمضانی شبکه دو به این دلیل که جایگزین مجموعه «پدر» که پیش این قرار بود به عنوان سریال ماه رمضان از این شبکه پخش شود شد، آنطور که باید و شاید درباره‌اش تبلیغ و اطلاع‌رسانی نشد و شاید بتوان یکی از دلایل کمتر دیده شدنش را هم همین موضوع دانست. داستان سریال «بچه مهندس» که علی غفاری کارگردان آن است درباره جواد کودکی است که مادرش او را به یک پرورشگاه امانت سپرده است، سالهای کودکی را تحت حمایتهای مادرانه مربی پرورشگاه (صدیقه) به امید یافتن پدر و مادر واقعیش سپری می‌کند. او که از استعداد زیادی در ساخت وتعمیر وسایل مختلف برخوردار است مورد بی مهری مدیر پرورشگاه (جاهد) که زنی خشک و بد اخلاق است واقع می‌شود اما تلاش می‌کند با وجود مشکلات و تنبیه‌های سخت خانم مدیر تجربه‌های جدیدی در زندگی به دست آورد. اما نکته مهمی که درباره فیلمنامه این مجموعه وجود دارد عدم برخورداری از یک منطق روایی در داستان بود. این سریال که درباره نوجوانان بود در بسیاری از اتفاقات داستانی‌اش از هیچ دلیل و منطقی تبعیت نمی‌کرد و خیلی از داستان‌های آن نیز به واسطه اتفاق پیش می‌رفت، همین نکته باعث شد تا این مجموعه نیز نتواند به اقبال چندانی میان مخاطبان دست پیدا کند و در میان ناکام‌های ماه رمضان امسال قرار بگیرد.

«رهایم نکن»، محمدمهدی عسگرپور، شبکه سه
شاید در میان سریال‌هایی که قرار بود ماه رمضان امسال از تلویزیون پخش شوند امید بیشتری به سریال محمدمهدی عسگرپور بسته بودیم اما این مجموعه نیز بعد از پخش نتوانست آنطور که انتظار می‌رفت توقع مخاطبان را برآورده کند.

«رهایم نکن» که پیش از پخش «دستت را به من بده» نام داشت سریالی خانواده محور بود که چالش‌هایی را به تصویر می‌کشید اما در چالش کشیدن همین مسائل نتوانست نمره بالایی بگیرد، البته که به دلیل روایت برخی مسائل اجتماعی مانند تجاوز گرفتار سانسور نیز شد.

این سریال نیز دومین تجربه سریال مناسبتی ماه رمضان عسگرپور بود، این کارگردان و تهیه‌کننده سال 89 نیز مجموعه «جراحت» را با بازی امین تارخ و، علی عمرانی، ثریا قاسمی و ... روانه آنتن کرد و در سریال جدیدش هم همکاری دوباره‌ای با تارخ داشت. اتفاقا یکی از انتقادها به سریال همین استفاده تکراری و کلیشه‌ای از تارخ در نقشی است که پیش از این هم بازی‌اش کرده بود.

تارخ از بازیگران پرکار سریال های ماه رمضانی است که پیش از این در مجموعه‌های «اغما» و« گاهی به پشت سر نگاه کن» هم بازی کرده است و «رهایم نکن» چهارمین سریال ماه رمضانی او به حساب می‌آید.

رسول تولایی به عنوان بزرگتر، محبوب و مورد اعتماد چند خانواده است. این اعتماد به واسطه بازخوانی گذشته خدشه‌دار می‌شود. خانواده‌هایی که هر کدام با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند و در پی یافتن مقصر اصلی هستند. این داستان تکراری بود که دستمایه ساخت سریال «رهایم نکن» قرار گرفته بود و در واقع مخاطب را برای چندمین بار با قصه‌ای روبه رو کرد که پیش از این نیز بارها آنها را با روایت‌های مختلف دیده و شنیده بود. «رهایم نکن» عنصر تازه‌ای برای بیننده نداشت تا بتواند او را میخکوب خودش کند و آخر سر هم با ختم به خیر شدن ماجرا یک پایان تکراری را هم برای آن دسته از بیینده‌هایی که این مجموعه را دنبال می‌کردند رقم زد.

