تیم چهار نفره گرگهای کاخ سفید با آمدن جان بولتن به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ تکمیل شد در مطلب پیش رو به تحلیل این انتخاب ترامپ پرداخته شده است.

دونالد ترامپ طبق معمول 15ماه حکومتش بر کاخ سفید ازطریق توئیتراعلام کرد ژنرال هربرت مک مستر(Mc MasterH.) را ازسمتش به عنوان مشاور امنیت ملی برکنار کرده و بجای او جان بولتون عضو پیوسته ارشد پژوهشی سیاست عمومی در مؤسسه امریکن انترپرایز را جایگزین کرده است.

این سومین مشاور امنیت ملی ترامپ است که در ظرف 15 ماه به این سمت مهم برگزیده می شود. درواقع بعد از برکناری مایکل فلین فقط 17 روز پس از تصدی این پست، اکنون نوبت مک مستر رسید که جای خود را به بولتن بدهد. به نظر می رسد برخلاف فلین که در هیچ زمینه ای با ترامپ هماهنگ نبود اما مک مستر مخالفت با ترامپ در باره کنار گذاشتن برجام ، برکنار شده است.

اکنون باید دید جان بولتون که متعلق به جناح راست افراطی حزب جمهوریخواه است و از جهت مخالفت با برجام بسیار تند تر از خود ترامپ بشمار می رود، چگونه می خواهد با ترامپ در مخالفت با برجام عملیات ضد ایرانی خود را سازمان دهی کند. بولتن به دلیل مواضع بسیار تندروانه اش در دوران ریاست جمهوری بوش پسر فقط توانست دردوره تعطیلات تابستانی مجلس سنا دردوم آگوست سال 2005 به عنوان نماینده آمریکا درسازمان ملل منصوب شود. در نهایت در 31 دسامبر 2006 مجبور به استعفاء شد.

پست مشاورامنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا بسیارحساس تر و با اهمیت تر است . بنابراین باید دید او چگونه می تواند به عنوان نزدیکترین دستیار رئیس جمهور با وزیرخارجه جدید از سیزدهم فروردین ماه همکاری خود را آغاز کند. با این حال انتصاب او این حُسن را خواهد داشت که چهره واقعی سیاست های توسعه طلبانه آمریکا بیش از پیش برای عموم مردم روشن خواهد شد. زیرا تیمی که آقای ترامپ در وزارت خارجه ، وزارت دفاع ، سازمان سیا و اکنون مشاور امنیت ملی سازمان دهی کرده است به دنیا این پیام را منتقل می سازد که بازها اینبار با گرگها متحد شده اند. درنتیجه برای پیش بینی آینده دو سناریو می توان در نظر گرفت.

اول اینکه آمریکا خود را برای یک جنگ تمام عیار دیگر در خاورمیانه آماده می سازد تا بتواند تعارض های بوجود آمده در سیاست های جدید آمریکا را با متحدان و دشمنانش حل و فصل کند. اسرائیل و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از این تغییر و تحولات هرکدام فراخور منافع شان خشنود هستند در طرف مقابل روسیه ، چین ، کره شمالی ، ایران نیز با نگرانی نتایج این تحولات را دنبال می کنند.

دوم اینکه همه هیاهوها نه به یک جنگ بلکه به یک نوع سازش تبدیل شود. بدست آمدن چنین سازشی بدون جنگ یکی ازاحتمال هایی است که نمی توان آن را نادیده گرفت. اما باید دید به چه قیمتی ؟ سابقه جمهوریخواهان نشان می دهد آنها اهل معامله های پنهان در اوج گردن کشی هستند. دیگران هم بلدند چگونه با آنها وارد معامله شوند.

به نظر می رسد عمر زمام داری جان بولتن در سمت مشاور امنیت ملی آمریکا طولانی نخواهد بود . او برای دوران گذار به کاخ سفید آمده است. ماموریت اصلی او برهم زدن برجام است. کسی که متخصص در عملیات روانی علیه کشورهایی است که آمریکا قرار است سیاست های خود را به آنها دیکته کند.

اینبار جان بولتن درنقش مشاوری که باید دروغ بافی های بزرگتری نسبت به دوران مسئولیتش در سازمان ملل برعهده بگیرد،وارد کارزار شده است. او در خط مقدم ایران هراسی قرار دارد و در سالهای گذشته در این زمینه از هیچ اقدامی کوتاهی نکرده است. البته کارت جان بولتن برای رقبا سوخته است بطوریکه ارزش یک سرباز خشت را هم در پوکر سیاسی ترامپ ندارد .

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 764681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • صلاح الدین هرسنی US ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۴
    0 0
    با سلام و عرض ادب و ضمن تبریک سال نو: درباره مطلب جناب حسن بهشتی پور با عنون پیوستن جان بولتون به تیم گرگ‌های کاخ سفید باید بگویم که این مطلب یک اشتباه کلیدی و بزرگ دارد و آن این است که مشاور امنیت ملی آمریکا برخلاف وزیر امور خارجه احتیاج به رای اعتماد سنا ندارد. بنده همواره از تحلیل های جناب بهشتی پور بهره مند می شوم. با تقدیم احترام.