عکس | تصویر نجومی روز ناسا: حباب در برابر ابر

سحابی حباب که اخترشناسان آن را با نام NGC 7635 می‌شناسند، تحت تأثیر ستاره سنگین مرکزی‌اش رو به گسترش است و به قلمرو ابر مولکولی عظیمی که در مجاورت آن حضور دارد، حمله کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، با تلسکوپ‌های کوچک آماتوری می‌توان سحابی حباب را در صورت‌فلکی ذات‌الکرسی مشاهده کرد. در مرکز این تصویر که تلسکوپ لیورپول آن را تهیه کرده، می‌توانید سحابی حباب را ببینید که پهنای آن به ۱۰ سال‌نوری می‌رسد و بخشی از ساختار پیچیده و عظیمی از ستارگان و پوسته‌های گازی را در این صورت‌فلکی تشکیل می‌دهد.

برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

درون سحابی حباب، ستاره سنگینی به نام BD+602522 وجود دارد (نقطه درخشان زرد با هاله‌ای آبی‌رنگ به دورش) که بادهای ستاره‌ای شدیدی از خود گسیل می‌کند. این بادهای شدید، انرژی لازم برای حرکت و انبساط سحابی حباب را فراهم می‌کنند.

در مجاورت سحابی حباب، ابر مولکولی عظیمی واقع شده که آن را با رنگ سرخ، نزدیک به لبه راست تصویر می‌توانید تشخیص دهید. نیروی مهارنشدنی انبساط سحابی حباب، تعامل جالبی با ابر مولکولی ساکن در فضا دارد. هرچند این ابر مولکولی می‌تواند انبساط سحابی حباب را مهار کند، اما تابش پرانرژی ستاره مرکزی این سحابی، آن را لایه به لایه می‌تراشد. این تابش با داغ کردن نواحی چگال‌تر ابر مولکولی، این نواحی را به نورافشانی وادار می‌کند.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 752456

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۶
    1 0
    ما هم فیش های نجومی داریم