58244

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 783867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • وحیدرک A1 ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    137 9
    مگه هنوزم سریال نشون میدن؟
    • میلاد حمیدی IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
      10 64
      سریالهای تلوزیون افت شدید محتوایی دارند و متاسفانه دیالوگ ها و داستان ها در حال قبح زدایی از رعایت نکردن خیلی از ااعتقادات صحیح هستند که از صدا و سیما رویکرد چنین لیبرالی توقع نمی رود.
    • محمد حاتمی A1 ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
      33 2
      وقتی تنگ نظری تک جناحی نگری و ...بر صدا و سیما حاکم باشد و مثلا اوج بیاد پایتخت 5 رو بسازه و...انتظار چی داریم؟؟
    • سعید A1 ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
      10 1
      چند شبکه دیگه هم فوتبال رو با گزارش فارسی نشون می دن
    • بی نام IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
      8 1
      شبکه سی پلاس بازیها رو نشون میده فول اچ دی با گزارش ایرانی بدون سانسور ناشناس16:15
  • بی نام A1 ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    ما کلا دیگه تلویزیون ایران و نمیبینیم شاید هم خوب بودن
    • بی نام A1 ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
      50 2
      مردم از سریالهای قبرستانی و بیمارستانی خسته شده اند .تمام سریالهای تلویزیون بر همین منواله .کافیه کانالهای تلویزیون را بگردی هرجا که به سیاهی و تیره روزی و گریه وزاری رسیدی بدون یکی از کانالهای تلویزیون ایرانه .
    • بی نام A1 ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
      9 8
      آره راست میگی تا زمانی که فیلم های پرمحتوای ترکیه ایمخصوصا اون فیلم هایی که محتواش خیانت زن وشوهر به یکدیگر هست،دیگه کی تلویزیون ایران رو نگاه میکنه
  • بی نام RO ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    82 1
    فیلمهای ایرانی بیش از حد آب بندی دارد
    • بی نام A1 ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
      5 49
      شما برو فیلم های پر محتوای ترکیه ای رو نگاه کن
    • بی نام IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
      4 0
      حالا تو چرا میسوزی که کسی سریال ترکیه ای میبینه
  • جعفر رجبی A1 ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    90 3
    حیف پول بی صاحب مردم.
  • محمد A1 ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    63 6
    مزخرف بودن همه فیلم ها این همه سریال های قشنگ خارجی هست نمی گیرن یا اصلا باید طنز درست کنن کلا من ندیدم کسیو بیاد از سریال های ماه رمضان تعریف کنن خیلیا خوششون نیومد
    • بی نام A1 ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
      25 0
      من چن ساله دیگه سریال نه از ماهواره میبینم نه تلویزیون الان بهترین فیلمای دنیا رو راحت دانلود میکنمو میبینم فقط واسه دیدن مستند حیات وحش و فوتبال تلویزیون روشن میکنم البته باید ی انتقادی هم کرد از بازیگرا و کارگردانای پر ادعا و همیشه طلبکار که هیچ کدوم از فیلماشون چه تو سینما چه تو تلویزیون به درد نمیخوره. دلم واسه فیلمهایی مثل شبهای برره و متهم گریخت تنگ شده
  • بی نام A1 ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    70 4
    بابا دیگه تا کی بشینیم ملودرام ها و درام های آبکی تلویزیون ببینیم. دیگه شاخ این سریال ها شهرزاد بود که اونم تموم شد رفت. باید خون تازه ای تو سریال سازی دمیده شه بابا برید دنبال موضوعات علمی تخیلی، اکشن هیجانی. چقدر دیگه ما ملت میتونیم گریه کنیم
  • امیر A1 ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    69 1
    یعنی نباید از صداوسیما سوال بشه که این سازمان عریض و طویل با این بودجه و درآمدهای تبلیغاتی وحشتناک چرا انقدر در تولید محتوا ضعیف هستش؟
  • افسانه GB ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    3 40
    چرا آخرین قسمت سریال رهایم نکن پخش نشد
  • حرف منصفانه A1 ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    4 20
    زحمت خود را میکشند ولی تولید محتوا باید قوی تر از این حرفها باشه. و انتخاب بازیگر
  • شراره A1 ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
    25 5
    خیلی اوضاع بدتر از این حرف هاست که تصور می کنید
  • سارا IR ۰۴:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
    15 10
    اتفاقا سریال ها خوب بود به غیر از سریال شبکه یک.قصه ها جذاب بود و بعضی از بازی ها بسیار خوب بود.انقدر ادا در نیاریم تا بافرهنگ و متفاوت به نظر بیایم.تا حالا چقدر سریال دربراه بچه های پرورشگاهی ساختن؟
  • مصطفي ف IR ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
    31 4
    به نظر من كه هر سه سريال بسيار مزخرف و چرت و پرت بود. وقايع كاملا تصنعي و دور از واقعيت. خانواده هاي عجيب و غريب. شادي هاي بيخودي و مصنوعي. يعني هيچ پيامي نداشت كه به مخاطب منتقل كنه. تمام اتفاقات داستان قابل حدس زدن بود. يه سري شخصيت هاي تكراري و كليشه اي. جالبه كه اوج داغونيشون قسمت هاي آخرشون بود. تو كل سريال 10 تا داستان رو باز كردن و جالبه كه بدون هيج نتيجه هم رو باز رها كردن. ديگه اوج تموم كردن سريال بچه مهندس يه ميني بوس بود و توضحي دادن آينده هر كدوم از پرسنل كه آخري ميگه بچه مهندس. معلوم بود سريالها رو آبكي درست كردن فقط به ماه رمضون برسونن بدون اينكه بخان رو محتوا كار كنن. البته اط صدا و سيما چيزي غير اين بر نمياد. اگه سريال تكراري مديركل رو نشون ميدادن بهتر بود والا
  • بی نام A1 ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
    18 1
    بچه مهندس خیلی کشدار بود تعجب میکنم از بازیگرانی مثل اقای پور حسینی وکاسبی که راهنمایی نمیکنن
  • بی نام IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
    8 1
    مسخر بازي بود
  • بی نام RO ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
    11 4
    یادش بخیر فقط سریال های رضا عطاران
  • بی نام A1 ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
    5 0
    دیگه سرسریال "آنام" با کش دادن بیهوده و پایان بسیار بد اذیتمون کردند که تمایلی به دنبال کردن این سریال ها نداشتیم.
  • بی نام A1 ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    0 0
    همون موقعشم که اینترنت درست حسابی نبود نگاه نمی کردم صدا سیمارو, الان هم مگه کسی اعصابش زیادی کره این چرندیات آبکی رو نگا کنه با این وضع مملکت؟ بهترین فیلما و سریالا با یه کلیک ساده تو نت قابل دسترسیه,الکی خودتو خسته نکن صدا سیما.