روحانی: انتخابات تمام شد، دعوای سیاسی را قطع کنیم

رئیس جمهور آمادگی دفاعی ایران را نه به معنی جنگ‌طلبی، بلکه به معنای صلح طلبی پایدار برشمرد و با بیان اینکه تاریخ به ما آموخته که اگر قدرتمند و استوار نباشیم، ما را از پای در می آورند، تاکید کرد: عدم بازدارندگی دفاعی، یعنی چراغ سبز به دشمن وهمه موظفیم امنیت، قدرت و عزت ملت ایران را با کمترین هزینه تامین کنیم.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در مراسم سالروز صنعت دفاعی، با اشاره به اینکه "ما ملت مسالمت و همکاری هستیم"، اظهارداشت: انضباط، آموزش، ایمان و آمادگی نیروهای مسلح باید در حدی باشد که دشمن جرات تعدی نکند.

روحانی با تبریک ایام پربرکت ماه ذی‌الحجه، گفت: روز صنعت دفاعی در پایان مرداد هر سال، بسیار حائز اهمیت است، چرا که در این ایام همگان می‌توانند دستاوردهای یکساله محققان و تلاشگران کشور در عرصه صنایع دفاعی را شاهد باشند.

اهم اظهارات روحانی به شرح زیر است:

* تاریخ به ما می‌گوید که اگر قدرتمند نباشیم و بر روی اهداف خود استوار نایستیم، دیگرانی هستند که ما را از پای در خواهند آورد. خداوند اراده کرده است که انسان‌ها در کمال صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر زندگی کنند و اساساً کلمه انسان از ریشه انس است اما متأسفانه وضعیت به گونه‌ای است که نمی‌توان اطمینان یافت که همه انسان‌ها در مسیر مستقیم حرکت کرده و کسی به ما چشم طمع نداشته باشد.

* جمهوری اسلامی ایران علاوه بر آنکه در یک منطقه حساس جغرافیایی قرار دارد در 40 سال گذشته نیز همواره آماج هراس‌افکنی و ترویج ایران‌هراسی بوده و عده‌ای سعی کردند به کشورهای اطراف ما اینگونه القاء کنند که ایران حیات، بقاء و عزت آنان را تهدید می‌کند.

* تجربه 40 سال گذشته نشان داده که ایران اهل تجاوز به دیگران نیست، در سال‌های سپری شده از استقرار جمهوری اسلامی، اگر قصد تجاوز به کشور دیگر را داشتیم، فرصت‌های استثنایی مثل مقطع حمله صدام به کویت و محاصره بین‌المللی این کشور با توجه به ظلم و تجاوز 8 ساله رژیم بعثی به کشورمان و یا سوء استفاده از موقعیتی که در اثر فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بوجود آمد در اختیار ما بود، اما ایران در این مقاطع حساس ترجیح داد به مردم در کشورهای همسایه کمک کند که به عنوان مثال پذیرای تعداد زیادی از آوارگان عراقی و کویتی در حمله صدام به کویت بودیم، یا در زمان فروپاشی شوروی یکی از اولین کشورهایی بودیم که جمهوری‌های تازه استقلال یافته را به رسمیت شناخته و به دنبال کمک و تعامل با آنها بودیم.

کابین جنگده

* ملت ایران همواره به دنبال زندگی مسالمت‌آمیز و تعامل با دیگر کشورها بوده است. در سال‌های اخیر که پدیده تروریسم در منطقه گسترده شده بود، اگر چه به ظاهر خطر آن ایران را تهدید نمی‌کرد، اما جمهوری اسلامی ایران ، داوطلبانه به کمک ملت‌های منطقه شتافت و نقش مؤثری در پاکسازی کشورهای منطقه از تروریست‌ها داشت.

* ملت ایران با همه خوبیها و مسالمت‌خواهی‌هایش، اما باید خود را در برابر قدرت‌هایی که همواره به این کشور، منابع آن و جایگاه جغرافیایی‌اش چشم طمع دارند، تقویت کرده و آماده نگه دارد.

* آمادگی ما، آمادگی برای جنگ نیست، بلکه آمادگی برای ایجاد و حفظ صلح پایدار است. وقتی می‌گوییم ملت ایران آماده دفاع جانانه از خود است یعنی می‌خواهد صلح پایدار را حفظ کند. فقدان آمادگی و توانمندی کافی یعنی به استقبال جنگ رفتن و در برابر آن افزایش قدرت دفاعی یعنی صلح‌طلبی.

* اگر توان دفاعی کشوری بازدارنده نباشد، این خود چراغ سبزی به دیگران برای چشم طمع دوختن به آن کشور است. بازدارندگی یعنی آنکه دشمن در محاسباتش قدرت و تون دفاعی کشورمان را برای تجاوز احتمالی‌اش بسیار پرهزینه ببیند.

*تمام تلاش‌ها و هزینه‌های ما برای ارتقاء توان دفاعی کشور به منظور آن است که جلوی تحمیل جنگ و تجاوزهای پرهزینه به کشورمان را بگیریم. اگر نه عمل کردن بر خلاف این رویه کار سختی نیست و با سردادن چند شعار می‌توان وضعیت را بهم ریخت و به کشور هزینه‌های جبران‌ناپذیر تحمل کرد.

* همه در هر بخشی که هستند از بخش‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی گرفته تا بخش نظامی، موظف هستیم به گونه‌ای عمل کنیم که ملت و کشور ما امنیت، عزت و قدرت‌اش را با هزینه‌ای کمتر حفظ کند و این در گرو آن است که توانمندی دفاعی و بازدارندگی کشور را ارتقاء دهیم.

* امروز کشورهای اطراف ما نیز به ظاهر تلاش می‌کنند، امنیت خودشان را حفظ کنند. این کار را بسیار پرهزینه انجام می‌دهند، آنها سلاح را با گران‌ترین قیمت ممکن می‌خرند و تازه نمی‌توانند، خودشان به طور کامل از این سلاح‌ها استفاده کنند و برای بهره‌گیری از این سلاح‌ها مجبورند مستشاران خارجی استخدام کنند و از سوی دیگر خرید این سلاح‌ها در گرو آن است که در برابر فروشندگان این سلاح‌ها و خواسته‌های آنان تسلیم باشند که همین مسأله هزینه دفاع آنان از کشورشان را بسیار بالا برده است.

* نوکری کردن شاید به ظاهر هزینه‌های مادی را پایین بیاورد، اما هزینه‌های معنوی را بالا می‌برد. حفظ عزت و غیرت یک ملت خود هزینه دارد، هنر ما این است که بتوانیم با کمترین هزینه به بهترین شکل و در بالاترین سطح منافع و مصالح کشور را تأمین کنیم.

*یکی از مزیت‌های نیروهای مسلح کشورمان آن است که بین نیروهای مسلح ما و مردم فاصله‌ای نیست و نیروهای مسلح ما نیروهایی مردمی هستند. هر چه فاصله بین نیروهای مسلح و مردم بیشتر باشد و مردم نتوانند به نیروهای مسلح خود اعتماد کنند، هزینه تأمین امنیت و آرامش برای مردم بالا می‌رود و به حس امنیت و آرامش مردم خدشه وارد می‌شود، اما اگر مردم به نیروهای مسلح خود اطمینان داشته باشند، اولاً در کنار آنان قرار می‌گیرند و در ثانی از حضور آنان احساس امنیت و آرامش خواهند کرد.

* ساختار دفاعی کشورمان، ساختاری مردمی است، بار بزرگ و اصلی نیروهای مسلح کشورمان، بر دوش بخش مردمی آن یعنی سربازان وظیفه است و از سوی دیگردر کشورمان نیرویی به اسم بسیج داریم که به عنوان یک قدرت بزرگ علاوه بر آنکه بخش مردمی نیروهای مسلح را تقویت می‌کند، مردم را نیز کاملاً با نیروهای مسلح کشور، متصل کرده است و هر جا نیروهای مسلح و مردم کشوری اینچنین پیوندهای مستحکم و گسترده داشته باشند، شکست‌ناپذیر خواهند بود.

* اگر در کنار این ویژگی‌ها، فرماندهی نیروهای مسلح نیز مردمی باشد، یعنی منتخب و مورد اعتماد مردم باشد و علاوه بر این اسلام‌شناس، مدیر، مدبر و مورد اعتماد دینی مردم باشد، توانمندی و قدرت نیروهای مسلح مضاعف خواهد شد. در زمان جنگ وقتی امام راحل فرمانی صادر می‌کردند، با فرمان یک فرمانده نظامی معمولی فرق داشت چرا که مردم به این رهبر مردمی و دینی از عمق جان اعتماد داشته و به او عشق می‌ورزیدند و می‌دانستند که آنچه او می‌گوید برای تأمین مصالح عمومی کشور است و نه تأمین منافع فردی.

* اعتقاد و ایمان بین فرمانده نیروهای مسلح با نیروهای مسلح و نیروهای مسلح با مردم و مردم با آن فرمانده، قدرت بزرگی ایجاد می‌کند. اساس قدرت ما قدرت نیروی انسانی است که روحیه، انگیزه و ایمان آن، فراتر از قدرت سلاح، ابزار و تجهیزات عمل می‌کند.

* البته هیچگاه نیاز به تجهیزات قابل چشم‌پوشی نیست و همواره وظیفه داریم، ابزار و تجهیزات لازم برای توانمندی و به روز بودن نیروهای مسلح را فراهم کنیم و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشور در این عرصه مسئولیت مهم و ویژه‌ای بر عهده دارد.

* نیروهای مسلح کشورمان با تجمیع توان خود در کنار وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح توانسته‌اند دستاوردهای بزرگی را حاصل کنند که اگر هر کدام از آنان می‌خواستند به تنهایی برای این دستاوردها تلاش کنند، به چنین سطحی از موفقیت دست نمی‌یافتند، چنانکه در دوران جنگ نیز وقتی همه نیروهای مسلح، نیروهای وزارت دفاع و نیروهای مردمی و متخصصان بخش‌های مختلف کشور در کنار هم قرار گرفتند و با هم همفکری کردند به توفیقات بزرگی دست یافتیم.

* از وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همه مسئولان با جدیت می‌خواهم اولاً آنچه که می‌شود در صنایع دفاعی، دیگران بسازند در فضای رقابت قرار بگیرد چرا که در این فضا حتماً ضرر نخواهیم کرد.در فضای رقابت یک قطعه می‌تواند با کیفیت بهتر و ارزان‌تر تولید شود و نباید تولید آن منحصر به یک بخش خاص شود. هر چیز انحصاری شد، مشکل‌آفرین است.

*قطعات جنگنده کوثر که قطعات آن توسط متخصصان کشورمان تولید شده است، این نشان از توانایی ما در این بخش دارد و اقدامی ارزشمند و خوشحال‌کننده است. تولید این هواپیما باید به چند بخش تقسیم شده و از بخش خصوصی، محققین و دانشگاهیان استفاده شود، بخش دفاع، صنعت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید در کنار هم قرار داشته باشند تا به راحتی بتوانند، برای انجام پروژه‌های بزرگ، کارها را تقسیم کرده و همه بخش‌ها را به میدان بیاورند تا بتوانیم در آینده اقدامات و تولیدات مشترک با کشورهای همسایه خود داشته باشیم.

* جهادهای خودکفایی نیروهای مسلح باید به طور هماهنگ با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کار کنند و پیوند مستحکمی بین نیروهای مسلح ارتش و سپاه و وزارت دفاع برقرار شود تا از توانایی یکدیگر بهره مند شوند، ممکن است در یک بازدید از توانمندی‌ها و دستاوردهای وزارت دفاع، متخصصان صنایع دفاعی بگویند که این دستاورد چه مشخصه‌هایی دارد، اما حرف نهایی در مورد کاربرد و کارآیی آن سلاح نباید از وزارت دفاع شنیده شود، بلکه باید بهره‌برداران آن محصول در مورد آن نظر بدهند که باید در این راستا و کیفیت سلاح‌ها یک رابطه خوبی بین وزارت دفاع و نیروهای عمل کننده در سپاه و ارتش، برقرار شود.

*امروز در مقطع حساسی که در آن قرار داریم، قدرت دفاعی بسیار حائز اهمیت است، چرا که دشمنان ما سیه‌روتر از همه وقت در تاریخ شدند و دشمنانی داریم که به هیچ اصلی پایبند نیستند.برخی اوقات یک قدرت بزرگ متجاوز وجود دارد که بعضاً چند سخن معقول و چارچوب‌دار می‌زند، اما امروز حاکمیت به دست کسانی افتاده که هیچ یکی از رفتار و سخنان‌شان معقول نیست.

* امروز بحث بر سر این نیست که ایران به آمریکا اعتماد ندارد، که حتماً اینگونه است، اما شرایط به گونه‌ای است که اروپا، چین و حتی متحدان آمریکا مانند کانادا هم دیگر به این دولت اعتماد ندارند.

* باید در شرایط کنونی قدرت ملی را افزایش دهیم، آمریکا به دلیل آنکه احساس می‌کند، ایران، ترکیه و چین هر کدام نقاط ضعفی دارند، آنها را در کارزار جنگ اقتصادی قرار داده است و ما باید تلاش کنیم تا نقاط ضعف خود را برطرف نماییم.

* چرا آمریکا به ایران حمله نظامی نمی‌کند، این بخاطر آن نیست که آمریکا از کشته شدن انسان‌ها ناراحت باشد، بلکه بخاطر قدرت ایران است و می‌داند نتایج این اقدامش چه خواهد بود و چه هزینه‌هایی را در بر خواهد داشت.

* امروز اوضاع در آمریکا به گونه‌ای است که کنگره این کشور که همواره با ایران دشمنی دارد، بخاطر آنکه رئیس جمهور فعلی این کشور بسیار غیرقابل اعتماد است، در عین حالی که ایران را تحریم می‌کند، قانون صریحی را وضع و تصویب کردند که به واسطه آن دولت آمریکا حق حمله نظامی به ایران را ندارد و این نشان از توانمندی و قدرت ایران است که به آنها فهمانده است که اگر کسی بخواهد به ایران تجاوز کند، باید هزینه سنگینی را بپردازد.این توانمندی از اتحاد، ایمان و ایثار ملت و نیروهای مسلح و صنعت قدرتمند دفاعی حاصل می‌شود.

* صنعت دفاعی می‌تواند هزینه دفاع را برای کشور کاهش دهد، تلاش متخصصان صنعت دفاعی کشور ارزشمند و حائز اهمیت است و من از طرف ملت ایران از همه تلاشگران صنعت دفاعی کشور و کسانی که برای تقویت قدرت ملی، تلاش می کنند، تشکر می کنم.

* اگر قدرت سیاسی، اقتصادی، نظامی و دفاعی و فرهنگی، کشور در کنار هم قرار بگیرد موفق خواهیم بود.

*در این یکی دو سال باقی مانده تا انتخابات بیاییم حزب و جناح را رها کرده و اختلافات و فشارها را کم و اتحاد و وحدت را بیشتر کنیم.

* امروز دشمنان از اتحاد ما نگران هستند و می دانند که اگر در کنار هم باشیم، آنها نمی توانند اقدامی علیه کشور انجام دهند، امروز زمان آن است که همه یکدیگر را یاری کنیم. انتخابات تمام شده است و دیگر نباید به دنبال بحث‌های انتخاباتی برویم.

* امروز زمان وحدت، اتحاد و ایستادگی و مقاومت است و ما از این مرحله به حول و قوه الهی با حمایت مردم، تدبیر مقام معظم رهبری و همدلی همه ارکان نظام، سه قوه و نیروهای مسلح، عبور خواهیم کرد و و باید این روزها را به فرصتی برای خدمت و تلاش بیشتر به مردم تبدیل کرده و با سرافرازی از مشکلات عبور کنیم. هر زمان صداقت و خلوص در کارها داشتیم، موفق بوده‌ایم و خداوند هم ما را یاری کرده است.

وزیر دفاع: قدرت نظامی دشمنان را بی‌اعتبار کرده‌ایم
امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در این مراسم و پیش از سخنان رئیس جمهور گفت: صنعت دفاعی عقبه و عمق راهبردی نیروهای مسلح و ضامن حفظ استقلال و عزت ملی و نماد خودباوری ملت ایران برای تأمین امنیت پایدار کشور است.

وزیر دفاع با بیان اینکه دشمنان جمهوری اسلامی ایران، دشمنان قسم‌خورده‌ای هستند که می‌خواهند فرصت‌های ژئوپلتیک کشورمان را چه با قدرت نظامی و چه با سایر قدرت‌ها از بین ببرند، افزود: اما امروز در شرایطی هستیم که قدرت نظامی آنها را بی‌اعتبار کرده‌ایم و دیگر کسی حرف از تهدید نظامی نمی‌زند. در چارچوب نیازها و اولویت‌ها حرکت می‌کنیم و می‌دانیم امنیت کشور را باید با کمترین هزینه ممکن ایجاد کنیم. هزینه امنیت امروز ایران بسیار کمتر از کشورهای منطقه است.

29216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 798736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 5 =