۰ نفر
۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۳:۱۳

سیدحسین موسویان می گوید: هفت نکته در حصول برجام موثر بود و می‌تواند در گفتگوهای هسته ای کره شمالی با آمریکا مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدحسین موسویان، عضو تیم پیشین هسته ای و معاون اسبق سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی کشورمان، در نشست پانل بین المللی سوخت هسته ای به میزبانی پارلمان کره جنوبی در سئول شرکت کرد. وی هفت نکته که در حصول برجام موثر بود و می تواند در گفتگوهای هسته ای کره شمالی با آمریکا مورد استفاده قرار گیرد را تشریح کرد.

مشروح سخنرانی موسویان به شرح ذیل است:

در جولای 2015، توافقی برای حل بحران هسته ای ایران بدست آمد. توافق از مکانیزمهایی برخوردار است که حتی درصورت خروج ایران، یکسال طول میکشد تا ایران مواد هسته ای لازم برای تولید بمب را بدست آورد. این توافق از عالی ترین استانداردهای شفافیت و بازرسی درتاریخ هسته ای جهان برخوردار است. در این توافق آمریکا و سایرقدرتهای جهانی و سازمان ملل موظف به رفع تحریمهای هسته ای ایران شده اند. توافق از سوی جامعه جهانی مورد استقبال گرفت و به تصویب شورای امنیت سازمان ملل نیز رسید.

برجام یک برد برای شش قدرت جهانی بود زیرا از جامع ترین نظامهای راستی آزمایی، شفافیت و بازرسی برخوردار است و زمان گریز برنامه هسته ای ایران را به یکسال افزایش داد. همچنین برجام یک برد برای ایران است برای اینکه قدرتهای جهانی حقوق هسته ای ایران شامل غنی سازی و آب سنگین به رسمیت شناخته شد وتحریمهای دوجانبه، چند جانبه و سازمان مللی هسته ای نیز برداشته شد.

هفت نکته ای که در حصول برجام موثر بود و می تواند در گفتگوهای هسته ای کره شمالی با آمریکا مورد استفاده قرار گیرد، بدین شرح است:

1-اعتقاد به دیپلماسی بجای تحریم و جنگ. این تصور که افزایش فشارها موجب تسلیم ایران خواهد شد، درمورد ایران نتیجه نداد و درمورد کره شمالی هم نتیجه نخواهد داد.

2-مذاکرات باید جدی و باهدف حصول نتیجه انجام شود. در آغاز مذاکرات جدی هسته ای در 2013، کف خواسته های دوطرف مشخص و روشن شد که ایران حقوق هسته ای و رفع تحریمها را میخواهد وآمریکا و قدرتهای جهانی نیزعدم ساخت بمب هسته ای. دیپلماتها و رهبرانشان عزم راسخ برای حصول توافق داشتند تا جایی که وزرای خارجه ایران و آمریکا درمقاطع نهایی مذاکرات، 18 روز دریک هتل مذاکره کردند که طولانی ترین مذاکرات بعد از مذاکرات جنگ جهانی اول درجریان کنفرانس 1919 ورسای بود.

3-کنارگذاشتن خواست های حداکثری و جستجوی راه حلی مرضی الطرفین و آبرومندانه برای هردو طرف که قابل دفاع در داخل کشورهای طرفین بود.

4- توافقی جامع با اجرای گام به گام. دلیل اینکه امروزه برجام آسیب پذیر است، این است که آمریکا به تعهداتش عمل نمیکند درحالیکه ایران به تعهدات خود کامل عمل کرده ومنتظر است که طرف مقابل به تعهدات کامل خود در رفع کامل تحریمها عمل کند. برای بدست آمدن یک توافق پایدار در مورد کره شمالی به گونه ای که در سالهای اولیه اجرا مورد تهدید قرار نگیرد، باید اقدامات گام به گام متقابل، دقیق و متناسب با هم تعریف شوند.

5- با توجه به تجربه برجام، کره شمالی باید مذاکرات هسته ای خود را براساس بی اعتمادی کامل به آمریکا انجام دهد زیرا تجربه برجام نشان داده که با تغییر رییس جمهور در آمریکا، تعهدات بین المللی این کشور زیر پا گذاشته می شود.

6-مذاکرات باید چند جانبه باشد.مذاکرات برجام با حضورهرپنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان بود. درمذاکرات هسته ای آمریکا و کره شمالی، کره جنوبی، ژاپن و سایر قدرتهای مرتبط باید حضور داشته باشند زیرا که هرتوافق دوجانبه کره شمالی با آمریکا، ناپایدار خواهد بود.

7-شورای امنیت سازمان ملل باید توافق را به تصویب برساند تا یک تعهد بین المللی برای طرفهای درگیر باشد.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 770544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۹
    1 2
    دورود بر دیپلمات
  • بی نام A1 ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۹
    1 2
    فقط یک فرقی میان ما و کره شمالی هست. ما به جد اعتقاد داریم که سلاحهای کشتار جمعی باید محدود و جمع آوری شود و این وابسته به عقاید فرهنگی و دینی مان است اما کره شمالی به موضوع هسته ای از منظر قدرت نگاه می کند. آن نرمشی که ما نشان دادیم را ممکن است کره شمالی نشان ندهد.بنظرم فرم مذاکره با کره شمالی باید با مذاکره با ایران تفاوت داشته باشد اما به هر سو موافق مذاکره ام
    • بی نام US ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۱
      3 0
      ما به جد اعتقاد نداریم زورمون نمیرسه.