'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه با اشاره به اینکه خروج آمریکا از برجام عامل بی ثباتی است، اظهار داشت: «روسیه خواهان آن است که برجام بدون هیچ انحراف و بالا و پایینی اجرا شود».

به گزارش ایرنا، پوتین امروز یکشنبه در نشست اجلاس سران عضو سازمان همکاری شانگهای در چیندائو چین که با حضور 'حسن روحانی' رییس جمهوری ایران برگزار شد، افزود: ما تمام تعهدات خودمان را در مورد برجام اجرا خواهیم کرد و از کشورهای دیگر نیز می خواهیم به تعهدات خود پایبند باشند.

رئیس جمهوری روسیه در مورد سوریه نیز اظهار داشت: در زمینه مبارزه با تروریسم با همکاری ایران، ترکیه و قزاقستان به نتایجی موفقیت آمیزی دست یافته ایم.

پوتین با اشاره به اینکه تهدیدات تروریستی در سوریه به کمترین حد رسیده است ، گفت: بیش از 90 درصد جمعیت سوریه اکنون در منطقه تحت حاکمیت دولت سوریه زندگی می کنند.

او در ادامه اولویت نخست سازمان شانگهای را مبارزه با تروریسم عنوان کرد و افزود: ساختاری منطقه ای در سازمان شانگهای برای تبادل اطلاعات و نگرش کشورهای مختلف برای مبارزه با تهدیدات و چالش های مختلف امنیتی ایجاد شده است.
پوتین گفت: باید برای مبارزه با جالش های تروریستی با یکدیگر همکاری کنیم و به افغانستان کمک کنیم تا به ثبات برسد.
او گفت: تلاش می کنیم که یک قانون اساسی تعبیه کنیم که مردم در آن نقش اصلی داشته باشند.

پوتین در مورد حل مساله هسته ای کره شمالی نیز افزود: روسیه و چین نقشه راهی برای حل و فصل مساله کره شمالی در نظر گرفته اند و در چارچوب آن حرکت خواهند کرد.
در نشست سازمان همکاری شانگهای رهبران و سران 8 کشور عضو و 4 کشور ناظر و همچنین مسئولان سازمان‌های بین المللی حضور دارند.

'حسن روحانی' رییس جمهوری اسلامی ایران نیز به دعوت 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین در این اجلاس حضور دارد علاوه بر ایران، روسای جمهوری روسیه، قزاقستان و قرقیزستان نیز به طور رسمی در این نشست شرکت خواهند کرد.
در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران، هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی شامل دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد، «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس جمهوری و ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، وی را همراهی می کنند.


دیدار با روسای جمهوری روسیه، پاکستان، افغانستان و بلاروس از جمله برنامه های روز نخست سفر رییس جمهوری به چین بود.
شرکت و سخنرانی در اجلاس سران سازمان شانگهای، دیدار با رییس جمهوری چین در قالب دیدار دوجانبه ایران و چین، شرکت در ضیافت شام رییس جمهوری چین به افتخار هیات ایرانی و مراسم امضای اسناد روابط دو جانبه شامل چند سند همکاری بین ایران و چین از جمله برنامه های روز دوم سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به چین است.


سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین‌المللی است که در 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
در نشست این سازمان در سال 2016 میلادی در «تاشکند»، نمایندگان هند و پاکستان یادداشت‌هایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای‌ امضا کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند.


اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند.
این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل شده است که منافع دو جانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.


چین علاوه بر اینکه اولین شریک تجاری ایران است و در یک دهه گذشته این سطح را در روابط حفظ کرده است همچنین اولین و بزرگترین خریدار نفتی و بزرگترین مشتری صادرات غیر نفتی ایران به عنوان عضو اصلی گروه 1 + 5 به شمار می رود.
حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و چین در سال 2017 حدود 37 میلیارد و 300 میلیون دلار بود که به نسبت سال 2016 حدود 19.3 درصد رشد داشته است.


در سال 2017 ایران روزانه حدود 630 هزار بشکه نفت به چین صادر کرده است و در چهار ماهه اول 2018 نیز تقریبا سطح فروش نفت در همان سطح باقی مانده است اما حجم روابط حدود 10 درصد رشد داشته است.
روحانی شامگاه امروز یکشنبه 'چینگ دائو' را به مقصد تهران ترک می کند.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 782548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
    5 0
    بعد از سالها عضو ناظر بودن در این سازمان،دوستان روس و چینی حاضر نیستند ایران را به عضویت بپذیرند.همین
  • بی نام IR ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
    0 0
    میتونی منتشر کنی؟
  • من AU ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
    1 0
    سیاستمدار زیرک. یکی به نعل میزنه یکی به میخ. ما هم همینجور هاج و واج مثه یه بچه نگاش میکنیم.
  • رضا A1 ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
    0 0
    با توجه به گستردگی سیاسی، اقتصادی و جغرافیایی سازمان شانگهای، این نکته در جهت تامین منافع این سازمان خواهد بود تا تبادلات بانکی بین اعضای این سازمان فقط از طریق سیستمهای جایگزین سویفت انجام شود. روسیه سیستمی تحت عنوان اس پی اف اس را راه اندازی کرده که در صورت توافق کشورهای عضو میتواند برای مبادلات بانکی به جای سویفت مورد استفاده قرار گیرد. ایران، چین، روسبه و هند در این خصوص حداقل از دو نظر مشترک المنافع هستند. یکی اینکه حداقل مبادلات بین بانکی بین اعضای سازمان شانگهای از گزند تحریمها به دور می مانند. ثانیا و نکته مهمتر اینکه امریکا از محتوا، میزان و روابط و نوع مبادلات بانکی بین اعضا مطلع نمیشود. خصوصا چین و روسیه در این خصوص میتوانند حساسیت ویژه ای داشته باشند چون سویفت از ابزار شناسایی
  • رضا A1 ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
    0 0
    مبادلات بانکی و متعاقبا وضع تحریم است. این پیشنهاد میتواند با حمایت روسیه و چین در دستور کار قرار گرفته و در کوتاه مدت از نظر تکنیکی ور بانکهای کشورهای موافق، پیاده سازی شود. کاربرد حداکثری از این چنین ابزاری باعث کاهش انتقال اطلاعات مالی به امریکا میشود صرف نظر از انکه در صورت وضع تحریم توسط سویفت، بخش قابل توجهی از مبادلات بانکی با چین، روسیه و احیانا هند با وجود تحریم از طریق سیستم جایگزین انجام خواهند شد.
  • ایرانی A1 ۰۴:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
    0 0
    فقط اگر پوتین مسلمون میشد ما دیگه هیچ شکی بهش نداشتیم شاید در انتخابات بعدی تابعیتش هم تایید میشد و نامزد ریاست جمهوری ایران میشد !