آسیب مغزی تروماتیک، عامل اختلال «نقص‌توجه/بیش‌فعالی» در کودکان

آسیب مغزی شدید تروماتیک در کودکان می‌تواند تا ۷ سال پس از وقوع حادثه، منجر به ابتلای آن‌ها به اختلال نقص‌توجه/بیش‌فعالی (ADHD) شود.

به گزارش خبرآنلاین وبه نقل از ایسنا، آسیب مغزی تروماتیک که به‌اختصار TBI خوانده می‌شود، سالانه بیش از یک‌میلیون کودک، نوجوان و جوان را فقط در ایالات‌متحده آمریکا به اورژانس می‌فرستد. «ADHD» شایع‌ترین اختلال روان‌شناختی میان کودکانی است که سابقه TBI دارند.

عوامل خطر برای ADHD ثانویه که پس از آسیبی مانند TBI آغاز می‌شود، به‌خوبی شناخته نشده‌اند؛ اما در مطالعه‌ای که محققان آمریکایی انجام داده‌اند، شکل‌گیری ADHD ثانویه طی ۵ تا ۱۰ سال پس از آسیب در کودکانی که TBI داشته‌اند، با گروهی از کودکان که صرفا آسیب‌های ارتوپدیک داشته‌اند، مقایسه شده است.

در این تحقیق مشاهده‌ای، «مگان ای. نراد» و همکارانش از بیمارستان کودکان «سین‌سیناتی» در اوهایو، ۱۸۷ کودک ۳ تا ۷ سال را که طی سال‌های ۲۰۰۳ (۱۳۸۲) تا ۲۰۰۸ (۱۳۸۷)، حداقل یک‌شب به علت TBI یا آسیب ارتوپدیک در بیمارستان‌های اوهایو بستری‌شده بودند، به همراه والدینشان ارزیابی کردند.

نتایج بررسی‌ها مشخص کرد که از ۱۸۷ کودک، ۴۸ نفر (۲۵٫۷ درصد) نشانه‌های ADHD ثانویه را نشان می‌دادند. نتایج همچنین حاکی از آن بود که TBI شدید با افزایش خطر ابتلا به ADHD ارتباط دارد.

محققین با توجه به این نتایج می‌گویند: «TBI در اوایل کودکی با افزایش ریسک ADHD ارتباط دارد. این یافته‌ها از نیاز به نظارت بر مشکلات توجه در کودکان، پس از بروز چنین آسیب‌هایی حکایت دارد.»

به گفته مجریان این پژوهش، توجه به عواملی مانند عملکرد خانواده که می‌توانند با مشخصه‌های آسیب تعامل داشته باشند، برای برنامه‌ریزی پیگیری‌های بالینی برای کودکان مبتلا به TBI، امری بسیار مهم است و بایستی از سوی پزشکان به‌خوبی در نظر گرفته شود.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 765992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =