سفر رئیس چمهور ایالات متحده برای شرکت در نشست ناتو و دیدار با رئیس جمهور روسیه به اروپا آغاز شد.در همین حال مایک پمئو وزیر خارجه این کشو رنیز در بروکسل است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا عازم اروپا شد، این درحالی است که وزیر خارجه او پس از سفر به کره شمالی و افغانستان به بروکسل آمده است تا با همتایان خود در ناتو دیدار و گفتگو کند. این سفر یکی از سفر های پردردسر ترامپ برای جهان ارزیابی شده است. چراکه او پیمان اتحاد آتلانتیک را تهدید به قطع بودچه کرده است و نیز ناظران معتقدند احتمال فروپاشی ناتو بسیار زیاد است. در همین حال این سفر برای فشار بیشتر به ایران انجام می شود.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار است پس از نشست ناتو روز 16 جولای مصادف با 25 تیر با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار و گفتگو کند. گفتگویی که تحلیلگران معتقدند چالش ها و دردسرهای تازه ای برای ایران رقم خواهد زد.

آغاز تور اروپایی ترامپ در میان نگرانی‌ها درباره روسیه و ناتو

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در حالی روز سه‌شنبه تور یک هفته‌ای سفرهایش به چهار کشور اروپایی را آغاز کرده که پیش از آن انتقادهای تندی از هم‌پیمانانش در ناتو کرده و به کنایه گفت آسان‌ترین بخش این سفر وی مربوط به روسیه و دیدارش با ولادیمیر پوتین است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در حالی سه شنبه کاخ سفید را ترک کرد که تلاش چندانی برای کاهش نگرانی‌های هم‌پیمانان آمریکا بابت آسیبی که او ممکن است متوجه پیمان دفاعی ۶۹ ساله ترانس آتلانتیک کند و همچنین احتمال در آغوش کشیدن ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در نشست در هلسینکی انجام نداد.

ترامپ روز سه‌شنبه گفت: در حال حاضر نمی‌توانم بگویم که آیا پوتین دوست یا دشمن است اما در عین حال او را یک "رقیب" توصیف کرد.

جامعه اطلاعاتی آمریکا چند ماه پیش نتیجه گرفت که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا به منظور تقویت شانس پیروزی ترامپ مداخله کرده است.

این گزارش اطلاعاتی در عین حال نسبت به امکان "مداخلات" بیشتر روسیه در انتخابات در اروپا و انتخابات میان دوره‌ای سال ۲۰۱۸ آمریکا هشدار داد.

ترامپ در حالی پیش از آغاز اجلاس سران ناتو وارد شهر بروکسل شد که قبل از آن چند بار به اوضاع موجود در این ائتلاف انتقاد کرد.

او پیش از عزیمت این سفر به خبرنگاران در واشنگتن گفت: صادقانه باید گفت که این ائتلاف خیلی بیشتر از آنکه به ما کمک کند به اعضای غیر از ما کمک می‌کند.

او در عین حال در توئیتی از محل هواپیمای مخصوص رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد که ممکن است از اعضای اروپایی ناتو تقاضای بازپرداخت را داشته باشد.

ترامپ کشورهای ائتلاف ناتو را به منظور عملی کردن هدف اختصاص دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود به بودجه نظامی تا سال ۲۰۲۴ تحت فشار قرار داده است.او در زمان کمپین انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود که ممکن است تنها از آن دسته از کشورهای عضو ناتو که به این وظیفه خود عمل کرده‌اند، دفاع کنند.

ترامپ یک سال پیش و در زمان اولین حضورش در مقر ناتو در بلژیک از ابراز صریح حمایت از توافق دفاعی این ائتلاف خودداری کرد.

ترامپ در حالی همزمان با برگزاری یکی از مسابقات دور نیمه نهایی جام جهانی در روسیه در فرودگاه بلژیک هواپیمایش به زمین نشست که قرار است بعد از شرکت در اجلاس ناتو عازم لندن شود.

این در حالی است که دولت ترزا می، نخست وزیر انگلیس از بابت اختلافاتی که بر سر برنامه‌ریزی‌اش برای خروج از اتحادیه اروپا به وجود آمده دچار مناقشه شده است.

دونالد تاسک، رئیس شورای اروپا روز سه‌شنبه در پیامی به ترامپ گفت: این همواره ارزشش را دارد که بدانید چه کسی دوست راهبردی شما است و چه کسی مشکل راهبردی شما.

تاسک یادآور شد که اروپایی‌ها بیش از روسیه و به اندازه چین برای امور دفاعی هزینه می‌کنند.

ناتو در عین حال برآورد کرده که ۱۵ عضو این ائتلاف و تقریبا به اندازه نیمی از اعضای این ائتلاف تا سال ۲۰۲۴ در صورت ادامه روند فعلی هدف تعیین شده را عملی خواهند کرد.

ترامپ صبح روز سه‌شنبه در توئیت خود نوشت: آماده عزیمت به اروپا می‌شوم. اولین نشست – ناتو. آمریکا چندین برابر بیشتر از هر کشور دیگری هزینه صرف می‌کند تا از آنها محافظت کند. این برای مالیات دهنده آمریکایی عادلانه نیست. علاوه بر آن ما ۱۵۱ میلیارد دلار در تجارت با اتحادیه اروپا ضرر می‌کنیم. تعرفه‌ها و موانع بزرگی را برای ما وضع می‌کنند.

در عین حال ترامپ پیش از این احساسی را که درنهایت منجر به رای انگلیسی‌ها به ترک اتحادیه اروپا شد با احساس آمریکایی‌هایی که او را در انتخابات برگزیدند مقایسه کرد.

او در زمانی دشوار برای ترزا می قرار است این نخستین سفر خود به انگلیس را انجام دهد.

نخست وزیر انگلیس در حال حاضر درگیر مناقشه ناشی از استعفای دو وزیر ارشد دولتش یکی بوریس جانسون، وزیر امور خارجه و دیگری دیوید دیویس، وزیر بریگزیت است.

ترامپ گفته ممکن است با بوریس جانسون در انگلیس به رغم استعفایش دیدار داشته باشد.در عین حال انتظار می‌رود که این سفر او با اعتراضاتی انبوه در لندن و دیگر نقاط انگلیس مواجه شود.

این تور یک هفته‌ای سفر ترامپ به اروپا شامل یک توقف در اسکاتلند شده و با نشست ترامپ با پوتین در شهر هلسینکی پایان خواهد یافت.

ترامپ اخیرا گفت، از بین همه دیدارهای مهم این سفر نشست با پوتین ممکن است آسان‌ترین دیدار او باشد.

او گفت: من فکر می‌کنم کنار آمدن با روسیه، کنار آمدن با چین و کنار آمدن با دیگران یک اتفاق خوب است نه یک اتفاق بد.

این دیدار ترامپ با پوتین از نزدیک از سوی ناظران دنبال خواهد شد تا ببینند ترامپ با پوتین چگونه رفتار کرده و اینکه آیا او را در آغوش خواهد کشید یا اینکه او را سرزنش خواهد کرد.

آمریکا به دنبال افزایش فشار بر ایران در اجلاس ناتو
در همین رابطه بی بی سی فارسی گزارش داد:
وزارت امور خارجه آمریکا می‌گوید مایک پومپئو عالیرتبه‌ترین دیپلمات آمریکا که برای شرکت در اجلاس ناتو به بروکسل رسیده در حاشیه ملاقات‌های خود متحدان این کشور را به افزایش فشار بر ایران ترغیب خواهد کرد.

یکی از مقام‌های این وزارت‌خانه به خبرنگارانی که همراه پومپئو سفر می‌کنند گفته است هیاتی دیگر از این وزارت‌خانه به تازگی گفتگوهای سه روزه خود درباره ایران را با عربستان سعودی به پایان رسانده‌اند.

براساس این گزارش در این گفتگوها "درباره راه‌های تازه برای قطع درآمدهای ایران و تحریم‌های نفتی علیه این کشور و جنگ علیه تروریسم" صحبت شده است. در عین حال گفتگوهایی با وزیر انرژی عربستان سعودی درباره جلوگیری از مختل شدن بازار نفت و پیداکردن جایگزینی برای تامین نیاز نفتی مشتریان فعلی نفت ایران صورت گرفته است.

خبرگزاری رویترز که گفته‌های این مقام آمریکایی را نقل کرده افزوده است:  پومپئو در بروکسل به دنبال مطمئن کردن متحدان از ثبات در بازار نفت نیز خواهد بود.

بررسی معافیت‌ از تحریم

پیشتر مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود کشورش درخواست‌های معافیت برای خرید نفت از ایران بعد از بازگشت تحریم‌ها را بررسی خواهد کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا که پیش از سفر به بروکسل در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی بود در گفتگو با شبکه خبری عرب‌زبان اسکای در ابوظبی گفت در ماه نوامبر که تحریم‌های نفتی علیه ایران دوباره اجرایی می‌شود، کشورهایی برای درخواست معافیت و خرید نفت از ایران به آمریکا مراجعه خواهند کرد و واشنگتن حاضر است این درخواست‌ها را بررسی کند.

دولت آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که با بازگرداندن تحریم‌های ایران قصد دارد صادرات نفتی این کشور را به صفر برساند.

پومپئو در عین حال در این مصاحبه گفته است که آمریکا و متحدانش در خلیج فارس می‌خواهند ایران متوجه شود که اقداماتش هزینه بالایی برای این کشور به دنبال خواهد داشت.


وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر در اظهاراتی تکراری مدعی شد: این کشور در حال حاضر بر این موضوع بیش از هرچیز تمرکز دارد که ظرفیت مالی "بدرفتاری" را از ایران بگیرد: "به همین دلیل طیف گسترده‌ای از تحریم‌ها در جریان است که مردم ایران را هدف قرار نداده بلکه تنها مأموریت آن متقاعد کردن ایران است که رفتار خرابکارانه‌اش هزینه‌های گزاف و واقعی برای این کشور خواهد داشت."

در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور به کشورهای دیگر بین ۹۰ تا ۱۸۰ روز برای اجرای تحریم های ایران فرصت داد؛ موعد اعمال تحریم های نفتی چهارم نوامبر است.

آمریکا پیشتر گفته بود می‌خواهد صدور نفت ایران را به صفر برساند.

خبرنگار اقتصاد بی‌بی‌سی فارسی می گوید بررسی درخواست معافیت توسط دولت آمریکا لزوما به معنی اعطای معافیت به این کشورهای نیست اما با هدف "به صفر رساندن صدور نفت ایران" نیز مطابقت ندارد.

روز سه‌شنبه قیمت نفت در پی نگرانی از کمبود این کالا در بازار به دلیل اعتصاب کارگران صنعت نفت نروژ و نیز نگرانی از آغاز تحریم‌های نفتی ایران باز هم افزایش داشت.

 این افزایش قیمت در آمریکا نیز شرایط را برای دولت دونالد ترامپ دشوار می‌کند و به همین دلیل احتمالا هدف از بررسی این معافیت‌ها این است که به صفر رساندن صادرات نفت از ایران در روند طولانی‌تری اجرایی شود تا تبعات اقتصادی آن برای کشورهای مصرف کننده کمتر باشد.

بر اساس تحریم‌های آمریکا، شش ماه بعد از خروج این کشور از برجام (نوامبر سال ۲۰۱۸) وزارت دارایی آمریکا باید عملکرد کشورهای خریدار نفت ایران را بررسی کند و در صورتی که به قانون تحریم عمل نکرده باشند، بانک‌هایی که برای خرید نفت به بانک مرکزی ایران پول پرداخته‌ باشند (مثلا بانک‌های چینی، کره‌ای یا هندی) مشمول تحریم می‌شوند.

بی بی سی در ادامه گزارش خود نوشت: چین، هند، اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی خریداران عمده نفت خام ایران هستند و تاثیر دور تازه تحریم‌های آمریکا علیه ایران به همراهی این کشورها با دولت دونالد ترامپ بستگی دارد.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا که برای شرکت در اجلاس ناتو در بروکسل است پیش‌بینی کرده اجلاس ناتو با متحدان اروپایی واشنگتن دشوارتر از دیدار با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه خواهد بود.


قرار است دوشنبه آینده رهبران آمریکا و روسیه با یکدیگر در هلسینکی دیدار کنند.

 ترامپ پیش از ترک واشنگتن به خبرنگاران گفت ولادیمیر پوتین را رقیب خود می‌داند اما نمی‌تواند بگوید او دوست است یا دشمن.

رییس جمهوری آمریکا در آستانه شرکت در اجلاس ناتو شکایت‌های تازه‌ای از هم‌پیمانان اروپایی خود در ناتو مطرح کرد و گفت اینکه آمریکا چندبرابر کشورهای اروپایی عضو ناتو برای این سازمان و حمایت از اروپا هزینه می‌کند منصفانه نیست.

رییس شورای اروپا دونالد تاسک در پاسخ به رییس جمهوری آمریکا گفته است واشنگتن باید قدر متحدانش را بداند چرا که دوست چندانی ندارد.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 789191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =